Denkverbot
Page 35 of 50
Page 35 of 50 • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 42 ... 50
Re: Denkverbot
nešto si pomišo, politeisti jednoga kulturnoga kruga ne veruju svaki u nešto drugo, nego svi u isto.ebenica wrote:zato što za razliku od monoteizma u politeizmu je normalno da ti žena vjeruje u nešto drugo, susjed u nešto drugo, djeca u nešto drugo...samo zato što negdje gore vatre ne ideš ih gasit benzinom. kužim da vama vjernicima to ne ide u glavu ali vi sebe i svoju religiju ne gledate objektivno niti koliko ste agresivni u promicanju iste. 10% svih ratova je radi religije, 3 glavne svjetske religije se dan danas međusobno mrze radi monopola na istinu i radi međusobnih ratova gdje onaj drugi nije čak ni čovjek.
kako si došo do 10 posto?
ne brini, monoteisti jednoko mrzu i politeiste.
aben- Posts : 35492
2014-04-16
nisam, ako ti vjeruješ u heru ja u aresa ne vjerujemo mi u istu stvar iako su nam bogovi s istog drveta....da ne govorimo o preuzimanju bogova koji su se rimljanima iz nekog razloga sviđali pokoravanjem novih teritorija.aben wrote:nešto si pomišo, politeisti jednoga kulturnoga kruga ne veruju svaki u nešto drugo, nego svi u isto.ebenica wrote:zato što za razliku od monoteizma u politeizmu je normalno da ti žena vjeruje u nešto drugo, susjed u nešto drugo, djeca u nešto drugo...samo zato što negdje gore vatre ne ideš ih gasit benzinom. kužim da vama vjernicima to ne ide u glavu ali vi sebe i svoju religiju ne gledate objektivno niti koliko ste agresivni u promicanju iste. 10% svih ratova je radi religije, 3 glavne svjetske religije se dan danas međusobno mrze radi monopola na istinu i radi međusobnih ratova gdje onaj drugi nije čak ni čovjek.
lijepo, mislim da je 10% neka opće prihvaćena brojka, neda mi se guglat.
znam, monoteisti mrze sve i svakoga dok u ljubav se kunu.
Guest- Guest
politeizam ne znoči to ča ti govoriš da znoči. hera je aresova mati i svi ki veruju u aresa veruju i u heru.ebenica wrote:nisam, ako ti vjeruješ u heru ja u aresa ne vjerujemo mi u istu stvar iako su nam bogovi s istog drveta....da ne govorimo o preuzimanju bogova koji su se rimljanima iz nekog razloga sviđali pokoravanjem novih teritorija.aben wrote:nešto si pomišo, politeisti jednoga kulturnoga kruga ne veruju svaki u nešto drugo, nego svi u isto.ebenica wrote:zato što za razliku od monoteizma u politeizmu je normalno da ti žena vjeruje u nešto drugo, susjed u nešto drugo, djeca u nešto drugo...samo zato što negdje gore vatre ne ideš ih gasit benzinom. kužim da vama vjernicima to ne ide u glavu ali vi sebe i svoju religiju ne gledate objektivno niti koliko ste agresivni u promicanju iste. 10% svih ratova je radi religije, 3 glavne svjetske religije se dan danas međusobno mrze radi monopola na istinu i radi međusobnih ratova gdje onaj drugi nije čak ni čovjek.
lijepo, mislim da je 10% neka opće prihvaćena brojka, neda mi se guglat.
znam, monoteisti mrze sve i svakoga dok u ljubav se kunu.
tako je, i politeisti mrzu monoteiste i druge politeiste.
2014-04-16
politeizam znači točno to kaj ja pričam.aben wrote:politeizam ne znoči to ča ti govoriš da znoči. hera je aresova mati i svi ki veruju u aresa veruju i u heru.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Rimska_mitologija
štovanje bogova koji ti se sviđaju iz nekog razloga, izvornih, preuzetih, pokorenih, na kaj god su naletili da im se sviđalo vjerovali su, neke ubacivali u svoju mitologiju neke nisu...imaš šintoizam, hinduizam, sve je to isti pimpek.
ti nemaš pojma kai politeisti mrze kao što ni ja nemam pojma, ono u kaj sam siguran da monoteisti mrze apsolutno sve kaj nije njihova vjera čisto iz razloga kaj sam njima okružen.
bez ljutnje, ova tema mi je totalno nezanimljiva, mislio sam da će mi bit ok al nije, k'o da pričam o bajkama, dosadno, nema me, nj.
Guest- Guest
lipo si prešo iz veruje u štuje:)ebenica wrote:politeizam znači točno to kaj ja pričam.aben wrote:politeizam ne znoči to ča ti govoriš da znoči. hera je aresova mati i svi ki veruju u aresa veruju i u heru.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Rimska_mitologija
štovanje bogova koji ti se sviđaju iz nekog razloga, izvornih, preuzetih, pokorenih, na kaj god su naletili da im se sviđalo vjerovali su, neke ubacivali u svoju mitologiju neke nisu...imaš šintoizam, hinduizam, sve je to isti pimpek.
ti nemaš pojma kai politeisti mrze kao što ni ja nemam pojma, ono u kaj sam siguran da monoteisti mrze apsolutno sve kaj nije njihova vjera čisto iz razloga kaj sam njima okružen.
bez ljutnje, ova tema mi je totalno nezanimljiva, mislio sam da će mi bit ok al nije, k'o da pričam o bajkama, dosadno, nema me, nj.
i monoteisti biraju oće li se obrotiti sveton unti ili mariji, oće li feštati na stipanju ili za ivanju, ali veruju u svih njih. neko se više moli bogu ocu, a neko bogu sinu. kako je moguće da oni nisu trolerantni ko politeisti?
naravski, to su gluposti, politeisti veruju u celi paket.
ti možda nemoš pojma, ali jo imun; politeisti mrzu monoteiste i politeiste.
siti se da će se svaki sukob u kin sudjeluju ljudi rozličitih religij moći okarakterizirati ko religijski sukob. u nojvećoj mjeri, to će biti površan zaključak. palestinci se ne boru za svoju religiju, nego za resurse. protestanti i katolici u irskoj se ne boru za bogove, nego za resurse. budući da je religija velik de kulturnoga identiteta, razumin da te to more zbuniti, ali nakon nekoliko trenutaka razmišljanja o tomu, triboš odbaciti takovu tezu.
2014-04-16
razlika monogamije i poligamije nije samo u broju žena već u načinu na koji će žene prihvatit drugu ženu koju dovedeš doma, u monogamiji će ubit ili tebe ili tu drugu ženu, čisto jednostavno.aben wrote: kako je moguće da oni nisu trolerantni ko politeisti?
politeizam je način prihvaćanja još jednog boga među desecima, za vjernika u takvom društvu još jedan bog među masom je totalno nebitna stvar.
znam da bi ti volio da pripadaš nekoj tolerantnoj sekti ali to nisu činjenice, kršćanstvo nije tolerantna sekta, religija se koristi kako bi od normalnog čovjeka koji radi svoj svakodnevni posao i živi svoj svakodnevni život bilo moguće stvoriti nekoga koji će mrzit onoga s druge strane i da radi toga uzme pušku u ruke, ako ne može po boji kože, pripadnosti nacije ili nečemu onda će radi ispravnog boga.
kršćani mrze muslimane, muslimani mrze kršćane isključivo radi boga i to se vidi onog trena kad nastane neki sukob što kod politeista nije slučaj, rimljani su uzimali tuđe bogove bez problema i prilagodili ih sebi i dodavali svojima.
Guest- Guest
oružani sukob u irskoj počinje istog trenutka kad jedan katolik ubije jednog protestanta, pijan u kafiću radi žene, nebitno je. bitno je da je njihov ubio našeg, njihova jedina razlika je religija i kome su radi iste odani, jedni vatikanu drugi religiji kruni, a ti možeš pričat o resursima koliko hoćeš.aben wrote: protestanti i katolici u irskoj se ne boru za bogove
s ovim završavam.
Guest- Guest
muslimani ratuju protiv muslimana, krscani protiv krscana..
ljudima danas smeta prisutstvo religije i crkvi, ostalo su izgovori..
to s poligamijom tribo postaviti malo drukcije;ebenica wrote:razlika monogamije i poligamije nije samo u broju žena već u načinu na koji će žene prihvatit drugu ženu koju dovedeš doma, u monogamiji će ubit ili tebe ili tu drugu ženu, čisto jednostavno.aben wrote: kako je moguće da oni nisu trolerantni ko politeisti?
politeizam je način prihvaćanja još jednog boga među desecima, za vjernika u takvom društvu još jedan bog među masom je totalno nebitna stvar.
znam da bi ti volio da pripadaš nekoj tolerantnoj sekti ali to nisu činjenice, kršćanstvo nije tolerantna sekta, religija se koristi kako bi od normalnog čovjeka koji radi svoj svakodnevni posao i živi svoj svakodnevni život bilo moguće stvoriti nekoga koji će mrzit onoga s druge strane i da radi toga uzme pušku u ruke, ako ne može po boji kože, pripadnosti nacije ili nečemu onda će radi ispravnog boga.
kršćani mrze muslimane, muslimani mrze kršćane isključivo radi boga i to se vidi onog trena kad nastane neki sukob što kod politeista nije slučaj, rimljani su uzimali tuđe bogove bez problema i prilagodili ih sebi i dodavali svojima.
smeto li mnogamnon paru postojanje drugih slobodnih zena? ne, zoc i bi. smeto li nekon poligamnon paru postojanje monogamnih slobodnih zena? ne, zoc i bi.
medjutin, ako bi neko od njih poce uredjivati drustvo po svojin mirilima, eto ti mrznje.
jo ne zun za nijedan rat u kome se borilo za ispravnost boga, znos li ti?
rimljani su zaista uzimali bogove ki bi in se svidili, od noroda koga bi pokorili. one ke ne bi bi unistili. tako i osmalnijski muslimani toleriraju krscane, jednon kad ih osvoju, bez problema.
2014-04-16
mislis li da bi u sj irskoj postojo sukob kad bi protestanti odjebali uk i prikljucili se irskoj?ebenica wrote:oružani sukob u irskoj počinje istog trenutka kad jedan katolik ubije jednog protestanta, pijan u kafiću radi žene, nebitno je. bitno je da je njihov ubio našeg, njihova jedina razlika je religija i kome su radi iste odani, jedni vatikanu drugi religiji kruni, a ti možeš pričat o resursima koliko hoćeš.aben wrote: protestanti i katolici u irskoj se ne boru za bogove
s ovim završavam.
mislis li da bi u irskoj sukob svrsi ako bi ostatak irske preso na protestantizam?
2014-04-16
cak oni ki tvrdu da su religije uzroci (jesu u onolikoj mjeri u kojoj oblikuju kulturu i po kojoj se ljudi medjusobno rozlikuju) racunaju da se od ukupno 1700 sukoba vjerskih bilo 6,5%, od kih su svi imali veze sa sekularnom dominacijom. pa ti sa vidi.kic wrote:
2014-04-16
a joj, povrijeđeni osjećaji, oprosti.kic wrote:
Guest- Guest
pa ne mogu odjebat uk isto kako hrvati ne mogu odjebat vatikan, pa daj razmisli jbt.e, njihova vjera je dio krune.aben wrote:mislis li da bi u sj irskoj postojo sukob kad bi protestanti odjebali uk i prikljucili se irskoj?
Guest- Guest
ebenica wrote:a joj, povrijeđeni osjećaji, oprosti.kic wrote:
samo mislim da većinu ljudi rat i mir u svijetu toliko ne češu zapravo (osim ako sami nisu uhvaćeni u koloplet), već osobne frustracije nekom pojavom u društvu..
aben wrote:cak oni ki tvrdu da su religije uzroci (jesu u onolikoj mjeri u kojoj oblikuju kulturu i po kojoj se ljudi medjusobno rozlikuju) racunaju da se od ukupno 1700 sukoba vjerskih bilo 6,5%, od kih su svi imali veze sa sekularnom dominacijom. pa ti sa vidi.kic wrote:
nemam pojma, nisam tu da branim religije, vec da napadam gotovo sve ljude.. makni religiju i zavladat ce mir? ostro sumnjam..
tebe u ovom slučaju sve veća odbojnost prema religiji koje si dio, kužim jbg-a, nije danas lako znat da pape nisu uvijek pričale o miru da je samo prije 150 godina italija ratovala protiv papinske države, da se granatirao vatikan i pizde materine. al nema veze, religija je super, danas.kic wrote:ebenica wrote:a joj, povrijeđeni osjećaji, oprosti.kic wrote:
samo mislim da većinu ljudi rat i mir u svijetu toliko ne češu zapravo, već osobne frustracije nekom pojavom u društvu..
Guest- Guest
neće zavladat mir, nitko to niti ne tvrdi, ratova je oduvijek bilo, ali će bit jedan razlog manje.kic wrote:makni religiju i zavladat ce mir? ostro sumnjam..
Guest- Guest
irelevantno je mogu li,ebenica wrote:pa ne mogu odjebat uk isto kako hrvati ne mogu odjebat vatikan, pa daj razmisli jbt.e, njihova vjera je dio krune.aben wrote:mislis li da bi u sj irskoj postojo sukob kad bi protestanti odjebali uk i prikljucili se irskoj?
to je misaoni eksperiment ki ce ti kozati kako je religija irelevantna za sukob, nemo veze s ispravnim bogovima tj u ovin slucaju s ispravnin bogosluzjen, razloh je totalno sekularan.
religija je tu samo u sluzbi razlikovanja, isto kako i nacija, etnicitet, jezik ili bilo ka druga kulturoloska odrednica.
2014-04-16
jo bronin religije, jer nisu krive za ono ca in se mece na pleco.kic wrote:aben wrote:cak oni ki tvrdu da su religije uzroci (jesu u onolikoj mjeri u kojoj oblikuju kulturu i po kojoj se ljudi medjusobno rozlikuju) racunaju da se od ukupno 1700 sukoba vjerskih bilo 6,5%, od kih su svi imali veze sa sekularnom dominacijom. pa ti sa vidi.kic wrote:
nemam pojma, nisam tu da branim religije, vec da napadam gotovo sve ljude.. makni religiju i zavladat ce mir? ostro sumnjam..
ca bi konstituiralo vjerski rat? jo zamisljun napad na susjednu religiju, rusenje ili prenamjena njihovih vjerskih simbola i gradjevina, nasilna konverzija i organizacija za nadzor provodjenja vjerskih obicaja. inace, njihovu svjetovnu organizaciju koja se slozi s novon vjeron ostavis na miru. kako ti ovo zvuci?
2014-04-16
evo, ovako vikipedia sumiro ono ca jo mislin;
William T. Cavanaugh in his Myth of Religious Violence (2009) argues that what is termed "religious wars" is a largely "Western dichotomy" and a modern invention, arguing that all wars that are classed as "religious" have secular (economic or political) ramifications.[4] Similar opinions were expressed as early as the 1760s, during the Seven Years' War, widely recognized to be "religious" in motivation, noting that the warring factions were not necessarily split along confessional lines as much as along secular interests.[5]
William T. Cavanaugh in his Myth of Religious Violence (2009) argues that what is termed "religious wars" is a largely "Western dichotomy" and a modern invention, arguing that all wars that are classed as "religious" have secular (economic or political) ramifications.[4] Similar opinions were expressed as early as the 1760s, during the Seven Years' War, widely recognized to be "religious" in motivation, noting that the warring factions were not necessarily split along confessional lines as much as along secular interests.[5]
It is evident that religion as one aspect of a people's cultural heritage may serve as a cultural marker or ideological rationalisation for a conflict that has deeper ethnic and cultural differences. This has been specifically argued for the case of The Troubles in Northern Ireland, often portrayed as a religious conflict of a Catholic vs. a Protestant faction, while the more fundamental cause of the conflict was in fact ethnic or nationalistic rather than religious in nature.[25] Since the native Irish were mostly Catholic and the later British-sponsored immigrants were mainly Protestant, the terms become shorthand for the two cultures, but it is inaccurate to describe the conflict as a religious one
2014-04-16
aben wrote:jo bronin religije, jer nisu krive za ono ca in se mece na pleco.kic wrote:aben wrote:cak oni ki tvrdu da su religije uzroci (jesu u onolikoj mjeri u kojoj oblikuju kulturu i po kojoj se ljudi medjusobno rozlikuju) racunaju da se od ukupno 1700 sukoba vjerskih bilo 6,5%, od kih su svi imali veze sa sekularnom dominacijom. pa ti sa vidi.kic wrote:
ca bi konstituiralo vjerski rat? jo zamisljun napad na susjednu religiju, rusenje ili prenamjena njihovih vjerskih simbola i gradjevina, nasilna konverzija i organizacija za nadzor provodjenja vjerskih obicaja. inace, njihovu svjetovnu organizaciju koja se slozi s novon vjeron ostavis na miru. kako ti ovo zvuci?
https://en.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCnster_rebellion
ovo bi bio vjerski rat npr
Page 35 of 50 • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 42 ... 50
Page 35 of 50