Ustaše na minimalcu
Page 7 of 14
Page 7 of 14 • 1 ... 6, 7, 8 ... 10 ... 14
Re: Ustaše na minimalcu
RayMabus wrote:Nisan ga ja zaposolija nego gazda. Konobar je odličan. On radi odlično.aben wrote:RayMabus wrote:Neće on domaćima. Njega svi znaju i znaju da je odličan momak. Neće on ni strancima al im je pun kurac njih a on spontan pa kad ga zovu on odma psuje kkoji kurac me ti sad zoveš ako već nosi tasnu negdi. Ma momak je odličan , ljudina al je spontan i otvoren a psuje ko kočijaš kad mu neki furešt digne živce a živce mu lako dignit. A duša od čovika.Hektorović wrote:RayMabus wrote:
To ko moj prijatelj Romić. On je legenda. Nisi punu tasnu pića , puna riva u Trogiru gostiju a njega čuješ na kilometar kako jebe mater turistima. Svašta im izgovori. A najjači konobar majke mi.
E pa to... na elitnoj lokaciji, i tako nonstop :D Možda i govorimo o istom liku.
Isto i oni od Luxora po perisitlu.
reci mu da premini poso
nis ti reko da mu doš otkaz, nego da mu rečeš da premini poso. i bogami, ne rodi dobro.
aben- Posts : 35490
2014-04-16
Legendovich wrote:Znam dvojicu,odnosno poznam ih dobro,decki su zavrsili srednju ugostiteljsku smjer konobari..i decki su bili prva klasa u tome..da potrebna je skola za to..od posluzivanja,do pripreme stolova,svega oko toga..to sto bedak kao ti ne cijeni taj posao,samo jasno potvrdjuje situaciju,gdje ne cijenite nishta,pa vam je na kraju tak kako jeste,jer ne cijenite nish osoim sebea..da te podsjetim..jos je jedino Albanija ispod vas,i ne znam kojim kreditima se razbacujete,kad vec grecate trbuhom po dnu..EGO je vrlo cudna stvar kod likova kao ti..aben wrote:Legendovich wrote:Nekad se za konobare moralo ici u skolu,mislim da je toga bilo u sloveniji..no moralo ih se i platiti posteno..danas nadju neku neotesanu budalu,i dogadjaju se neugodnosti,koje vidimo i cujemo posvuda..
tribalo bi osnovati fakultet za konobare, a one s doktoratom za konobarenje ploćati ko doktore medicine.
moj otac je bi vkv konobar
2014-04-16
Promijenio bi mišljenje za 180 stupnjeva da te staviti negdje gdje bi imao prilike upoznati te koje " ne poštuju poslodavci" a jako su vrijedni.ebenica wrote:ne bih rekao, kod nema sustava vrijednosti, oni na dnu ne vrijede ništa i to se vidi po vašim upisima, aimo ih zamijenit ima ih koji šute...traži se rob koji će radit za šaku riže i držat jezik za zubima, nema poštovanja osobe, svi su smeća. stranci pašu jer šute a šute jer nemaju izbora ili šutnja ili noga u guzicu, da oni progovore ni oni ne vrijede, tipični kmetski mentalitet. dok je todorić kupovao otoke, heliće i dvorce blagajnice su radile za 3 soma kn..zašto? zato jer je zakon tržišta takav i zato jer one ne donose profit nego neki menadžeri i uprave i ne smiju se dovoljno na blagajnama pa ćemo ih zamijenit robotima...mislim, koga jebeno lažemo? smij se ti 7 dana u tjednu za 3 soma kuna, budeš ako si filipinac jer moraš šutit.kaya wrote:Znaš šta, ne slažem se. Kod švabe svatko vrijedi tko radi i šuti. Ovi drugi nogu odmah dobiju. Kod nas ti ne rade a misle da vrijede. Ove sestre koje su uglavnom u sestrinskom sobi na kavi, kada ode u njemačku, nema šanse da to naprave.ebenica wrote:tu čistačica ne vrijedi ništa i onda kad nešto traži ispada da misli ona donosi eure, zadnji primjer ti je štrajk prosvjetara. pomoćno osoblje ne vrijedi kurca i to je piramida di samo onaj na vrhu nešto vrijedi...kod švaba da, kod švaba svatko vrijedi, bez čistačica su tu bolesti i onda ni doktor ne vrijedi ništa jer je bolesti previše. dok se prema svima ne počnemo ponašat da svatko nešto vrijedi bit ćemo nazadno i odvratno društvo. hvala devedesetima na tome, tad je sve to počelo, da samo fotelja i visoko školstvo nešto vrijedi s uzrečicom: k'o te jebe kaj nisi išao u škole.kaya wrote:Pa to. Plus imaju jaku dozu ljubomore, nerealni su, tu čistaćica misli da ona donosi eure hotelu ili apartmanu, pa rekorderi su po bolovanju.
Kod švabe toga nema...
Ja sam mislila kao ti dok ih nisam upoznala.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kaya wrote:Promijenio bi mišljenje za 180 stupnjeva da te staviti negdje gdje bi imao prilike upoznati te koje " ne poštuju poslodavci" a jako su vrijedni.ebenica wrote:ne bih rekao, kod nema sustava vrijednosti, oni na dnu ne vrijede ništa i to se vidi po vašim upisima, aimo ih zamijenit ima ih koji šute...traži se rob koji će radit za šaku riže i držat jezik za zubima, nema poštovanja osobe, svi su smeća. stranci pašu jer šute a šute jer nemaju izbora ili šutnja ili noga u guzicu, da oni progovore ni oni ne vrijede, tipični kmetski mentalitet. dok je todorić kupovao otoke, heliće i dvorce blagajnice su radile za 3 soma kn..zašto? zato jer je zakon tržišta takav i zato jer one ne donose profit nego neki menadžeri i uprave i ne smiju se dovoljno na blagajnama pa ćemo ih zamijenit robotima...mislim, koga jebeno lažemo? smij se ti 7 dana u tjednu za 3 soma kuna, budeš ako si filipinac jer moraš šutit.kaya wrote:Znaš šta, ne slažem se. Kod švabe svatko vrijedi tko radi i šuti. Ovi drugi nogu odmah dobiju. Kod nas ti ne rade a misle da vrijede. Ove sestre koje su uglavnom u sestrinskom sobi na kavi, kada ode u njemačku, nema šanse da to naprave.ebenica wrote:tu čistačica ne vrijedi ništa i onda kad nešto traži ispada da misli ona donosi eure, zadnji primjer ti je štrajk prosvjetara. pomoćno osoblje ne vrijedi kurca i to je piramida di samo onaj na vrhu nešto vrijedi...kod švaba da, kod švaba svatko vrijedi, bez čistačica su tu bolesti i onda ni doktor ne vrijedi ništa jer je bolesti previše. dok se prema svima ne počnemo ponašat da svatko nešto vrijedi bit ćemo nazadno i odvratno društvo. hvala devedesetima na tome, tad je sve to počelo, da samo fotelja i visoko školstvo nešto vrijedi s uzrečicom: k'o te jebe kaj nisi išao u škole.kaya wrote:Pa to. Plus imaju jaku dozu ljubomore, nerealni su, tu čistaćica misli da ona donosi eure hotelu ili apartmanu, pa rekorderi su po bolovanju.
Kod švabe toga nema...
šank- revolucionar
2014-04-16
Pa ista stvar i tamo. Samo ovi to ne kuže.Legendovich wrote:Nije niti u svabiji drugacije,svaki 5ti svabo je na rubu siromastva,dakle Svabo,ne gastarbajter..drljaju za minimalac,jer su poslodavci porusili cijene rada,a Merkelica to podrzala..uza to ,sve vise firmija,uzima driftere preko cajt firmi(osim za bajustelu i fizikalije) i gleda da sto manje plate radnika..nije niti u svabiji sve bajno..
2015-08-15
informiraj se..minimalna sadtnica 8.5 ojra..bruto..trenutno se isplacuje 9.98..ebenica wrote:aj ne seri bokte, nije ti ovo 1985 da se čeka dnevnik u pola osam da se ti ja viš za tanjug jer smo inače slijepi i glupi. ti si nam jedini dodir sa svijetom.Legendovich wrote:Nije niti u svabiji drugacije,svaki 5ti svabo je na rubu siromastva,dakle Svabo,ne gastarbajter..drljaju za minimalac,jer su poslodavci porusili cijene rada,a Merkelica to podrzala..uza to ,sve vise firmija,uzima driftere preko cajt firmi(osim za bajustelu i fizikalije) i gleda da sto manje plate radnika..nije niti u svabiji sve bajno..
firme uzimaju preko cajt firmi, zato jer ne moraju placatitroskove radnika..Irud te jebo,pa zivim ovdje 7 godina..
evo,jebem te ignorantskog..
[size=35]Minimalna plaća u Njemačkoj - siromaštvo unatoč zaposlenju[/size]
Tko radi puno radno vrijeme ne bi smio biti siromašan - to bi mu trebala jamčiti minimalna plaća. Ali realnost u Europi je često drugačija - pa i u Njemačkoj.
Njemačka ima jedan od najviših iznosa minimalne plaće u Europi - barem kada se gledaju apsolutne brojke. Tko tu radi puno radno vrijeme za minimalnu plaću, zaradi mjesečno oko 1500 eura bruto. I ta se suma povećava: od 1.1. je minimalna satnica povećana za 35 centi i sada iznosi 9,19 eura. Time se u europskom prosjeku Njemačka nalazi pri vrhu. Na čelu europske ljestvice je Luxemburg s mjesečnom zaradom od oko 2000 eura, dok se pri dnu nalazi primjerice Rumunjska s oko 250 eura. Hrvatska je s oko 400 eura minimalne plaće u donjem dijelu tabele.
No koliko je to doista, odnosno da li se i kako s minimalcem može u nekoj zemlji normalno živjeti ne pokazuje apsolutni iznos, već relativni. Potrebno je tu sumu dakle staviti u kontekst realnih životnih troškova zemlje u kojoj se živi i radi.
[size=17]Siromaštvo je relativan pojam
Prema podacima za 2017. godinu je u Njemačkoj samac, koji radi puno radno vrijeme za minimalnu plaću, mogao, nakon što su mu od bruto iznosa odbijeni svi porezi i socijalna davanja, kući donijeti 1.110,50 eura. Zvuči još uvijek dobro. Ali u stvari je to samo 14,5 eura iznad službene granice siromaštva u Njemačkoj. Općenito se unutar EU-a siromašnom smatra osoba koja zarađuje manje od 60 posto prosječne plaće. Siromaštvo je dakle uvijek relativno: čovjek koji važi kao siromašan u Njemačkoj je u nekoj drugoj zemlji daleko iznad prosjeka.
Većina sezonske radne snage u njemačkoj poljoprivredi prima samo zajamčenu minimalnu plaću
Dodatnih 35 centa minimalne nadnice po satu, koliko se od početka godine isplaćuje u Njemačkoj, ne znači baš veliki odmak od granice siromaštva. Kada se odbiju sva davanja, na kraju mjeseca zaposlenom ostaje oko 20 eura više. A od prosječne plaće je takav radnik još dosta daleko. Pri tome je važno u kakvoj se životnoj situaciji osoba nalazi. U financijskom smislu najbolju poziciju imaju samci, bez djece i s punim radnim vremenom.
Minimalna plaća - normalni izdaci
U toj relativnoj europskoj usporedbi su iza Njemačke samo još Estonija i Letonija, ali čak ni u Luxemburgu radnici s minimalnom plaćom nisu jako udaljeni od granice siromaštva. Na toj ljestvici pak najbolje stoje primatelji minimalne plaće u Rumunjskoj. Tamo se granica siromaštva nalazi na 137 eura, dok zaposleni s minimalcem zarađuju gotovo dvostruko više. To naravno ima veze i s općenito relativno niskom razinom plaća u zemlji. Slična je situacija i u Grčkoj ili Portugalu. No kada se pogleda opća situacija, tu je Rumunjska prilično loša: tamo gotovo trećina stanovništva nije u stanju dotrajalu odjeću zamijeniti novom.
Velika razlika između Njemačke i nekih drugih razvijenih industrijskih zemalja je u tome što tu i primatelji minimalne plaće moraju plaćati porez i socijalna davanja. U Velikoj Britaniji je to primjerice drugačije. Tamo osoba s minimalcem na kraju mjeseca u džepu ima i do 650 eura više od granice siromaštva. No ta suma ne uključuje samo čistu zaradu, već tu dolaze i različiti socijalni dodatci na koje osobe s minimalnom plaćom imaju pravo: od naknade za plaćanje stanarine, preko posebnih dodataka na prihod pa sve do smanjene stope poreza na dohodak. Slično je i u Nizozemskoj.
Margina na tržištu rada
U Njemačkoj to nije slučaj, tu radnici i s minimalnom plaćom moraju plaćati porez i obvezni su na druga davanja poput zdravstvenog, mirovinskog ili osiguranja za slučaj nezaposlenosti, pa to mjesečno znači izdatke od oko 300 eura.
O tome tko u Njemačkoj radi za minimalnu plaću postoji iznenađujuće malo egzaktnih podataka. Općenito se zna da takve poslove rade prije svega žene, mlađe osobe, osobe s invaliditetom, pripadnici etničkih manjina i osobe s niskom stručnom spremom. Oko 60 posto su žene.
Posebno problematična je situacija za osobe koje ne rade puno radno vrijeme, a to je u Njemačkoj većina onih koji primaju minimalnu satnicu - takozvani "mini jobberi". Najugroženije su pritom samohrane majke s malom djecom. Prema službenim računicama njemačke Vlade osobe iz te kategorije nemaju ni uz puno radno vrijeme realnu šansu zaraditi dovoljno za normalan život. Za razliku od Rumunjske je međutim udio radnih mjesta u ukupnom broju zaposlenih relativno mali. Dok u Rumunjskoj više od 40 posto zaposlenih prima minimalnu plaću, u Njemačkoj je u toj situaciji 1,4 milijuna zaposlenih, što čini 3,6 posto radnih mjesta.
Čitajte nas i preko DW-aplikacije za Android[/size]
PREPORUKA REDAKCIJE
Balkanci kao spas za njemačke staračke domove?
Kako bi smanjio manjak njegovatelja, njemački ministar zdravstva Jens Spahn najavio je pojačano useljavanje njegovatelja sa Zapadnog Balkana. No mnogi njegovatelji iz tih zemalja su već u Njemačkoj. (03.12.2018)
„Ko će hraniti Bosnu ako nam omladina ode?“
Jedan od prvih jugoslovenskih gastarbajtera, glede novog talasa iseljavanja se pita: „Hoće li se mladi imati gdje vratiti? Ko će ostati da gradi ovu meni na svijetu najljepšu zemlju?” (19.10.2018)
Šta stoji u nacrtu zakona o useljavanju u Njemačku?
19.decembra 2018, njemačka vlada konačno glasa o nacrtu zakona kojim bi ubuduće trebalo da se reguliše dolazak stranaca u zemlju, prije svega stručnih radnika. Ovo je pregled najvažnjih novina ovog zakona. (27.11.2018)
https://www.dw.com/bs/minimalna-pla%C4%87a-u-njema%C4%8Dkoj-siroma%C5%A1tvo-unato%C4%8D-zaposlenju/a-46949695
a nemoj misliti da svabi josh uvijek rade najvise poslove..
Guest- Guest
Radi on odlično. Markantan je lik , ima manire. Uljudan. Ne kuže stranci jezik. To samo mi domaći kužimo pa se smijemo pa se i stranci počmu smijat i onda se cili kafić smije.aben wrote:RayMabus wrote:Nisan ga ja zaposolija nego gazda. Konobar je odličan. On radi odlično.aben wrote:RayMabus wrote:Neće on domaćima. Njega svi znaju i znaju da je odličan momak. Neće on ni strancima al im je pun kurac njih a on spontan pa kad ga zovu on odma psuje kkoji kurac me ti sad zoveš ako već nosi tasnu negdi. Ma momak je odličan , ljudina al je spontan i otvoren a psuje ko kočijaš kad mu neki furešt digne živce a živce mu lako dignit. A duša od čovika.Hektorović wrote:
E pa to... na elitnoj lokaciji, i tako nonstop :D Možda i govorimo o istom liku.
Isto i oni od Luxora po perisitlu.
reci mu da premini poso
nis ti reko da mu doš otkaz, nego da mu rečeš da premini poso. i bogami, ne rodi dobro.
Ma momak radi odlično.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
ne razumijem kaj hoćeš reć' ja sam radio za svaku jebenu kurčinu u zegeu i znam kak su se ponašali prema svojim radnicima i koje su im danas priče. znam kaj su im ti ljudi odrađivali i koji profit donosili a koliko su bili plaćeni i kak je išlo pola na ruke pola na banku da nisu ni kredit mogli dić' a na kraju mjseca obavezna akontacija. nisam ja odvjetnik niti u uredu, ja se krećem među tim ljudima.kaya wrote:Promijenio bi mišljenje za 180 stupnjeva da te staviti negdje gdje bi imao prilike upoznati te koje " ne poštuju poslodavci" a jako su vrijedni.ebenica wrote:ne bih rekao, kod nema sustava vrijednosti, oni na dnu ne vrijede ništa i to se vidi po vašim upisima, aimo ih zamijenit ima ih koji šute...traži se rob koji će radit za šaku riže i držat jezik za zubima, nema poštovanja osobe, svi su smeća. stranci pašu jer šute a šute jer nemaju izbora ili šutnja ili noga u guzicu, da oni progovore ni oni ne vrijede, tipični kmetski mentalitet. dok je todorić kupovao otoke, heliće i dvorce blagajnice su radile za 3 soma kn..zašto? zato jer je zakon tržišta takav i zato jer one ne donose profit nego neki menadžeri i uprave i ne smiju se dovoljno na blagajnama pa ćemo ih zamijenit robotima...mislim, koga jebeno lažemo? smij se ti 7 dana u tjednu za 3 soma kuna, budeš ako si filipinac jer moraš šutit.kaya wrote:Znaš šta, ne slažem se. Kod švabe svatko vrijedi tko radi i šuti. Ovi drugi nogu odmah dobiju. Kod nas ti ne rade a misle da vrijede. Ove sestre koje su uglavnom u sestrinskom sobi na kavi, kada ode u njemačku, nema šanse da to naprave.ebenica wrote:tu čistačica ne vrijedi ništa i onda kad nešto traži ispada da misli ona donosi eure, zadnji primjer ti je štrajk prosvjetara. pomoćno osoblje ne vrijedi kurca i to je piramida di samo onaj na vrhu nešto vrijedi...kod švaba da, kod švaba svatko vrijedi, bez čistačica su tu bolesti i onda ni doktor ne vrijedi ništa jer je bolesti previše. dok se prema svima ne počnemo ponašat da svatko nešto vrijedi bit ćemo nazadno i odvratno društvo. hvala devedesetima na tome, tad je sve to počelo, da samo fotelja i visoko školstvo nešto vrijedi s uzrečicom: k'o te jebe kaj nisi išao u škole.kaya wrote:Pa to. Plus imaju jaku dozu ljubomore, nerealni su, tu čistaćica misli da ona donosi eure hotelu ili apartmanu, pa rekorderi su po bolovanju.
Kod švabe toga nema...
Guest- Guest
dakle bruto..1500 oduzmi od toga davanja sva,ako ti ostane tauzenka-mosh biti sretan..a ti zivi sa tim,ako mosh..
Guest- Guest
o čemu pričaš ti bokte? kolko je litra benzina u njemačkoj? jebote njemački mininmalac da te jebo.Legendovich wrote:informiraj se..minimalna sadtnica 8.5 ojra..bruto..trenutno se isplacuje 9.98..ebenica wrote:aj ne seri bokte, nije ti ovo 1985 da se čeka dnevnik u pola osam da se ti ja viš za tanjug jer smo inače slijepi i glupi. ti si nam jedini dodir sa svijetom.Legendovich wrote:Nije niti u svabiji drugacije,svaki 5ti svabo je na rubu siromastva,dakle Svabo,ne gastarbajter..drljaju za minimalac,jer su poslodavci porusili cijene rada,a Merkelica to podrzala..uza to ,sve vise firmija,uzima driftere preko cajt firmi(osim za bajustelu i fizikalije) i gleda da sto manje plate radnika..nije niti u svabiji sve bajno..
firme uzimaju preko cajt firmi, zato jer ne moraju placatitroskove radnika..Irud te jebo,pa zivim ovdje 7 godina..
Guest- Guest
Legendovich wrote:
Tko radi puno radno vrijeme ne bi smio biti siromašan - to bi mu trebala jamčiti minimalna plaća.
ovakove izjave su veća opasnost od korone, atomskog rata, globalnog zatopljenja i islama zajedno.
niti puno radno vrime, niti siromašan niti minimalna ploća nisu objektivne kategorije, ovo je nonsens, apeal to emotions sa tendencijon rušenja civilizacija.
2014-04-16
aben wrote:Legendovich wrote:
Tko radi puno radno vrijeme ne bi smio biti siromašan - to bi mu trebala jamčiti minimalna plaća.
ovakove izjave su veća opasnost od korone, atomskog rata, globalnog zatopljenja i islama zajedno.
niti puno radno vrime, niti siromašan niti minimalna ploća nisu objektivne kategorije, ovo je nonsens, apeal to emotions sa tendencijon rušenja civilizacija.
Guest- Guest
RayMabus wrote:Radi on odlično. Markantan je lik , ima manire. Uljudan. Ne kuže stranci jezik. To samo mi domaći kužimo pa se smijemo pa se i stranci počmu smijat i onda se cili kafić smije.aben wrote:RayMabus wrote:Nisan ga ja zaposolija nego gazda. Konobar je odličan. On radi odlično.aben wrote:RayMabus wrote:
Neće on domaćima. Njega svi znaju i znaju da je odličan momak. Neće on ni strancima al im je pun kurac njih a on spontan pa kad ga zovu on odma psuje kkoji kurac me ti sad zoveš ako već nosi tasnu negdi. Ma momak je odličan , ljudina al je spontan i otvoren a psuje ko kočijaš kad mu neki furešt digne živce a živce mu lako dignit. A duša od čovika.
reci mu da premini poso
Ma momak radi odlično.
čovik ki se ne more kontrolirati ni fit to work with people.
2014-04-16
1.33-143 prosjek,varira od ponoci do ponoci..govorim za superE10..ultimate ide 1.60-166..kupujem samo na ARALu,ima i jeftinije..ebenica wrote:o čemu pričaš ti bokte? kolko je litra benzina u njemačkoj? jebote njemački mininmalac da te jebo.Legendovich wrote:informiraj se..minimalna sadtnica 8.5 ojra..bruto..trenutno se isplacuje 9.98..ebenica wrote:aj ne seri bokte, nije ti ovo 1985 da se čeka dnevnik u pola osam da se ti ja viš za tanjug jer smo inače slijepi i glupi. ti si nam jedini dodir sa svijetom.Legendovich wrote:Nije niti u svabiji drugacije,svaki 5ti svabo je na rubu siromastva,dakle Svabo,ne gastarbajter..drljaju za minimalac,jer su poslodavci porusili cijene rada,a Merkelica to podrzala..uza to ,sve vise firmija,uzima driftere preko cajt firmi(osim za bajustelu i fizikalije) i gleda da sto manje plate radnika..nije niti u svabiji sve bajno..
Guest- Guest
Kako god okreneš ja samo znam da neću radit tamo di su žene i Dravidi. Mala plaća a ovo s Dravidima je još i diskriminacija jer meni mala plaća a njemu veća.
Prikriži takve firme. Ima i drugdi poslova.
2014-04-11
znači isto k'o i u hrvatskoj...oćemo sad dalje kak je merkelica sjebala nijemce s minimalcem?Legendovich wrote:1.33-143 prosjek,varira od ponoci do ponoci..govorim za superE10..ultimate ide 1.60-166..kupujem samo na ARALu,ima i jeftinije..ebenica wrote:o čemu pričaš ti bokte? kolko je litra benzina u njemačkoj? jebote njemački mininmalac da te jebo.Legendovich wrote:informiraj se..minimalna sadtnica 8.5 ojra..bruto..trenutno se isplacuje 9.98..ebenica wrote:aj ne seri bokte, nije ti ovo 1985 da se čeka dnevnik u pola osam da se ti ja viš za tanjug jer smo inače slijepi i glupi. ti si nam jedini dodir sa svijetom.Legendovich wrote:Nije niti u svabiji drugacije,svaki 5ti svabo je na rubu siromastva,dakle Svabo,ne gastarbajter..drljaju za minimalac,jer su poslodavci porusili cijene rada,a Merkelica to podrzala..uza to ,sve vise firmija,uzima driftere preko cajt firmi(osim za bajustelu i fizikalije) i gleda da sto manje plate radnika..nije niti u svabiji sve bajno..
Guest- Guest
Ko zna di je on. Možda je već u Njemačkoj. Jebe se njega za ti posal.aben wrote:RayMabus wrote:Radi on odlično. Markantan je lik , ima manire. Uljudan. Ne kuže stranci jezik. To samo mi domaći kužimo pa se smijemo pa se i stranci počmu smijat i onda se cili kafić smije.aben wrote:RayMabus wrote:Nisan ga ja zaposolija nego gazda. Konobar je odličan. On radi odlično.aben wrote:
reci mu da premini poso
Ma momak radi odlično.
čovik ki se ne more kontrolirati ni fit to work with people.
2014-04-11
Minimalac ti je da kao samac mozes jedva prezivjeti..vidjam takve lucajeve,medju Poljacima,Casima,Rumunjima..
Zaboravi na kredit,jerbo si vjecito na befristet ugovoru,a ako pucas na stalni i direktni ugovor sa firmom,mora odraditi dvaput 6 mjeseci ugovor,pa jednu godinu,i tek onda dobivas unbefristet,stono bi balkani rekli na neodredjeno..tek tada dobivas mogucnost dizanja nekog malo normalnijeg kredita..
Zaboravi na kredit,jerbo si vjecito na befristet ugovoru,a ako pucas na stalni i direktni ugovor sa firmom,mora odraditi dvaput 6 mjeseci ugovor,pa jednu godinu,i tek onda dobivas unbefristet,stono bi balkani rekli na neodredjeno..tek tada dobivas mogucnost dizanja nekog malo normalnijeg kredita..
Guest- Guest
I da se razumijemo ovi domaći kuhari i konobari , jedno 95% njih uopće to nisu, niti imaju tu školu. Oni su mlatimudani koji misle eto zaraditi će 4, 5 000 eura lako, malo kopat nos, poslje ružione napraviti pizzu i skuhati nešto što liči na kavu i laprdati kako ih nitko ne cjeni.
Ima iznimaka naravno al ovo gore je pravilo...
Ima iznimaka naravno al ovo gore je pravilo...
Last edited by kaya on 9/2/2020, 11:12; edited 1 time in total
2015-08-15
ajd,necu se nadjebavati sa tebom..evo ti pa se malo uskladi sa tijekom..ebenica wrote:znači isto k'o i u hrvatskoj...oćemo sad dalje kak je merkelica sjebala nijemce s minimalcem?Legendovich wrote:1.33-143 prosjek,varira od ponoci do ponoci..govorim za superE10..ultimate ide 1.60-166..kupujem samo na ARALu,ima i jeftinije..ebenica wrote:o čemu pričaš ti bokte? kolko je litra benzina u njemačkoj? jebote njemački mininmalac da te jebo.Legendovich wrote:informiraj se..minimalna sadtnica 8.5 ojra..bruto..trenutno se isplacuje 9.98..ebenica wrote:
aj ne seri bokte, nije ti ovo 1985 da se čeka dnevnik u pola osam da se ti ja viš za tanjug jer smo inače slijepi i glupi. ti si nam jedini dodir sa svijetom.
[size=35]Svaki peti Nijemac pogođen siromaštvom[/size]
U međuvremenu se već svaki peti Nijemac osjeća siromašnim i socijalno izoliranim. A prema rezultatima jedne europske socijalne studije, njihov broj će se sve više povećavati. Posebno su time pogođene žene.
Ne imati dovoljno novca za stanarinu, za grijanje ili za redovite obroke – svaki peti stanovnik Njemačke je u međuvremenu pogođen rastućim siromaštvom. Mnogi zbog manjka novca u domaćinstvima više nemaju ni perilice, ni televiziju a neki ni telefon. Pri tome je naravno slaba utjeha, da u usporedbi s drugim europskim zemljama, Njemačka zapravo još jako dobro stoji.
[size=17]Posebno su žene pogođene siromaštvom
Prema rezultatima jednog EU istraživanja pod naslovom „Život u Europi 2011.“, u Njemačkoj oko 5,3 posto stanovništva živi u siromaštvu. 11,1 posto živi u domaćinstvu s izuzetno niskim primanjima, dok oko 15,8 posto stanovnika ove zemlje prijeti opasnost od života u siromaštvu – oni se za sada takoreći, nalaze u „situaciji na rubu“.
Podaci pokazuju da su žene teže pogođenije siromaštvom, nego muškarci.
Drugim riječima, kada se ovi postoci pretvore u stvarne brojke, dolazi se do podatka da je prošle godine oko 16 milijuna osoba u Njemačkoj živjelo u siromaštvu, odnosno, u neposrednoj opasnosti od njega kao i s time povezanoj socijalnoj izolaciji. Gledajući prema spolovima, žene su u Njemačkoj češće pogođene (21,3 posto) od siromaštva nego muškarci (18,5 posto).
Iako ove brojke zvuče iznenađujuće i zatrašujuće, Njemačka se u usporedbi s drugim europskim zemljama nalazi u sasvim solidnoj, odnosno, pozitivnoj situaciji. Na vrhu ljestvice zemalja u kojima vlada najveći postotak siromaštva su Bugarska (49 posto) i Rumunjska (40 posto). Što se tiče onih „najbogatijih“ zemalja, ovdje se na samom vrhu nalazi Island (13,7 posto), zatim slijedi Norveška (14,6) i – Češka (15,1). Situacija u ovoj posljednjoj je čak bolja nego u Njemačkoj,
Spomenuto istraživanje izvršeno je na osnovu mjesečnih primanja, mirovina, socijalne pomoći i dječjih dohodaka. Ono je isto tako pokazalo da primjerice obitelji s vrlo niskim mjesečnim primanjima se često automatski osjećaju i socijalno izoliranima budući da si ne mogu priuštiti kako godišnje odmore, tako ni automobil ali niti neke od tečajeva u glazbenim školama ili sportskim udrugama za svoju djecu.[/size]
Guest- Guest
RayMabus wrote:Kako god okreneš ja samo znam da neću radit tamo di su žene i Dravidi. Mala plaća a ovo s Dravidima je još i diskriminacija jer meni mala plaća a njemu veća.
eto vidiš, rad dravida se već isploti hrvatskoj
2014-04-16
Page 7 of 14 • 1 ... 6, 7, 8 ... 10 ... 14
Similar topics
» SKANDAL:Ustaše divljaju i kolju Srbe a Brisel ćuti i vole Ustaše
» FaktografHR: Istina o Milanovićem minimalcu
» Grabi se šakom i kapom a radnici na minimalcu
» Malakić: ustaše ne mogu proći, ali halal-ustaše mogu.
» Federacija BiH : Poslodavci žele ozakoniti robovlasništvo , inzistiramo na minimalcu od 1000 KM
» FaktografHR: Istina o Milanovićem minimalcu
» Grabi se šakom i kapom a radnici na minimalcu
» Malakić: ustaše ne mogu proći, ali halal-ustaše mogu.
» Federacija BiH : Poslodavci žele ozakoniti robovlasništvo , inzistiramo na minimalcu od 1000 KM
Page 7 of 14