Ravna crta?Vidjet ćemo
Page 14 of 50
Page 14 of 50 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 32 ... 50
Re: Ravna crta?Vidjet ćemo
Iz Zagreba je 9. ožujka poletio zrakoplov charter linije prema Istanbulu. Prevozio je 167 putnika iz cijele Hrvatske. Krenuli su na turističko putovanje.
Putnici su se vratili tjedan dana kasnije, 16. ožujka, zajedničkim letom iz Antalyje za Zagreb. Nekoliko dana kasnije ispostavilo se da je dio putnika zaražen koronavirusom
točnije 11
Putnici su se vratili tjedan dana kasnije, 16. ožujka, zajedničkim letom iz Antalyje za Zagreb. Nekoliko dana kasnije ispostavilo se da je dio putnika zaražen koronavirusom
točnije 11
vili40- Posts : 11074
2015-08-02
Eroo wrote:Ako uzmemo da je prosječna inkubacija 7 dana onda možemo procijeniti i postotak smrtnosti tako što broj umrlih danas dijelimo sa brojem inficiranih prije 7 dana.
Prije 7 dana je inficiranost u HR iznosila 315, a smrtnost na današnji dan iznosi 6.
Dakle : (6/315)x100 = 1,9%
Pa pogledajmo kako to izgleda u BiH:
prije 7 dana broj inficiranih (ako im je vjerovati) je iznosio 126, a broj smrtnih slučajeva na današnji dan iznosi 6.
Dakle, smrtnost :(6/126)x100 = 4,9%.
Ja u ovaj podatak ne vjerujem. Skrivanje broja inficirani se pokaže na povećanom postotku umrlih,
Epidemološka slika u tom slučaju izgleda još jadnije.
Procjenjeni očekivani broj smrtnosti (WHO?) iznosi 3,4%.
U buduće ću na ovoj temi i tome posvetiti pažnju.
U buduće ću na ovoj temi i tome posvetiti pažnju.
Eroo wrote:Eroo wrote:Ako uzmemo da je prosječna inkubacija 7 dana onda možemo procijeniti i postotak smrtnosti tako što broj umrlih danas dijelimo sa brojem inficiranih prije 7 dana.
Prije 7 dana je inficiranost u HR iznosila 315, a smrtnost na današnji dan iznosi 6.
prije 7 dana broj inficiranih (ako im je vjerovati) je iznosio 126, a broj smrtnih slučajeva na današnji dan iznosi 6.
Ja u ovaj podatak ne vjerujem. Skrivanje broja inficirani se pokaže na povećanom postotku umrlih,
Da usput spomenem i trenutni podatak smrtnosti za SRB: 13/248 = 5.2%.
Ne vjerujem u ovaj podatak jer Srbija ipak ima solidno zdravstvo, ma što neki o tome mislili.
Osobno mislim da imaju barem 2x veći broj zaraženi, ako ne i više od toga.
još je rano kod nas izračunavati smrtnost,mali je to broj za sada ali pratiti da.Više gledati koliko je svaki dan registrirano novozaraženih i ujedno broj izliječenih kojih je do sada ukupno 55Eroo wrote:Ako uzmemo da je prosječna inkubacija 7 dana onda možemo procijeniti i postotak smrtnosti tako što broj umrlih danas dijelimo sa brojem inficiranih prije 7 dana.
Dakle : (6/315)x100 -1 = 1,9%
vili40-
2015-08-02
Sbi imaju 740 zaraženih i 13 umrlih ne 248.Eroo wrote:Eroo wrote:Eroo wrote:Ako uzmemo da je prosječna inkubacija 7 dana onda možemo procijeniti i postotak smrtnosti tako što broj umrlih danas dijelimo sa brojem inficiranih prije 7 dana.
Ne vjerujem u ovaj podatak jer Srbija ipak ima solidno zdravstvo, ma što neki o tome mislili.
Ja kako vidim, u tijeku je globalno ekonomsko samoubojstvo
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
...talijanski doktori nisu nacisto da li je virus mutirao i kaku kazu ako je..tek se onda nagrabusilo...oni sumnjaju da je mutirao jer sve veci broj mladih obolijeva i to tesko..sto prije nije bio slucaj
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
korona virus je mutirao najmanje dva do tri puta ali mutira manje od gripevuksadinare wrote:...talijanski doktori nisu nacisto da li je virus mutirao i kaku kazu ako je..tek se onda nagrabusilo...oni sumnjaju da je mutirao jer sve veci broj mladih obolijeva i to tesko..sto prije nije bio slucaj
vili40-
2015-08-02
Bude li virus brzo mutirao, onda će i cjepivo svako toliko trebati prilagođavati evoluiranom virusu. Nije tajna da će koronavirus najlakše mutirati ako za to ima puno prilika, a trenutno je u svijetu više od pola miliona ljudi zaraženo. Dakle, idealna situacija za mutaciju.
Iako riječ mutacija zvuči dramatično to je zapravo dio uobičajene rutine razvoja virusa. Kako se virus reproducira stvarajući kopije samoga sebe, radi i pogreške u svom genomu koje prenosi na buduće kopije. Nakupljene mutacije, pak mogu ali i ne moraju uzrokovati drukčije ponašanje virusa.
U članku u časopisu Science, Andrew Rambaut, molekularni evolucijski biolog sa Sveučilišta u Edinburghu, objašnjava da se SARS-CoV-2 akumulira u prosjeku između jedne i dvije mutacije mjesečno.
"To je dva do četiri puta sporije od gripe – objašnjava naučnik tumačeći kako je za običnu gripu potrebno novo cjepivo svake godine zbog česte mutacije virusa.
Hrvatska liječnica Nela Sršen koja dugi niz godina radi u Univerzitetskoj bolnici u Padovi kaže kako nas istorija uči da u svojoj mutaciji virusi ne mogu biti opasniji.
„Naprotiv, virus da bi opstao ne smije ubiti stanicu svog gosta. Virusi dođu, nestanu i vrate se s malom mutacijom“ – tumači dr. Sršen.
Iako riječ mutacija zvuči dramatično to je zapravo dio uobičajene rutine razvoja virusa. Kako se virus reproducira stvarajući kopije samoga sebe, radi i pogreške u svom genomu koje prenosi na buduće kopije. Nakupljene mutacije, pak mogu ali i ne moraju uzrokovati drukčije ponašanje virusa.
U članku u časopisu Science, Andrew Rambaut, molekularni evolucijski biolog sa Sveučilišta u Edinburghu, objašnjava da se SARS-CoV-2 akumulira u prosjeku između jedne i dvije mutacije mjesečno.
"To je dva do četiri puta sporije od gripe – objašnjava naučnik tumačeći kako je za običnu gripu potrebno novo cjepivo svake godine zbog česte mutacije virusa.
Hrvatska liječnica Nela Sršen koja dugi niz godina radi u Univerzitetskoj bolnici u Padovi kaže kako nas istorija uči da u svojoj mutaciji virusi ne mogu biti opasniji.
„Naprotiv, virus da bi opstao ne smije ubiti stanicu svog gosta. Virusi dođu, nestanu i vrate se s malom mutacijom“ – tumači dr. Sršen.
vili40-
2015-08-02
Upravo mi je starija princeza donijela cigarete. Nismo se vidjeli tjedan dana...
Jebote, maske...kavu i cigaretu smo konzumirali vani na 2 m udaljenosti...
Slijedilo je otvaranje i zatvaranje vrata laktom, dezinfekcija ruku...Glava me od svega već boli...
Slijedilo je otvaranje i zatvaranje vrata laktom, dezinfekcija ruku...Glava me od svega već boli...
248 prije 7 dana. 7 dana sam uzeo kao prosječni broj dana inkubacije. I za HR sam uzeo 315 slučajeva i ne 713...danni1 wrote:Sbi imaju 740 zaraženih i 13 umrlih ne 248.Eroo wrote:Eroo wrote:Eroo wrote:Ako uzmemo da je prosječna inkubacija 7 dana onda možemo procijeniti i postotak smrtnosti tako što broj umrlih danas dijelimo sa brojem inficiranih prije 7 dana.
Naime, ljudi ne umiru nakon prvog dana što se inficiraju.
Novozaraženih 77 , ukupno 790 , opravljenih 64 šta je 12 više nego jučer.
U prevodu ako imaš 80-ak novozaraženih uskoro ćeš imat 1600 zaraženih jer je opravak dva tjedna.
U prevodu ako imaš 80-ak novozaraženih uskoro ćeš imat 1600 zaraženih jer je opravak dva tjedna.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
šta je od sada 1 presica dnevno..u 14h? nisu više u 9 i 16?RayMabus wrote:Novozaraženih 77 , ukupno 790 , opravljenih 64 šta je 12 više nego jučer.
ovaj capak se ponavlja ko papagaj..dajte covjeku napisite nesto novo...izgleda dalmacija postaje krizno zariste u hrvatskoj...pa sad jurcajte na zog i bacvice
2015-09-08
daNoor wrote:šta je od sada 1 presica dnevno..u 14h? nisu više u 9 i 16?RayMabus wrote:Novozaraženih 77 , ukupno 790 , opravljenih 64 šta je 12 više nego jučer.
2015-09-08
Pa dovoljna ti je jedna jer se mjere i onako donose na dvenoj a ne poludnevnoj bazi. Uostalom sad će biti sve više zaraženih , umrlih i oporavljenih pa je ciklus od 24 sata puno bolji za praćenje cijelokupnog stanja u državi s koronavirusom.Noor wrote:šta je od sada 1 presica dnevno..u 14h? nisu više u 9 i 16?RayMabus wrote:Novozaraženih 77 , ukupno 790 , opravljenih 64 šta je 12 više nego jučer.
Sad kako smo u prvim danima imali manje zaraženih a sad je neki prosjek 80 pa ako to tako ostane iduća dva tjedna imat ćemo oko 1600 zaraženih u državi.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
ok, thxvuksadinare wrote:daNoor wrote:šta je od sada 1 presica dnevno..u 14h? nisu više u 9 i 16?RayMabus wrote:Novozaraženih 77 , ukupno 790 , opravljenih 64 šta je 12 više nego jučer.
pa dovoljno je, da..samo nisam znala da su promijenili, pa pitamRayMabus wrote:Pa dovoljna ti je jedna jer se mjere i onako donose na dvenoj a ne poludnevnoj bazi. Uostalom sad će biti sve više zaraženih , umrlih i oporavljenih pa je ciklus od 24 sata puno bolji za praćenje cijelokupnog stanja u državi s koronavirusom.Noor wrote:šta je od sada 1 presica dnevno..u 14h? nisu više u 9 i 16?RayMabus wrote:Novozaraženih 77 , ukupno 790 , opravljenih 64 šta je 12 više nego jučer.
Sad kako smo u prvim danima imali manje zaraženih a sad je neki prosjek 80 pa ako to tako ostane iduća dva tjedna imat ćemo oko 1600 zaraženih u državi.
kažu do 1.7. ... a tko zna da li će i tada prestatiEroo wrote:Upravo mi je starija princeza donijela cigarete. Nismo se vidjeli tjedan dana...
immortal-
2014-04-16
Page 14 of 50 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 32 ... 50
Similar topics
» Ravna crta?Vidjet ćemo
» Karamarko zestoko po Grbinu i SDP-u:'Grbin i ja vidjet cemo se na sudu.On se ponasa kao neki mali mostovac ili Dalija.'
» Aplauz za Trumpa u Varšavi: 'Suočit ćemo se s terorizmom i pobijedit ćemo'
» Petrov: Za četiri dana ćemo otkriti jamstva koja ćemo tražiti od drugih stranaka
» Duhacekova 'misao':Mi homici cemo opstati a vi homofobi,nazadnjaci,desnicari ce te izumrijeti i mi cemo vam se onda smijati na grobu'
» Karamarko zestoko po Grbinu i SDP-u:'Grbin i ja vidjet cemo se na sudu.On se ponasa kao neki mali mostovac ili Dalija.'
» Aplauz za Trumpa u Varšavi: 'Suočit ćemo se s terorizmom i pobijedit ćemo'
» Petrov: Za četiri dana ćemo otkriti jamstva koja ćemo tražiti od drugih stranaka
» Duhacekova 'misao':Mi homici cemo opstati a vi homofobi,nazadnjaci,desnicari ce te izumrijeti i mi cemo vam se onda smijati na grobu'
Page 14 of 50