u Kini ponovo rade tržnice gdje tamane mačke ,pase, divlje životinje, i šišmiše
Page 1 of 9
Page 1 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
u Kini ponovo rade tržnice gdje tamane mačke ,pase, divlje životinje, i šišmiše
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8163761/Chinese-markets-selling-bats.html?ito=social-twitter_mailonline
na ovoj slici nude i šišmiše
mace i pasi čekaju svoj red za klanje
na ovoj slici nude i šišmiše
mace i pasi čekaju svoj red za klanje
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Re: u Kini ponovo rade tržnice gdje tamane mačke ,pase, divlje životinje, i šišmiše
Ovi zasluzuju jedni druge. Nije za osjetljive.
omni-
2014-04-12
Re: u Kini ponovo rade tržnice gdje tamane mačke ,pase, divlje životinje, i šišmiše
E jebi ga... Počinjem i ja pomalo navijati da Trump pobaca cili nuklearni arsenal tamo...
darth_vader-
2014-04-17
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Ja mogu shvatiti da oni to jedu stoljecima i mogu shvatiti da postoje razne teorije o pocetku pandemije ali jbt zaustavi to i izbaci iz kalkulacija. Ne vaznije je zderat to. Jesu li toliko gladni?
omni-
2014-04-12
Vidiš da su u kurcu... Mogu razumit da su jeli sa štapićima, ali kad su došli evropljani i pokazali im vilicu, oni opet udri po svom..omni wrote:Ja mogu shvatiti da oni to jedu stoljecima i mogu shvatiti da postoje razne teorije o pocetku pandemije ali jbt zaustavi to i izbaci iz kalkulacija. Ne vaznije je zderat to. Jesu li toliko gladni?
izgleda da im je nestalo šišmiša
ma nee...koji odvtatni nakot je to..pa to samo pobacat otrov u vodovod, iz zraka ih zasut ricinom i ćao
Noor wrote:ma nee...koji odvtatni nakot je to..pa to samo pobacat otrov u vodovod, iz zraka ih zasut ricinom i ćao
duh krscanstva na najjace
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Znas sta , nemam nista protiv Azijata ali njihov manir zderanja svega i svacega toliko mi je ogavan da rijeci nemam.Noor wrote:ma nee...koji odvtatni nakot je to..pa to samo pobacat otrov u vodovod, iz zraka ih zasut ricinom i ćao
Odere macku i jos zivu baci je u kipucu vodu
Gledao sam kako zivome psu deru kozu
Obozavam zivotinje kao i biljke i smatram ih darom bozjim
Znam da neke koristimo za prehranu ZA SADA ali tretman mora biti human cak i kad ih se ubija
Prije nekoliko godina sam upao u pravu psihicku krizu kad sam vidio kako u Kini tretiraju neku vrstu medvjeda od kojih uzimaju tecnost iz zucne kese za njihovu kretensku kinesku tradicionalnu takozvanu medicinu.
Plakao sam od muke i bolje da to ne vidis u kakvim kavezima i uvjetima te sirote mede provode zivot.
Cuven je slucaj kad se zenka uspjela otrgnuti i usmrtila svoje vlastito mladunce samo da ne bi zivjelo u onakvoj patnji.
Ipak cak i u Aziji je to izazvalo proteste da se sa takvim divljastvom prestane.
Azijati mi djeluju kao stvorovi bez ikakvih emocija ...osobno su mi odvratni...
Ali to sad ne treba mijesati sa politikom i geostrategijom.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
ako ti ne vidiš problem osim u duhu kršćanstva, žao mi jedebotoijusto wrote:Noor wrote:ma nee...koji odvtatni nakot je to..pa to samo pobacat otrov u vodovod, iz zraka ih zasut ricinom i ćao
duh krscanstva na najjace
insertiraj tamponček, možda pomogne
njah
isti osjećaj i u meni bude...Ringo10 wrote:Znas sta , nemam nista protiv Azijata ali njihov manir zderanja svega i svacega toliko mi je ogavan da rijeci nemam.Noor wrote:ma nee...koji odvtatni nakot je to..pa to samo pobacat otrov u vodovod, iz zraka ih zasut ricinom i ćao
Znam da neke koristimo za prehranu ZA SADA ali tretman mora biti human cak i kad ih se ubija
Prije nekoliko godina sam upao u pravu psihicku krizu kad sam vidio kako u Kini tretiraju neku vrstu medvjeda od kojih uzimaju tecnost iz zucne kese za njihovu kretensku kinesku tradicionalnu takozvanu medicinu.
Plakao sam od muke i bolje da to ne vidis u kakvim kavezima i uvjetima te sirote mede provode zivot.
Cuven je slucaj kad se zenka uspjela otrgnuti i usmrtila svoje vlastito mladunce samo da ne bi zivjelo u onakvoj patnji.
Ipak cak i u Aziji je to izazvalo proteste da se sa takvim divljastvom prestane.
Samo sto jos govna ne zderuNoor wrote:isti osjećaj i u meni bude...Ringo10 wrote:Znas sta , nemam nista protiv Azijata ali njihov manir zderanja svega i svacega toliko mi je ogavan da rijeci nemam.Noor wrote:ma nee...koji odvtatni nakot je to..pa to samo pobacat otrov u vodovod, iz zraka ih zasut ricinom i ćao
A mozda i zderu
2015-09-24
Jebem im majku odvratnu...
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Zamisli kako je ovome jadnom medi koji godine i godine a vjerojatno i cijeli život provede ovako
https://en.wikipedia.org/wiki/Bile_bear#/media/File:Bilebear2.jpg
Inače ne volim ovo da gledam ... ali bih one koji ovako tretiraju te životinje volio zatvoriti pa da malo dožive čari toga
I naravno, ovo sad nema veze sa politikom
https://en.wikipedia.org/wiki/Bile_bear#/media/File:Bilebear2.jpg
Inače ne volim ovo da gledam ... ali bih one koji ovako tretiraju te životinje volio zatvoriti pa da malo dožive čari toga
I naravno, ovo sad nema veze sa politikom
2015-09-24
A sto da se radi, zuti slabo cijene zivot, ne znam iz kog razloga ali se cini tako. Jednom sam razgovarao s jednim Japancem i prica otisla na ww2 i kad se dotaklo Kine tip je ono hladno konstatirao, da masakrirali smo ih ali sta bi drugo trebali s njima, to je jedina korist od njih da se malo vojska zabavi. Interesantan pogled hm.
omni-
2014-04-12
Sve to ne funkcionise, treba ovo, ono...
Kinezi se recimo pale na modu, trendove.
To je realnost.
Naravno, mladje generacije.
Matorci i po Balkanu znaju da maznu
goluba i pravac supa.
To starije je primitivno i zatucano, bilo gde.
Najbolji pravac, koja daje rezultata a koji
priznaje i Longie, jeste emancipacija.
Trendovi u ishrani, jer ih samo tako mozes
privuci.
Ako im drugacije pridjes, ima da im udaris
na tradiciju, kulturu i slicno.
Nije bolje ni u Evropi, samo sto kada se ubijaju
zecevi, razne zivotinje, onda je to OK, jer je kod nas.
Izadjem ovde po restoranima, spinuje se meso, riba
meso.
Kolega mi kaze da ne bi jeo u restoranu nista sto nije
meso.
Upitam ga za rizoto sa porcini(vrganj), odusevio se.
Znaci, ishrana moze da se menja, samo je potrebno
vise kreativnosti od svinjske glave sa jabukom i jajetom
na oko.
Kinezi se recimo pale na modu, trendove.
To je realnost.
Naravno, mladje generacije.
Matorci i po Balkanu znaju da maznu
goluba i pravac supa.
To starije je primitivno i zatucano, bilo gde.
Najbolji pravac, koja daje rezultata a koji
priznaje i Longie, jeste emancipacija.
Trendovi u ishrani, jer ih samo tako mozes
privuci.
Ako im drugacije pridjes, ima da im udaris
na tradiciju, kulturu i slicno.
Nije bolje ni u Evropi, samo sto kada se ubijaju
zecevi, razne zivotinje, onda je to OK, jer je kod nas.
Izadjem ovde po restoranima, spinuje se meso, riba
meso.
Kolega mi kaze da ne bi jeo u restoranu nista sto nije
meso.
Upitam ga za rizoto sa porcini(vrganj), odusevio se.
Znaci, ishrana moze da se menja, samo je potrebno
vise kreativnosti od svinjske glave sa jabukom i jajetom
na oko.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
Opravdano samo u slucaju gladi pred smrt
U svim drugim, jednostavno stoka
U svim drugim, jednostavno stoka
dijagram-
2015-08-09
Potreba ishrane su jedna stvar iako i tu treba biti koliko je god moguće human
A paćenje i kinjenje životinje u nezamislivim mukama i patnjama radi novca i profita je sasvim nešto drugo
A paćenje i kinjenje životinje u nezamislivim mukama i patnjama radi novca i profita je sasvim nešto drugo
2015-09-24
pobro da znas kakve se stvari rade sa ljudima nebi zivotinje vise ni spomenuoRingo10 wrote:Potreba ishrane su jedna stvar iako i tu treba biti koliko je god moguće human
Similar topics
» Tko su bivsi Udbasi i Kosovci?Gdje su,sto rade i koliko ih ima?
» Toooo Senfe hebes smece daj macke:'Uskoro cemo imati azil za macke'
» '' Hrvatska SVE ZA UHLJEBE MINISTARSTVO SPREMA STRAŠAN ZAKON, AKO IM OVO PROĐE, GDJE ĆEMO NABAVLJATI KNJIGE? ‘Ovo što rade je tragedija’''
» Gdje su šatori, gdje Glogoški, gdje su plinske boce?
» Dok Vatikan gura cijepljenje, što rade istaknuti članovi Crkve u Hrvatskoj? Plaše vjernike da cjepivo rade od fetusa
» Toooo Senfe hebes smece daj macke:'Uskoro cemo imati azil za macke'
» '' Hrvatska SVE ZA UHLJEBE MINISTARSTVO SPREMA STRAŠAN ZAKON, AKO IM OVO PROĐE, GDJE ĆEMO NABAVLJATI KNJIGE? ‘Ovo što rade je tragedija’''
» Gdje su šatori, gdje Glogoški, gdje su plinske boce?
» Dok Vatikan gura cijepljenje, što rade istaknuti članovi Crkve u Hrvatskoj? Plaše vjernike da cjepivo rade od fetusa
Page 1 of 9