Izvukli posljednje oruzje protiv korone-Mars na Drinu
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Izvukli posljednje oruzje protiv korone-Mars na Drinu
Jedno četničko govno manje
Taj je već sad na roštiljadi do čiče na doljnjim levelima
Šandor Winnetou- Posts : 19783
2017-12-31
a i taj doktor se nema čime ponositi
bar što se tiče tog otadžbinskog rata , kako kažu
bar što se tiče tog otadžbinskog rata , kako kažu
Svaka mu čast. Čovek na mestu a i lep ispraćaj. Nije malastvar kada te tvoja sredina i tvoj narod ovako dostojanstveno isprate.
Evo doznao sam da je lik 93 liječio i neke naše iz Središnje Bosne.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
tre wrote:Jedno četničko govno manje
Ha da ... samo ovim Sanchosima se to ne da objasniti.
On im je heroj.
Opet velim, sve 5! Selite u Srbiju ili RS.
Ma da ne bi ... oni bi ili vec jesu u Hrvatskoj.
Guest- Guest
vuksadinare wrote:pa zato mu i je human..ak je ovaj tetrijeb 'bodul' ja sam makedonacSovak wrote:jastreb wrote:Dobro kako te nije sramota izrugivati se smrti jednog humanog čovjeka?
Je l' to onaj koji je bio dragovoljac u "RSK"?
Jeb'o ga ti u usta krepana.
Mozda i je bodul. S Ozrena.
Guest- Guest
klasična priča o životu u rh a molbe Bogu idu za tim da kiša u srbiji padaSovak wrote:tre wrote:Jedno četničko govno manje
On im je heroj.
Sovak wrote:
On im je heroj.
Pa samo kažem da je lik liječio i HVO 1993... naravno sve su to Srbi naplaćivali.
No bez te logističke suradnje Kiseljak, Kreševo bi vjerojatno pali i imali bi više žrtava.
2018-04-10
jastreb wrote:To prvi put čuje.
Sad sam malo guglao.
Bio je u Bosni. Na Palama.
Pa bio je kirurg. Operirao je i liječio.
Nije bio nišandžija na puškomitroljezu.
Blažuj
Zato je uspjevao servisirati i HVO
2018-04-10
Pa doktore se inače kad ih zarobi ne dira.Hektorović wrote:jastreb wrote:To prvi put čuje.
Sad sam malo guglao.
Bio je u Bosni. Na Palama.
Pa bio je kirurg. Operirao je i liječio.
Nije bio nišandžija na puškomitroljezu.
Blažuj
Zato je uspjevao servisirati i HVO
Koliko sam čitao nije činio zlo.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Jebiga, neki poštuju ratnog hirurga a nekima je heroj turbo folk konobar i narikača sa plastičnim mačem, proizvodnje made in PRC i porcelanskim zubima. To ti sve zavisi od tipa ličnosti.Sovak wrote:tre wrote:Jedno četničko govno manje
On im je heroj.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
jastreb wrote:Pa doktore se inače kad ih zarobi ne dira.
Koliko sam čitao nije činio zlo.
Griješiš, prva akcija Armije u Središnjoj Bosni bila je smišljen udar na Hrvatski sanitet... Kako bi s time smanjili potencijal pružanja otpora.
Zaboravljena žrtva Mirka Barbića iz Kiseljaka
06 Veljača 2017
Brojni su zločini u BiH ostali nekažnjeni. Teret nepravde najčešće ostaje unutar obitelji. Ipak, ima zločina čije nerješavanje pogađa širu zajednicu. Ubojstvo Mirka Barbića, i činjenica da je ostalo nekažnjeno, tiče se svih Hrvata lepeničke doline jer radi o jednom od prvih zločina u sukobu Bošnjaka i Hrvata, pogotovo s obzirom na događaje koji će tek uslijediti, a čije posljedice Hrvati osjete i danas. Kao i obitelj Mirka Barbića.
Mirko Barbić je teško ranjen u Sarajevu 1992. kao pripadnik saniteta.
Mirko Barbić se nakon oporavka vraća u sanitet, u općini Kiseljak.
Mirko Barbić kao medicinski djelatnik biva teško ranjen u zasjedi u selu Bilalovac.
Mirko Barbić nakon deset dana umire.
Organizatori i izvršitelji zasjede nikad nisu pronađeni, niti su ikada traženi.
Lažni poziv u pomoć
Sarajlija porijeklom iz Fojnice, Mirko Barbić pristupio je otporu srpskim snagama na Dobrinji. Kao sanitetski radnik 28.6.1992. teško je ranjen. Nakon nekoliko mjeseci oporavka, krajem 1992. dolazi konvojem za Kiseljak. Tu se ponovo priključuje sanitetu.
Nije prošlo dugo, a vojska koju je smatrao savezničkom, i s kojom se borio rame uz rame u Sarajevu, blokira regionalnu cestu Kiseljak – Busovača u mjestu Kaćuni 24.1.1993. Već sutradan kiseljačkom sanitetu dolazi dramatičan apel da u Kaćunima ima mnogo mrtvih i ranjenih. Tri sanitetska vozila sa doktorima i sestrama kreću prema Kaćunima. Pred samim Kaćunima, u selu Gusti Grab, jasno je da nikakvih ranjenih i mrtvih nema, i da je put za Busovaču blokiran. Osjetivši da nešto nije u redu, vozila se okreću i kreću natrag prema Kiseljaku.
Ipak, u mjestu Bilalovac put im je prepriječio balvan. Dok su bili zaustavljeni na cesti, na vozila je otvorena paljba iz automatskog oružja. Mirko Barbić je teško ranjen.
Njegova supruga Mirjana i danas čuva džemper u kojem je bio. Pokazuje rupu kuda je prošao metak: "Sačuvala sam džemper za uspomenu. Metak je ušao na leđima i oštetio više organa. Nije mu bilo spasa."
Pad Bilalovca
Bilo mu je to drugo ranjavanje. Ovaj put kobno. Nakon deset dana je umro. U međuvremenu je upravo u Bilalovcu pala prva žrtva sukoba Bošnjaka i Hrvata – Mihovil Bojo. Mještani Bilalovca, Hrvati, napustili su selo u smjeru Brestovska, nesigurni zbog brojnih naoružanih bandi, ali i sve agresivnije tzv. Armije BiH.
Mirko umire od sepse u Fojnici 04. veljače 1993. Ubrzo će i Fojnica doživjeti istu sudbinu kao i selo Bilalovac.
U ratu u kojem će kasnije Hrvati biti optuženi za zabijanje "noža u leđa", Mirjana je ostala bez supruga, ali i doma:
2018-04-10
Saznao sam da je taj kirurg operirao i pripadnike HVO iz Kiseljaka, Kreseva i jos nekih mjesta Srednje Bosne
Zato zasluzuje postovanje izmedju ostalog
Naravno, Kiflare boli kurac njima je dovoljno da je neko Srbin ...
Jer Kiflari ... debili bili, debili ostali
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Ma dzaba pricas...Hektorović wrote:Evo doznao sam da je lik 93 liječio i neke naše iz Središnje Bosne.
To su imbecili ....
Samo serendaju a pojma nemaju
Nemaju oni predstave o ratu u BiH i sta se tamo dogadjalo
I ove price su kretenske... kao bio dragovoljac ovdje ili ondje
Nije bio dragovoljac na minobacacu nego kao lijecnik i kirurg. Nije ni pucao ni ubijao
I pomagao svojima kao lijecnik kirurg....sto je i normalno
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
griješiš..i bezveze optuzujes...u hrvatskoj je bio rat između hrvata i srba plus jna...u bih svatko protiv svakoga..ne moze se isto gledati...realno..u bh-a su se prelamali vise interesa i politika...isto sto neki ratovi na bliskom istoku nisu isti..mislim na drzave...svatko gleda iz svog kuta stradanjaRingo10 wrote:Saznao sam da je taj kirurg operirao i pripadnike HVO iz Kiseljaka, Kreseva i jos nekih mjesta Srednje Bosne
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
normalno da nemaju predstavu na ratna stradanja npr.onaj iz karlovca ili siska odnosno kiseljaka ili uskoplja..svatko ima svoju pricuRingo10 wrote:Ma dzaba pricas...Hektorović wrote:Evo doznao sam da je lik 93 liječio i neke naše iz Središnje Bosne.
To su imbecili ....
Nije bio dragovoljac na minobacacu nego kao lijecnik i kirurg. Nije ni pucao ni ubijao
2015-09-08
..uglavnom prevladava sebicnost
2015-09-08
vuksadinare wrote:Ringo10 wrote:Ma dzaba pricas...Hektorović wrote:Evo doznao sam da je lik 93 liječio i neke naše iz Središnje Bosne.
To su imbecili ....
normalno da nemaju predstavu na ratna stradanja npr.onaj iz karlovca ili siska odnosno kiseljaka ili uskoplja..svatko ima svoju pricu
Točno, to su dva odvojena korpusa. Svaki ima svoju priču, svoj rat, svoju politiku i svoj interes. Koji naravno nisu, ne moraju biti u suglasju.
Normalno je da svaki razvija svoju politiku, geopolitiku i političke saveze prema svom inteesu.
Zato ne treba ljutiti onog iz središnje bosne što na primjer ti ili netko iz Osijeka podržavaš cjelovitu BiH i njeguješ savez s muslimanima.
Ali ni obrnuto nekog iz osijeka što Anto iz Viteza ili Jozo iz Ljubuškog navija za Treći i podjelu BiH te razvija savez sa Srbima.
To su vije odvojene priče i u političkom smislu dva odvojena naroda.
I oko toga se ne trebate živcirati ni jedni i drugi jer je to normalno.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
pa ne treba....ali treba suosjecati....ne treba se optuzivati u stilu ja sam vise stradao od tebe..od ovih ili onih...isto gori svaka zapaljena kuca podmetnuta od bilo cije ruke...isto boli onog kome je ubijen brat,sestra,otac,brat,prijatelj od ma cije ruke...ali mi smo blesav narod pa shodno tome i tu gdje se nesmije natjecati natjecemo se tko je vise izgubio,tko je vise u kurcu...epikur37 wrote:vuksadinare wrote:Ringo10 wrote:Ma dzaba pricas...Hektorović wrote:Evo doznao sam da je lik 93 liječio i neke naše iz Središnje Bosne.
To su imbecili ....
normalno da nemaju predstavu na ratna stradanja npr.onaj iz karlovca ili siska odnosno kiseljaka ili uskoplja..svatko ima svoju pricu
Točno, to su dva odvojena korpusa. Svaki ima svoju priču, svoj rat, svoju politiku i svoj interes. Koji naravno nisu, ne moraju biti u suglasju.
Normalno je da svaki razvija svoju politiku, geopolitiku i političke saveze prema svom inteesu.
Zato ne treba ljutiti onog iz središnje bosne što na primjer ti ili netko iz Osijeka podržavaš cjelovitu BiH i njeguješ savez s muslimanima.
Ali ni obrnuto nekog iz osijeka što Anto iz Viteza ili Jozo iz Ljubuškog navija za Treći i podjelu BiH te razvija savez sa Srbima.
2015-09-08
vuksadinare wrote:pa ne treba....ali treba suosjecati....ne treba se optuzivati u stilu ja sam vise stradao od tebe..od ovih ili onih...isto gori svaka zapaljena kuca podmetnuta od bilo cije ruke...isto boli onog kome je ubijen brat,sestra,otac,brat,prijatelj od ma cije ruke...ali mi smo blesav narod pa shodno tome i tu gdje se nesmije natjecati natjecemo se tko je vise izgubio,tko je vise u kurcu...epikur37 wrote:vuksadinare wrote:Ringo10 wrote:Ma dzaba pricas...Hektorović wrote:Evo doznao sam da je lik 93 liječio i neke naše iz Središnje Bosne.
To su imbecili ....
X
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
dzango wrote:Jebiga, neki poštuju ratnog hirurga a nekima je heroj turbo folk konobar i narikača sa plastičnim mačem, proizvodnje made in PRC i porcelanskim zubima. To ti sve zavisi od tipa ličnosti.Sovak wrote:tre wrote:Jedno četničko govno manje
On im je heroj.
Usporedba je za u picku materinu.
K'o da ja usporedim Hrvatski ratni sanitet s Bajom Knindzom.
Koji kurac?
Prije nesrece si bio koliko toliko lucidan.
Sad si malo ... ono.
Guest- Guest
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Uz "Marš na Drinu" defile u Banjoj Luci povodom proslave Dana RS-a
» mimohod u prištini. kosovari izvukli na ulice najjače oružje nato saveza
» antifašizmom protiv korone
» Aco: STIŽU dva leka protiv Korone
» Lijek protiv korone raste u Hercegovini?
» mimohod u prištini. kosovari izvukli na ulice najjače oružje nato saveza
» antifašizmom protiv korone
» Aco: STIŽU dva leka protiv Korone
» Lijek protiv korone raste u Hercegovini?
Page 2 of 4