Hrvatski i Srpski književni jezici su ustvari Bosanski jezik
Page 4 of 5
Page 4 of 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Hrvatski i Srpski književni jezici su ustvari Bosanski jezik
Molim, turčine.Stanojko wrote:Da vidis da bih mogao! Nije ti losa ideja za vikend... Bravo, brate srbine!Regoč wrote:Idi u... Krušedol!Stanojko wrote:Svi govorite srpski, tuto kompleto... Al ajde, nek se deca zabavljaju...
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Potomce Tomislava, Zvonimira, Teodena i Izildura...opusti se... :)tre wrote:zar takvo što postoji??? vi imate mješavinu bugarskog, hrvatskog, mađarskog i turskog jezika i od svakog ste nešto maznuli i dobili ovo kako danas laprdateStanojko wrote:Svi govorite srpski, tuto kompleto... Al ajde, nek se deca zabavljaju...
Kako se to na tvom maternjem turskom piše?Stanojko wrote:Potomce Tomislava, Zvonimira, Teodena i Izildura...opusti se... :)tre wrote:zar takvo što postoji??? vi imate mješavinu bugarskog, hrvatskog, mađarskog i turskog jezika i od svakog ste nešto maznuli i dobili ovo kako danas laprdateStanojko wrote:Svi govorite srpski, tuto kompleto... Al ajde, nek se deca zabavljaju...
i engleskog..fudbal,basket...tre wrote:zar takvo što postoji??? vi imate mješavinu bugarskog, hrvatskog, mađarskog i turskog jezika i od svakog ste nešto maznuli i dobili ovo kako danas laprdateStanojko wrote:Svi govorite srpski, tuto kompleto... Al ajde, nek se deca zabavljaju...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Pojma nemam na turskom, ali srpski znas i ti vidim, ne treba ti prevod... :)tre wrote:Kako se to na tvom maternjem turskom piše?Stanojko wrote:Potomce Tomislava, Zvonimira, Teodena i Izildura...opusti se... :)tre wrote:zar takvo što postoji??? vi imate mješavinu bugarskog, hrvatskog, mađarskog i turskog jezika i od svakog ste nešto maznuli i dobili ovo kako danas laprdateStanojko wrote:Svi govorite srpski, tuto kompleto... Al ajde, nek se deca zabavljaju...
čak ni ono bre nije njihovo nego su to pokupili u grčkoj kad su imali bežaniju u ww1vuksadinare wrote:i engleskog..fudbal,basket...tre wrote:zar takvo što postoji??? vi imate mješavinu bugarskog, hrvatskog, mađarskog i turskog jezika i od svakog ste nešto maznuli i dobili ovo kako danas laprdateStanojko wrote:Svi govorite srpski, tuto kompleto... Al ajde, nek se deca zabavljaju...
Idu mi te njihove tuđice na kurac. Alergičan sam na njih i u hrvatskom jeziku.vuksadinare wrote:i engleskog..fudbal,basket...tre wrote:zar takvo što postoji??? vi imate mješavinu bugarskog, hrvatskog, mađarskog i turskog jezika i od svakog ste nešto maznuli i dobili ovo kako danas laprdateStanojko wrote:Svi govorite srpski, tuto kompleto... Al ajde, nek se deca zabavljaju...
Npr ja umisto link kažem poveznica.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
koji srpski? pa rekli smo da takvo što ne postoji turčineStanojko wrote:Pojma nemam na turskom, ali srpski znas i ti vidim, ne treba ti prevod... :)tre wrote:Kako se to na tvom maternjem turskom piše?Stanojko wrote:Potomce Tomislava, Zvonimira, Teodena i Izildura...opusti se... :)tre wrote:zar takvo što postoji??? vi imate mješavinu bugarskog, hrvatskog, mađarskog i turskog jezika i od svakog ste nešto maznuli i dobili ovo kako danas laprdateStanojko wrote:Svi govorite srpski, tuto kompleto... Al ajde, nek se deca zabavljaju...
Grupni sex - mNogomet! :) :) :) Bravo! Tako treba!RayMabus wrote:Idu mi te njihove tuđice na kurac. Alergičan sam na njih i u hrvatskom jeziku.vuksadinare wrote:i engleskog..fudbal,basket...tre wrote:zar takvo što postoji??? vi imate mješavinu bugarskog, hrvatskog, mađarskog i turskog jezika i od svakog ste nešto maznuli i dobili ovo kako danas laprdateStanojko wrote:Svi govorite srpski, tuto kompleto... Al ajde, nek se deca zabavljaju...
Tako i trjeba! Sve stranjsko polako maknuti iz jezika. Književnoga, naravno, narječja i govori su posve drugo.RayMabus wrote:Idu mi te njihove tuđice na kurac. Alergičan sam na njih i u hrvatskom jeziku.vuksadinare wrote:i engleskog..fudbal,basket...tre wrote:zar takvo što postoji??? vi imate mješavinu bugarskog, hrvatskog, mađarskog i turskog jezika i od svakog ste nešto maznuli i dobili ovo kako danas laprdateStanojko wrote:Svi govorite srpski, tuto kompleto... Al ajde, nek se deca zabavljaju...
De odjebi i odi pušti kurac lordu CaringtonuStanojko wrote:Grupni sex - mNogomet! :) :) :) Bravo! Tako treba!RayMabus wrote:Idu mi te njihove tuđice na kurac. Alergičan sam na njih i u hrvatskom jeziku.vuksadinare wrote:i engleskog..fudbal,basket...tre wrote:zar takvo što postoji??? vi imate mješavinu bugarskog, hrvatskog, mađarskog i turskog jezika i od svakog ste nešto maznuli i dobili ovo kako danas laprdateStanojko wrote:Svi govorite srpski, tuto kompleto... Al ajde, nek se deca zabavljaju...
2014-04-11
sam pojam "književni jezik" mi je uvijek bio malo otvoren, ako se to bazira na knjigama, pa nije isti način pisanja i leksika kod Augusta Cesarsa i Ranka Marinkovića, ili Eugena Kumičića, da ne idem još šire :D
Jel to onaj iz Dinastije? Saljes me kod njega na milokliz (sex)? C,c,c,c....RayMabus wrote:De odjebi i odi pušti kurac lordu CaringtonuStanojko wrote:Grupni sex - mNogomet! :) :) :) Bravo! Tako treba!RayMabus wrote:Idu mi te njihove tuđice na kurac. Alergičan sam na njih i u hrvatskom jeziku.vuksadinare wrote:i engleskog..fudbal,basket...tre wrote:
zar takvo što postoji??? vi imate mješavinu bugarskog, hrvatskog, mađarskog i turskog jezika i od svakog ste nešto maznuli i dobili ovo kako danas laprdate
Da slažem se. Službeni jezik je jezik kojim piše služba dakle uprava dakle država.kic wrote:
sam pojam "književni jezik" mi je uvijek bio malo otvoren, ako se to bazira na knjigama, pa nije isti način pisanja i leksika kod Augusta Cesarsa i Ranka Marinkovića, ili Eugena Kumičića, da ne idem još šire :D
Književni je malo zastario izraz mada se tu misli na knjige a onda nije bilo puno pismenih pa je to kao izraz za službeni onda.
2014-04-11
RayMabus wrote:Da slažem se. Službeni jezik je jezik kojim piše služba dakle uprava dakle država.kic wrote:
Književni je malo zastario izraz mada se tu misli na knjige a onda nije bilo puno pismenih pa je to kao izraz za službeni onda.
službeni / upravni jezik je točnije da
kic wrote:
Izvorno naziv jest označaval jezik koji se nalazi u knjigah jer ga se smatralo "oplemenjenim", ne čistim jezikom puka, ne jezikom njekoga kraja, već jezikom koji ima širi doseg. Hrvatska je književnost do srjedine 19. stoljeća, jezično gledano, regijska, ali u djelih svih pisacah, osobito štokavskih, postoji težnja da unosom inoregionalnih riečih učine svoje djelo razumivim na što većem području. Danas se uobičajeno rabi naziv standardni jezik, ali meni izraz književni jezik daje patinu starine i dašak romantike pa ga radije upotrjebljavam.
Postoji i izraz uredovni jer se rabi u uredih, no najprikladniji je izraz službeni jer se upotrjebljava u službenih prilikah, ne samo u upravi ili uredih, već i u školstvu te medijih.kic wrote:RayMabus wrote:Da slažem se. Službeni jezik je jezik kojim piše služba dakle uprava dakle država.kic wrote:
službeni / upravni jezik je točnije da
Milokliz je kurac, ne seks.
Prije nije bilo toliko birokracije , svećenstvo i plemstvo je uglavnom bilo pismeno pa je pojam književnog onda označavao kao neki jezik ( gramatika , pismo , izgovor ) kojim se kao trebalo pisat u knjigama.kic wrote:RayMabus wrote:Da slažem se. Službeni jezik je jezik kojim piše služba dakle uprava dakle država.kic wrote:
Književni je malo zastario izraz mada se tu misli na knjige a onda nije bilo puno pismenih pa je to kao izraz za službeni onda
službeni / upravni jezik je točnije da.
Uvođenjem službenog jezika ZAKONOM taj pojam postaje zastario i ne odgovara praksi.
2014-04-11
Književni jezik ne znači da je to jezik koji proistječe iz knjigah, u tom bi slučaju bil knjižni jezik. Književni jezik je jezik koji je prikladan za pisanje u knjige, jezik koji se smatra dovoljno bogatim za sve civilizacijske potrjebe njekoga trenutka, a njekada su sve civilizacijske stečevine bile u knjigah ili nisu bile civilizacijske stečevine.
A dojebnik? Jel to cin u vojsci ili svaler? :)Regoč wrote:Milokliz je kurac, ne seks.
Similar topics
» SDP predlaže jedan predmet za bosanski, hrvatski, srpski jezik i književnost (prvi korak ka kalifatu :D)
» 'Srpski svet'opet u akciji:'Hrvatski jezik nije hrvatski vec srpski'
» Za Hrvate, srpski jezik je "veseo" i "rustikalan": A kako nama zvuči hrvatski?
» ŠOK U SRBIJI- SELO VIJEĆINCI PROGLASILI HRVATSKI JEZIK KAO SLUŽBENI JEZIK SELA
» SANU: “Bosanski jezik ne postoji, jer ne postoji ni bosanski narod”
» 'Srpski svet'opet u akciji:'Hrvatski jezik nije hrvatski vec srpski'
» Za Hrvate, srpski jezik je "veseo" i "rustikalan": A kako nama zvuči hrvatski?
» ŠOK U SRBIJI- SELO VIJEĆINCI PROGLASILI HRVATSKI JEZIK KAO SLUŽBENI JEZIK SELA
» SANU: “Bosanski jezik ne postoji, jer ne postoji ni bosanski narod”
Page 4 of 5