''Priopćenje braniteljske udruge o petokraki u Rijeci je nešto najnepismenije ikad''
Page 5 of 10
Page 5 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: ''Priopćenje braniteljske udruge o petokraki u Rijeci je nešto najnepismenije ikad''
glupo je kad moraš objašnjavat za kaj si se borio, to bi trebalo bit neko nametnuto znanje da se ne gubi vrijeme na objašnjavanje.
Guest- Guest
Re: ''Priopćenje braniteljske udruge o petokraki u Rijeci je nešto najnepismenije ikad''
Tako nekakoebenica wrote:glupo je kad moraš objašnjavat za kaj si se borio, to bi trebalo bit neko nametnuto znanje da se ne gubi vrijeme na objašnjavanje.
Braniteljske udruge bi morale raditi na skroz drugim stvarima a ne zabranama neceg sto svakako ima podrsku i pozitivnu percepciju i to u cjelokupnom dojmu
Ne samo u rijeci
Treba misliti na evropskom nivou
To je bit
Ringo10 wrote:Prvi je počeo. Ja prvi ne počinjemSora wrote:Ha ha ha
Rasprava o kulturi vodi se rijecima : idiot, kurva ti mater
Ajoj joj
Decki ..
Ali ne ostajem dužan
Ne seri smrade.
Uletio si k'o padobranac bez padobrana medju moje postove ne procitavsi ih pa sam te zrokao.
Osobno rokanje je forumska spika.
Ipak ima nepisano pravilo kaj se tice staraca. To je The red line koju ne bismo trebali prelaziti.
A ti ju redovito prelazis.
Pa si ti tako fasovao 'm'rs u picku materinu'!
Kuzis ustaso iz Melbourna?
Guest- Guest
tre wrote:Ajd ne zajebaji, znaš da se jedino ispravno buniti ako si ljevičar( dakle, peder, lezba, baba, žaba, tranđa, komunist, srbin, antifašist...) a svim ostalima je to zabranjeno jer su ustaše što znači da nisu u pravu!T. wrote:Braniteljske udruge nisu službene državne institucije ni znanstvene ustanove već udruženja gradana koja promiču interese svojih članova...
U tom smislu je sadržaj priopćenja bitniji od njegove forme, a kako izgleda, oni kojih se tiče priopćenje su ga sasvim dobro razumjeli unatoč nesavršenoj formi...
Koma mi je ta identifikacija s ustasama
Tre
TO TI ČINIŠ SAM SEBI I SVIMA HRVATIMA
Nepotrebno i glupo
Nemas ti taj osjecaj ?
I cemu onda optužuješ druge za to?
Sora wrote:Pa okRingo10 wrote:Prvi je počeo. Ja prvi ne počinjemSora wrote:Ha ha ha
Ajoj joj
Decki ..
Ali ne ostajem dužan
Kultura naseg jezika tj.materinjeg ukljucije i psovku
Nego. Valjda nesto drugo je tema
Meni je hrvatski jezik materinski. Maternji nije.
Koga si ti i sto/ca/kaj ucila u skolama?
Guest- Guest
NikogaSovak wrote:Sora wrote:Pa okRingo10 wrote:Prvi je počeo. Ja prvi ne počinjemSora wrote:Ha ha ha
Ajoj joj
Decki ..
Ali ne ostajem dužan
Kultura naseg jezika tj.materinjeg ukljucije i psovku
Nego. Valjda nesto drugo je tema
Meni je hrvatski jezik materinski. Maternji nije.
Koga si ti i kaj ucila u skolama?
Vidim to po pizdarijima kpje citam na forumima
Nego , ne nadmudrivaj se s menom
Ono , tko se maca laća ..i te stvari
Odleti u troskoku
I ne reci da te nisam opomenula
I citaj pazljivo sta pisem : materinji jezik Kuzis
Pridjev materinski u hrvatskome je standardnom jeziku najbolji izbor: najčešći je u upotrebi, a naši ga rječnici donose još od prve polovice 18. stoljeća. Nastao je dodavanjem sufiksa ‑inski imenici mater − na sličan način kao što su nastali i pridjevi maćehinski, očinski, sestrinski...
Pridjev materinji također se smatra dobrim, ipak, on je stilski obilježeniji jer je tvorba sufiksom ‑inji u hrvatskome zapravo vrlo rijetka; prisutna je primjerice u pridjeva djetinji, očinji, osinji ili pčelinji. Ovaj se pridjev upotrebljava znatno rjeđe od pridjeva materinski.
Pridjev ne pripada hrvatskome standardnom jeziku.
Slično kao i kod dvojbe između pridjeva jesenski i jesenji, mogli bismo zaključiti da se u standardnome jeziku stanovita prednost daje češćemu obliku, a time i izrazima materinski jezik, materinska ljubav, materinska riječ…
Moze oba oblika
Samo je materinski češći
A meni je materinji ljepsi
Samo je materinski češći
ne može glupačo jer to onda nije jezik, ne može tebe tvoja mater učit fažol a neka druga grah...kakav je to usrani jezik di svatko priča kaj hoće?Sora wrote:Moze oba oblika
nismo se za to borili, pričaj hrvatski.
Guest- Guest
Sora wrote:tre wrote:Ajd ne zajebaji, znaš da se jedino ispravno buniti ako si ljevičar( dakle, peder, lezba, baba, žaba, tranđa, komunist, srbin, antifašist...) a svim ostalima je to zabranjeno jer su ustaše što znači da nisu u pravu!T. wrote:Braniteljske udruge nisu službene državne institucije ni znanstvene ustanove već udruženja gradana koja promiču interese svojih članova...
U tom smislu je sadržaj priopćenja bitniji od njegove forme, a kako izgleda, oni kojih se tiče priopćenje su ga sasvim dobro razumjeli unatoč nesavršenoj formi...
Tre
Nepotrebno i glupo
Nemas ti taj osjecaj ?
Pa to vi radite svima tko nije na vasoj liniji.
Eto i ja sam po vasem 'ustasa' iako sam ne znam koliko puta napisao ovdje da su ustase podguzne muhe koji su sjebali sve sto se sjebalo dati i da je danasnja Hrvatska sljednica samo ZAVNOH-a/FDH i da je unutarnjom preobrazbom devedesetih napravila reset i odbacila jugokomunisticki drzavni i ideoloski okvir.
Poanta je cim odbacujes Tita, Jugu i komunizam odmah od vas dobis etiketu 'ustase'.
Guest- Guest
I ok
Ajmo sad na meritum
Braniteljski prigovor zvijezdi petokraki
Jel stvarno moguce
Pitam se
Da su se branitelji borili protiv zvijezde petokrake
Mislim decki . Pardon.
Meni je to suludo. SULUDO LUDO U TRI PICKE MATERINE.
LET IZNAD KUKAVOCJEG GNIJEZDA I LUDARA
E TO je gore
Da jr vas cilj bio boriti se protiv crvene petokrake
Msjku mu Nemrem doci sebi
Ne ne ne ne i ne mogu vjerovati
Ajmo sad na meritum
Jel stvarno moguce
Pitam se
Mislim decki . Pardon.
E TO je gore
Sora wrote:Moze oba oblika
Samo je materinski češći
Kad si Bosanka. Kod vas je svasta-nesto.
'Materinji' ne spada u hrvatski standard.
Pitaj jezikoslovku Nives Opacic ak' meni ne vjerujes.
Guest- Guest
CujSovak wrote:Sora wrote:tre wrote:Ajd ne zajebaji, znaš da se jedino ispravno buniti ako si ljevičar( dakle, peder, lezba, baba, žaba, tranđa, komunist, srbin, antifašist...) a svim ostalima je to zabranjeno jer su ustaše što znači da nisu u pravu!T. wrote:Braniteljske udruge nisu službene državne institucije ni znanstvene ustanove već udruženja gradana koja promiču interese svojih članova...
Tre
Nepotrebno i glupo
Nemas ti taj osjecaj ?
Eto i ja sam po vasem 'ustasa' iako sam ne znam koliko puta napisao ovdje da su ustase podguzne muhe koji su sjebali sve sto se sjebalo dati i da je danasnja Hrvatska sljednica samo ZAVNOH-a/FDH i da je unutarnjom preobrazbom devedesetih napravila reset i odbacila jugokomunisticki drzavni i ideoloski okvir.
Poanta je cim odbacujes Tita, Jugu i komunizam odmah od vas dobis etiketu 'ustase'.
Vi sami sebe zovete ustase
Nema to veze s Titom
Vama je Pavelic Tito
He he
Joj druškane ..petljate se ko pile u kučine
Trazite na pogresnim mjestima neprijatelje
Pogledajte u svoje redove
Hm
Dobro kazu, ispravljati krive Drine je krivo
Sora wrote:I ok
Ajmo sad na meritum
Jel stvarno moguce
Pitam se
Mislim decki . Pardon.
E TO je gore
Ovisi.
'Nemanja' je mogao na neboder staviti i grb FDH/NRH/SRH, na panou je mogla biti zastava hrvatskih partizana ili SRH.
U tom slucaju bih toj udruzi rado posvetio postic o povijesti i da je ta FDH/NRH/SRH bila jedina nasa drzava koju smo tada imali kakva god da je bila i da nje nije bilo nje pitaj boga sto bi bilo.
Naravno, Nemanja ne moze smisliti ista sto je 'Hrvatska' i fura se na nesto drugo. Necemo se lagati.
Guest- Guest
tako je! sve što nije standard ne može biti hrvatski.Sovak wrote:Sora wrote:Moze oba oblika
Samo je materinski češći
Guest- Guest
Sora wrote:CujSovak wrote:Sora wrote:tre wrote:Ajd ne zajebaji, znaš da se jedino ispravno buniti ako si ljevičar( dakle, peder, lezba, baba, žaba, tranđa, komunist, srbin, antifašist...) a svim ostalima je to zabranjeno jer su ustaše što znači da nisu u pravu!T. wrote:Braniteljske udruge nisu službene državne institucije ni znanstvene ustanove već udruženja gradana koja promiču interese svojih članova...
Tre
Nepotrebno i glupo
Nemas ti taj osjecaj ?
Vi sami sebe zovete ustase
Nema to veze s Titom
Vama je Pavelic Tito
He he
Joj druškane ..petljate se ko pile u kučine
Trazite na pogresnim mjestima neprijatelje
Pogledajte u svoje redove
Hm
Dobro kazu, ispravljati krive Drine je krivo
Evo budaletine, sad si potvrdila sve sto sam napisao.
I o cemu vise s tobom?
Aj bok.
Guest- Guest
Ok Ti sebi uzimaš za oravo da znas sto je hrvatskaSovak wrote:Sora wrote:I ok
Ajmo sad na meritum
Jel stvarno moguce
Pitam se
Mislim decki . Pardon.
E TO je gore
Ovisi.
'Nemanja' je mogao na neboder staviti i grb FDH/NRH/SRH, na panou je mogla biti zastava hrvatskih partizana ili SRH.
U tom slucaju bih toj udruzi rado posvetio postic o povijesti i da je ta FDH/NRH/SRH bila jedina nasa drzava koju smo tada imali kakva god da je bila i da nje nije bilo nje pitaj boga sto bi bilo.
Naravno, Nemanja ne moze smisliti ista sto je 'Hrvatska' i fura se na nesto drugo. Necemo se lagati.
A drugi ne znsju ako ne misle kao ti o Hrvatskoj
Jrbote
I vi ste se borili za to sto je danas HRVATSKA .
Aupm
Misko . Budi tadovoljsn kad ti govore drugi i drugsciji
Jer imaju svi nekog keca u rukavu
Irsku recimo
Pa cete ostati PALE SAM U HRV. SVIJETU
ebenica wrote:tako je! sve što nije standard ne može biti hrvatski.Sovak wrote:Sora wrote:Moze oba oblika
Samo je materinski češći
Moze.
Ali spada u siroki pojam 'hrvatski jezik' i tu ulaze sva hrvatska narjecja i dijalekti.
'Hrvatski jezik' je dakle skup svih jezicnih idioma kojima govore Hrvati.
'Hrvatski standardni jezik' je strogo normirani jezik.
Guest- Guest
Ne činim ja to, to radite vi ljevičari i vaši mediji. Svaki pokušaj govora koji je u suprotnosti sa vašim stajalištem proglašavate fašizmom i ustašstvom a tobože ste na liniji slobode govora i svake vrste demokracije. Jeste ali je to samo do granice dokle vama paše, sve preko toga je po vašim mjerilima fašizam a sa fašistima se zna kako treba postupati pa taman da se radi o bespomoćnoj babi ( Ružica Čavar )koja je nokautirana od strane ćelavog antife jer se eto nije mogao složiti sa njenim mišljenjem.Sora wrote:tre wrote:Ajd ne zajebaji, znaš da se jedino ispravno buniti ako si ljevičar( dakle, peder, lezba, baba, žaba, tranđa, komunist, srbin, antifašist...) a svim ostalima je to zabranjeno jer su ustaše što znači da nisu u pravu!T. wrote:Braniteljske udruge nisu službene državne institucije ni znanstvene ustanove već udruženja gradana koja promiču interese svojih članova...
Tre
Nepotrebno i glupo
Nemas ti taj osjecaj ?
Sora wrote:Ok Ti sebi uzimaš za oravo da znas sto je hrvatskaSovak wrote:Sora wrote:I ok
Ajmo sad na meritum
Jel stvarno moguce
Pitam se
Mislim decki . Pardon.
E TO je gore
Ovisi.
A drugi ne znsju ako ne misle kao ti o Hrvatskoj
Jrbote
I vi ste se borili za to sto je danas HRVATSKA .
Aupm
Misko . Budi tadovoljsn kad ti govore drugi i drugsciji
Jer imaju svi nekog keca u rukavu
Irsku recimo
Pa cete ostati PALE SAM U HRV. SVIJETU
Pa ti si pijana k'o cep jebote!
Guest- Guest
tre wrote:Ne činim ja to, to radite vi ljevičari i vaši mediji. Svaki pokušaj govora koji je u suprotnosti sa vašim stajalištem proglašavate fašizmom i ustašstvom a tobože ste na liniji slobode govora i svake vrste demokracije. Jeste ali je to samo do granice dokle vama paše, sve preko toga je po vašim mjerilima fašizam a sa fašistima se zna kako treba postupati pa taman da se radi o bespomoćnoj babi ( Ružica Čavar )koja je nokautirana od strane ćelavog antife jer se eto nije mogao složiti sa njenim mišljenjem.Sora wrote:tre wrote:Ajd ne zajebaji, znaš da se jedino ispravno buniti ako si ljevičar( dakle, peder, lezba, baba, žaba, tranđa, komunist, srbin, antifašist...) a svim ostalima je to zabranjeno jer su ustaše što znači da nisu u pravu!T. wrote:Braniteljske udruge nisu službene državne institucije ni znanstvene ustanove već udruženja gradana koja promiču interese svojih članova...
Tre
Nepotrebno i glupo
Nemas ti taj osjecaj ?
Badava Tre ... kad sam joj ja ustasa onda znas koliko je maligana u pitanju.
Guest- Guest
Page 5 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Nešto najgluplje što sam ikad čuo
» Ubosni se pojavila priča da je nešto troglavo bilo u posjeti Sloveniji. Znate li vi nešto o tome?
» ''RASPUDIĆ PRIZNAO DA JE POGRIJEŠIO U ANALIZI IZBORA I OTKRIO NEŠTO ŠTO NAM JE PROMAKLO: ‘Dogodilo se nešto epohalno…’''
» skupilo se nešto ljudi, nešto prosvjeduju...
» AFZ uputio priopcenje
» Ubosni se pojavila priča da je nešto troglavo bilo u posjeti Sloveniji. Znate li vi nešto o tome?
» ''RASPUDIĆ PRIZNAO DA JE POGRIJEŠIO U ANALIZI IZBORA I OTKRIO NEŠTO ŠTO NAM JE PROMAKLO: ‘Dogodilo se nešto epohalno…’''
» skupilo se nešto ljudi, nešto prosvjeduju...
» AFZ uputio priopcenje
Page 5 of 10