Penava zapenio na Rijeku
Page 3 of 7
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Penava zapenio na Rijeku
kaya wrote:A i prije nego što sam pročitala da je "krivac" osim što u jugi nije bilo mobitela i električna grijalica palo mi je na pamet - a gdje je bilo bolničko osoblje kada to nije vidjelo u sobi odmah?!
koje osoblje? Jedna sestra za cijelo rodilište?
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
da ne govorim o onom slučaju kad su štakori pojeli bebe u rodilištu, sedamdeset i neke isto... bora čorba je to ubacio u pjesmu "na zapadu ništa novo" u kojoj u biti samo citira novinske naslove iz tog vremena
"u bolnici pacovi pojeli bebe
ubio prvo ženu pa sebe"
ubio prvo ženu pa sebe"
Ni jedna nije bila u sobi. Trebala je biti u - sobi! Ovo je ljudski propust. Zato je i kažnjena.marcellus wrote:kaya wrote:Krivac za tu nesreću kako vidim nije to što 1973 nije bilo mobitela nego to što nije bilo sestre u sobi. Iskra je frcnula, bebe su spavale a ona je bila u drugoj sobi. Dok su shvatili da je požar bilo je kasno.marcellus wrote: Bolnica je leglo štakora, ista je ko što je bila u jugi kad su one bebe pomrle i ugušile se jer je izbio požar a oni nisu mogli javit vatrogascima na vrijeme jer je bolnica imala JEDNU telefonsku liniju za van. Dobro sad imaju mobitele, jer to stavljaju privatne kompanije.
https://rijecanin.rtl.hr/video-rijeku-je-prije-cetiri-desetljeca-pogodila-jedna-od-najvecih-tragedija-u-njezinoj-povijesti/
e da saće sora reć da toga nije bilo u socijalizmu...
jebate u burundiju toga nije bilo
ne, krivac nije bila sestra, sestra je najebala da ne bi najebali pravi krivci.
pa ne može jedna sestra bit za svu djecu, bar dvije su morale bit u smjeni
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Grijalica, negrijalica, kada zaposlenik sjedi na radnom mjestu ugleda i shvati što se dešava i alarmira. Izvukli bi ih na vrijeme, ali - nije bila u s o b i!
Jedini krivac.
Jedini krivac.
2015-08-15
foto: Petar Grabovac/Novi listSoba u starom sušačkom rodilištu u kojoj su stradale bebe. Fotografiju je snimio Petar Grabovac, fotoreporter Novog lista
Tada nije bilo direktnih telefonskih linija, pa je sestra morala otići na portu i tražiti od portira da pozove vatrogasce. Vatrogasna ekipa stigla je oko 35 minuta nakon početka požara, i tek tada su uspjeli ući u sobu i počeli spašavati bebe. Djeca su tako gotovo sat vremena boravila u sobi ispunjenoj dimom i vatrom. Od 28 beba preživjele su samo tri, dva dječaka koja su zadobila lakše ozljede i djevojčica koja u požaru zadobila teže ozljede lica i ruku.
kaya wrote:Grijalica, negrijalica, kada zaposlenik sjedi na radnom mjestu ugleda i shvati što se dešava i alarmira. Izvukli bi ih na vrijeme, ali - nije bila u s o b i!
Jedini krivac.
ona uopće nije krivac.
krivi su oni koji nisu imali bar dvije sestre, kad jedna ode na pauzu ili na wc da druga bude u sobi
krivi su oni koji nisu bili u stanju stavit jednu direktnu telefonsku liniju pa je sestra morala ić na portu u drugo krilo bolnice javit
i naravno vatrogasci kojima je trebalo debelo preko pola sata da se pojave.
a sve ostalo je priča za djecu.
Ne znam, ja sam kao mala išla tati u merkur bolnicu gdje je ležao mjesec dana. Mama mi je radila jedno vrijeme na zaraznoj , i deda. Nikakvi štakori nisu jeli ljude. Bolnica je bila pristojna, bolja nego sada. Davali su pacijentima i kremšnite. Sad nose svoj wc papir.marcellus wrote:da ne govorim o onom slučaju kad su štakori pojeli bebe u rodilištu, sedamdeset i neke isto... bora čorba je to ubacio u pjesmu "na zapadu ništa novo" u kojoj u biti samo citira novinske naslove iz tog vremena
ubio prvo ženu pa sebe"
Last edited by kaya on 8/2/2020, 11:37; edited 1 time in total (Reason for editing : .)
2015-08-15
inače sestre i inače nisu u sobi s bebama ni danas nego u svojoj sobi.
kaya wrote:Ne znam, ja sam kao mala išla tati u merkur bolnicu gdje je ležao mjesec dana. Mama mi je radila jedno vrijeme na zaraznoj , i deda. Nikakvi štakori nisu jeli ljudi. Bolnica je bila pristojna, bolja nego sada. Davali su pacijentima i kremšnite. Sad nose svoj wc papir.marcellus wrote:da ne govorim o onom slučaju kad su štakori pojeli bebe u rodilištu, sedamdeset i neke isto... bora čorba je to ubacio u pjesmu "na zapadu ništa novo" u kojoj u biti samo citira novinske naslove iz tog vremena
ubio prvo ženu pa sebe"
je da kajo pol familije mi je pomrlo u riječkoj bolnici sedamdesetih i osamdesetih pa je poznajem.
ona iz alana forda je izgledala bolje
Jel? A što ako se nešto desi?marcellus wrote:inače sestre i inače nisu u sobi s bebama ni danas nego u svojoj sobi.
2015-08-15
inače ne znam za kremšnite, ali znam da je moja stara osamdesetih ih njemačke nosila pol apoteke u koferu, lijekove za frendice i kolegice po narudžbi
jer su u jugi lijekovi bili ko danas na kubi, besplatni, ali ih nije bilo.
U riječkoj nisam bila nikada, govorim za zagrebačke bolnice. Sasvim pristojne.
2015-08-15
Pa ja znam, sjedila s tatom u merkuru i točno se sjećam.marcellus wrote:inače ne znam za kremšnite, ali znam da je moja stara osamdesetih ih njemačke nosila pol apoteke u koferu, lijekove za frendice i kolegice po narudžbi
2015-08-15
naime juga nije imala deviza za uvoz ničeg, pa ni lijekova
nedavno su neki starci izgorjeli, mobitela k'o dreka...valjda nije bilo telefonske linije.
Guest- Guest
Bilo je ljekova naravno, mama mi je kasnije radila u apoteci. Boljih nego sada. Sada imaš generičke kopije ljeka.marcellus wrote:inače ne znam za kremšnite, ali znam da je moja stara osamdesetih ih njemačke nosila pol apoteke u koferu, lijekove za frendice i kolegice po narudžbi
A ljudi uvijek vole izvana nešto nabavljati jer misle da je bolje. Ono, daj tabletu za glavu iz amerike
2015-08-15
a da naravno krivac je i onaj tko nije bio u stanju kupit peć ili postavit centralno u rodilištu nego su jedino doktori mogli da im se bebe ne smrznu postavit tu usranu grijalicu koja je katastrofa u najavi
ali eto bili smo jako bogati samo nije bilo grijanja u rodilištu
ali eto bili smo jako bogati samo nije bilo grijanja u rodilištu
kaya wrote:Bilo je ljekova naravno, mama mi je kasnije radila u apoteci. Boljih nego sada. Sada imaš generičke kopije ljeka.marcellus wrote:inače ne znam za kremšnite, ali znam da je moja stara osamdesetih ih njemačke nosila pol apoteke u koferu, lijekove za frendice i kolegice po narudžbi
A ljudi uvijek vole izvana nešto nabavljati jer misle da je bolje. Ono, daj tabletu za glavu iz amerike
nije bilo samo teško da se ti toga baš sjećaš ono imala si sedam osam godina kad je crko maršal
To kao da okriviš hdz za to. Tako marc socijalizam okrivljuje za požar.ebenica wrote:nedavno su neki starci izgorjeli, mobitela k'o dreka...valjda nije bilo telefonske linije.
Usput, isto nije bilo nikoga od osoblja i ljudi su izgorili. Jel okrivljen netko danas?
2015-08-15
A sjećam se jbg...a on je sam to spomenuo jedno miljon puta da su hranu imali dobru.marcellus wrote:kaya wrote:Bilo je ljekova naravno, mama mi je kasnije radila u apoteci. Boljih nego sada. Sada imaš generičke kopije ljeka.marcellus wrote:inače ne znam za kremšnite, ali znam da je moja stara osamdesetih ih njemačke nosila pol apoteke u koferu, lijekove za frendice i kolegice po narudžbi
nije bilo samo teško da se ti toga baš sjećaš ono imala si sedam osam godina kad je crko maršal
2015-08-15
bilo je secernih tabli...vi bi jos cokoladu...ima okus po cokoladi dovoljno..jos je djabemarcellus wrote:naime juga nije imala deviza za uvoz ničeg, pa ni lijekova
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Napad na Rijeku
» Izbacili Rijeku iz Beograda...
» Bijelo more se izlilo u rijeku Spreču
» Pozvati pod hitno predsjednika SAD-a u Rijeku
» Tanker 'LNG Croatia' sutra stiže u Rijeku
» Izbacili Rijeku iz Beograda...
» Bijelo more se izlilo u rijeku Spreču
» Pozvati pod hitno predsjednika SAD-a u Rijeku