drugi tjedan izolacije ?? (s) čim se bavite ?
Page 11 of 15
Page 11 of 15 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15
Re: drugi tjedan izolacije ?? (s) čim se bavite ?
mortal wrote:jbt šta ti žena radiepikur37 wrote:Završavam brudet od sipe na banjski...na žlicu.
https://www.uredisvojdom.com/article/600/banjski_brudet_od_sipa
radi u polju...motika i škare
odnesem joj marendu oko 11
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
crvenkasti wrote:Oh_Femder wrote:Klavir je naštiman po sistemu da je 12 kvinti potpuno jednako kao i 7 oktava, a što, naravno, nije istina, već se 12 kvinti i 7 oktava razlikuju za Pitagorinu komu. Stoga klavir uvijek raštimano zvuči, dok gudački i duhački instrumenti imaju načina za ublažiti tu nezgodnu činjenicu. Zato violinisti, na primjer, ne vole svirati uz pratnju klavira.crvenkasti wrote:Te preseravanja na električnoj gitari sva zvuče potpuno isto.
Jedini pravi muzički instrument je klavir.
Blues/rock gitara također ima načina pronaći onu 'pravu' notu koja na klaviru ne postoji, a to je zatezanje žice (string bending) ili sviranje sa slide-om. Kad se pak radi o komponiranju klasične glazbe, klavir je superioran. S druge strane, Beethoven je oko 44 godine života gotovo potpuno oglušio pa je 9. simfoniju u potpunosti iskomponirao na gluho, u glavi.
Klavir je potpun instrument. S jednom rukom pratiš, a s drugom sviraš. Dovoljan je jedan klavirist da odsvira potpuno gotovo bilo koju pjesmu. Gitara rijetko sama može biti potpuna. Potrebna su bar dvojica.
A onaj tko zna svirati klavir, može se lako prebaciti na klavijaturu. Klavijaturom možeš što hoćeš. Da ne pričamo o spajanju s kompjuterom.
Kad sam malu upisivao u muzičku školu, mislio sam da postoji u školi učenje klavijature. Ali nema. Uče djecu samo klavir.
A klavir je drugačiji od klavijature. Morao sam joj kupiti električni klavir.
Guest- Guest
Ovo ti je vrhunski gitarist. Priznam samo te koji s pet prstiju prebiru po žicama.
A ne ko onaj femder što s trzalicom drnda po električnoj gitari.
Dok za klavir ti nije potrebno vrhusko sviranje da bi zvučalo potpuno.
A za klavijaturu pogotovo.
crvenkasti-
2014-04-17
da to je istina i problem s gitarom. Onako obeshrabrujuce je dok si pocetnik, vidis ove na klaviru zvuce super a ti bzvz. Moras postat zbilja vrhunski da bi dobro zvucao. To je ono kvaka, mozes zaista izvest svaku pjesmu na gitari samo moras bit ko ovaj s videa i imat talenta...crvenkasti wrote:Ovo ti je vrhunski gitarist. Priznam samo te koji s pet prstiju prebiru po žicama.
Guest- Guest
Daj se ne glupiraj, kad nisi smiješancrvenkasti wrote:I to je ti dokaz da je gitara jednaka kao i klavir?Oh_Femder wrote:Schubert je, na primjer, bio toliko siromašan da si ponekad nije mogao priuštiti klavir pa je i simfonije znao komponirati na gitari. Dakle ne brabonjaj!
Leteca Pegla wrote:da to je istina i problem s gitarom. Onako obeshrabrujuce je dok si pocetnik, vidis ove na klaviru zvuce super a ti bzvz. Moras postat zbilja vrhunski da bi dobro zvucao. To je ono kvaka, mozes zaista izvest svaku pjesmu na gitari samo moras bit ko ovaj s videa i imat talenta...crvenkasti wrote:Ovo ti je vrhunski gitarist. Priznam samo te koji s pet prstiju prebiru po žicama.
Violina je još gori instrument, po tom pitanju.
Iako, ako netko želi biti profesionalni muzičar, svakako je nabolji instrument za to violina.
Zašto? Zato jer violinisti najlakše nađu posao. Za simfonijski orkestar treba 12 violina. A i u manjim orkestrima ih često ima po nekoliko.
A sviranje u orkestru je super. Lagan posao, bez stresa, sviraš po notama i kako ti dirigiraju, putuješ po svijetu, zajebavaš se. Uživancija.
Žao mi je što nisam malu upisao na vilinu, a ne klavir.
crvenkasti-
2014-04-17
Di ti je pamet bila, crveni..eto ti sad elitizam..bolje bit jedna od violina ;-^^
???epikur37 wrote:mortal wrote:jbt šta ti žena radiepikur37 wrote:Završavam brudet od sipe na banjski...na žlicu.
https://www.uredisvojdom.com/article/600/banjski_brudet_od_sipa
radi u polju...motika i škare
odnesem joj marendu oko 11
h vi se nešto zamijenili za poslove ??
immortal-
2014-04-16
Maggie19 wrote:Di ti je pamet bila, crveni..eto ti sad elitizam..bolje bit jedna od violina ;-^^
Budala. Ali, takvi su ljudi.
Preko svoje jadne djece pokušavaju ostvariti svoje nekadašnje ambicije.
crvenkasti-
2014-04-17
istina. Tako i ja. :-Scrvenkasti wrote:Maggie19 wrote:Di ti je pamet bila, crveni..eto ti sad elitizam..bolje bit jedna od violina ;-^^
Maggie19 wrote:istina. Tako i ja. :-Scrvenkasti wrote:Maggie19 wrote:Di ti je pamet bila, crveni..eto ti sad elitizam..bolje bit jedna od violina ;-^^
Nikad nisi spomenula da imaš djecu.
crvenkasti-
2014-04-17
Isto šta i jučer : spava do 11 sati , pijen kavu , sad će.podaci iz Španjolske.
Dobro jutro radni narode Crne Gore.
Dobro jutro radni narode Crne Gore.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Normalno se radi.
Osim paničara koji su pobjegli kući ženi da im pipa čelo.
Trinity-
2014-04-17
Triny wrote:Normalno se radi.
šta si ti po zanimanju gonič robova?
Guest- Guest
Odlučio sam se za proljetnid detox, sirutka i artičoka. Počeo s trčanjem redovito, ujutro u 6 nema nikog a posebno u šumi...jedva čekam svibanj da se hitim plivati u more.
Nastavljamo s pripremom zemljišta za poljoprivredu...malo sam zakasnio ali prekosutra ide krumpir 16 kvadrata za do ljeta a na jesen veća parcela da imamo preko cijele zime.
Nastavljamo s pripremom zemljišta za poljoprivredu...malo sam zakasnio ali prekosutra ide krumpir 16 kvadrata za do ljeta a na jesen veća parcela da imamo preko cijele zime.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Counter-Strike- Posts : 4231
2018-03-12
Već sam pomislila da sam na nekom ženskom portalu.epikur37 wrote:Odlučio sam se za proljetnid detox, sirutka i artičoka. Počeo s trčanjem redovito, ujutro u 6 nema nikog a posebno u šumi...jedva čekam svibanj da se hitim plivati u more.
Trinity-
2014-04-17
i kod nas su normalno radili dok kod jednog nije otkriven virus koronaTriny wrote:Normalno se radi.
dok je kod njega virus inkubirao pitanje je koliko je ljudi oko sebe zarazio a ovi prenijeli obiteljima
oko 200 zaposlenih pa si ti misli
2014-04-16
pegla, sta kazes na ovog majstoraLeteca Pegla wrote:
ubi dosada
A e...kad ne radiš, velika je vjerojatnost da se nećeš zaraziti, ali je 100% sigurno da nećeš dobiti plaću.mortal wrote:i kod nas su normalno radili dok kod jednog nije otkriven virus koronaTriny wrote:Normalno se radi.
dok je kod njega virus inkubirao pitanje je koliko je ljudi oko sebe zarazio a ovi prenijeli obiteljima
oko 200 zaposlenih pa si ti misli
Pa biraj.
Trinity-
2014-04-17
Page 11 of 15 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15
Similar topics
» Ne bavite se kurcem, bavite se svojom djecom
» Izaći iz izolacije je kao imati pištolj kojim želite ubiti nekog
» svaki tjedan jedan vol. xxx
» "Točka na tjedan" s Dodikom
» Advent, prvi tjedan
» Izaći iz izolacije je kao imati pištolj kojim želite ubiti nekog