Italijani od Nove godine u penziju idu s 67 godina
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Italijani od Nove godine u penziju idu s 67 godina
Ha ha ha a je ih guze njiovi.
...
Dob za umirovljenje
L ' dob za odlazak u mirovinu , [1] poznatiji kao dob za odlazak u mirovinu , talijanski mirovinski sustav na mirovinu iz prvog stupa ili socijalne sigurnosti , jedan je od uvjeta propisanih zakonom za pristup starosnu mirovinu . Javni mirovinski sustav je poznat Sektora upravljanja koji osigurava učinkovitost primjenom definiranih mirovina.Starost za odlazak u mirovinu je uvjet uspostavljen i u mirovinskom sustavu s unaprijed definiranom mirovinskom formulom (koja koristi način naplate ili mješoviti obračun) i u mirovinskom sustavu s formulom unaprijed definirane mirovine na doprinos i rast i bez mirovinsko osiguranje (koji koristi simuliranu metodu izračuna kapitalizacije na rast), kako bi imali pristup staroj mirovini . Ostali zahtjevi su visina doprinosa i plaćanje minimalnih doprinosa za socijalno osiguranje koje pružaju različita tijela socijalnog osiguranja., U 2018. godini potreban je uvjet u dobi od 66 godina i 7 mjeseci s najmanje 20 godina doprinosa. U 2019. godini potrebno je ispuniti zahtjev od 67 godina, uvijek s najmanje 20 godina doprinosa. Predviđeni su različiti zahtjevi za pojedine kategorije radnika.
...
Dob za umirovljenje
L ' dob za odlazak u mirovinu , [1] poznatiji kao dob za odlazak u mirovinu , talijanski mirovinski sustav na mirovinu iz prvog stupa ili socijalne sigurnosti , jedan je od uvjeta propisanih zakonom za pristup starosnu mirovinu . Javni mirovinski sustav je poznat Sektora upravljanja koji osigurava učinkovitost primjenom definiranih mirovina.Starost za odlazak u mirovinu je uvjet uspostavljen i u mirovinskom sustavu s unaprijed definiranom mirovinskom formulom (koja koristi način naplate ili mješoviti obračun) i u mirovinskom sustavu s formulom unaprijed definirane mirovine na doprinos i rast i bez mirovinsko osiguranje (koji koristi simuliranu metodu izračuna kapitalizacije na rast), kako bi imali pristup staroj mirovini . Ostali zahtjevi su visina doprinosa i plaćanje minimalnih doprinosa za socijalno osiguranje koje pružaju različita tijela socijalnog osiguranja., U 2018. godini potreban je uvjet u dobi od 66 godina i 7 mjeseci s najmanje 20 godina doprinosa. U 2019. godini potrebno je ispuniti zahtjev od 67 godina, uvijek s najmanje 20 godina doprinosa. Predviđeni su različiti zahtjevi za pojedine kategorije radnika.
RayMabus- Posts : 184104
2014-04-11
Re: Italijani od Nove godine u penziju idu s 67 godina
U Grčkoj 67 godina.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Retirement_age
Britanci isto dižu. Nemajju para. Penzioneri žive sve duže a sve je manje doli radne snage koja će ih financirat.
Britanci isto dižu. Nemajju para. Penzioneri žive sve duže a sve je manje doli radne snage koja će ih financirat.
2014-04-11
RayMabus wrote:U Grčkoj 67 godina.
Mda...zasto se sad sjetih Deadalusa...ybtg...kolikogod neemapticne ideje zastupao,bio je u pravu...
Guest- Guest
U Njemačkoj od 2023 s 66 godina i onda od 2029 s 67 godina u pemziju
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pensions_in_Germany
Meni je odlično. Ja već u penziji.
A je su digli ove godine za umirovljenje stvarno ono.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pensions_in_Germany
Meni je odlično. Ja već u penziji.
A je su digli ove godine za umirovljenje stvarno ono.
2014-04-11
kakogod,slijede mracna vremena..ne moze niti jednu generaciju promasiti neko sranje..
jel sad vidis duboku veleumnost u mojoj odluci,povlacenja u Rusiju,kad nesh novcica namaknem??
jel sad vidis duboku veleumnost u mojoj odluci,povlacenja u Rusiju,kad nesh novcica namaknem??
Guest- Guest
Italija je u kurcu. Evo ovdje čitam da nakon Francuske Italija najviše odvaja za penzije al Italijani su već na 67 godina dok su Francuzi na 62 godine i bune se šta in oće dignit na 64.
https://www.ex-iskon-pleme.com/t38046-pobuna-se-nastavlja-kolaps-u-francuskoj-i-za-bozic-i-novu-godinu
Onda znaš di su Italijani kad najviše para ide iz proračuna a već sad in je dob za umirovljenje 67 godina.
Italija ima najgori natalitet nakon Japana. Izgube svake godine 200 tisuća ljudi samo na razlici smrtnosti i rađanja.
https://www.ex-iskon-pleme.com/t38046-pobuna-se-nastavlja-kolaps-u-francuskoj-i-za-bozic-i-novu-godinu
Onda znaš di su Italijani kad najviše para ide iz proračuna a već sad in je dob za umirovljenje 67 godina.
Italija ima najgori natalitet nakon Japana. Izgube svake godine 200 tisuća ljudi samo na razlici smrtnosti i rađanja.
2014-04-11
Ne triba nikog ubijat. Italijanima dignit na 68 a Francuzima sad na 64 pa i njima posli na 68.pismejker wrote:kakogod,slijede mracna vremena..ne moze niti jednu generaciju promasiti neko sranje..
To je cijena emanicipacije.
Da žene ne rade nego rađaju onda bi bila samo jedna penzija i to je to al ne bi ima natalitetnih problema jer sad triba odnekud i financirat natalitet a para nigdje.
2014-04-11
RayMabus wrote:Ne triba nikog ubijat. Italijanima dignit na 68 a Francuzima sad na 64 pa i njima posli na 68.pismejker wrote:kakogod,slijede mracna vremena..ne moze niti jednu generaciju promasiti neko sranje..
To je cijena emanicipacije.
Da žene ne rade nego rađaju onda bi bila samo jedna penzija i to je to al ne bi ima natalitetnih problema jer sad triba odnekud i financirat natalitet a para nigdje.
n
ajgore jest sto zene u biti efektivno financijski jedva da pridonose drustvu svojim radom..TU nastaje veliki minus..
Guest- Guest
A pa šta ću in ja. Sami su ih uveli na tržište rada pa nek sad dižu dob za umirovljenje. Sve više starijih ljudi , ono 20% stanovništva starije od 65 godina i onda normalno da nemaju odakle penzije isplaćivat pa dižu sve više i više.
Ovim Italijanima je i ovo 67 premalo jer najviše iz proračuna izdvajaju za mirovine. Šta oni mogu tu više ? Dignit na 68 !!!
Ovim Italijanima je i ovo 67 premalo jer najviše iz proračuna izdvajaju za mirovine. Šta oni mogu tu više ? Dignit na 68 !!!
2014-04-11
Hteli ste Zapad, sta sada kukate?
Nije vam valjala Juga, ne valja Istok, sada ni Zapad, ko bi vama Hrvatima udovoljio.
Mislili ste sto kazu ovde Italijani za vas, kako je kod njih trava zalenija i razbucali ste Jugu.
Vise su Italijani cenili Jugu od samih Jugovica.
Nije vam valjala Juga, ne valja Istok, sada ni Zapad, ko bi vama Hrvatima udovoljio.
Mislili ste sto kazu ovde Italijani za vas, kako je kod njih trava zalenija i razbucali ste Jugu.
Vise su Italijani cenili Jugu od samih Jugovica.
Serbinho-3- Posts : 27661
2014-08-25
ma to su neke dezinformacijeRayMabus wrote:A pa šta ću in ja. Sami su ih uveli na tržište rada pa nek sad dižu dob za umirovljenje. Sve više starijih ljudi , ono 20% stanovništva starije od 65 godina i onda normalno da nemaju odakle penzije isplaćivat pa dižu sve više i više.
Tko kuka ? Vidiš da im se rugan.Serbinho-3 wrote:Hteli ste Zapad, sta sada kukate?
2014-04-11
longi je jos bio mali dok su se odvijali ti slozeni geopoliticki procesi,kao htjeli ste,jebiga ko te pito
RayMabus wrote:Tko kuka ? Vidiš da im se rugan.Serbinho-3 wrote:Hteli ste Zapad, sta sada kukate?
Vidim da smeta...
Sve smeta, nema idealno.
Nema ko u Jugi, pravac u invalidsku a onda na plazu.
Zapad je to, red, rad i disciplina.
2014-08-25
Krivo vidiš. Ja sam već u penziji. Živin od rentanja stanova. Državne crkavice tj penzije me nikad nisu zanimale. To je za budale.
Prije je to imalo smisla kad su ljudi ranije išli u penziju a danas ti to diže dob za umirovljenje da nećeš praktički nikad vidit a i kad vidiš nećeš puno uživat. Prave od ljudi budale ukratko rečeno.
Prije je to imalo smisla kad su ljudi ranije išli u penziju a danas ti to diže dob za umirovljenje da nećeš praktički nikad vidit a i kad vidiš nećeš puno uživat. Prave od ljudi budale ukratko rečeno.
2014-04-11
Counter-Strike- Posts : 4231
2018-03-12
Tako nešto. Meni sad triba capučino jer san se upravo diga jer san spava do maloprije nakon ručka.Unimatrix_Zero wrote:ma tebi pemzija ni ne treba
2014-04-11
RayMabus wrote:Krivo vidiš. Ja sam već u penziji. Živin od rentanja stanova. Državne crkavice tj penzije me nikad nisu zanimale. To je za budale.
Lozim te, sta se palis ko Hepo Kockica...
Penzije su za budale, vise manje psiholoska sigurnost.
Ako se ne obezbedis za zivota, na..bao si.
Nece ti pomoci ni najrodjeniji a kamoli drzava.
Jedan kod mene 10 godina o penziji, zna sve zakone, vise i od Ministra.
Kada sam mu pokusao objasniti da zasadi nesto, tipa Orah, sto stalno donosi sigurne pare, bledo me pogleda.
Neka se osloni na drzavu, ako ne umre pre.
2014-08-25
Svi rodjeni nakon 70-te , nece uopce imati mirovinu. Jos se jednom americki sustav pokazao kao najbolji i sta se tice skolstva,zdravstva i mirovinskog sustava.Koliko platis toliko i "klatis". Neces crknuti od gladi ali neces se ni bahatiti. Kila mozga....
2014-04-14
Poznavajući Amerikance oni su to razumnije napravili tako da ti virujen na rič pa neću sam proučavat.abraham wrote:Svi rodjeni nakon 70-te , nece uopce imati mirovinu. Jos se jednom americki sustav pokazao kao najbolji i sta se tice skolstva,zdravstva i mirovinskog sustava.Koliko platis toliko i "klatis". Neces crknuti od gladi ali neces se ni bahatiti. Kila mozga....
Ovu Italiju san ja nikidan dobro proučija demografski na ovoj temi :
https://www.ex-iskon-pleme.com/t37953-sve-vise-mladih-s-diplomom-odlazi-iz-italije
Oni imaju razliku smrtnosti i rođenih 200 tisuća godišnje a stanovništvo stari , godišnje utrpaju 200 tisuća stranaca samo da in ima tko radit , zato in raste antiimigracijska desnica ( Salvini ) i sad će Njemačka kojoj triba 6 miljona ljudi isisat istočnu Europu plus i same ItaIijane i ovima ne ostaje ništa nego da uvoze majmune iz Latinske Amerike , Azije i Afrike a sve to pojačava antiimigracijsku desnicu. Rasulo čovječe.
2014-04-11
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Podiže se dob za odlazak u penziju na 67 godina
» Hrvatska PRODUŽAVA radni vek, muškarci i žene će u penziju sa isto godina
» Crno vam se piše? U penziju ćemo tek sa 67 godina, a bez hitnih mjera uskoro nećemo ni imati za mirovine
» Od Nove godine poskupljuje struja
» Od Nove godine stiže plaća i bez posla
» Hrvatska PRODUŽAVA radni vek, muškarci i žene će u penziju sa isto godina
» Crno vam se piše? U penziju ćemo tek sa 67 godina, a bez hitnih mjera uskoro nećemo ni imati za mirovine
» Od Nove godine poskupljuje struja
» Od Nove godine stiže plaća i bez posla
Page 1 of 3