koja je dijagnoza Zrinke K.?
Page 11 of 17
Page 11 of 17 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 17
Re: koja je dijagnoza Zrinke K.?
Kajooo vrati nam Đodu eo ti Zeko hahahaha
Kermit- Posts : 26479
2014-04-17
To uopće nije teško...A sad otprdi od mene i čitaj malo što ima novog u teorijama zavjere...asilovski wrote:
Zeko teško je tebe voljeti o tome ti ja pričam moj pobro...
Guest- Guest
Le Roi Soleil wrote:soroš wrote:Le Roi Soleil wrote:soroš wrote:Le Roi Soleil wrote:Marko 14? Redak?
https://www.biblegateway.com/passage/?search=Marc+14%3A12-16&version=HNZ-RI
I gdje je tu:
pa i u novom zavjetu piše da će novo doba nastupiti kad čovjek s vrčem za vodu uđe u kuću tamo gdje sunce zalazi ili tako nešto
tu u tekstu, ja sam ugurbo pojasnio što piše, ako čitaš i tumačiš doslovno onda nemaš pojma o čemu se tamo zapravo govori
npr. brojevi koji se često koriste 7, 12, 30, 33, 40 itd. imaju simboličko značenje, nisu samo brojevi, ako čiaš doslovno propuštš vidjeti što je pisac mislio i stvaraš neko svoje viđenje
da bi takve tekstove mogao tumačiti i razumjeti prvo moraš znati kakvim stilom su pisali ondašnji pisci religijskih i mističnih tekstova
a ne čitati to na način kao da se radi o novinama, ili školskom udžbeniku
Deda drži se grafova, religijski tekstovi ti ne idu. Evo i citata sa linka koji si stavio:
I prvoga dana Beskvasnih kruhova, kad se žrtvovala pasha, upitaju ga njegovi učenici: »Gdje hoćeš da odemo i pripravimo ti da blaguješ pashu?« 13 On tada pošalje dvojicu svojih učenika i reče im: »Idite u grad i susrest će vas čovjek koji nosi krčag vode. Pođite za njim, 14 pa gdje god da uđe, recite domaćinu: 'Učitelj pita: Gdje mi je gostinjska soba u kojoj bih blagovao pashu sa svojim učenicima?' 15 A on će vam pokazati prostranu gornju sobu, prostrtu sagovima i pripremljenu. Ondje nam pripravite.« 16 Učenici otiđoše, dođoše u grad i nađoše kako im je rekao, te pripraviše pashu.
Dobro, kad ne razumiješ to i kad voliš doslovno tumačiti, daj onda prema tom gore citatu reci da li je Isus razapet ujutro nakon Pashalne večeri ili popodne dan prije kako tvrdi Ivan 18:28-?
Koji od njih dvojice je u pravu?
Last edited by soroš on Thu 19 Nov - 17:17; edited 1 time in total
Guest- Guest
Auuuuuu, sad si dirnuo u osinje gnijezdo...hahahahahahahahahahahahahahahahahahahasoroš wrote:
Dobro, kad ne razumiješ to, daj onda prema tom gore citatu reci da li je Isus razapet ujutro nakon Pashalne večeri ili popodne dan prije kako tvrdi Ivan 18:28-?
Guest- Guest
Nikada, zapravo cijelo čovječanstvo napose zapad nije bio u goroj sitauaciji, ma koliko se umu koji je navikao na materijalsitički svijet to čudno zvučalo, vidi tu impotetnost, jalovost, prijezir, ništavilo, rastakanje svih vrijednosti zapada...kršćanstvo prati sudbinu zapada a kako vidimo ovaj papa (ako to možemo nazvati Papom) ili je zadnji ili je blizu istoga mjesta...Le Roi Soleil wrote:asilovski wrote:
ovo je eon koji će završiti zajedno sa kršćanstvom, a kako vidimo kršćanstvo je na zalasku...i tu ne računam one američke kultove, angli, penta moromnske sekte
Pa nekako se meni čini da je kršćanstvo uvijek bilo vjera manjine bez obzira na proklamiranu situaciju, a kroz povijest se nalazilo u mnogo goroj situaciji nego danas.
Kermit-
2014-04-17
Teorijama zavjera hehehe ovo šta je Kaja okačila nije nikakva teorija nego simbolična mozgalica, samo su ljudi kod nas navikli sve doslovce čitati, pa im je teško bilo šta izvan tog kolosjeka shvatiti, a što se tiče prđenja znaš Zeko da ja pratim tvoj rad a ovaj forum je javan stoga...red wolf wrote:To uopće nije teško...A sad otprdi od mene i čitaj malo što ima novog u teorijama zavjere...asilovski wrote:
Zeko teško je tebe voljeti o tome ti ja pričam moj pobro...
Kermit-
2014-04-17
soroš wrote:Le Roi Soleil wrote:soroš wrote:Le Roi Soleil wrote:soroš wrote:Le Roi Soleil wrote:Marko 14? Redak?
https://www.biblegateway.com/passage/?search=Marc+14%3A12-16&version=HNZ-RI
I gdje je tu:
pa i u novom zavjetu piše da će novo doba nastupiti kad čovjek s vrčem za vodu uđe u kuću tamo gdje sunce zalazi ili tako nešto
tu u tekstu, ja sam ugurbo pojasnio što piše, ako čitaš i tumačiš doslovno onda nemaš pojma o čemu se tamo zapravo govori
npr. brojevi koji se često koriste 7, 12, 30, 33, 40 itd. imaju simboličko značenje, nisu samo brojevi, ako čiaš doslovno propuštš vidjeti što je pisac mislio i stvaraš neko svoje viđenje
da bi takve tekstove mogao tumačiti i razumjeti prvo moraš znati kakvim stilom su pisali ondašnji pisci religijskih i mističnih tekstova
a ne čitati to na način kao da se radi o novinama, ili školskom udžbeniku
Deda drži se grafova, religijski tekstovi ti ne idu. Evo i citata sa linka koji si stavio:
I prvoga dana Beskvasnih kruhova, kad se žrtvovala pasha, upitaju ga njegovi učenici: »Gdje hoćeš da odemo i pripravimo ti da blaguješ pashu?« 13 On tada pošalje dvojicu svojih učenika i reče im: »Idite u grad i susrest će vas čovjek koji nosi krčag vode. Pođite za njim, 14 pa gdje god da uđe, recite domaćinu: 'Učitelj pita: Gdje mi je gostinjska soba u kojoj bih blagovao pashu sa svojim učenicima?' 15 A on će vam pokazati prostranu gornju sobu, prostrtu sagovima i pripremljenu. Ondje nam pripravite.« 16 Učenici otiđoše, dođoše u grad i nađoše kako im je rekao, te pripraviše pashu.
Dobro, kad ne razumiješ to, daj onda prema tom gore citatu reci da li je Isus razapet ujutro nakon Pashalne večeri ili dan prije kako tvrdi Ivan 18:28-?
Haha, pa ti si slijep pored zdravih očiju.
Isus je razapet na dan Pashe. Piše ti u Ivan 18,28. A sama večera je bila dan ranije, žišku? Dan ranije su blagovali Pashu (Posljednju večeru).
Guest- Guest
kaja_333 wrote:Asila i Zrinka bi bili divan par....
aha još da se skupa napuše travuljine
Naravno da jest...To je nekima jezik...asilovski wrote:
Teorijama zavjera hehehe ovo šta je Kaja okačila nije nikakva teorija nego simbolična mozgalica,
Guest- Guest
asilovski wrote:Nikada, zapravo cijelo čovječanstvo napose zapad nije bio u goroj sitauaciji, ma koliko se umu koji je navikao na materijalsitički svijet to čudno zvučalo, vidi tu impotetnost, jalovost, prijezir, ništavilo, rastakanje svih vrijednosti zapada...kršćanstvo prati sudbinu zapada a kako vidimo ovaj papa (ako to možemo nazvati Papom) ili je zadnji ili je blizu istoga mjesta...Le Roi Soleil wrote:asilovski wrote:
ovo je eon koji će završiti zajedno sa kršćanstvom, a kako vidimo kršćanstvo je na zalasku...i tu ne računam one američke kultove, angli, penta moromnske sekte
Pa nekako se meni čini da je kršćanstvo uvijek bilo vjera manjine bez obzira na proklamiranu situaciju, a kroz povijest se nalazilo u mnogo goroj situaciji nego danas.
Slažem se da se tjeskoba povećava, ali mislim da ima prostora za još veće beznađe i još više ništavila. Tako da mogu proći desetljeća - a da sve ide nizbrdo - pa tako i smjena još kojeg Papice na tronu.
A propos poveznice kršćanstvo - zapad, budućnost kršćanstva je Azija i Afrika, ali o tom potom. Tj. bumo videli hoće li biti kakve budućnosti za hrišćane tamo.
Guest- Guest
Već desetak dana meni kaapshljmurslis.
crvenkasti-
2014-04-17
Ovdje je tema Zrinka, ne religije...Dajte nas barem ovdje oslobodite svojih religija...
Guest- Guest
asilovski wrote:ti imaš majku i to je dovoljno :)))red wolf wrote:Ja mislim da bih joj se ja svidio...marcellus wrote:
fakat sve luđaci
auch..
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
red wolf wrote:Ajmo ovako, što je to laž koju piše Zrinka?
pa jebote otkad sam ja s njom tu u redakciji trebala su se desiti jedno tri smaka svijeta koja se nisu desila
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
Voliš kad se ljude vrijeđa tako nisko?...Znaš što ti je istina ( ti razmisli obzirom na svoje stavove prema svojoj kolegici Zrinki )...Zapravo kad vrijeđaš drugog, vrijeđaš sve ono što na sebi mrziš...marcellus wrote:asilovski wrote:ti imaš majku i to je dovoljno :)))red wolf wrote:Ja mislim da bih joj se ja svidio...marcellus wrote:
fakat sve luđaci
auch..
Guest- Guest
Le Roi Soleil wrote:soroš wrote:
Dobro, kad ne razumiješ to, daj onda prema tom gore citatu reci da li je Isus razapet ujutro nakon Pashalne večeri ili dan prije kako tvrdi Ivan 18:28-?
Isus je razapet na dan Pashe. Piše ti u Ivan 18,28. A sama večera je bila dan ranije, žišku? Dan ranije su blagovali Pashu (Posljednju večeru).
Kako mogu dan ranije blagovati Pashu? Pasha se blaguje na pashalnu veče, a ne dan ranije. U Marku 15:25 piše da je bilo jutro kad su ga razapeli, jutro nakon Pashe, a ne na pashalni dan.
Evo još malo kad voliš doslovno tumačiti. Zašto je Isus bio točno 3 dana u grobu? Tj. 72 sata. Zar je imao točno sat vremena sa svakom od 72 djevice?
Guest- Guest
Ljudsko vrijeme nema veze s mjestom otkuda dolaze vizije...Tamo vrijeme ne postoji...marcellus wrote:red wolf wrote:Ajmo ovako, što je to laž koju piše Zrinka?
pa jebote otkad sam ja s njom tu u redakciji trebala su se desiti jedno tri smaka svijeta koja se nisu desila
Guest- Guest
soroš wrote:Le Roi Soleil wrote:soroš wrote:
Kako mogu dan ranije blagovati Pashu? Pasha se blaguje na pashalnu veče, a ne dan ranije. U Marku 15:25 piše da je bilo jutro kad su ga razapeli, jutro nakon Pashe, a ne na pashalni dan.
Evo još malo kad voliš doslovno tumačiti. Zašto je Isus bio točno 3 dana u grobu? Tj. 72 sata. Zar je imao točno sat vremena sa svakom od 72 djevice?
Marko 15:25: Bijaše treći sat kad ga razapeše.
Mogu blagovati dan ranije zbog gužve koja se stvarala u jeruzalemu tim povodom. Izuzetak za ljude iz Galileje.
Isus je u grobu bio dan i pol. 36 sati.
Guest- Guest
soroš wrote:Le Roi Soleil wrote:soroš wrote:
Tako da nije ni čudo što kršćani vjeruju u te gluposti. Ako nemaju kapaciteta pratiti vremenski slijed događaja, i ne razlikuju jutro od večeri, onda se ni ne može očekivati da budu razumni.
Guest- Guest
Pa preporuči nas kod Zrinkaća,reci kako su ovdje sve njeni fanovi.marcellus wrote:Antif_No1 wrote:Zašto ne,pa ovdje bi bila u prirodnom okruženju...Le Roi Soleil wrote:marcellus wrote:
ma o čemu vi to
Nakon posljednjih upisa Zrinka neće na forum.
fakat sve luđaci
IL Risorto- Posts : 11215
2015-07-23
Page 11 of 17 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 17
Similar topics
» Dijagnoza KIFLA
» Jedina koja će biti kažnjena je liječnica koja je pomogla Gabrijelu?
» ''Sraz dvije Hrvatske - jedne koja je virtualno-lažna nasuprot one druge koja radi i glasa''
» 'OBITELJ JE DIJAGNOZA I TERAPIJA NAŠEG DRUŠTVA'
» STIGLI DETALJNI PODACI O OVOGODIŠNJOJ TURISTIČKOJ SEZONI Gosti su dolazili iz više od 70 država, evo koja je apsolutni broj 1, a koja je na začelju
» Jedina koja će biti kažnjena je liječnica koja je pomogla Gabrijelu?
» ''Sraz dvije Hrvatske - jedne koja je virtualno-lažna nasuprot one druge koja radi i glasa''
» 'OBITELJ JE DIJAGNOZA I TERAPIJA NAŠEG DRUŠTVA'
» STIGLI DETALJNI PODACI O OVOGODIŠNJOJ TURISTIČKOJ SEZONI Gosti su dolazili iz više od 70 država, evo koja je apsolutni broj 1, a koja je na začelju
Page 11 of 17