Da remiziramo...
Page 21 of 50
Page 21 of 50 • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 35 ... 50
Re: Da remiziramo...
Može i kajsija, dunja... Iz mog iskustva je najbolja divlja kruška, tako iz majčinog rodnog kraja.kaya wrote:El šljiva mora biti ili može nešto drugo?dzango wrote:Super gen se aktivira rakijom inače nikakva korist od njega. Nije dovoljno što si Srbin ako si u isto vreme i Europejac i ne piješ rakiju. Onda ne radi. Ovo ti dođe kao prirodna selekcija.marcellus wrote:kaya wrote:A što ima onda veze, supergen?michaellcmacha wrote:
veća je vjerojatnost da nema nego da ima... samo bcg cjepivo ima jedva 50% učinak na plućni oblik tbc-a, odrasle osobe to cjepivo uopće ne štiti, ni od tbc-a a kamoli od bilo kojeg virusa.... osnovna funkcija tog cjepiva je zaštita djece od meningitisa i milijarne tbc
to kod srba
jedino što im gen slabo funkcionira
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
To nije problem. Namamiš ih na sendvič i sami se jave. Eno ti Pižon. Da si ga svećom tražio, teško da bi onaku budalu našao.marcellus wrote:dzango wrote:Super gen se aktivira rakijom inače nikakva korist od njega. Nije dovoljno što si Srbin ako si u isto vreme i Europejac i ne piješ rakiju. Onda ne radi. Ovo ti dođe kao prirodna selekcija.marcellus wrote:kaya wrote:A što ima onda veze, supergen?michaellcmacha wrote:
veća je vjerojatnost da nema nego da ima... samo bcg cjepivo ima jedva 50% učinak na plućni oblik tbc-a, odrasle osobe to cjepivo uopće ne štiti, ni od tbc-a a kamoli od bilo kojeg virusa.... osnovna funkcija tog cjepiva je zaštita djece od meningitisa i milijarne tbc
to kod srba
gdje vučko nalazi te kretene poput tog doktora?
2014-04-19
dzango wrote:To nije problem. Namamiš ih na sendvič i sami se jave. Eno ti Pižon. Da si ga svećom tražio, teško da bi onaku budalu našao.marcellus wrote:dzango wrote:Super gen se aktivira rakijom inače nikakva korist od njega. Nije dovoljno što si Srbin ako si u isto vreme i Europejac i ne piješ rakiju. Onda ne radi. Ovo ti dođe kao prirodna selekcija.marcellus wrote:kaya wrote:
A što ima onda veze, supergen?
to kod srba
gdje vučko nalazi te kretene poput tog doktora?
da, on je baš ono specijalac, čak i za standarde ovog foruma i interneta općenito... baš sad pričam s jednim davno bivšim forumašem iz amerike, da nije interneta ja bi i dalje mislio da živim među normalnim ljudima, tek te internet osvijesti u kojoj si mjeri okružen psihopatima i idiotima
Je, kako da ne. Očito nisi pročitao gnječov doc.Eroo wrote:Švabama su epidemiolozi i infektolzi uglavnom Hrvati i Slovenci. Stroj ne zna sam ništa učinit...Legendovich wrote:Logika nalaze da vas je zakacio manje benigni soj ili mutacija Viruza nasega..tehnoloski u medicini ste vi josh iza Svabija tijekom WW2..Eroo wrote:Nakon 4 azijske zemlje proglašeni ste kao 5.-i po učinkovitosti liječenja od COVID-19. Ispred Njemaca, zanimljivo...vuksadinare wrote:..interesantno...imamo visok prosjek oporavljenih...kao i najmanje umrlih sto se tice ex yu...dakle nasim doktorima plusevi..a nemamo kinske,ruske i ine doktore
2014-12-30
inače moja teorija o pižonu je da je njemu cajka popila ono malo mozga što je imao... slušat cajku je pogubno za pamet
Ma taj nikada nije bio normalan. Još dok je imao onaj gej avatar i lizao dupe Tadiću kao Ero Kolindi.marcellus wrote:inače moja teorija o pižonu je da je njemu cajka popila ono malo mozga što je imao... slušat cajku je pogubno za pamet.
2014-04-19
dobro, znam i ja nesto talijanskog, ono, ipak sam talijan :DEroo wrote:Zbog mene osobno? Ne. Na respirator ni mrtav, tako da ste strane nemam brige.Leviathan2 wrote:ero, jel te stra? :)
Stra me je za neke moje, to da. Ne bih sad o tome.
Nego, onaj cigojner Gnječ bi mi trebao, tu uvijek kad mi ne treba.
U poslu sam i mučim se s talijanskim. Velemajstori su za prikrivat greške. Već me glava boli...
tako je,znaci i ti si antivakser :Dmarcellus wrote:inače da se mene pita cijepljenje ne bi bilo obavezno, stavio bi da je fakultativno, kao vid prirodne selekcije
bar svi oni koje ja znam su protiv obveznog cjepljenja, ko voli nek izvoli
recimo u plemenu je svega troje ljudi cjepljeno, i to zajebom, recimo mene su cjepili protiv tetanusa al sam prezivio
inace im nebi dao dozvolu da to nijesu ucinili dok sam bio u besvjesnom stanju
ko voli nek izvoli, sloboda izbora,
koji kurac ce vakseri boje ako su cjepljeni, tctctc
Ero je klasični obavještajac. Marc nam prolupao. Valjda s godinama dođe.dzango wrote:Ma taj nikada nije bio normalan. Još dok je imao onaj gej avatar i lizao dupe Tadiću kao Ero Kolindi.marcellus wrote:inače moja teorija o pižonu je da je njemu cajka popila ono malo mozga što je imao... slušat cajku je pogubno za pamet.
2014-12-30
Eroo wrote:Dajem na razmišljanje forumskim "Njemcima": primjer Njemačka (distribucija zaraze!)
Za Bavarsku i Baden-Wurttembberg , posebno za Bavarce, Njemci kažu da su to njihovi Bosanci.
Zanimljiv mi je podatak da gusto naseljeni Berlin (stanovnika cca HR) ima samo 507 zaraženih.
Američka studija: Eksperimentalni lijek za koronu djeluje, ljudi ozdrave u par danavili40 wrote:znaju i da se pomoću rendesivira pacijenti u velikom postotku brže oporavljaju ali još se sve to istražuje jer je dug put do sigurnih brojki.
PACIJENTI koji su dobili eksperimentalni lijek Remdesivir oporavili su se jako brzo od koronavirusa, a neki su pušteni iz bolnice nakon par dana, objavio je portal STAT News, a prenio CNN.
Riječ je o pacijentima koji su imali teške simptome i temperaturu, a bili su dio eksperimentalnog liječenja u bolnici sveučilišta u Chicagu. Testiranje je izvršeno na 125 ljudi, a njih 113 je imalo teže oblike bolesti. Svih 125 je dobivalo dnevne doze Remdesivira.
"Izgubili smo samo dva pacijenta, a velika većina je puštena kući", izjavila je Kathleen Mullane, specijalistica koja vodi pokusno liječenje koronavirusa.
Čikaško sveučilište priopćilo je da će rezultate eksperimenta objaviti tek nakon što period takvog liječenja završi i nije imalo dodatnih komentara.
Neuspješan protiv ebole, uspješan protiv covida-19
U svijetu još ne postoji odobrena terapija liječenja covida-19, ali američki nacionalni institut za zdravstvo pokreće pokusne terapije s nekoliko lijekova od kojih je jedan i spomenuti Remdesivir. Isti lijek testiran je u liječenju ebole, ali nije bio uspješan. No, testiranja na životinjama pokazala su da bi mogao biti koristan u liječenju covida-19, SARS-a i MERS-a.
WHO je u veljači objavio da Remdesivir ima potencijala u liječenju koronavirusa.
"Većina naših pacijenata ozdravi za u prosjeku šest dana, što nam govori da terapija može trajati manje od deset dana", rekla je Mullane.
Problem u njezinu eksperimentalnom liječenju je što ne postoji kontrolna grupa, odnosno zasad se njihove rezultate nema s čime usporediti i ne može se još utvrditi jesu li pacijenti zaista ozdravili od tog lijeka. Gilead Sciences, američka tvrtka koje je izumila lijek, sponzorira njegovo testiranje na 2400 pacijenata u 152 lokacije diljem svijeta među kojima je i 1600 pacijenata sa simptomima srednje jačine. Iz tvrtke su poručili da rezultate testiranja očekuju do kraja mjeseca.
"Razumijemo koliko je lijek za covid-19 hitan i svjesni smo da Remidesivir pokazuje dobre rezultate. No, još je premalo podataka kako bismo mogli donositi bilo kakve zaključke. Trenutačni podaci nisu dovoljni da bi se ovaj lijek proglasio terapijom za covid-19", stoji u priopćenju Gilead Sciencesa koje je dobio CNN.
Muškarac koji je sudjelovao u studiji: To je čudo
Slawomir Michalak, 57-godišnji radnik iz predgrađa zapadno od Chicaga, bio je među sudionicima studije u Chicagu. Jedna od njegovih kćeri počela je pokazivati simptome krajem ožujka, a kasnije joj je dijagnosticiran blagi covid-19. Michalak je, pak, imao visoku temperaturu, teško je disao i imao je jake bolove u leđima.
"Osjećao sam kao da me netko udara u pluća", rekao je za STAT.
Na poziv supruge Michalak je u petak, 3. travnja, otišao u bolnicu Sveučilišta u Chicagu. Pristao je sudjelovati u istraživanju.
Prvu dozu Remdesivira dobio je u subotu, 4. travnja. "Temperatura mi je pala gotovo odmah i počeo sam se osjećati bolje", rekao je.
Drugu dozu dobio je u nedjelju. Primio je još dvije dnevne doze Remdesivira i oporavio se dovoljno da je u utorak, 7. travnja, otpušten iz bolnice.
"Remdesivir je bio čudo", rekao je.
vili40-
2015-08-02
chudovili40 wrote:Američka studija: Eksperimentalni lijek za koronu djeluje, ljudi ozdrave u par danavili40 wrote:znaju i da se pomoću rendesivira pacijenti u velikom postotku brže oporavljaju ali još se sve to istražuje jer je dug put do sigurnih brojki.
PACIJENTI koji su dobili eksperimentalni lijek Remdesivir oporavili su se jako brzo od koronavirusa, a neki su pušteni iz bolnice nakon par dana, objavio je portal STAT News, a prenio CNN.
Riječ je o pacijentima koji su imali teške simptome i temperaturu, a bili su dio eksperimentalnog liječenja u bolnici sveučilišta u Chicagu. Testiranje je izvršeno na 125 ljudi, a njih 113 je imalo teže oblike bolesti. Svih 125 je dobivalo dnevne doze Remdesivira.
"Izgubili smo samo dva pacijenta, a velika većina je puštena kući", izjavila je Kathleen Mullane, specijalistica koja vodi pokusno liječenje koronavirusa.
Čikaško sveučilište priopćilo je da će rezultate eksperimenta objaviti tek nakon što period takvog liječenja završi i nije imalo dodatnih komentara.
Neuspješan protiv ebole, uspješan protiv covida-19
U svijetu još ne postoji odobrena terapija liječenja covida-19, ali američki nacionalni institut za zdravstvo pokreće pokusne terapije s nekoliko lijekova od kojih je jedan i spomenuti Remdesivir. Isti lijek testiran je u liječenju ebole, ali nije bio uspješan. No, testiranja na životinjama pokazala su da bi mogao biti koristan u liječenju covida-19, SARS-a i MERS-a.
WHO je u veljači objavio da Remdesivir ima potencijala u liječenju koronavirusa.
"Većina naših pacijenata ozdravi za u prosjeku šest dana, što nam govori da terapija može trajati manje od deset dana", rekla je Mullane.
Problem u njezinu eksperimentalnom liječenju je što ne postoji kontrolna grupa, odnosno zasad se njihove rezultate nema s čime usporediti i ne može se još utvrditi jesu li pacijenti zaista ozdravili od tog lijeka. Gilead Sciences, američka tvrtka koje je izumila lijek, sponzorira njegovo testiranje na 2400 pacijenata u 152 lokacije diljem svijeta među kojima je i 1600 pacijenata sa simptomima srednje jačine. Iz tvrtke su poručili da rezultate testiranja očekuju do kraja mjeseca.
"Razumijemo koliko je lijek za covid-19 hitan i svjesni smo da Remidesivir pokazuje dobre rezultate. No, još je premalo podataka kako bismo mogli donositi bilo kakve zaključke. Trenutačni podaci nisu dovoljni da bi se ovaj lijek proglasio terapijom za covid-19", stoji u priopćenju Gilead Sciencesa koje je dobio CNN.
Muškarac koji je sudjelovao u studiji: To je čudo
Slawomir Michalak, 57-godišnji radnik iz predgrađa zapadno od Chicaga, bio je među sudionicima studije u Chicagu. Jedna od njegovih kćeri počela je pokazivati simptome krajem ožujka, a kasnije joj je dijagnosticiran blagi covid-19. Michalak je, pak, imao visoku temperaturu, teško je disao i imao je jake bolove u leđima.
"Osjećao sam kao da me netko udara u pluća", rekao je za STAT.
Na poziv supruge Michalak je u petak, 3. travnja, otišao u bolnicu Sveučilišta u Chicagu. Pristao je sudjelovati u istraživanju.
Prvu dozu Remdesivira dobio je u subotu, 4. travnja. "Temperatura mi je pala gotovo odmah i počeo sam se osjećati bolje", rekao je.
Drugu dozu dobio je u nedjelju. Primio je još dvije dnevne doze Remdesivira i oporavio se dovoljno da je u utorak, 7. travnja, otpušten iz bolnice.
"Remdesivir je bio čudo", rekao je.
a jebote
a od pocetka simtoma do prestanka simptoma u najnormalnijim okolnostima za teze slucajeve bez terapije ne traje duze od 7 dana maksimalno
LOOOL
Bosančero, Bavarska je država. Bavarci vas sančose nazivaju boske. Bavatska je jedina katolička a ti si i dalje kreten.Eroo wrote:Eroo wrote:Dajem na razmišljanje forumskim "Njemcima": primjer Njemačka (distribucija zaraze!)
Za Bavarsku i Baden-Wurttembberg , posebno za Bavarce, Njemci kažu da su to njihovi Bosanci.
Zanimljiv mi je podatak da gusto naseljeni Berlin (stanovnika cca HR) ima samo 507 zaraženih.
2014-12-30
a kaj bi ti levi?Da se prekinu sve studije,istraživanja i traženje lijeka i cijepiva?Kad nešto nađu to neće biti čudo nego rezultat rada.
vili40-
2015-08-02
naaahvili40 wrote:a kaj bi ti levi?Da se prekinu sve studije,istraživanja i traženje lijeka i cijepiva?Kad nešto nađu to neće biti čudo nego rezultat rada.
ne to, ok je trazit lijek, nu
tekst je senzacionalizam ono, do jaja, ne znam odkud si ga pokupio, kurir, dnevno, klix i pozivaju se na isto takav izvor cnn
ja sam samo skrenuo paznju na nelogicnost, podebljano
nego pogledaj prvih deset sekundi ovog klipa, spicu,vili40 wrote:a kaj bi ti levi?Da se prekinu sve studije,istraživanja i traženje lijeka i cijepiva?Kad nešto nađu to neće biti čudo nego rezultat rada.
ja sam se popisao od smijeha :DD
ostalo nije bitno jer ne kuzis ruski