ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ravna crta?Vidjet ćemo

Page 13 of 50 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 31 ... 50  Next

Go down

Ravna crta?Vidjet ćemo - Page 13 Empty Re: Ravna crta?Vidjet ćemo

Post by darth_vader 28/3/2020, 15:19

Nismo pametni. Premalo znamo. U ovom trenutku mi se ne da puno preispitivati odluke ljudi koji mi se čine kompetentnijima za trenutnu situaciju od nas većine. Ako ne zbog sebe, a onda barem zbog drugih. Nije baš da je problem od lokalnog značaja pa da možeš sumnjati u neke stvari znajući koliko nam je država krhka na krize bilo koje vrste. Jebat ga, ali mislim da misec-dva neke samodiscipline možemo izdurati svi. Nije mi neko vrijeme za prkošenje vlastima, ali opet kritika mora postojati i bez nje se često puta može lutati u traženju izlaza iz situacije. Najviše me jedino smeta proturječnost u izjavama te odredbama jer su ljudi često zbunjeni i ne znaju zapravo kako bi se ponašali. A za one koji su svjesni da su potencijalni širitelji sranja, a ne pridržavaju se mjera bih uveo baš strogo kažnjavanje.

darth_vader

2014-04-17

Back to top Go down

Post by Eroo 28/3/2020, 15:25

Eroo wrote:
veber wrote:
vili40 wrote:
Eroo wrote:
vili40 wrote:
jučer popodne bilo je 35,nadamo se da će danas manje
635, utvrđeno u 9h. Jučer u 9h (prije 24h) ste imali 551. Dakle, porast je 15.2%.
ja pratim postotak po jednom danu,postotak mi za danas bude kad će se vidjeti broj popodne.No to nema veze.Ima veze to da sam se prije pola sata čuo sa nećakom koji je liječnik u Zagrebu i veli mi da je već sad gadno,da su već sad preopterećeni i da se krpaju kako mogu jer su mnogi aut,da mnogima od prije teže bolesnim ne mogu dati punu brigu i da ne želi ni pomisliti što bi bilo i kako bi bilo da broj oboljelih naglo plane.Ti koji stalno spominju imunitet krda i neki švedski model nemaju pojma da bi tad stradalo deset puta više ljudi a jad,očaj i tuga deset puta veća.Mi nemamo zdravstveni sustav koji bi to mogao podnijeti.
uvijek se nađe budala.
kaj je takav problem uz današnje tehnologije ostati doma. ono cijelu godinu čuče u stanovima, vise za compovima, PS i sl i baš bi sada na zrak.
Može i tako, ali ako hoćeš procijeniti šta znači podatak danas u 9h onda ga moraš poredit s jučerašnjim podatkom u 9h.
Današnji podatak u 16h ćeš porediti s jučerašnjim u 16h, naravno.

Možda bi bilo dobro imati u vidu i prirodnu smrtnost:

Italija :    cca 1770/1 dan
Hrvatska: cca   148/1 dan
Slovenija: cca    59/1 dan

2016-07-22

Back to top Go down

Post by darth_vader 28/3/2020, 15:36

veber wrote:
jasambrend wrote:
mutava baštarda wrote:Uglavnom, sve više sam mišljenja da je ovo teško medijsko napuhivanje... I da treba pustiti da ovo uđe u populaciju, vrtiće i škole, a starije skloniti do lita...  Poslije na starijima testirati cijepovo :P  

Ne možeš se kockati baš s tim... nama malo fali do kolapsa zdravstva i sa sadašnjim brojkama, a da krene udarnički, bojim se i pomisliti što bi bilo...ionako nas ogromna recesija neće mimoići pa da baš danas stane to sranje... nije ni krenulo punom snagom, a imamo kontaminiran zdravstveni sustav... nakon par tjedana ćemo biti pametniji. Ekonomiju ionako ne možemo spasiti, ali barem da se donekle zdravlje ljudi očuva...dok ne stigne humanitarna pomoć. Iz Kine.
nikako da mi se marc pojavi i objasni mi kako nam je turizam udarna grana i da samo u turizam treba ulagati, a da je proizvodnja goli kurac i da to i kina može radit.
Za tu teoriju

Ma to je suluda priča od početka. Financijska stabilnost države nam ovisi o mogućem podbaćaju sezone za desetak posto, a kamoli da uopće izostanu priljevi od turizma, a što je sasvim izvjesno. Predugo emo jahali na valu čednosti obale, za nas do sad trenutno povoljnim geopolitičkim događajima u konkurentnim zemljama te na mogućnosti reprograma dugova zahvaljujući nikad nižim kamatnim stopama za zaduženja u povijesti. I mi od toga učinimo što? Izgeneriramo 200% uhljeba više, stegnemo kaiš za ono malo preostalog realnog sektora, uništimo vlastitu proizvodnju hrane, tehnološki i infrastrukturno stagniramo, ali nam zato svaka pripizdina/općina ima respektabilan vozni park, načelnika sa barem još dvadesetak fiktivno zaposlenih i barem tri-četiri dojebnice na uzdržavanju...i onda se čudimo što nam bolnice nemaju dovoljno zaštitnih sredstava te što iste veledrogerijama duguju milijarde. Dolazi nam na naplatu baš sve na žalost jer znamo upravljati, a znamo i prioritete... 💪
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 28/3/2020, 15:38

jasambrend wrote:
veber wrote:
jasambrend wrote:
mutava baštarda wrote:Uglavnom, sve više sam mišljenja da je ovo teško medijsko napuhivanje... I da treba pustiti da ovo uđe u populaciju, vrtiće i škole, a starije skloniti do lita...  Poslije na starijima testirati cijepovo :P  

Ne možeš se kockati baš s tim... nama malo fali do kolapsa zdravstva i sa sadašnjim brojkama, a da krene udarnički, bojim se i pomisliti što bi bilo...ionako nas ogromna recesija neće mimoići pa da baš danas stane to sranje... nije ni krenulo punom snagom, a imamo kontaminiran zdravstveni sustav... nakon par tjedana ćemo biti pametniji. Ekonomiju ionako ne možemo spasiti, ali barem da se donekle zdravlje ljudi očuva...dok ne stigne humanitarna pomoć. Iz Kine.
nikako da mi se marc pojavi i objasni mi kako nam je turizam udarna grana i da samo u turizam treba ulagati, a da je proizvodnja goli kurac i da to i kina može radit.
Za tu teoriju

Ma to je suluda priča od početka. Financijska stabilnost države nam ovisi o mogućem podbaćaju sezone za desetak posto, a kamoli da uopće izostanu priljevi od turizma, a što je sasvim izvjesno. Predugo emo jahali na valu čednosti obale, za nas do sad trenutno povoljnim geopolitičkim događajima u konkurentnim zemljama te na mogućnosti reprograma dugova zahvaljujući nikad nižim kamatnim stopama za zaduženja u povijesti. I mi od toga učinimo što? Izgeneriramo 200% uhljeba više, stegnemo kaiš za ono malo preostalog realnog sektora, uništimo vlastitu proizvodnju hrane, tehnološki i infrastrukturno stagniramo, ali nam zato svaka pripizdina/općina ima respektabilan vozni park, načelnika sa barem još dvadesetak fiktivno zaposlenih i barem tri-četiri dojebnice na uzdržavanju...i onda se čudimo što nam bolnice nemaju dovoljno zaštitnih sredstava te što iste veledrogerijama duguju milijarde. Dolazi nam na naplatu baš sve na žalost jer znamo upravljati, a znamo i prioritete... 💪
:tu

2015-09-14

Back to top Go down

Post by veber 28/3/2020, 15:54

jasambrend wrote:
veber wrote:
jasambrend wrote:

Za tu teoriju

slučajna država u kojoj je članstvo u stranci prioritet.
pod hitno nas pripojit njemačkoj i na vlast stavit guvernera.
uhljebe u italiju na volontiranje.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 28/3/2020, 16:16

+22 nova, 71 je ukupni broj.

čekam rezultate za italiju

2018-06-14

Back to top Go down

Post by vili40 28/3/2020, 16:43

24.03. 67   ukupno  382
25.03. 60         -      442     rast  15,7 %
26.03. 53         -      495        -   12,0 %
27.03. 91         -      586        -   18,5 %
28.03. 71         -      657        -   12,2 %
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by vili40 28/3/2020, 16:53

mutava baštarda wrote:
jasambrend wrote:

polazim od pretpostavke da će virus potrajati zbog globalizacije. Svijet je zaustavljen na kratko, ali opet će sve profunkcionirati.
Ne bi bila loša strategija pustiti mlade da se zaraze i steknu imunitet i tako zaštiti starije koji bi bili izolirani na mjesec dva do lita po stanovima... Budućnost nije skrivati se po kućama...
Sjećam se epizoda ptičije i svinjske gripe pa pojeo vuk magare. Beba od prijatelja dobila svinjsku ili ptičiju, ne znam koji od te dvi, pribolila i doviđenja...
Ili bar da se na svjetskoj razini dogovorila strategija, a ne jedni u kupe, a drugi u špade....
i englezi i nizozemci su se odrekli takvih ideja,svi manje više provode slične mjere izolacije i pozivaju ljude da ne landraju okolo bez potrebe.A svi(99%)stručnjaci priznaju da je to jedino oružje(za sada)da ne padnu zdravstveni sustavi iza kojih nastaje kaos.I većina tih stručnih ljudi vjeruju da bi virus za jedno mjesec dana trebao oslabiti.U ovoj teškoj situaciji teško je biti pametan ali morali bi nekom vjerovati i nekog slušati.Ja političarima odavno ne vjerujem ali tim ljudima da.
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by Eroo 28/3/2020, 17:14

Postoji mišljenje da samoizolacija i karantene neće smanjiti broja inficiranih, samo će "zvono"
rastegniti (usporiti širenje) ispod crte do kuda zdravstvo još funkcionira. Dakle, neće smanjiti
broja inficiranih ali će smanjiti broj umrlih.

2016-07-22

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/3/2020, 17:21

U Srbiji se beštija otela kontroli

https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:855799-Broj-obolelih-od-virusa-korona-u-Srbiji-porastao-za-131-ukupno-659-inficiranih
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by vili40 28/3/2020, 17:39

Eroo wrote:Postoji mišljenje da samoizolacija i karantene neće smanjiti broja inficiranih, samo će "zvono"
rastegniti (usporiti širenje) ispod crte do kuda zdravstvo još funkcionira. Dakle, neće smanjiti
broja inficiranih ali će smanjiti broj umrlih.
to je da se dobije na vremenu i naravno najbitnije da zdravstvo koliko toliko uredno funkcionira da se ima vremena na pronalaženju lijekova i cjepiva a postoji vjerovanje da će toplije i vlažnije vrijeme dosta usporiti ovaj vrlo sitan ali vrlo mobilan i agresivan virus jer pošto ima tanak sloj masti na sebi,ta bi se mast brzo isušila pa virus ne bi toliko vremena ostao aktivan na površinama po gradu,u dućanima itd.Jedino se ne bi mogao izbjeći direktan prijenos,ali u tom slučaju bilo bi tisuću puta lakše.I sars se povukao,proći će i to.
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by Eroo 28/3/2020, 18:30

RayMabus wrote:U Srbiji se beštija otela kontroli

https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:855799-Broj-obolelih-od-virusa-korona-u-Srbiji-porastao-za-131-ukupno-659-inficiranih
Prirast 24,8% u ovoj fazi, i na ovaj broj inficiranih, je zabrinjavajući. Pooštrit bi morali disciplinu.
Nije sve u respiratorima, testerima i maskama. Kad padne zdravstveni sustav adio Mare...

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Noor 28/3/2020, 20:45

vili40 wrote:
Eroo wrote:
vili40 wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
vili40 wrote:24.03. 67
25.03. 60
26.03. 53
27.03. 91
28.03. 49+vidjet ćemo popodne
Vidit ćemo, obično kroz popodne dodaju 10 - 20 novih 
Ako ostane tako u ravnoj smo krivulji
jučer popodne bilo je 35,nadamo se da će danas manje
635, utvrđeno u 9h. Jučer u 9h (prije 24h) ste imali 551. Dakle, porast je 15.2%.
ja pratim postotak po jednom danu,postotak mi za danas bude kad će se vidjeti broj popodne.No to nema veze.Ima veze to da sam se prije pola sata čuo sa nećakom koji je liječnik u Zagrebu i veli mi da je već sad gadno,da su već sad preopterećeni i da se krpaju kako mogu jer su mnogi aut,da mnogima od prije teže bolesnim ne mogu dati punu brigu i da ne želi ni pomisliti što bi bilo i kako bi bilo da broj oboljelih naglo plane.Ti koji stalno spominju imunitet krda i neki švedski model nemaju pojma da bi tad stradalo deset puta više ljudi a jad,očaj i tuga deset puta veća.Mi nemamo zdravstveni sustav koji bi to mogao podnijeti.
to ti je onaj 3. video što je Toten jučer stavio u uvodni post na temu Kolaps u Madridu
sad vidim...taj videozapis nije više dostupan, korisnik ga je uklonio :|

ne čudim se zašto...

2017-10-06

Back to top Go down

Post by vili40 29/3/2020, 13:03

Plenkovićev špijun: Tko odbije praćenje mobitela u samoizolaciji, može u karantenu
Ravna crta?Vidjet ćemo - Page 13 929cbab1-e98e-482b-9554-3a675303684c

GOVOREĆI o najavljenim mjerama praćenja geolokacije mobitela građana tijekom epidemije koronavirusa, premijerov savjetnik za Nacionalnu sigurnost Robert Kopal u programu N1 rekao je kako se ta mjera, ako izmjene Zakona stupe na snagu i ako prođu Ustavni sud, ne bi odnosila na sve građane nego na one koji se nalaze u samoizolaciji. 
"U slučaju proglašene epidemije, kao što je sada slučaj, mjera bi se odnosila samo na one osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije. Te osobe nisu nužno oboljele, ali predstavljaju potencijalni rizik za širenje zaraze čime bi moglo biti ugroženo šire pučanstvo Hrvatske. To uključuje svakako i osobe na koje bi se odnosila obavezna karantena. U Hrvatskoj smo imali situaciju dolaska osobe s izrečenom zaštitnom mjerom u bolnicu, imali smo višekratne slučajeve dolaska osoba sa zaštitnom mjerom samoizolacije u ljekarne, i poznat je nažalost i podatak da je u Italiji u jednom trenutku 40 posto građana kršilo zaštitne mjere. Dakle sve države imaju slične izazove u smislu pridržavanja mjera samoizolacije od strane građana", rekao je Kopal.
Plenkovićev špijun je naveo i primjere kako bi to izgledalo.
"Npr. slanje SMS-ova osobama koje su bile u rizičnim državama. Da pojasnim, podatak da ste bili na skijanju u Italiji ili Austriji je geolokacijski podatak. Tada bi bilo nužno u slučajevima epidemije, govorim o ovim iznimnim slučajevima, poslati zahtjev prema teleoperaterima da dostave podatke o osobama koje su bile u rizičnim državama. Vidjeli ste da postoje i takvi slučajevi da su ljudi bili na skijanju, a zatajili su i time se zapravo ponijeli neodgovorno. Nakon što se dostave ti podaci, osim izricanja mjere samoizolacije, nadležne službe, a u ovom slučaju Stožer, bi mogao poslati i SMS-ove tim osobama kojima ih obavješćuju da ugrožavaju svoje i tuđe zdravlje. Putem SMS-a bi se nadalje mogle slati i upute što im je činiti", kazao je. 
Ponudio je i drugu opciju.
Karantena za one koji ne pristanu da im se u samoizolaciji prati mobitel
"Potrebno bi bilo instalirati prvo aplikaciju i isto tako omogućiti odnosno prihvatiti lokaciju. Ako osoba to ne želi, niti instalirati aplikaciju niti omogućiti odnosno prihvatiti lokaciju ili jedno od tog dvoje, tada bi alternativa mogla bila karantena odnosno smještaj i boravak u nadziranim prostorima. Ako osoba nad kojom je izrečena mjera samoizolacije instalira aplikaciju i omogući odnosno prihvati lokaciju, apsolutno se ništa neće - kako se to neki u medijskom prostoru spominju - 'trekati' nego će onda i samo onda ako osoba napusti perimetar samoizolacije koji je putem aplikacije sama prijavila, samo će tada 'blinkati' signal. Najbolja priprema da se ne dogodi crni scenarij jest razmišljanje o crnom scenariju jer tada činite sve da se on ne dogodi. U slučaju primjene aplikacije moglo bi se dogoditi da osoba koja bi morala biti u samoizolaciji niti instalira aplikaciju (ne želi ili to tehnički nije moguće) niti je smještena u karantenu bilo iz logističkih razloga ili nekih drugih razloga (pa i zato jer trenutno ne želi biti dostupna). Tada treba postojati mogućnost navedenog. I to isključivo zbog zaštite života i zdravlja ljudi, uz sva vremenska i druga ograničenja primjene same mjere", opisao je Kopal. 
Dodao je da cilj nije uvođenje policijske države jer je riječ o iznimnim okolnostima i mjerama koje bi se primjenjivale u ograničenom trajanju.
"Dakle, samo kada je ministar nadležan za zdravstvo proglasio epidemiju zaraznom bolesti u skladu s posebnim propisima pri čemu se zdravlje i životi građana bez obrade tih podataka ne bi mogli učinkovito zaštiti. Ponavljam, mjera bi trajala samo za vrijeme trajanja proglašene epidemije. Nakon toga se podaci odmah brišu odnosno uništavaju, a ne arhiviraju niti pohranjuju - rekao je dodavši kako nadzor znači samo praćenje geolokacije, a ne i sadržajnih podataka s kim sve korisnik mobitela kontaktira, dakle bez prometnih podataka", rekao je Kopal za N1.
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by vili40 29/3/2020, 14:09

24.03. 67   ukupno  382
29.03. 56         -      713        -     8,5 %
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by Eroo 29/3/2020, 14:26

vili40 wrote:24.03. 67   ukupno  382
U zadnjih 9 dana prosjek 65.
Kroz koji dan se može očekivati skok, Sve ispod 450 na dan je prihvatljivo.

2016-07-22

Back to top Go down

Post by vili40 29/3/2020, 14:35

Eroo wrote:
bilo bi danas više ali objave popodne nema pa će sutra biti nešto veći broj.
450 na dan?E to će biti veselje.Već sad ih je 26 na respiratoru uz 6 umrlih
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by Eroo 29/3/2020, 15:16

vili40 wrote:
Eroo wrote:
bilo bi danas više ali objave popodne nema pa će sutra biti nešto veći broj.
450 na dan?E to će biti veselje.Već sad ih je 26 na respiratoru uz 6 umrlih
450 na dan ne znači i toliko ozbiljno bolesnih. Prema nekoj statistici 80% od toga su više-manje slični osobama s prehladom.
Oko 15% je srednje teško bolesnih, a oko 5% su ozbiljno teško bolesni (nužan respirator).

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 29/3/2020, 19:56

Ravna crta?Vidjet ćemo - Page 13 1-3

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 29/3/2020, 20:04

Ako uzmemo da je prosječna inkubacija 7 dana onda možemo procijeniti i postotak smrtnosti tako što broj umrlih danas dijelimo sa brojem inficiranih prije 7 dana.
Prije 7 dana je inficiranost u HR iznosila 315, a smrtnost na današnji dan iznosi 6.
Dakle : (6/315)x100 -1 = 1,9%

2016-07-22

Back to top Go down

Post by vili40 29/3/2020, 21:02

Iz Zagreba je 9. ožujka poletio zrakoplov charter linije prema Istanbulu. Prevozio je 167 putnika iz cijele Hrvatske. Krenuli su na turističko putovanje.
Putnici su se vratili tjedan dana kasnije, 16. ožujka, zajedničkim letom iz Antalyje za Zagreb. Nekoliko dana kasnije ispostavilo se da je dio putnika zaražen koronavirusom
točnije 11
vili40
vili40

Male
2015-08-02

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 13 of 50 Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 31 ... 50  Next

Back to top