Caramba chat
Page 38 of 50
Page 38 of 50 • 1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 44 ... 50
Re: Caramba chat
jebga ne bum radio sto komada kada smo stari, burke i ja i dvije mačke koje ne jedu štrukle.
2014-12-30
znači, štrukli su tiha patnja mnogih dalmatinaca
Ledovi nisu ništa više nego samo jako loš surogat, natjerajte žene da za njih razvuku tijesto, oni gotovi listovi za savijače...to je dobro samo za štrudle s voćem, a pravi štrukli samo s vučenim
znam, sve ga se žene boje, pogotovo mlađe, ali nije to apsolutno nikakva umjetnost, ima 4 sastojka (brašno, sol, mlaka voda, ulje), a ostatak je samo naći nešto vremena. sada u ovoj izolaciji imamo ga i previše
Ledovi nisu ništa više nego samo jako loš surogat, natjerajte žene da za njih razvuku tijesto, oni gotovi listovi za savijače...to je dobro samo za štrudle s voćem, a pravi štrukli samo s vučenim
znam, sve ga se žene boje, pogotovo mlađe, ali nije to apsolutno nikakva umjetnost, ima 4 sastojka (brašno, sol, mlaka voda, ulje), a ostatak je samo naći nešto vremena. sada u ovoj izolaciji imamo ga i previše
moja baka je radila vučeno i ja uz nju, ali nemam vremena u biti volje, zajebavati se s tim.
a za štrukle nije nikakva mudrost
kaj ti treba za štrukle? jaje, glatko brašno, malo soli, voda, ulje, soda bikarbona-to ja stavim. u filu stavim jaje, svježi sir i malo vrhnja.
ovisno o raspoloženju ide kuhano, pečeno, slatko slano...
u subotu bi mogao napraviti buhtle. pola slatko pola slano.
kaj ti treba za štrukle? jaje, glatko brašno, malo soli, voda, ulje, soda bikarbona-to ja stavim. u filu stavim jaje, svježi sir i malo vrhnja.
2014-12-30
vučeno tijesto je isto i za bureke i za bosanske pite i za štrukle, još da to velim
to je toveber wrote:moja baka je radila vučeno i ja uz nju, ali nemam vremena u biti volje, zajebavati se s tim.
To jaje je katastrofa...
Na ledovim piše da se razmuti jaje i vrhnje, prelije i stavi peć...
Jednom proba i nikad više...
Pretvorilo se u kajganu jbt. led...
Od tada samo vrhnje, slatko ili za kuhanje ili kombinacija...
ma da, nikakvo jaje ne ide odozgo...samo vrhnjeT. wrote:To jaje je katastrofa...
jaje ide u filu
ma kaj dalmoš zna.Noor wrote:ma da, nikakvo jaje ne ide odozgo...samo vrhnjeT. wrote:To jaje je katastrofa...
jaje ide u filu
na fotki se vidi preljev.
kiselo vrhnje, jaje-ja stavim još malo sira-preliješ preko štrukli i to je to, kakva jebena kajgana.
dalmoši i štrukle, a di ide ovaj svijet....
2014-12-30
Zagorski štrukli
600g
Zagorski štrukli pripremljeni od finog vučenog tijesta i punjeni ukusnim nadjevom od svježeg sira jedna su od najpoznatijih hrvatskih delicija. Omiljeno su jelo svih gurmana i ljubitelja izvorne domaće kuhinje, a mogu se pripremiti kuhane, pečene, slatke ili slane, ovisno o vašim željama i preferencijama.
Priprema: Kuhanje15 min, Pećnica30 min
Štrukle nije potrebno prije pripreme odmrzavati. Ako štrukle želite kuhati, stavite ih u umjereno slanu kipuću vodu te ih kuhajte oko 15 minuta na laganoj vatri, kako se ne bi raspali. Ocijedite ih i po želji posipajte prženim mrvicama prije serviranja.
Ako štrukle pripremate u pećnici, posložite ih u namašćenu posudu za pečenje, prelijte slatkim ili kiselim vrhnjem u kojem je razmućeno jaje te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C stupnjeva oko 30 minuta.
Gotovo jelo u slatkoj kombinaciji možete dodatno doraditi sa šećerom u prahu i suhim šljivama, a slane štrukle začinite krupno mljevenom soli.
600g
Zagorski štrukli pripremljeni od finog vučenog tijesta i punjeni ukusnim nadjevom od svježeg sira jedna su od najpoznatijih hrvatskih delicija. Omiljeno su jelo svih gurmana i ljubitelja izvorne domaće kuhinje, a mogu se pripremiti kuhane, pečene, slatke ili slane, ovisno o vašim željama i preferencijama.
Priprema: Kuhanje15 min, Pećnica30 min
Štrukle nije potrebno prije pripreme odmrzavati. Ako štrukle želite kuhati, stavite ih u umjereno slanu kipuću vodu te ih kuhajte oko 15 minuta na laganoj vatri, kako se ne bi raspali. Ocijedite ih i po želji posipajte prženim mrvicama prije serviranja.
Ako štrukle pripremate u pećnici, posložite ih u namašćenu posudu za pečenje, prelijte slatkim ili kiselim vrhnjem u kojem je razmućeno jaje te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C stupnjeva oko 30 minuta.
Gotovo jelo u slatkoj kombinaciji možete dodatno doraditi sa šećerom u prahu i suhim šljivama, a slane štrukle začinite krupno mljevenom soli.
T.- Posts : 17557
2014-04-14
pa da, kaj si se pogubil?
ja obavezno ako radim slane i dtavljam preljev, radim; jaje, vrhnje, svježi sir, malo parmezana. od toga nastane gusta smjesa koja se prelije preko štrukli.
jaje isključivo služi kao vezivo.
a, tijesto napraviš brže sam nego čekajući u redu na socijalno udaljenost.
ja obavezno ako radim slane i dtavljam preljev, radim; jaje, vrhnje, svježi sir, malo parmezana. od toga nastane gusta smjesa koja se prelije preko štrukli.
jaje isključivo služi kao vezivo.
a, tijesto napraviš brže sam nego čekajući u redu na socijalno udaljenost.
2014-12-30
danas je moj red za kuhanje tako da ćemo imati filane, zapečene patliđane.
2014-12-30
Reko, radio sam po uputama na ledovom pakiranju preljev s jajem i vrhnjem i ne valja pi*dine vode jer se pretvorilo u kajganu, suvo i nikakvo, kao tvoje sa slike, to ne bi dao ni gudanima...
Od tog promašaja stavljam samo vrhnje kao preljev koje kada se pomiješa s maslom kojim namažem posudu za pečenje daje vrhunski preljev...
Preljev znači da se prelijeva a ne da izgleda ko gips kad se ispeče...
Od tog promašaja stavljam samo vrhnje kao preljev koje kada se pomiješa s maslom kojim namažem posudu za pečenje daje vrhunski preljev...
Toten, razvuci tijesto...tebi ionako kolači idu
Šta ću stavit u njega? Naribanu goudu?
Moga bi ja to tijesto, ima sve na youtubu, inako sviram ku*cu zadnjih dana...
Ali nemam ništa kvaliteno i domaće za unutra...
Moga bi ja to tijesto, ima sve na youtubu, inako sviram ku*cu zadnjih dana...
Ali nemam ništa kvaliteno i domaće za unutra...
ti znaš kakvo je moje sa slike. probao si?T. wrote:Reko, radio sam po uputama na ledovom pakiranju preljev s jajem i vrhnjem i ne valja pi*dine vode jer se pretvorilo u kajganu, suvo i nikakvo, kao tvoje sa slike, to ne bi dao ni gudanima...
treba znat napraviti, nikaj nije suho. i nikakva kajgana. jaje je tu da poveže sir, vrhnje i parmezan.
nemaš pojma.
a tjesto sam napraviš, jebalo te tijesto.
2014-12-30
To jaje je greska, nikaj ne treba povezivati vrhnje u preljevu, ono se treba upiti u koricu. Pogledaj gore u mom zadnjem videu kolko vrhnja (čistog) dene na štrukle...sve su upije i pretvori u masnoću na kojoj se peče
Druga stvar je jaje u sirnom nadjevu...to da
Druga stvar je jaje u sirnom nadjevu...to da
Page 38 of 50 • 1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 44 ... 50
Page 38 of 50