Caramba chat
Page 39 of 50
Page 39 of 50 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50
Re: Caramba chat
To jaje je greska, nikaj ne treba povezivati vrhnje u preljevu, ono se treba upiti u koricu. Pogledaj gore u mom zadnjem videu kolko vrhnja (čistog) dene na štrukle...sve su upije i pretvori u masnoću na kojoj se peče
Druga stvar je jaje u sirnom nadjevu...to da
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Lako što ja nemam pojma, nemaju ni u 'Ledu' čini se po njihovom receptu...veber wrote:ti znaš kakvo je moje sa slike. probao si?T. wrote:Reko, radio sam po uputama na ledovom pakiranju preljev s jajem i vrhnjem i ne valja pi*dine vode jer se pretvorilo u kajganu, suvo i nikakvo, kao tvoje sa slike, to ne bi dao ni gudanima...
Od tog promašaja stavljam samo vrhnje kao preljev koje kada se pomiješa s maslom kojim namažem posudu za pečenje daje vrhunski preljev...
Preljev znači da se prelijeva a ne da izgleda ko gips kad se ispeče...
treba znat napraviti, nikaj nije suho. i nikakva kajgana. jaje je tu da poveže sir, vrhnje i parmezan.
nemaš pojma.
a tjesto sam napraviš, jebalo te tijesto.
Suvo ti je ko barut, pa režeš ih nožem, di ti je preljev?
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Pa to sam i ja skonta nakon što sam jednom išao po 'ledovim' uputama i dobio štrukle u kajgani...Noor wrote:To jaje je greska, nikaj ne treba povezivati vrhnje u preljevu, ono se treba upiti u koricu. Pogledaj gore u mom zadnjem videu kolko vrhnja (čistog) dene na štrukle...sve su upije i pretvori u masnoću na kojoj se peče
Slatko vrhnje je skoro nemoguće nać za uzet a s kiselim mi nije to, isto se ugruda plus prekiselo...
Nego fino ono za kuhanje ili ako nađem slatko, pa jedno slatko i jedno za kuhanje...
Malo zagusti ali ostane tekuće i masno...
T.- Posts : 17557
2014-04-14
recepti nisu 11a božja zapovjed.Noor wrote:To jaje je greska, nikaj ne treba povezivati vrhnje u preljevu, ono se treba upiti u koricu. Pogledaj gore u mom zadnjem videu kolko vrhnja (čistog) dene na štrukle...sve su upije i pretvori u masnoću na kojoj se peče
30 godina stavljam jaje u vrhnje i sir ako je slano i komadiće šunke.
ne izgleda kao kao kajgana niti nema takav okus, sve je mekano i netrebaš nikakav jebeni nož.
isto tako napravim s krumpirom.
pohitam kuhani krumpir, kuhana jaja, ostatke češnjofki, špeka, paprike i sve prelijem sirom, vrhnjem i jednim jajetom. ako je parmezan pri kraju i njega naribam do prstiju. i vozi.
ne radim nikaj po receptu niti nekaj mjerim niti važem.
2014-12-30
pa radi i dalje, ja ti govorim da se tak zagorski štrukli ne radeveber wrote:recepti nisu 11a božja zapovjed.Noor wrote:To jaje je greska, nikaj ne treba povezivati vrhnje u preljevu, ono se treba upiti u koricu. Pogledaj gore u mom zadnjem videu kolko vrhnja (čistog) dene na štrukle...sve su upije i pretvori u masnoću na kojoj se peče
30 godina stavljam jaje u vrhnje i sir ako je slano i komadiće šunke.
ne izgleda kao kao kajgana niti nema takav okus, sve je mekano i netrebaš nikakav jebeni nož.
isto tako napravim s krumpirom.
pohitam kuhani krumpir, kuhana jaja, ostatke češnjofki, špeka, paprike i sve prelijem sirom, vrhnjem i jednim jajetom. ako je parmezan pri kraju i njega naribam do prstiju. i vozi.
ne radim nikaj po receptu niti nekaj mjerim niti važem.
možeš ti nutra stavit i debrecinke, al to nije to...možda je fino, al nisu štrulki
rimski vojnici su iz palestine dofurali beskvasno tijesto i malo ga unaprijedili pa su stavljali ovčiji sir i srdelu ili inćune. u srednjem vijek nema ničeg, ali u renesansi opet se vraća običaj s time da se dodaje kvasac u tijesto.
otkrićem amerike dolazi paradajz pa se netko sjetio dodati paradajz.
kako je standard rastao tako se uz ovči ili kozji sir počela stavljati šunka.
neki talijan ju je nazvao pizza.
u 300g je od jela težaka postala jelo širokih masa i ima ih od vege-rege do ćevapi.
i sve su to pizze.
tako i štrukli. ja sam počeo to koristiti kada je od frenda stara koja se nije mrdnula iz pregrade to napravila i zove to zagorskim štruklima.
i to su i dalje štrukli jer ako ćemo biti sitničavi onda postoje samo dva načina.
kuhani u vodi i pečeni u pećnici premazani maslacem, ali i to se izgubilo kroz vrijeme i danas ih imamo sa slatkim vrhnjem, šlagom, džemovima. tijesto okružuje i pazi sir, a izvana varijacije na temu.
kao i bečki koji može biti samo teletina u brašn=>jaja=>prezli
a opet dobiješ bečki od svinjetine ili puretine ne dao bog od piceka.
možemo tako do sutra.
u 300g je od jela težaka postala jelo širokih masa i ima ih od vege-rege do ćevapi.
i sve su to pizze.
tako i štrukli. ja sam počeo to koristiti kada je od frenda stara koja se nije mrdnula iz pregrade to napravila i zove to zagorskim štruklima.
i to su i dalje štrukli jer ako ćemo biti sitničavi onda postoje samo dva načina.
kuhani u vodi i pečeni u pećnici premazani maslacem, ali i to se izgubilo kroz vrijeme i danas ih imamo sa slatkim vrhnjem, šlagom, džemovima. tijesto okružuje i pazi sir, a izvana varijacije na temu.
možemo tako do sutra.
2014-12-30
a i slovenci rade štrukle iste kao i mi i ne zovu ih zagorskim.
a štrukle kao i štrudl dolaze iz austrije gdje su se proširili na jug njemačke na zapad češke, cijelu švicu, sloveniju i sjever hrvatske čak su i u srbiji popularni štrukli. od tuda i naziv sličan štrudlu jer je etimologija slična.
a štrukle kao i štrudl dolaze iz austrije gdje su se proširili na jug njemačke na zapad češke, cijelu švicu, sloveniju i sjever hrvatske čak su i u srbiji popularni štrukli. od tuda i naziv sličan štrudlu jer je etimologija slična.
2014-12-30
možemo, al ni sutra to ne budu štrukli, frendova stara nek dela kaj i kak hoće i nek to i zove kak hoće, zna se kaj su štrukli i čime se zalijevaju. to je vrhnje bez jajec.veber wrote:rimski vojnici su iz palestine dofurali beskvasno tijesto i malo ga unaprijedili pa su stavljali ovčiji sir i srdelu ili inćune. u srednjem vijek nema ničeg, ali u renesansi opet se vraća običaj s time da se dodaje kvasac u tijesto.
i sve su to pizze.
kuhani u vodi i pečeni u pećnici premazani maslacem, ali i to se izgubilo kroz vrijeme idanas ih imamo sa slatkim vrhnjem, šlagom, džemovima. tijesto okružuje i pazi sir, a izvana varijacije na temu.
možemo tako do sutra.
stara od moje susjede kuha grah, karfiol, brokulu, korabu i patliđane..i veli da je skuhala grah čušpajz. aha, pa ok, ima nutra i graha:P:
a ovo kaj sam ti prekrižila, to je štrudl. mada još nisam vidla da se puni džemom...raznim voćem, to već da.
evo sad..Ra wrote:Javite mi kad na ovoj temi prestanete pričati o hrani.
a, jel možemo o kralju Abenu?
O čemu bi ti pričalaRa wrote:Javite mi kad na ovoj temi prestanete pričati o hrani.
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
Pa možemo o pločama. Eto na kolko se vrti Zemlja? Na 33 ili 45?newuser wrote:O čemu bi ti pričalaRa wrote:Javite mi kad na ovoj temi prestanete pričati o hrani.
Guest- Guest
Ne! Molim lijepo drži se naše orbite.Noor wrote:evo sad..Ra wrote:Javite mi kad na ovoj temi prestanete pričati o hrani.
a, jel možemo o kralju Abenu?
Guest- Guest
Ne sviđa mi se tema. Ionako nitko ništa ne zna samo nagađa. Daj nešto drugoRa wrote:Pa možemo o pločama. Eto na kolko se vrti Zemlja? Na 33 ili 45?newuser wrote:O čemu bi ti pričalaRa wrote:Javite mi kad na ovoj temi prestanete pričati o hrani.
2015-09-09
Aj onda ti predloži nešto. Samo nemoj molim te da bude seksualnih konotacija pomislit ću da si neki don žujan.newuser wrote:Ne sviđa mi se tema. Ionako nitko ništa ne zna samo nagađa. Daj nešto drugoRa wrote:Pa možemo o pločama. Eto na kolko se vrti Zemlja? Na 33 ili 45?newuser wrote:O čemu bi ti pričalaRa wrote:Javite mi kad na ovoj temi prestanete pričati o hrani.
Guest- Guest
Samo nemoj da bude pa onda ti insinuiraš... Daleko sam ja od Žuana prije 10ak godina bih i mogao proći sada obiteljski čovjek koji se dosađuje u kući zbog korone.Ra wrote:Aj onda ti predloži nešto. Samo nemoj molim te da bude seksualnih konotacija pomislit ću da si neki don žujan.newuser wrote:Ne sviđa mi se tema. Ionako nitko ništa ne zna samo nagađa. Daj nešto drugoRa wrote:Pa možemo o pločama. Eto na kolko se vrti Zemlja? Na 33 ili 45?newuser wrote:O čemu bi ti pričalaRa wrote:Javite mi kad na ovoj temi prestanete pričati o hrani.
2015-09-09
Ne brini, nisam iz te škvadre, nisi ugrožen.newuser wrote:Samo nemoj da bude pa onda ti insinuiraš... Daleko sam ja od Žuana prije 10ak godina bih i mogao proći sada obiteljski čovjek koji se dosađuje u kući zbog korone.Ra wrote:Aj onda ti predloži nešto. Samo nemoj molim te da bude seksualnih konotacija pomislit ću da si neki don žujan.newuser wrote:Ne sviđa mi se tema. Ionako nitko ništa ne zna samo nagađa. Daj nešto drugoRa wrote:Pa možemo o pločama. Eto na kolko se vrti Zemlja? Na 33 ili 45?newuser wrote:
O čemu bi ti pričala
Kako se možete dosađivati? Meni bi dan trebao imati 36 sati da stignem sve što mi padne na pamet da bih mogla raditi.
Zar nemaš neki hobi?
Nikad nisi želio nešto raditi a nisi imao vremena?
Guest- Guest
Pa ti si neka psihologinja hobi imam ali nemam vremena za njega tako da mi je sad hobi pisati ovdje, nisam želio nešto raditi a da nisam imao vremena. Uvijek bih našao vremena za ono što želim. A ti?Ra wrote:Ne brini, nisam iz te škvadre, nisi ugrožen.newuser wrote:Samo nemoj da bude pa onda ti insinuiraš... Daleko sam ja od Žuana prije 10ak godina bih i mogao proći sada obiteljski čovjek koji se dosađuje u kući zbog korone.Ra wrote:Aj onda ti predloži nešto. Samo nemoj molim te da bude seksualnih konotacija pomislit ću da si neki don žujan.newuser wrote:Ne sviđa mi se tema. Ionako nitko ništa ne zna samo nagađa. Daj nešto drugoRa wrote:
Pa možemo o pločama. Eto na kolko se vrti Zemlja? Na 33 ili 45?
Kako se možete dosađivati? Meni bi dan trebao imati 36 sati da stignem sve što mi padne na pamet da bih mogla raditi.
Zar nemaš neki hobi?
2015-09-09
Ma ni slučajno. Nije vrag da se osjećaš kao da si na psihijatriji?newuser wrote:Pa ti si neka psihologinja hobi imam ali nemam vremena za njega tako da mi je sad hobi pisati ovdje, nisam želio nešto raditi a da nisam imao vremena. Uvijek bih našao vremena za ono što želim. A ti?Ra wrote:Ne brini, nisam iz te škvadre, nisi ugrožen.newuser wrote:Samo nemoj da bude pa onda ti insinuiraš... Daleko sam ja od Žuana prije 10ak godina bih i mogao proći sada obiteljski čovjek koji se dosađuje u kući zbog korone.Ra wrote:Aj onda ti predloži nešto. Samo nemoj molim te da bude seksualnih konotacija pomislit ću da si neki don žujan.newuser wrote:
Ne sviđa mi se tema. Ionako nitko ništa ne zna samo nagađa. Daj nešto drugo
Zar nemaš neki hobi?
Pa pisanje ovdje je hobi većini nas koji se muvamo tu.
Oh dugačak je spisak mojih hobija, a već je kasno.
Obiteljski čovječe, hvala na ugodnom razgovoru pred odjavom. Laku noć
Guest- Guest
Laku noćRa wrote:Ma ni slučajno. Nije vrag da se osjećaš kao da si na psihijatriji?newuser wrote:Pa ti si neka psihologinja hobi imam ali nemam vremena za njega tako da mi je sad hobi pisati ovdje, nisam želio nešto raditi a da nisam imao vremena. Uvijek bih našao vremena za ono što želim. A ti?Ra wrote:Ne brini, nisam iz te škvadre, nisi ugrožen.newuser wrote:Samo nemoj da bude pa onda ti insinuiraš... Daleko sam ja od Žuana prije 10ak godina bih i mogao proći sada obiteljski čovjek koji se dosađuje u kući zbog korone.Ra wrote:
Aj onda ti predloži nešto. Samo nemoj molim te da bude seksualnih konotacija pomislit ću da si neki don žujan.
Zar nemaš neki hobi?
Pa pisanje ovdje je hobi većini nas koji se muvamo tu.
Oh dugačak je spisak mojih hobija, a već je kasno.
Obiteljski čovječe, hvala na ugodnom razgovoru pred odjavom. Laku noć
2015-09-09
Page 39 of 50 • 1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50
Page 39 of 50