Potpuni sumrak humanosti u Švedskoj
Page 15 of 18
Page 15 of 18 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17, 18
Re: Potpuni sumrak humanosti u Švedskoj
kolega forumaš, napravio sam model, izvukao i dwg, iskotiran.abraham wrote:Koliko znam propisi idu prema prilogaodjavanju hendikepiranim i osobama a teskocama u kretanju. Javne zgrade u privatnim mozes kako hoces. Bilo kako bilo ali ideja je da bi ljudi u kolicima mogli uci u dizalo. Ne znam za DNRH ali u na zapadu je to uglavnom tako.marcellus wrote:michaellcmacha wrote:ikea, u elementima i moš kak hoćeš nositi...marcellus wrote:zakaj 120? To je standardna mjera da se dva čovjeka mogu mimoić
i usput na užem od toga je nemoguće manevrirat veći komad namještaja
propisi nisu prema ikei nego prema krevetu i ormaru...
premisa je bila ponuda končara i tyssen gropu za lift dimenzija 1500×2000×2600 s dva motora asihrona, trofazna s frekventnim upravljanjem.
prijenos preko zupčanika i zubne letve. elktomagnetske kočnice. povezan s vatrodojavom i u slučaju požara stane na najbližem katu.
i tyssen i končar su se očito dogovarali jer je razlika cijen par tisuća kuna.
2014-12-30
ja i gnječ danima tu pišemo da ovo sve što smo do sada doživjeli i proživjeli nije ni promil onoga što nas čeka, ali jebiga tko će zamjeriti optimistima da misle pozitivno... samo optimizam i realnost su u ovom slučaju jedno drugom dijametralni
2015-08-08
michaellcmacha wrote:ma dobro i ja mislim da u ovom veberovom stubištu ne bi išlo ali u onima gdje je kvadratna ili pravokutna rupa unutar stubišta moglo bi se staviti lift... valjdamarcellus wrote:michaellcmacha wrote:ma nije sad sam zadnjih 4 mjeseca radio i svako malo pičio po ovim sisačkim zgradama koje imaju liftove. u starim neboderima su liftovi jedva da dvoje stane u njega, a u novim zgradama su nešto malo komforniji...marcellus wrote:našao sam propise za srbiju, kabina je min. 110 sa 140 iznutra
dodaj ladno cca pol metra po jednoj i metar po drugoj dimenziji za vanjske dimenzije na to
vjerojatno je i kod nas tu negdje
ja sam ucrtao najveći lift koji stane u tu rupu i širok je cca 45 cm iznutra, a da bi jedva stale dvije osobe morao bi bit širok triput tolko.... i svejedno se ne daju ulazna vrata od zgrade otvorit i ne može se doć do stubišta...
45 cm je širina noćnog ormarića ili komode u spavaćoj
a evo probaj ucrtat na fotku pa ćeš vidjet
problem je kod pravokutnih gdje je rupa što su protupožarni propisi takvi da se možeš slikat u principu noorka će znat kak to ide vjerojatno ili dijagram
veber wrote:kolega forumaš, napravio sam model, izvukao i dwg, iskotiran.abraham wrote:Koliko znam propisi idu prema prilogaodjavanju hendikepiranim i osobama a teskocama u kretanju. Javne zgrade u privatnim mozes kako hoces. Bilo kako bilo ali ideja je da bi ljudi u kolicima mogli uci u dizalo. Ne znam za DNRH ali u na zapadu je to uglavnom tako.marcellus wrote:michaellcmacha wrote:ikea, u elementima i moš kak hoćeš nositi...marcellus wrote:zakaj 120? To je standardna mjera da se dva čovjeka mogu mimoić
premisa je bila ponuda končara i tyssen gropu za lift dimenzija 1500×2000×2600 s dva motora asihrona, trofazna s frekventnim upravljanjem.
prijenos preko zupčanika i zubne letve. elktomagnetske kočnice. povezan s vatrodojavom i u slučaju požara stane na najbližem katu.
i di tu stane kabina metar i pol na dva?
2014-04-16
Ne mislim se mijesati u vasu raspravu jer mi je sasvim zanimljiva. Osvrcem se na koleginu konstataciju sto je bitno,ormar, ikea i tako. Ne znam puno ali znam da ako sada ugradjujes lift , mora biti prilagodjen invalidima, sto sam i napisao. Isto kao sta moras sanirati azbest ako renoviras i nadjes isti. Ili olovo i sl materijale .veber wrote:kolega forumaš, napravio sam model, izvukao i dwg, iskotiran.abraham wrote:Koliko znam propisi idu prema prilogaodjavanju hendikepiranim i osobama a teskocama u kretanju. Javne zgrade u privatnim mozes kako hoces. Bilo kako bilo ali ideja je da bi ljudi u kolicima mogli uci u dizalo. Ne znam za DNRH ali u na zapadu je to uglavnom tako.marcellus wrote:michaellcmacha wrote:ikea, u elementima i moš kak hoćeš nositi...marcellus wrote:zakaj 120? To je standardna mjera da se dva čovjeka mogu mimoić
2014-04-14
bude prirodno. do 2050e garant.michaellcmacha wrote:ti napravi lift, i naplati babama liftarinu...
ne mogu one 250g živjet.
susjeda mi je nesretna i tužna. drži se karantene a živi od interakcije s muškarcima. ni jutarnja kava ju ne orsploži.
2014-12-30
Kolega, ponavljam nisam expert i pratim onako, li-la ali mislim da ce ovo zavrsiti negdje u kolovozu i mislim da ce iduca skolska godina ici kao normalna. Moje skromno misljenje. Vrhunac, sredina i druga polovina svibnja i dva mjeseca neke normalizacije. Nece potpuno nestati ali ce stvar biti pod nekom kontrolom. Bumo videli...michaellcmacha wrote:ja i gnječ danima tu pišemo da ovo sve što smo do sada doživjeli i proživjeli nije ni promil onoga što nas čeka, ali jebiga tko će zamjeriti optimistima da misle pozitivno... samo optimizam i realnost su u ovom slučaju jedno drugom dijametralni
2014-04-14
sad, ali ne sad nego već duže vremena cijela zgrada mora biti prilagođena invalidima. znači i prilaz zgradi, ulaz u zgradu mislim čak da je sad obveza ugradnja lifta ako zgrada ima više od 3 kata, to nisam siguran ali neko mije to negdje onako usput spomenuoabraham wrote:Ne mislim se mijesati u vasu raspravu jer mi je sasvim zanimljiva. Osvrcem se na koleginu konstataciju sto je bitno,ormar, ikea i tako. Ne znam puno ali znam da ako sada ugradjujes lift , mora biti prilagodjen invalidima, sto sam i napisao. Isto kao sta moras sanirati azbest ako renoviras i nadjes isti. Ili olovo i sl materijale .veber wrote:kolega forumaš, napravio sam model, izvukao i dwg, iskotiran.abraham wrote:Koliko znam propisi idu prema prilogaodjavanju hendikepiranim i osobama a teskocama u kretanju. Javne zgrade u privatnim mozes kako hoces. Bilo kako bilo ali ideja je da bi ljudi u kolicima mogli uci u dizalo. Ne znam za DNRH ali u na zapadu je to uglavnom tako.marcellus wrote:michaellcmacha wrote:
ikea, u elementima i moš kak hoćeš nositi...
2015-08-08
Stubiste se u starim zgradama mora prilagoditi samo ako je netko od stanara u potrebi. Samo nove zgrade vise od tri kata moraju imati dizalo. Tako je ovdje.michaellcmacha wrote:sad, ali ne sad nego već duže vremena cijela zgrada mora biti prilagođena invalidima. znači i prilaz zgradi, ulaz u zgradu mislim čak da je sad obveza ugradnja lifta ako zgrada ima više od 3 kata, to nisam siguran ali neko mije to negdje onako usput spomenuoabraham wrote:Ne mislim se mijesati u vasu raspravu jer mi je sasvim zanimljiva. Osvrcem se na koleginu konstataciju sto je bitno,ormar, ikea i tako. Ne znam puno ali znam da ako sada ugradjujes lift , mora biti prilagodjen invalidima, sto sam i napisao. Isto kao sta moras sanirati azbest ako renoviras i nadjes isti. Ili olovo i sl materijale .veber wrote:kolega forumaš, napravio sam model, izvukao i dwg, iskotiran.abraham wrote:Koliko znam propisi idu prema prilogaodjavanju hendikepiranim i osobama a teskocama u kretanju. Javne zgrade u privatnim mozes kako hoces. Bilo kako bilo ali ideja je da bi ljudi u kolicima mogli uci u dizalo. Ne znam za DNRH ali u na zapadu je to uglavnom tako.marcellus wrote:
2014-04-14
daj se prestani blamirat.marcellus wrote:ne stane ni pol metra na metar...
ako ne znaš čitati nacrte, reci. ima nas ovdje tehničke struke koji ćemo ti pročitati.
znači stane kabina 1500×2000mm unutarnjih gabarita,
ali ti nemreš priznat da si se zajebao pa gudiš i dalje.
od socijalnog osiguranja pa preko turizma i danas preko lifta. dao sam ti mjere, model, ali jok.
vi hadezejovci ste uvijek u pravu.
kreteni iz tyssena i končar dizala radili troškovnik, onako.
nisu tebe pozvali da im objasniš da tu nemre dizalo ići.
bogtejebo blesavog.
reci, zajebao sam se i sve pet.
2014-12-30
veber wrote:daj se prestani blamirat.marcellus wrote:ne stane ni pol metra na metar...
ako ne znaš čitati nacrte, reci. ima nas ovdje tehničke struke koji ćemo ti pročitati.
znači stane kabina 1500×2000mm unutarnjih gabarita,
ali ti nemreš priznat da si se zajebao pa gudiš i dalje.
od socijalnog osiguranja pa preko turizma i danas preko lifta. dao sam ti mjere, model, ali jok.
vi hadezejovci ste uvijek u pravu.
kreteni iz tyssena i končar dizala radili troškovnik, onako.
nisu tebe pozvali da im objasniš da tu nemre dizalo ići.
bogtejebo blesavog.
reci, zajebao sam se i sve pet.
ne vidim skicu i dalje
daj mi pojasni
evo objasni mi na mojoj reci koja dimenzija mi je promašena?
I daj mi objasni di izlaze vrata od lifta?
i kak se uđe u zgradu kad staviš lift u tu rupu?
uzmi bazu prizemlje tu se sve lepo vidi i da se procijenit dimenzije, kreni da je gazište štenge 30 cm
utipkao ugradnja liftova
i sada kolega marc bu izjavil da je to laž.
2014-12-30
kamo sreće kad bi ta tvoja paušalna prognoza bila točna ali ja nisam toliki optimist i gledajući podatke i iščitavajući oficijelne reakcije koje se daju na kapaljku, kao i objave ljudi od struke...abraham wrote:Kolega, ponavljam nisam expert i pratim onako, li-la ali mislim da ce ovo zavrsiti negdje u kolovozu i mislim da ce iduca skolska godina ici kao normalna. Moje skromno misljenje. Vrhunac, sredina i druga polovina svibnja i dva mjeseca neke normalizacije. Nece potpuno nestati ali ce stvar biti pod nekom kontrolom. Bumo videli...michaellcmacha wrote:ja i gnječ danima tu pišemo da ovo sve što smo do sada doživjeli i proživjeli nije ni promil onoga što nas čeka, ali jebiga tko će zamjeriti optimistima da misle pozitivno... samo optimizam i realnost su u ovom slučaju jedno drugom dijametralni
2015-08-08
malo počeo surfat, stranice se same nude.
2014-12-30
veber wrote:utipkao ugradnja liftova
daj ne kenjaj nego na tu svoju fotku ucrtaj lift VANJSKIH dimenzija metar i pol na dva
kamoli unutarnjih
i objasni di su vrata i na kaj izlaze na katu
nemoj surfat, ucrtaj.
arhitektura je crtanje, ne filozofija
arhitektura je crtanje, ne filozofija
Smrtnih slucajeva u Kini nema, Svedska, Bjelorusija, Turkmenistan, i Sjeverna Koreja su tu negdje i???????? Salu na stranu. Moguce da grijesim ali tipkamo se negdje krajem kolovoza.michaellcmacha wrote:kamo sreće kad bi ta tvoja paušalna prognoza bila točna ali ja nisam toliki optimist i gledajući podatke i iščitavajući oficijelne reakcije koje se daju na kapaljku, kao i objave ljudi od struke...abraham wrote:Kolega, ponavljam nisam expert i pratim onako, li-la ali mislim da ce ovo zavrsiti negdje u kolovozu i mislim da ce iduca skolska godina ici kao normalna. Moje skromno misljenje. Vrhunac, sredina i druga polovina svibnja i dva mjeseca neke normalizacije. Nece potpuno nestati ali ce stvar biti pod nekom kontrolom. Bumo videli...michaellcmacha wrote:ja i gnječ danima tu pišemo da ovo sve što smo do sada doživjeli i proživjeli nije ni promil onoga što nas čeka, ali jebiga tko će zamjeriti optimistima da misle pozitivno... samo optimizam i realnost su u ovom slučaju jedno drugom dijametralni
2014-04-14
pazi ovo kaj sam ja ucrtal je doslovce lift za mačku a ni to ne stane (ne daju se ulazna vrata otvorit, na stubište ne možeš proć)
Similar topics
» sumrak zdravog razuma
» Nino Raspudić - Migranti u Hrvatskoj: ispit humanosti ili test gluposti?
» NINO RASPUDIĆ: Migranti u Hrvatskoj – ispit humanosti ili test gluposti?
» Angelina Merkel - sumrak kancelarke?
» Sumrak Grčke falage...
» Nino Raspudić - Migranti u Hrvatskoj: ispit humanosti ili test gluposti?
» NINO RASPUDIĆ: Migranti u Hrvatskoj – ispit humanosti ili test gluposti?
» Angelina Merkel - sumrak kancelarke?
» Sumrak Grčke falage...
Page 15 of 18