srbi opet crtaju mape... stari srpski grad split
Page 7 of 9
Page 7 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: srbi opet crtaju mape... stari srpski grad split
Legendovich wrote:eeee,,,baje znaju... nego...kako se zove ono prozirno pice isto alkohol od puno vrsta trava,boja je kao voda..vuce ukusom na one bombone Bronhi..to smo isto sibali...Pirate wrote:uuuu jednom sam ga pio ... definitivno najbolji konjak koji sam pio, doduse nije da sam probao previse ali ovo je top.Legendovich wrote:skenderbeg..mmmm..fin konjak...
Da nije mozda apsint, to je jedini alkohol koji sam pio a da vuce tako na bronhi, menta djir. Inace kod njega ima neka fora kako se pije, nes ko tekila samo sa secerom i jos se pali.
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
oni su bili katolici...jastreb wrote:Najbolja žestila,poslije ličke šljive.Pirate wrote:uuuu jednom sam ga pio ... definitivno najbolji konjak koji sam pio, doduse nije da sam probao previse ali ovo je top.Legendovich wrote:skenderbeg..mmmm..fin konjak...
A glede Kastriota. On je bio Srbin,ili polusrbin.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
cuh da ovo pali mozag,cak je ponegdje i zabranjen..ne nije to..ovo je makedonsko neshto,,ma izbunarim ja to vec..Pirate wrote:Legendovich wrote:eeee,,,baje znaju... nego...kako se zove ono prozirno pice isto alkohol od puno vrsta trava,boja je kao voda..vuce ukusom na one bombone Bronhi..to smo isto sibali...Pirate wrote:uuuu jednom sam ga pio ... definitivno najbolji konjak koji sam pio, doduse nije da sam probao previse ali ovo je top.Legendovich wrote:skenderbeg..mmmm..fin konjak...
Da nije mozda apsint, to je jedini alkohol koji sam pio a da vuce tako na bronhi, menta djir. Inace kod njega ima neka fora kako se pije, nes ko tekila samo sa secerom i jos se pali.
Guest- Guest
Pa kakve veze to ima???michaellcmacha wrote:ma to stoji da je bio vrhunski vojskovođa, a i dobro je znao ispregovarati sa venecijom da ga potpomažu jer je njima to bio primarni interes... ali je činjenica da je godine i godine proveo u turskoj službi i da nije bio nikakav domoljub od prve nego ga je osobna muka natjerala da zbriše i poslije se udruži sa drugima i nadalje da se bori protiv turaka....Pirate wrote:Skenderbeg je jedan od najvecih vojskovodja na ovim prostorima, vjv. spada u top 5 a od vojske je napravio vrhunske gerilce. Inace po maminoj liniji je u rodu sa Brankovicima.
I najveći junak Dalmacije,Stojan Janković,koji je Kotare,dio Dalmacije i Like oslobodio od Turaka,proveo je nekoliko godina u turskom zarobljeništvu,pa je čak i prešao na islam.
Lukavstvom se izvukao i iz tamnice i iz Stambola,vratio je u zavičaj,pa je Turke za sva vremena prognao iz tih hrvatskih krajeva. Mlečani su ga obilato nagradili.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
U pravu si, to mi objasnjavao jedan nas u Italiji i kako se toci, to je isto neka procedura. Nisam ekspert niti imam jako istancana osjetila da osjetim velike razlike, ali kako god, Skenderbeu mi je bio vrh, bio on vinjak ili konjak ... meni nebitno.veber wrote:još jedan poznavatelj žestice.Pirate wrote:uuuu jednom sam ga pio ... definitivno najbolji konjak koji sam pio, doduse nije da sam probao previse ali ovo je top.Legendovich wrote:skenderbeg..mmmm..fin konjak...
postoji samo Cognac i sve drugo su vinjaci.
2019-09-06
I još nešto u vezi Stojana. On nije kako tvrde vodio ni srpske,ni hrvatske čete. On je vodio morlačku vojsku.
Njegova vojska isključivo se u dokumentima onog vremena naziva morlačkom.
2014-04-22
Je. Samo sad su ovi neki pijanci počeli o konjacima.Legendovich wrote:vrlo zanimljivo,ta povijest..
2014-04-22
apsint je užas živi jer mu udio alkohola prelazi 70%Pirate wrote:Legendovich wrote:eeee,,,baje znaju... nego...kako se zove ono prozirno pice isto alkohol od puno vrsta trava,boja je kao voda..vuce ukusom na one bombone Bronhi..to smo isto sibali...Pirate wrote:uuuu jednom sam ga pio ... definitivno najbolji konjak koji sam pio, doduse nije da sam probao previse ali ovo je top.Legendovich wrote:skenderbeg..mmmm..fin konjak...
radi se od anisa i pelina i još nekih trava.
kada se doda voda emulgira u mliječnobijelu tekućinu, odvratnog okusa koju mogu samo francuzi piti.
2014-12-30
nije bio srbin... ali je imao veze sa srpskim velikašima po sestri mariji...jastreb wrote:Pa kakve veze to ima???michaellcmacha wrote:ma to stoji da je bio vrhunski vojskovođa, a i dobro je znao ispregovarati sa venecijom da ga potpomažu jer je njima to bio primarni interes... ali je činjenica da je godine i godine proveo u turskoj službi i da nije bio nikakav domoljub od prve nego ga je osobna muka natjerala da zbriše i poslije se udruži sa drugima i nadalje da se bori protiv turaka....Pirate wrote:Skenderbeg je jedan od najvecih vojskovodja na ovim prostorima, vjv. spada u top 5 a od vojske je napravio vrhunske gerilce. Inace po maminoj liniji je u rodu sa Brankovicima.
I najveći junak Dalmacije,Stojan Janković,koji je Kotare,dio Dalmacije i Like oslobodio od Turaka,proveo je nekoliko godina u turskom zarobljeništvu,pa je čak i prešao na islam.
Lukavstvom se izvukao i iz tamnice i iz Stambola,vratio je u zavičaj,pa je Turke za sva vremena prognao iz tih hrvatskih krajeva. Mlečani su ga obilato nagradili.
2015-08-08
nish,isti curac,samo je stvar u licenci..e sad,mozda se malo proces razlikuje,ali je podrijetlo postupka slicno..Pirate wrote:U pravu si, to mi objasnjavao jedan nas u Italiji i kako se toci, to je isto neka procedura. Nisam ekspert niti imam jako istancana osjetila da osjetim velike razlike, ali kako god, Skenderbeu mi je bio vrh, bio on vinjak ili konjak ... meni nebitno.veber wrote:još jedan poznavatelj žestice.Pirate wrote:uuuu jednom sam ga pio ... definitivno najbolji konjak koji sam pio, doduse nije da sam probao previse ali ovo je top.Legendovich wrote:skenderbeg..mmmm..fin konjak...
Guest- Guest
eeeeeevo legende...
to sam iz "čepa" pijo,dok su starci ispracali goste...
to sam iz "čepa" pijo,dok su starci ispracali goste...
Guest- Guest
jebo te stojan... to je u osnovi prezime a ne ime... ali ne da mi se s tobom... alkose sam odavno potjerao iz svoje blizine....jastreb wrote:I još nešto u vezi Stojana. On nije kako tvrde vodio ni srpske,ni hrvatske čete. On je vodio morlačku vojsku.
2015-08-08
Polu, mati mu Vojislava iz roda Brankovica ili cak Crnojevica, vise se ne sjecam. No kako god, obe obitelji su u tom dijelu kod Albanije, Brankovici cini mi se Kosovo i Raska a Crnojevici kod Skadarskog jezera.jastreb wrote:Najbolja žestila,poslije ličke šljive.Pirate wrote:uuuu jednom sam ga pio ... definitivno najbolji konjak koji sam pio, doduse nije da sam probao previse ali ovo je top.Legendovich wrote:skenderbeg..mmmm..fin konjak...
2019-09-06
ma nije točno... sestra mu je bila udana u crnojeviće... on je bio katolik...Pirate wrote:Polu, mati mu Vojislava iz roda Brankovica ili cak Crnojevica, vise se ne sjecam. No kako god, obe obitelji su u tom dijelu kod Albanije, Brankovici cini mi se Kosovo i Raska a Crnojevici kod Skadarskog jezera.jastreb wrote:Najbolja žestila,poslije ličke šljive.Pirate wrote:uuuu jednom sam ga pio ... definitivno najbolji konjak koji sam pio, doduse nije da sam probao previse ali ovo je top.Legendovich wrote:skenderbeg..mmmm..fin konjak...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
dobro... bili su i srbi dok nisu prešli na pravoslavlje...
2015-08-08
preseravanje. vinjak može biti daleko bolji od nekog cognaca. stvar rafiniranja.Pirate wrote:U pravu si, to mi objasnjavao jedan nas u Italiji i kako se toci, to je isto neka procedura. Nisam ekspert niti imam jako istancana osjetila da osjetim velike razlike, ali kako god, Skenderbeu mi je bio vrh, bio on vinjak ili konjak ... meni nebitno.veber wrote:još jedan poznavatelj žestice.Pirate wrote:uuuu jednom sam ga pio ... definitivno najbolji konjak koji sam pio, doduse nije da sam probao previse ali ovo je top.Legendovich wrote:skenderbeg..mmmm..fin konjak...
boju dobiješ od zaprženog šećera.
pravi cognac i vinjak se drži u hrastovim bačvama u kojima je prije odležao rum.
i onda pokupe iz hrasta tanin i boju i laganu trpkost.
vrhunska žestica ti stvara mjehuriće, osmotske uz rub čaše kada ih promješaš.
brlja i slično kaj konzumira tetrjeb kada protrseš stvore se mali mjehurići koji odmah nestanu.
ali kolega tetrjeb roka sve. od benzina do čojstva.
2014-12-30
Ne. On je ako ćemo pravo Mitrović. Otac mu je bio Janko Mitrović.michaellcmacha wrote:jebo te stojan... to je u osnovi prezime a ne ime... ali ne da mi se s tobom... alkose sam odavno potjerao iz svoje blizine....jastreb wrote:I još nešto u vezi Stojana. On nije kako tvrde vodio ni srpske,ni hrvatske čete. On je vodio morlačku vojsku.
2014-04-22
ejjj, nemoj tako.michaellcmacha wrote:jebo te stojan... to je u osnovi prezime a ne ime... ali ne da mi se s tobom... alkose sam odavno potjerao iz svoje blizine....jastreb wrote:I još nešto u vezi Stojana. On nije kako tvrde vodio ni srpske,ni hrvatske čete. On je vodio morlačku vojsku.
tetrjeb konzumira brlju u interesu viših ciljeva.
da se sajedini sa bre njegošem.
ne kužiš ti tu umjetničku dušu koja je malo bila u srao pa malo bila abolirana. pa je malo u penziji i citira njegoša.
nemoj, on je cvijeće naše ko i onaj propupali.
2014-12-30
gurmani dude,gurmani..jastreb wrote:Je. Samo sad su ovi neki pijanci počeli o konjacima.Legendovich wrote:vrlo zanimljivo,ta povijest..
Guest- Guest
Naravno Miha, prosto tada je bilo ko i danas, svak je sa svakim surovao i ratovao. Te religijske price i ratovi nisu bili vazan faktor koliko mi mislimo ili zelimo isticati, onako romanticarske vec cisto koristoljublje. Povijest inace krije mnogo toga samo se kroz vjekove masu toga i zaboravilo, sto slucajno, sto namjerno, zavisno od danasnjih potreba.michaellcmacha wrote:ma to stoji da je bio vrhunski vojskovođa, a i dobro je znao ispregovarati sa venecijom da ga potpomažu jer je njima to bio primarni interes... ali je činjenica da je godine i godine proveo u turskoj službi i da nije bio nikakav domoljub od prve nego ga je osobna muka natjerala da zbriše i poslije se udruži sa drugima i nadalje da se bori protiv turaka....Pirate wrote:Skenderbeg je jedan od najvecih vojskovodja na ovim prostorima, vjv. spada u top 5 a od vojske je napravio vrhunske gerilce. Inace po maminoj liniji je u rodu sa Brankovicima.
2019-09-06
Page 7 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Zar je i to opet moguce?!Srpski propagandisti opet tvrde da su Hrvati sami sebe granatirali tj.Dubrovnik
» Duh Slobe opet kuca na vrata Srbije!DAN KADA SU SRBI OPET DOBILI VOĐU:Gazimestan šest vekova posle
» 'Srpski svet'opet u akciji:'Hrvatski jezik nije hrvatski vec srpski'
» Vukovar srpski grad
» Split - glavni grad turbo-folka
» Duh Slobe opet kuca na vrata Srbije!DAN KADA SU SRBI OPET DOBILI VOĐU:Gazimestan šest vekova posle
» 'Srpski svet'opet u akciji:'Hrvatski jezik nije hrvatski vec srpski'
» Vukovar srpski grad
» Split - glavni grad turbo-folka
Page 7 of 9