Denkverbot
Page 36 of 50
Page 36 of 50 • 1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 43 ... 50
Re: Denkverbot
aben wrote:jo bronin religije, jer nisu krive za ono ca in se mece na pleco.kic wrote:aben wrote:cak oni ki tvrdu da su religije uzroci (jesu u onolikoj mjeri u kojoj oblikuju kulturu i po kojoj se ljudi medjusobno rozlikuju) racunaju da se od ukupno 1700 sukoba vjerskih bilo 6,5%, od kih su svi imali veze sa sekularnom dominacijom. pa ti sa vidi.kic wrote:
muslimani ratuju protiv muslimana, krscani protiv krscana..
ljudima danas smeta prisutstvo religije i crkvi, ostalo su izgovori..
nemam pojma, nisam tu da branim religije, vec da napadam gotovo sve ljude.. makni religiju i zavladat ce mir? ostro sumnjam..
ca bi konstituiralo vjerski rat? jo zamisljun napad na susjednu religiju, rusenje ili prenamjena njihovih vjerskih simbola i gradjevina, nasilna konverzija i organizacija za nadzor provodjenja vjerskih obicaja. inace, njihovu svjetovnu organizaciju koja se slozi s novon vjeron ostavis na miru. kako ti ovo zvuci?
https://en.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCnster_rebellion
ovo bi bio vjerski rat npr
unda ti mislis isto ko i ebenicakic wrote:aben wrote:jo bronin religije, jer nisu krive za ono ca in se mece na pleco.kic wrote:aben wrote:cak oni ki tvrdu da su religije uzroci (jesu u onolikoj mjeri u kojoj oblikuju kulturu i po kojoj se ljudi medjusobno rozlikuju) racunaju da se od ukupno 1700 sukoba vjerskih bilo 6,5%, od kih su svi imali veze sa sekularnom dominacijom. pa ti sa vidi.kic wrote:
muslimani ratuju protiv muslimana, krscani protiv krscana..
ljudima danas smeta prisutstvo religije i crkvi, ostalo su izgovori..
nemam pojma, nisam tu da branim religije, vec da napadam gotovo sve ljude.. makni religiju i zavladat ce mir? ostro sumnjam..
ca bi konstituiralo vjerski rat? jo zamisljun napad na susjednu religiju, rusenje ili prenamjena njihovih vjerskih simbola i gradjevina, nasilna konverzija i organizacija za nadzor provodjenja vjerskih obicaja. inace, njihovu svjetovnu organizaciju koja se slozi s novon vjeron ostavis na miru. kako ti ovo zvuci?
https://en.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCnster_rebellion
ovo bi bio vjerski rat npr
2014-04-16
mozda i mislimo slicno
kad ti napad na grad vodi biskup druge sekte, i onda te skrsi do temelja nakon osvajanja i zamijeni sa svojom sektom, well..
ni mi zo ca se ne slozes ismnun, zo mi je ca se slozes s ebenicon:)kic wrote:
mozda i mislimo slicno
kad ti napad na grad vodi biskup druge sekte, i onda te skrsi do temelja nakon osvajanja i zamijeni sa svojom sektom, well..
u ono vrime, za primjer ki si doni, uopce ni moguce govoriti o religiji u smislu odvojenom od politickog djelovanja. jo tu jednostavno vidin power struggle i nisce vise. mozda je samo stvor koliko detaljno razlozemo uzroke.
malo je cudno da ce isti sudionici u nekon ratu ki cemo mi 400 godin posli okarakterizirati ko religijski, vec u sljedecen sudjelovati ko saveznici toj sekti.
jo sa govorin napamet, al njemacki protestanti su podrzavali katolike habsburge protiv katolika iz francuske, a nekoliko god prije su se tukli s katolicima u vjerki motivirnon sukobu, meni to ne slijedi, razumis.
2014-04-16
After studying 315 suicide attacks carried out over the last two decades, he concludes that suicide bombers' actions stem fundamentally from political conflict, not religion
2014-04-16
ali nemoj podcijeniti opasnost pozicije biti na ebenicinoj bandi;kic wrote:
zapravo je ispod svega power struggle onda
kao sad u CG, SPC vs nacionalizacija
kad si istakovima na istoj valnoj, tribo biti ekstra oprezan. samo zapad imo sekularizaciju, samo zapad imo termin vjerski rat, samo zapad imo termin religija, i samo ce zapad koristiti to protiv sebe, tj u obranu sekularizma, tj znanizma- znanstvene religije.
smisno je ca se pokusavaju distancirati od religija, iako je nemoguce ne imati ideologiju, nemoguce je ne imati sustav vrijednosti, religija je upravo to.
ne zun ca se dogodjo nider na svitu, ne zun ca se dogodjo njanci u momu mestu,
pretpostavljan da srbi srbuju?
2014-04-16
kaj mi se ti tol'ko motaš oko nogu? odvratan mi je tvoj dah po jajima, fuj jebote.
Guest- Guest
aben wrote:ali nemoj podcijeniti opasnost pozicije biti na ebenicinoj bandi;kic wrote:
zapravo je ispod svega power struggle onda
kao sad u CG, SPC vs nacionalizacija
kad si istakovima na istoj valnoj, tribo biti ekstra oprezan. samo zapad imo sekularizaciju, samo zapad imo termin vjerski rat, samo zapad imo termin religija, i samo ce zapad koristiti to protiv sebe, tj u obranu sekularizma, tj znanizma- znanstvene religije.
smisno je ca se pokusavaju distancirati od religija, iako je nemoguce ne imati ideologiju, nemoguce je ne imati sustav vrijednosti, religija je upravo to.
ne zun ca se dogodjo nider na svitu, ne zun ca se dogodjo njanci u momu mestu,
pretpostavljan da srbi srbuju?
religija je ideologija dobrim dijelom da, i zato je i neuništiva, kao i komunizam itd-
to u vezi power strugglea, to nitko ne želi priznati otvoreno, kao ovaj Juričan koji se kandidirao i otvoreno rekao (u šali): borim se za vlast i da svoje ljude zbrinem (što svi drugi rade ali ne govore tako)
ljudi nisu za tu razinu realnosti, u doticaju s previše stvarnosti bježe u lijepe ideje..
Joj Gnječ.Guest wrote:Ra wrote:Gnječ wrote:Ra wrote:
Gnječ, odgovorit ću ti pod Najticom da ne tražim tvoj post.
I, btw, da znam odgovor ne bih pitala. Već sam negdje prije napisala da nagađam, pogađam, preispitujem....
ja sam dao više odgovora, međutim, niti jedan nisi komentirala. stavio sam i dva videa ali ignor doneba vjerovatno iskačem iz ladice u koju si me ugurala pa se to ne pika jer onda bi morala promijeniti sebe i tvoj stav u odnosu na mene a to je jebeno bolno pa je onda lakše trolat i nipodaštavat Gnječa nego mu i u tragovima priznati da je u pravu. ne...ne no no...
Odjavio si se prije no što sam ti odgovorila.
Oprosti što nisam komentirala tvoje komentare. Sve sam pročitala, ali nisam komentirala sve. Nisam ni Matine, ni sve od ebenice, Najtice ... Pa znaš me više od deset godina, majkumu. Nisam revna po tom pitanju, jbg
Da se nas dvoje jednom za svagda dogovorimo. Ti na forumu možeš tu napisati što te volja. Psovati, ljutiti se, vikati, prijetiti, mene nećeš prepasti niti promijeniti moje mišljenje o tebi.
Ja sam upoznala jednog drugog Gnječa, čovjeka dragog i toplog, koji mi je olakšao život kad mi je bilo jako teško. Taj moj pajdo, drug i prijatelj, tjerao je skupa sa mnom golubove da mi ne seru na ulaz ureda, šarafao je skupa sa mnom police, uređivao vrtove, slušao me kad sam cmoljila na krkane koji su me uvrijedili. S tim drugom sam dijelila porciju kobasica u pivnici, sjedila na pločniku uz arenu slušajući koncert za koji nismo imali para, pila pivo koje inače ne podnosim i komentirala ženske u minicama. Taj moj drug me skupa s U. ispratio kad sam krenula u nepoznato, mahnuo mi i poželio sreću. Ja to ne mogu i ne želim zaboraviti. To si meni ti, osoba koja me nikad nije uvrijedila u RL, a ne ovaj forumski Gnječ.... i sad pizdi i dalje i vrijeđaj se i gunđaj i yebi svima matere uzduž i poprijeko, izvlači ciklon b i utoku... ja znam tko si, mene nećeš zavarati. :)
Da, strpala sam te u ladicu.
U moju dragocjenu ladicu koju nosim u srcu, a u kojoj su moji dragi prijatelji i svi oni divni ljudi koje sam srela slučajno, ali su mi obogatili život, uljepšali ga i dali mu smisao.
Sretan ti Božić (znam da ga ne slaviš, ali ti želim ono što on simbolično nosi) i Nova godina i... ako se ne pojaviš i roćkas.
Guest- Guest
mativka- Posts : 5957
2018-08-07
Mate, ti se lako topiš. ;)mativka wrote:Ra,
mene si rastopila...
Lijepo je imati takvog prijatelja.
Lijepo je imati prijatelje općenito.
A moji su razbacani po svijetu.
Nikako ih skupiti zajedno na nekoj fešti :)
Guest- Guest
Padam na lijepe i iskrene geste :)Ra wrote:Mate, ti se lako topiš. ;)mativka wrote:Ra,
mene si rastopila...
Rijetkost je danas dobiti neko priznanje.
I moji su...baš svi, daleko. Cijela 2 :)))
Ovo što si napisala Gnječu je priznanje pamćenja dobrog.
Gnječa sam doživjela kroz prizmu osobe tankih živaca i potencijalno "opasne", tako da mi je ovo tvoje napisano velika novina.
Meni ebenica, kao da se promijenio...ne pamtim ga takvog..
Pitala si me jednom zašto ne reagiram na njegove postove.mativka wrote:Padam na lijepe i iskrene geste :)Ra wrote:Mate, ti se lako topiš. ;)mativka wrote:Ra,
mene si rastopila...
Gnječa sam doživjela kroz prizmu osobe tankih živaca i potencijalno "opasne", tako da mi je ovo tvoje napisano velika novina.
Ne reagiram zato što znam onu drugu stranu, a ona mi je vjerodostojnija od ovog što napiše tu.
Da, imam slonovsko pamćenje, a pogotovo za neke lijepe stvari, događaje... To me drži kad sam (pre)blizu tlu
Ne znam kakvog ga pamtiš i kako se promijenio.
Guest- Guest
Vjerojatno je drugačije kada nekoga u rl upoznaš...(možda uzmeš bliže srcu)Ra wrote:Pitala si me jednom zašto ne reagiram na njegove postove.mativka wrote:Padam na lijepe i iskrene geste :)Ra wrote:Mate, ti se lako topiš. ;)mativka wrote:Ra,
mene si rastopila...
Ne reagiram zato što znam onu drugu stranu, a ona mi je vjerodostojnija od ovog što napiše tu.
Da, imam slonovsko pamćenje, a pogotovo za neke lijepe stvari, događaje... To me drži kad sam (pre)blizu tlu
Ne znam kakvog ga pamtiš i kako se promijenio.
Pa,...kulturnijeg, iako prgavog :)
Normalno da je drugačije. U RL imaš i govor tijela, oči, glas. Ovo je izuzetno ograničena komunikacija i ako ljudi još ne koriste ni smajliće svaki post se može tumačiti na više načina.mativka wrote:
Vjerojatno je drugačije kada nekoga u rl upoznaš...(možda uzmeš bliže srcu)
Hahaha. Znači sad je i prgav i nekulturan. Bit će mu drago kad pročita
Guest- Guest
Nekoga zavoliš kroz riječi...stvoriš svoju sliku o toj osobi i ...bi li radije zadržao tu sliku ili se upustio u upoznavanje te se razočarao?!Ra wrote:Normalno da je drugačije. U RL imaš i govor tijela, oči, glas. Ovo je izuzetno ograničena komunikacija i ako ljudi još ne koriste ni smajliće svaki post se može tumačiti na više načina.mativka wrote:
Ja već godinama takvog nisam upoznala...tj. doživjela.kic wrote:
konkretni prijatelj koji ti neš uradi vrijedi više nego stotine riječi...
Pitaš jesam li za lijepu laž ili ružnu istinu?mativka wrote:Nekoga zavoliš kroz riječi...stvoriš svoju sliku o toj osobi i ...bi li radije zadržao tu sliku ili se upustio u upoznavanje te se razočarao?!Ra wrote:Normalno da je drugačije. U RL imaš i govor tijela, oči, glas. Ovo je izuzetno ograničena komunikacija i ako ljudi još ne koriste ni smajliće svaki post se može tumačiti na više načina.mativka wrote:
Za ovo drugo. Uvijek.Glasujem za hrabrost, bez obzira na moguća razočarenja.
Zbog straha promašimo ljude koji su daleko vrijedniji od nekoliko razočarenja. :)
Guest- Guest
Možda im nisi dala priliku. Od straha... :)mativka wrote:Ja već godinama takvog nisam upoznala...tj. doživjela.kic wrote:
konkretni prijatelj koji ti neš uradi vrijedi više nego stotine riječi...
Guest- Guest
Page 36 of 50 • 1 ... 19 ... 35, 36, 37 ... 43 ... 50
Page 36 of 50