Potpuni sumrak humanosti u Švedskoj
Page 9 of 18
Page 9 of 18 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 13 ... 18
Re: Potpuni sumrak humanosti u Švedskoj
btw limenke u utrinama i zapruđu treba komplet porušiti i kompletno trnsko, to nije više ni za socijalne slučajeve.
jedino je tam mamutica građevinski kvalitetna, kolko znam, samo jebo ti živjet u takvoj zgradi to je posve nehumano i otuđujuće
jedino je tam mamutica građevinski kvalitetna, kolko znam, samo jebo ti živjet u takvoj zgradi to je posve nehumano i otuđujuće
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
nema bandić nikaj s tim.marcellus wrote:veber wrote:dok ti je bila mrska juga i kada je holjevac krenuo preko save sve zgrade su računane na 8 po rihteru.marcellus wrote:Noor wrote:nešto sam iskopala...Noor wrote:
nije mi to poznato, nisam nigdje pročitala
dovoljno je 1,2..možda čak i manje..1,18, jer je cijeli grad na tlu B i C (ne znam točno po kvartovima, ali negdje ima i taj podatak)
Zagreb, 22.3.2020, potres M=5.5
PROCJENA AMPLIFIKACIJE POTRESNOGA GIBANJA
UTJECAJ LOKALNIH UVJETA TLA
Izradio dr.sc. Davor Stanko
https://www.pmf.unizg.hr/_news/48311/Zagreb%20EQ2020%20amplifikacija_v1.pdf
aj mi to prevedi na "kolko richtera zgrada u zg treba izdržat da bi dobila građevinsku ili upotrebnu"
danas vidimo da bandićeva politika gradnje dozvoljava stepenište bez armature.
ili da arhitektonski fax nije relevantan već bandićevi statičari. zanimljivo da treba sanirati zgrade koje imaju višak u pričuvi.
joj daj veber mojne srat
kaj bandić ima s tim kaj budala nije ugradila armaturu? Jel to grad kontrolira?
centar zagreba ne da treba sanirat nego ga treba komplet porušiti i sagraditi ponovo jer tam praktički nema jedne zdrave zgrade, ak se ulagalo ulagalo se u fasade a unutra je sve staro sto godina, tu svakih 20 godina treba skinut stropove i obnoviti i zaštiti grede recimo a ni to se nije radilo, radile su se preinake i svašta.
zgrade preko save? Živel sam u njima. Fala, ne fala. Ne, ne buju se zrušile, ali božesačuvaj standarda po kom je to građeno. A afrički žuti mravi su bili uračunati u cijenu, jer je izolacija kupovana od nesvrstanih
uglavnom, stan u kom sam živio je ljeti bio nepodnošljivo vruć, zimi leden onog časa kad bi toplana ugasila grijanje, suseda iz prizemlja si čul na sedmom katu kad prdne, mirisi iz svih kuhinja na vertikali su se prenosili prek ventilacije (razgovori isto), sa susedom smo komunicirali morseovim kodom kucanjem u radijator, a razizemlje je u biti bilo visoki prvi kat pa iznad njega prizemlje tak da su u biti napravili deset katova umjesto max osam koliko je smjela imat zgrada s jednim liftom po stubištu i to bez agregata, tak da kad su bile redukcije struje (a bile su stalno) sam moral vuć bajk po stubištu na sedmi kat. U biti deveti.
niti njegovi uredi.
novi zagreb nema štete, dam se kladit da je kod tebe neka pukotina kao i mojoj zgradi iz 36e
i stalno mi u podsvjesti zvoni tvoj susjed i vrata od stubišta. kako je to prošlo u potresu?
2014-12-30
veber wrote:
ili da arhitektonski fax nije relevantan već bandićevi statičari.
statika se ne uči na arhitektonskom faxu
crvenkasti-
2014-04-17
Dobro da nije tražio da staviš onu željezničku šinu na svoj strop i stup ispod nje.veber wrote:
dođi da ti dam pusu.
zanemarimo eru, nije ionako bitan.
moj stan je 17m dugačak i 10 širok.
zgrada je napravljena 1936e
zgrada je projektirana i napravljena. arhitektoski ured je isprojektirao, statičari i svi ostali odradili svoj posao,
moj stan je vlasnički. kako je prethodni vlasnik htio veliku blagavaonicu(36m2) i veliku dnevnu sobu(odokativno 8×6)
sve nosive grede su premještene gore kako ne bi kvarile vizuru prostora.
susjed iznad je narušio statiku cijele zgrade kada je nad mojom dnevnom prerezao traverzu i oslabio zgradu po vertikali.
brzo sam ga uvjerio da neka napravi luk.
on je htio u početku da o njegovom trošku usred moje dnevne stavim gredu.
Nagledala sam se stvarno svega i svačega. Donesu mi proračun statičara koji nema veze s tom zgradom i tim zidom kojeg treba maknuti. Pa što pa kako, pa dao im statičar.
Uglavnom, nakon bezbroj svađa s mojim direktorom, prijetnji otkazom, našli smo svog statičara koji je išao na uvid prije naše ponude. O njemu je ovisilo hoćemo li uopće dati bilo kakvu ponudu.
A i tada sam se opirala tim velikim otvorima u zidovima i nisam pristajala na ručno rušenje, jer već prilikom rušenja (bez obzira na podupiranje koje se usput radi) dolazi do nevidljivih pukotina koje se kasnije pomalo šire. Najbolji je dijamantni rez, s njim je najmanje štete i narušavanja statike, a brzo se obavi i stavi potpora.
Problem je što oni ne mogu svugdje doći s opremom (treba im čvrsta podloga, voda i trofazna struja itd)
Volte (lukovi) su dakako jedno od mogućih rješenja, ali maksimalno do 6 m raspona. Sve preko toga je lutrija.
Savjet: ne diraj nosive zidove i ne daj susjedu suglasnot za tu rabotu. Ako radi bez da te pita suglasnost zavrni mu vrat i natjeraj da vrati u prvobitno stanje. To je jedino dobro rješenje kod zgrada koje su već služile toliko dugo. Točka. :)
Guest- Guest
treba srušiti centar zagreba.marcellus wrote:btw limenke u utrinama i zapruđu treba komplet porušiti i kompletno trnsko, to nije više ni za socijalne slučajeve.
sve nabrojano je kvalitetnije od užeg centra grada.
i što znači nehumano i otuđujuće?
kaj nije nehumano da ti živiš u stanu s dvoje djece i ženom, a ja živim s ocem, bratom i dvije mačke u kvadraturi.
ono malo socijalne osjetljivosti. tvoje curke bi se umorile vozeći od kupaonskog prozora do kuhinjskog balkona. gdje onih 17 dužnih metara postaje 30.
i onda dođemo na bazno. koliko nam u stvari treba.
meni bi tvoj stan bio super, tebi moj. da i starog zaboravim ne bi skužio pol godine.
life is a bitch
2014-12-30
Limenke su izgrađene kao privremeni smještaj radnicima koji su radili Novi Zagreb, zato i nisu rađene po građevinskim standardima (stropovi su na visini jedva 210 cm, nema nikakve izolacije, stolarija jeftina itd), ali su ljudi ostali živjeti u njima i dobili stanarska prava.marcellus wrote:btw limenke u utrinama i zapruđu treba komplet porušiti i kompletno trnsko, to nije više ni za socijalne slučajeve.
A Trnsko uopće nije loše. Zidovi su zdravi, instalacije koliko toliko u redu, čak ni termo izolacija nije loša. Kad se obnove ti stanovi budu stvarno lijepi.
Jedino im fale liftovi.
Iznenadila me kvaliteta gradnje stanova u Trnju (četvorokatnice iza katastra).
Rušenje je živa muka jer su ih navodno radili zatvorenici koji su zbog neznanja za svaki slučaj stavljali gomilu armature.
Guest- Guest
teta sile su iste i građevinarima i strojarima.Ra wrote:Dobro da nije tražio da staviš onu željezničku šinu na svoj strop i stup ispod nje.veber wrote:
dođi da ti dam pusu.
zanemarimo eru, nije ionako bitan.
moj stan je 17m dugačak i 10 širok.
zgrada je napravljena 1936e
zgrada je projektirana i napravljena. arhitektoski ured je isprojektirao, statičari i svi ostali odradili svoj posao,
moj stan je vlasnički. kako je prethodni vlasnik htio veliku blagavaonicu(36m2) i veliku dnevnu sobu(odokativno 8×6)
sve nosive grede su premještene gore kako ne bi kvarile vizuru prostora.
susjed iznad je narušio statiku cijele zgrade kada je nad mojom dnevnom prerezao traverzu i oslabio zgradu po vertikali.
brzo sam ga uvjerio da neka napravi luk.
on je htio u početku da o njegovom trošku usred moje dnevne stavim gredu.
Nagledala sam se stvarno svega i svačega. Donesu mi proračun statičara koji nema veze s tom zgradom i tim zidom kojeg treba maknuti. Pa što pa kako, pa dao im statičar.
Uglavnom, nakon bezbroj svađa s mojim direktorom, prijetnji otkazom, našli smo svog statičara koji je išao na uvid prije naše ponude. O njemu je ovisilo hoćemo li uopće dati bilo kakvu ponudu.
A i tada sam se opirala tim velikim otvorima u zidovima i nisam pristajala na ručno rušenje, jer već prilikom rušenja (bez obzira na podupiranje koje se usput radi) dolazi do nevidljivih pukotina koje se kasnije pomalo šire. Najbolji je dijamantni rez, s njim je najmanje štete i narušavanja statike, a brzo se obavi i stavi potpora.
Problem je što oni ne mogu svugdje doći s opremom (treba im čvrsta podloga, voda i trofazna struja itd)
Volte (lukovi) su dakako jedno od mogućih rješenja, ali maksimalno do 6 m raspona. Sve preko toga je lutrija.
Savjet: ne diraj nosive zidove i ne daj susjedu suglasnot za tu rabotu. Ako radi bez da te pita suglasnost zavrni mu vrat i natjeraj da vrati u prvobitno stanje. To je jedino dobro rješenje kod zgrada koje su već služile toliko dugo. Točka. :)
greda ne mijenja oblik s arhitekture do strojarstva N/mm2 je isti.
susjed je na skup način naučio što je statika zgrade.
što se tiče pitanja, ja sam bio u njemačkoj starom je bilo loše i babetina mu uvalila papir na potpis, tipa suta bumo farbali kuhinju.
kada sam došao iz njemačke na odmor sve sam zaustavio, čak mi je i stari kontrirao da samo malo renoviraju.
2014-12-30
when you get married, and then get a divorce
come to my farm and marry my horse
come to my farm and marry my horse
crvenkasti-
2014-04-17
eee, liftovi. kako imamo pun kurac pričuve, a da se kapital plodi predložio sam ugradnju lifta, ja bi dodao koliko fali ali da ostane u pričuvi dio love.Ra wrote:Limenke su izgrađene kao privremeni smještaj radnicima koji su radili Novi Zagreb, zato i nisu rađene po građevinskim standardima (stropovi su na visini jedva 210 cm, nema nikakve izolacije, stolarija jeftina itd), ali su ljudi ostali živjeti u njima i dobili stanarska prava.marcellus wrote:btw limenke u utrinama i zapruđu treba komplet porušiti i kompletno trnsko, to nije više ni za socijalne slučajeve.
A Trnsko uopće nije loše. Zidovi su zdravi, instalacije koliko toliko u redu, čak ni termo izolacija nije loša. Kad se obnove ti stanovi budu stvarno lijepi.
Jedino im fale liftovi.
Iznenadila me kvaliteta gradnje stanova u Trnju (četvorokatnice iza katastra).
Rušenje je živa muka jer su ih navodno radili zatvorenici koji su zbog neznanja za svaki slučaj stavljali gomilu armature.
babetine se pobunile, koji lift, koji bakraći.
sada kada sopću prema gore i pitaju da im pomognem, mirne duše im velim ne lift pozovu.
ali jebena korona neće kod njih.
2014-12-30
idem na klo
klokot, klošar, klobuk...
jel ima još šta?
klokot, klošar, klobuk...
jel ima još šta?
crvenkasti-
2014-04-17
po Richteru mislim 6,5.. a po Mercallijevoj je 8 do 9marcellus wrote:Noor wrote:nešto sam iskopala...Noor wrote:nije mi to poznato, nisam nigdje pročitalaEroo wrote:Noor wrote:
prosječno proračunsko ubrzanje za cijelo gradsko područje iznosi ag=0,296g (0,30g)
Znači Si=0,3x1.2x2.5/1.5 = 0.6. Mlogo.
A je li ti poznato koliki je bio ag* na tlu, u centru ZG, kod zadnjeg potresa?
Je li za centar ZG dovoljno za utjecaj tla uzeti 1,2?
dovoljno je 1,2..možda čak i manje..1,18, jer je cijeli grad na tlu B i C (ne znam točno po kvartovima, ali negdje ima i taj podatak)
aj mi to prevedi na "kolko richtera zgrada u zg treba izdržat da bi dobila građevinsku ili upotrebnu"
pitaj Dijagrama, dugo nisam u tome, sad je nova EU norma koja definira seizmičnost poredbenim vršnim ubrzanjem tla
naravno da nije, nemaju oni pojma blagoga o statici i konstrukcijama :)veber wrote:dok ti je bila mrska juga i kada je holjevac krenuo preko save sve zgrade su računane na 8 po rihteru.marcellus wrote:Noor wrote:nešto sam iskopala...Noor wrote:nije mi to poznato, nisam nigdje pročitalaEroo wrote:
ili da arhitektonski fax nije relevantan već bandićevi statičari. zanimljivo da treba sanirati zgrade koje imaju višak u pričuvi.
relevantan je isključivo FGZ :)
aa, znam još jednu: klopka
isto je na klo
isto je na klo
crvenkasti-
2014-04-17
više bih volio da mi došlo na glo, ima više ...
jebiga
jebiga
crvenkasti-
2014-04-17
obnovi znanje.Noor wrote:po Richteru mislim 6,5.. a po Mercallijevoj je 8 do 9marcellus wrote:Noor wrote:nešto sam iskopala...Noor wrote:nije mi to poznato, nisam nigdje pročitalaEroo wrote:
pitaj Dijagrama, dugo nisam u tome, sad je nova EU norma koja definira seizmičnost poredbenim vršnim ubrzanjem tla
u eu je propisano da se zgrade rade za 8 po rihteru.
vrijedi za hrvatsku.
recimo roboti moraju ostati na kučištu pri potrsu od 10 po rihteru i da su u tome trenu u radnji, znači još pride moment.
2014-12-30
na glo najviše volim glorifikaciju ...
crvenkasti-
2014-04-17
ove bandićeve sam izbacio, bez sudskog naloga nemreš u stan.Noor wrote:naravno da nije, nemaju oni pojma blagoga o statici i konstrukcijama :)veber wrote:dok ti je bila mrska juga i kada je holjevac krenuo preko save sve zgrade su računane na 8 po rihteru.marcellus wrote:Noor wrote:nešto sam iskopala...Noor wrote:
nije mi to poznato, nisam nigdje pročitala
relevantan je isključivo FGZ :)
ljudi bili prije, zadnja smo im zgrada bili pa popili kavu, malo se družili. onda došli iz grada. vidio bandić pričuvu pa ajmo sanirat dobru zgradu.
2014-12-30
veber wrote:
u eu je propisano da se zgrade rade za 8 po rihteru.
vrijedi za hrvatsku.
recimo roboti moraju ostati na kučištu pri potrsu od 10 po rihteru i da su u tome trenu u radnji, znači još pride moment.
Jel ti norka lijepo rekla da su izašle nove EU norme, glupane? Moja žena se ubija učeći ih.
crvenkasti-
2014-04-17
glupan je na glu
volio bih nešto na glo
vebere, odi u kurac, zašto nisi na glo?
volio bih nešto na glo
vebere, odi u kurac, zašto nisi na glo?
crvenkasti-
2014-04-17
Page 9 of 18 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 13 ... 18
Similar topics
» sumrak zdravog razuma
» Nino Raspudić - Migranti u Hrvatskoj: ispit humanosti ili test gluposti?
» NINO RASPUDIĆ: Migranti u Hrvatskoj – ispit humanosti ili test gluposti?
» Angelina Merkel - sumrak kancelarke?
» Sumrak Grčke falage...
» Nino Raspudić - Migranti u Hrvatskoj: ispit humanosti ili test gluposti?
» NINO RASPUDIĆ: Migranti u Hrvatskoj – ispit humanosti ili test gluposti?
» Angelina Merkel - sumrak kancelarke?
» Sumrak Grčke falage...
Page 9 of 18