Kreće Bonelijev filmski univerzum
Page 2 of 5
Page 2 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Kreće Bonelijev filmski univerzum
marcellus wrote:tjah, ne govorim o art stripu nego o belgijskom klasičnom stripu od gastona i petit spiroua (oba iznimno duhovita stripa svaki na svoj način) do XIII, lucky lukea, asterixa, comanche, bluberry, bruno brazil, itd..
Odlični stripovi, ali strip je namjeran noir-šund. :)
U tom smislu više su ili manje kvalitetni u tome koliko su luckasti.
Nije strip, već ilustrirana priča, ali moram spomenuti Harolda Fostera, Princa Valianta i Tarzana. Odlična radnja, crtež i karakteri.
£otk@- Posts : 1907
2019-02-12
Marvel i D.C. United treba Ustavom zabraniti, strip inačica toksičnog reality tv trasha i cajki.
£otk@-
2019-02-12
------------------------------------------£otk@ wrote:Ok:
1. Tex Viler - legenda, car i Bog apostol.
2. Mr. No - fenomenalna radnja za retardirani predložak.
3. Dylan Dog - ili se skužite ili ne, mi smo si kliknuli. + jer u svakom broju je jedna vrhunska pička.
4. Zagor - katastrofa. Duh sa sjekirom? Leti sa stabla na stablo po crngorici sjeverne Amerike?
5. Ali može i gore - Komadant Mark. Povijesno teško netočan, geografski krivo smješten...crtež je dobar, doduše.
Da, to je jeftina zabava. Ali za malo para relativno dosta muzike, odgojili su generacije mulaca, skupa sa kaubojcima kako nijedan BB nije i neće.
Veto na Mister Noa, rađen je po stavrnom liku a predložak je sjajan, Ken parker je potpuni klasik...odličnog scenarija i crtačke vještine I. millaza, bio je na Makarskoj na mafestu.
Na žalost to su jedina dva lika koja kvalitetom stavrno iskaču...ostalo je špoageti vestern stripovski trash.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
tex viller je jeftilen ali me odmara dobro :D
2015-08-06
Zbog mister noa i polažem za laku letjelicu :D
2015-08-06
K.Mark,Blek,Miki-pričice za malu djecu. Mark je bio zeru bolji od ostala 2.
Kit Teler -ista stvar.
Zagor je fenomen. Najpopularniji strip junak u bivšoj Jugi i Italiji.
Teks mi je fenomenale,iako ga u početku nisam volio.
Ken Parker je odličan,ali mi je crtež užasan.
Marti Misterija m,kao i Mister NO,u početku odlični,a onda se sve više iscrpljuju.
Kit Teler -ista stvar.
Zagor je fenomen. Najpopularniji strip junak u bivšoj Jugi i Italiji.
Teks mi je fenomenale,iako ga u početku nisam volio.
Ken Parker je odličan,ali mi je crtež užasan.
Marti Misterija m,kao i Mister NO,u početku odlični,a onda se sve više iscrpljuju.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Može biti, ali Amer koji vozi rasklimani avion iznad Amazone kojega ni paukova mreža ne drži više na okupu?!
Tek je povratna priča povezala konce, zašto Mr. No, itd. sjelo je na mjesto. A strip kao strip je odličan, imao ili ne imao smisla.
Tek je povratna priča povezala konce, zašto Mr. No, itd. sjelo je na mjesto. A strip kao strip je odličan, imao ili ne imao smisla.
£otk@-
2019-02-12
Zagor je fenomen...kao klinjo sam ga volio, sakupljao...imao sam čak i Nasilje u darkwoodu,
A imao sam i 4 obračuna od Texa br. 1. ZS. znači prvi broj ZS...držao sam ga kao gral.
U ratu sam ga prodao za 20 drugih stripova i 20 maraka :D
A imao sam i 4 obračuna od Texa br. 1. ZS. znači prvi broj ZS...držao sam ga kao gral.
U ratu sam ga prodao za 20 drugih stripova i 20 maraka :D
2015-08-06
Alan Ford je bio jedini strip koji smo čitali ,a koji je imao ogroman odjek u Yu kulturi.
Tu mislim naravno na urbanu kulturu.
Maratonci su snimljeni po predlošku Alana Forda.
Inače strip je bio popularan samo u dvije zemlje. Italiji i Jugi.
2014-04-22
jastreb wrote:Alan Ford je bio jedini strip koji smo čitali ,a koji je imao ogroman odjek u Yu kulturi.
Odlično zapažanje.
2015-08-06
Skroman sam,pa ne mogu lagat. Nisam ja to zapazio,iako me je deda u kolicima već u prvom gledanju podsjetio na br.1,a Pantelija na Jeremiju.epikur37 wrote:jastreb wrote:Alan Ford je bio jedini strip koji smo čitali ,a koji je imao ogroman odjek u Yu kulturi.
Odlično zapažanje.
To sam pročitao u knjizi Cvjećarnica u Kući cveća,koja se bavi fenomenom AF u SFRJ,a u kojoj je objavljen i razgovor sa Dušanom Kovačevićem koji je to tu izjavio.
2014-04-22
jastreb wrote:Alan Ford je bio jedini strip koji smo čitali ,a koji je imao ogroman odjek u Yu kulturi.
Postoji razlog zašto je Alan Ford bio popularan u Italiji i Jugi.
Jedino smo mi humorom odgovarali na pandemiju korupcije, pokvarenosti i karijerizma. Smijeh naše generacije je utihnuo, a zamijenila ga je standardna mittleuropska tupost uz vrisak cajki.
£otk@-
2019-02-12
£otk@ wrote:jastreb wrote:Alan Ford je bio jedini strip koji smo čitali ,a koji je imao ogroman odjek u Yu kulturi.
Jedino smo mi humorom odgovarali na pandemiju korupcije, pokvarenosti i karijerizma. Smijeh naše generacije je utihnuo, a zamijenila ga je standardna mittleuropska tupost uz vrisak cajki.
x
2015-08-06
Pročitaj knjigu Cvjećarnica u Kući cveća. Odlična analiza AF i razloga popularnosti u Jugi.£otk@ wrote:jastreb wrote:Alan Ford je bio jedini strip koji smo čitali ,a koji je imao ogroman odjek u Yu kulturi.
2014-04-22
dijagram wrote:djecja literatura
vi stariji ste pratili polet, itd a napredniji erotiku :)
2015-08-06
epikur37 wrote:marcellus wrote:ne znam meni su bonelijevi stripovi uglavnom bili retardirani, mr no je donekle zanimljiv
Stvar je vjerojatno i ukusa i onoga što si čitao kao klinac.
Nakon Bonellija, posebice jakih likova i scenarija: misterno, ken parker i par izdvojenih gore....marvelov cirkus mi izgledao baš debilno.
Sve neki superjunaci, sa super moćima i super potezima, mišići, te lete nešto, te neke zrake...idi be :D
Msm to je zanimljivo klincima s 3 godine do 5 maksimalno.
U glavnom na razini gormita, transformera i ovog što sada gledaju predškolci.
ae na zagora puca 20 ljudi iz pištolja s tri metra ali on izbjegne metke skakutanjem
da su mu bar dali neke moći da bude uvjerljivije
pratili smo i strip, dok nismo odrasliepikur37 wrote:dijagram wrote:djecja literatura
vi stariji ste pratili polet, itd a napredniji erotiku :)
ajte malo o krizic kruzic, i slicnim djetinjarijama:)
dijagram-
2015-08-09
marcellus wrote:epikur37 wrote:marcellus wrote:ne znam meni su bonelijevi stripovi uglavnom bili retardirani, mr no je donekle zanimljiv
Stvar je vjerojatno i ukusa i onoga što si čitao kao klinac.
Nakon Bonellija, posebice jakih likova i scenarija: misterno, ken parker i par izdvojenih gore....marvelov cirkus mi izgledao baš debilno.
Sve neki superjunaci, sa super moćima i super potezima, mišići, te lete nešto, te neke zrake...idi be :D
Msm to je zanimljivo klincima s 3 godine do 5 maksimalno.
U glavnom na razini gormita, transformera i ovog što sada gledaju predškolci.
ae na zagora puca 20 ljudi iz pištolja s tri metra ali on izbjegne metke skakutanjem
slično james bondu...zabavan lik ali ništa ozbiljno
2015-08-06
Odlično, DD je jedini strip koji još redovno kupujem iako godinama zaostaje za talijanskim izdanjima. Nadam se da neće zasrsti film kao s onom američkom verzijom.
catabbath-
2015-08-22
catabbath wrote:Odlično, DD je jedini strip koji još redovno kupujem iako godinama zaostaje za talijanskim izdanjima. Nadam se da neće zasrsti film kao s onom američkom verzijom.
"Dilan dop"
splitska verzija DD
Similar topics
» HKS kreće u otvoreni rat protiv ABA lige. Kreće nova regionalna liga ?
» Filmski kolaž
» Ima neke poetske pravde!Pomakljali se medjusobno ljevicarski filmski 'kulturnjaci' zbog sukoba interesa
» Sedlar:Neka mi netko objasni po čemu je hrvatski filmski interes "Gašenje kina Zvezdara" i "Oslobođenje Skoplja"
» Filmski dnevnik forumaša
» Filmski kolaž
» Ima neke poetske pravde!Pomakljali se medjusobno ljevicarski filmski 'kulturnjaci' zbog sukoba interesa
» Sedlar:Neka mi netko objasni po čemu je hrvatski filmski interes "Gašenje kina Zvezdara" i "Oslobođenje Skoplja"
» Filmski dnevnik forumaša
Page 2 of 5