aktualno stanje u realnom vremenu COvID19
Page 5 of 50
Page 5 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27 ... 50
Re: aktualno stanje u realnom vremenu COvID19
michaellcmacha wrote:pa evo ti kod nas gdje je kao sve pod kontrolom... danas imamo preko 20 000 u izolaciji... zbog čega zbog potvrđenog kontakta sa zaraženima ili zbog sumnje na isti... oboljelih imamo 713, i sad nek je 5% od tih u izolaciji oboljelo znači imamo ukupno oko 2000 oboljelih, ali sam bog zna da li je to 5% ili 15%... sad pogledaj USA, oni vrše brutalan broj testiranja i broj pozitivnih im enormno raste ali isto tako i broj onih koji su u nekoj svezi sa oboljelima... evo nek je milijun u igri uzmi 5%... ma u kurac jebo ovu matematiku.... jer kad se sjetim indije bolje dalje ništa ne računati
i zato je ova priča kako su "kinezi super sve ispali svi ostali nesposobni" --- totalno teška glupost i propaganda.
evo izgoogla sam kinezi su tu regiju stavili u karantenu tek 23siječnja, a virus je već misec ipo dana kosio ljude. čak i kada su je stavili u karantenu, ljudi su uspjevali pobjeći iz wuhana idućih nekoliko dana(kao kod nas kada su bježali iz zagreba u murter, biograd, u hercegovinu pa su sada to nova žarišta).
i onda aj ti budi budala pa ti njiam vjeruj kada očito lažu sa brojevima.
a druga stvar --- dok su oni skužili da nema druge nego staviti wuhan pa cijelu kinu u karantenu - njihova propaganda je radila ono što sam pričao već.
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
ovo ce Yoda u stvari..Miha i ja smo malo ovremesnili i ulijenili,a Yopda ima previse energije..trci bedak jedan umjesto da mozag koristi..ajmo yoda..!!!
https://www.fsb.unizg.hr/matematika/download/ZS/razno/eksponencijalni_i_logisticki_rast.pdf
https://www.fsb.unizg.hr/matematika/download/ZS/razno/eksponencijalni_i_logisticki_rast.pdf
Guest- Guest
Legendovich wrote:michaellcmacha wrote:pa evo ti kod nas gdje je kao sve pod kontrolom... danas imamo preko 20 000 u izolaciji... zbog čega zbog potvrđenog kontakta sa zaraženima ili zbog sumnje na isti... oboljelih imamo 713, i sad nek je 5% od tih u izolaciji oboljelo znači imamo ukupno oko 2000 oboljelih, ali sam bog zna da li je to 5% ili 15%... sad pogledaj USA, oni vrše brutalan broj testiranja i broj pozitivnih im enormno raste ali isto tako i broj onih koji su u nekoj svezi sa oboljelima... evo nek je milijun u igri uzmi 5%... ma u kurac jebo ovu matematiku.... jer kad se sjetim indije bolje dalje ništa ne računati
Nish..Miha,ajmo ponovno u šulee...
jednadze za racunanje eksponencijalnog rasta..
iste su ti formule u ekonomiji kod računanja kamatnih stopa.
ili evo vam jedan ekonomski trik (exponencijalni rast) koji možete računati iz glave.
RULE OF 72.
Dakle ako želiš znati "koliko je potrebna vremena da se nešto udupla što raste u postocima" , podijeli sa 72. Da vam dam primjer.
Ako broj zaraženih raste za 10% dnevno. 72:10=7.2 --- dakle potrebno je 7.2 dana da se udvostruči. Ako raste za 1% , potrebno je 72:1 =72 dana.
Recimo populacija nekih afričkih zemalja raste 2% godišnje. 72:2 =36 , potrebno je 36godina da se udvostruči..
pa jebiga upravo su oni upozorili na vrlo visok stupanj infektivnosti tog virusa i na brzinu širenja zbog asimptomatskih situacija koja onemogućuje projekciju pravca reagiranja... i kako su onda oni uspjeli u nečem što sad primjećuju da je manjkavost u usa i u europi, a kod njih su uvjeti za širenje bili čak i veći u samom početku jer im je industrija bila u ful pogonu a samim tim i promet ljudiAssadNaPodmornici wrote:michaellcmacha wrote:pa zato i velim da ne trebamo rezati preglednost... evo sad ćemo lako imati mogućnost vidjeti što će se i koliko formalno brojati za 32 sata, ako se ne varam 32 sata je trebalo da formalni broj zaraženih naraste za 100 000... gle svele meni je najmisterioznija kina u cijeloj priči... nemoguće je da su preko noći stali na 3500 umrlih i gotova priča, morali su imati još nekoliko tisuća mrtvih u silaznoj putanji a i ravna crta im je ultra kratka.... i dalje sam uvjerenja da tu nešto ne štima...Legendovich wrote:daj baci vamo svoju racunicu(mislim da je oke),pa da po njoj pratimo i projiciramo dalje..michaellcmacha wrote:ali ovdje ne pričamo o linearnom porastu... nisi trebao rezati onu sliku sa 601 000 jer je vrlo bitno vidjeti vrijeme tad i kad je očitano 702 000. tu nemamo stvarne podatke jer sam bog zna koliki je stvarni broj oboljelih i umrlih u kini, indiji, pakistanu, indoneziji, i još bar desetak velikih država gdje se još uvijek ne vrše testiranja u velikim brojevima... po meni je trenutno broj oboljelih preko 1 500 000, umrlih najmanje 80 000 ako ne i više, plus trenutno imamo oko 4-5 milijuna u izolaciji od kojih je bolesno sa blagim simptomima bar pola... e sad tko zna koliko ih u izolaciji bude pomrlo a da se ne bude ni provjeravao uzrok smrti
nema šanse. tek sada su ameri i britanci radili proračune, praktički se ponašaju isto kao kinezi -karantena , i došli su do logičnog zaključka da je broj zaraženih u kini bio nekoliko puta a možda i nekoliko desetaka puta veći(a time i broj mrtvih) nego što su ovi zaista prijavili.
jer wuhan je stavljen u karantenu pre kasno, nisu kinezi ispali neki "super ljudi" , zataškavanje, utišavanje doktora i novinara, kada su ono proglasili karantenu? evo googlam 23.sječnja je proglešana karantena u wuhanu, a virus je već mjesec dana MINIMALNO(vjerojatno i više) cirkulirao kinom.
nema šanse da je brojka 80k zaraženih i 3k umrlih točna. samo odlučite sa kojom brojkom ćete množiti da bi dobili realan broj.. 3x, 10x, 30x ili čak 100x nije ne-realno
2015-08-08
gle ja sam naveo da ćemo za 24 sata imati rast oboljelih (formalni broj) od 100 000 ljudi i tu sam pogodio, fulao sam malo broj umrlih ali se on brzo nadoknadio do mog predviđanja samo par sati je trebalo da bude 30 000AssadNaPodmornici wrote:Legendovich wrote:michaellcmacha wrote:pa evo ti kod nas gdje je kao sve pod kontrolom... danas imamo preko 20 000 u izolaciji... zbog čega zbog potvrđenog kontakta sa zaraženima ili zbog sumnje na isti... oboljelih imamo 713, i sad nek je 5% od tih u izolaciji oboljelo znači imamo ukupno oko 2000 oboljelih, ali sam bog zna da li je to 5% ili 15%... sad pogledaj USA, oni vrše brutalan broj testiranja i broj pozitivnih im enormno raste ali isto tako i broj onih koji su u nekoj svezi sa oboljelima... evo nek je milijun u igri uzmi 5%... ma u kurac jebo ovu matematiku.... jer kad se sjetim indije bolje dalje ništa ne računati
Nish..Miha,ajmo ponovno u šulee...
jednadze za racunanje eksponencijalnog rasta..
iste su ti formule u ekonomiji kod računanja kamatnih stopa.
ili evo vam jedan ekonomski trik (exponencijalni rast) koji možete računati iz glave.
RULE OF 72.
Dakle ako želiš znati "koliko je potrebna vremena da se nešto udupla što raste u postocima" , podijeli sa 72. Da vam dam primjer.
Ako broj zaraženih raste za 10% dnevno. 72:10=7.2 --- dakle potrebno je 7.2 dana da se udvostruči. Ako raste za 1% , potrebno je 72:1 =72 dana.
Recimo populacija nekih afričkih zemalja raste 2% godišnje. 72:2 =36 , potrebno je 36godina da se udvostruči..
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
od ovih razvijenijih interesantni su mi švicarci... kod njih jebeno brzo raste i broj oboljelih i broj umrlih, to vrijedi i za nizozemce...
2015-08-08
evo neki prikaz rasta..michaellcmacha wrote:od ovih razvijenijih interesantni su mi švicarci... kod njih jebeno brzo raste i broj oboljelih i broj umrlih, to vrijedi i za nizozemce...
https://www.swissinfo.ch/eng/covid-19_coronavirus--the-situation-in-switzerland/45592192
Guest- Guest
pogledaj graf gdje je odnos broj oboljelih na milijun stanovnika. tu su švicarci jači od svihLegendovich wrote:evo neki prikaz rasta..michaellcmacha wrote:od ovih razvijenijih interesantni su mi švicarci... kod njih jebeno brzo raste i broj oboljelih i broj umrlih, to vrijedi i za nizozemce...
https://www.swissinfo.ch/eng/covid-19_coronavirus--the-situation-in-switzerland/45592192
2015-08-08
yahhh...bash me zanima jel igraju uloge,vec postojecih 40tak mutacija,na odredjene karakteristike pojedinih nacionalnih grupacija(primjer gemani)michaellcmacha wrote:pogledaj graf gdje je odnos broj oboljelih na milijun stanovnika. tu su švicarci jači od svihLegendovich wrote:evo neki prikaz rasta..michaellcmacha wrote:od ovih razvijenijih interesantni su mi švicarci... kod njih jebeno brzo raste i broj oboljelih i broj umrlih, to vrijedi i za nizozemce...
pogledaj i ovu sliku..malo me frapirala..
Guest- Guest
https://news.virginia.edu/content/computer-science-students-build-coronavirus-tracking-website
Guest- Guest
otvorite pogled na mapu,i onda pojedinacnu zemlju,imate pregled detaljni..
Guest- Guest
Samo spavaš doma i gledaš kako se guba širi planetom.
Za deset dana se neće moć ni pratit stvaran broj zaraženih i umrlih kad počme harat po ovim zemljama trećeg svijeta.
Za deset dana se neće moć ni pratit stvaran broj zaraženih i umrlih kad počme harat po ovim zemljama trećeg svijeta.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
zanimljiva je vremenska linija,o pocetaka korone,pa nadalje..ima puno mogucnosti..animirani video postoji..zanimljivo.-.
Guest- Guest
e sad,jel ima josh neukih i naivnih koji misle da ce se ovo smanjiti i prestati..-??
Guest- Guest
Primjecujem da se nakon uvodjenja mjera u svim drzavama, karantena , ponesto razlicitih ali ipak slicnih
pristupa zastiti ljudstva dogadja sljedece:
najbolje sto se dogodilo zadrzavanje je stanja kakvo je bilo na dan uvodjenja mjera
ponegdje stanje lagano klizi na lošije
još nigdje nije izvjestan znacajniji pad kao put k rjesavanju problema s ovom pizdarijom
ovim nacinom u najboljem slucaju drzi se tek eventualno status quo
zajebano
pristupa zastiti ljudstva dogadja sljedece:
najbolje sto se dogodilo zadrzavanje je stanja kakvo je bilo na dan uvodjenja mjera
ponegdje stanje lagano klizi na lošije
još nigdje nije izvjestan znacajniji pad kao put k rjesavanju problema s ovom pizdarijom
ovim nacinom u najboljem slucaju drzi se tek eventualno status quo
zajebano
dijagram-
2015-08-09
Legendovich wrote:at last....
https://www.trackcorona.live/
Sjeverna Koreja 0 zaraženih. ali oni su već više od 50 godina u preventivnoj karanteni.
Guest- Guest
sutra 30.03.2020. oko 21,00 sati imat ćemo formalan broj ukupno oboljelih oko 850 000, što znači da smo na 1 milijun oboljelih ujutro na PRVI APRIL...
2015-08-08
Evo ja... Volio bi da država organizira tko će dobrovoljno u izolaciju, da se kontrolirano zarazi i završi s tom pričom za ovu godinu. Dobije potvrdu da je siguran pola godine....Legendovich wrote:e sad,jel ima josh neukih i naivnih koji misle da ce se ovo smanjiti i prestati..-??
moj frend trenutno je u vodnjanu u kućnoj karanteni, ima covid19, imao je niz simptoma, 2 puta su ga vodili u bolnicu i vraćali nazad, sad ga je tek popustilo sinoć mi je pričao da se raspadao 4 dana, da je mislio da ima zdrobljeno staklo u grlu, a kad je pokušavao udahnuti osjećao se kao da jede one moje najljuće paprike... inače ima 46 godina i dobrog je zdravlja... jedino je imao prije pol godine moždani udar ali se nekim čudom oporavio...mutava baštarda wrote:Evo ja... Volio bi da država organizira tko će dobrovoljno u izolaciju, da se kontrolirano zarazi i završi s tom pričom za ovu godinu. Dobije potvrdu da je siguran pola godine....Legendovich wrote:e sad,jel ima josh neukih i naivnih koji misle da ce se ovo smanjiti i prestati..-??
2015-08-08
jebote, moždani udar i dobro zdravlje ne idu zajedno. Drago mi je da ti se prijatelj oporavio jer i ja imam rođaka sa moždanim koji strepi. Zbog takvih ne izlazim na ulicu osim ako ne moram donijeti spizu za ukućane... Ja nemam brige, radje bi se propatio 7 dana nego ovako.michaellcmacha wrote:moj frend trenutno je u vodnjanu u kućnoj karanteni, ima covid19, imao je niz simptoma, 2 puta su ga vodili u bolnicu i vraćali nazad, sad ga je tek popustilo sinoć mi je pričao da se raspadao 4 dana, da je mislio da ima zdrobljeno staklo u grlu, a kad je pokušavao udahnuti osjećao se kao da jede one moje najljuće paprike... inače ima 46 godina i dobrog je zdravlja... jedino je imao prije pol godine moždani udar ali se nekim čudom oporavio...mutava baštarda wrote:Evo ja... Volio bi da država organizira tko će dobrovoljno u izolaciju, da se kontrolirano zarazi i završi s tom pričom za ovu godinu. Dobije potvrdu da je siguran pola godine....Legendovich wrote:e sad,jel ima josh neukih i naivnih koji misle da ce se ovo smanjiti i prestati..-??
Page 5 of 50 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27 ... 50
Similar topics
» aktualno stanje u realnom vremenu COvID19
» Kinezi u realnom vremenu nadziru američke zračne luke
» Svaki radnik u realnom sektoru mora zaraditi za najmanje još tri osobe.
» rimljani u kampovima za sad imuni na covid19
» Covid19, capital20 i Madonna u banji
» Kinezi u realnom vremenu nadziru američke zračne luke
» Svaki radnik u realnom sektoru mora zaraditi za najmanje još tri osobe.
» rimljani u kampovima za sad imuni na covid19
» Covid19, capital20 i Madonna u banji
Page 5 of 50