'LETEĆI ČOVJEK' JE USPIO: SVOJIM 'FLYBOARDOM' PRELETIO KANAL LA MANCHE
Page 2 of 2
Page 2 of 2 • 1, 2
Re: 'LETEĆI ČOVJEK' JE USPIO: SVOJIM 'FLYBOARDOM' PRELETIO KANAL LA MANCHE
Postoje samo dvije mogućnosti: Realna je ona fotografija, koja se snimi na Marsu uz pomoć njima (NASA-i) poznatih podatakapismejker wrote:uglavnom skini tu bijelu kramu sa slike u fotošopu..
o boji neba u trenutku snimanja (od toga ovisi boja odbojnih zraka do leće kamere), te ona koju "'vajtbalansiramo na boju našega
sinje-plavog neba. Ovo zadnje se čini da lakše prepoznamo minerale, koje inače po boji prepoznajemo na Zemlji.
Sve ostalo je umjetnost i ovisi o oku umjetnika. To neki rade, ali me njihovi uradci ne zanimaju previše.
Last edited by Eroo on 4/8/2019, 11:41; edited 1 time in total
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Upssss...pogriješio sam gore: White-balanced je automatiziran (na PhotoScape) , glede na odabranu "marsovu" boju neba,pismejker wrote:Ja sam se intenzivno igrao Fotošopom sredinom i potkraj devedesetih,odlican je i najbolji,generalno za obradu slika..da u pravu si,i white balansed je nacin da se slika sredi..ima ona tri kliznika i malo ih nashtimavas...Prilicno sam rostao sto se tice fotoshopa,ali on trazi puno vremenaEroo wrote:Pa radim u PhotoScape. White-balanced imam na 3 (prvi foto) i 6 (drugi foto).pismejker wrote:probaj unsharp mask Ero,u fotošopu,i ona malo sa ostrinom se poigrati
Zadnji original je onakav kakav je prenesen iz NASA-e, nakon što je "debajeriziran".
U ovo zadnje se ne spuštam jer ne posjedujem program za "debajeriziranje" inače
crno-bijelih fotofrafija, snimljenih novom tehnikom(izum u NASA-i)
.
a ono "na 3 i na 6" se odnosi na "sharp". Naime, gornje fotografije su snimane s udaljenosti cca 14o m, pa sa pametnim odabirom
"sharp" možeš čak razlikovati i pijesak. S kamerom ChemCam to mogu čak prepoznavati i na udaljenosti preko 1 km.
Eroo wrote:Nije to tema.jastreb wrote:Ako tko ima patiti zbog raspada,onda su to,osim Krajišnika,Hrvati iz BIH,koji su raspadom Jugoslavije zauvijek otrgnuti od Hrvatske.Eroo wrote:Naše, kršćanske i europske, kojoj ti ne pripadaš, pa i dalje proživljavaš traumu raspada SFRJ.debotoijusto wrote:koje civilizacije ? koje vrijeme ? ti si u najbolju ruku osta u 74 cekas izmjene ustava sfrjEroo wrote:Ispunjava me ponosom biti dijelom ove civilizacije i živjeti ovo vrijeme.
Ponavljam: Ponosan sam da pripadam ovoj civilizaciji i da živim u ovo vrijeme.
Možeš li zamisliti da je ovo upravo fotografirano na Marsu i da po ovom terenu vozi
vozilo teško skoro 1 tonu, sa laboratorijem koje tvoja Yuga nije mogla niti u snovima zamisliti?
zanimljive teme za na zid kao veći posteri
immortal-
2014-04-16
Ima i puno boljih. Tko prati moje teme na Znanosti zna to. Ovo gore je moj "white balanced"i jako je približno,mortal wrote:Eroo wrote:Nije to tema.jastreb wrote:Ako tko ima patiti zbog raspada,onda su to,osim Krajišnika,Hrvati iz BIH,koji su raspadom Jugoslavije zauvijek otrgnuti od Hrvatske.Eroo wrote:Naše, kršćanske i europske, kojoj ti ne pripadaš, pa i dalje proživljavaš traumu raspada SFRJ.debotoijusto wrote:
koje civilizacije ? koje vrijeme ? ti si u najbolju ruku osta u 74 cekas izmjene ustava sfrj
Možeš li zamisliti da je ovo upravo fotografirano na Marsu i da po ovom terenu vozi
vozilo teško skoro 1 tonu, sa laboratorijem koje tvoja Yuga nije mogla niti u snovima zamisliti?
jer ne raspolažem s profesionalnom tehnikom,kao ni s programima za pretvaranje, s kojima raspolaže jedino NASA, odnosno njihov JPL.
Ili pogledajte ovo. To nisu snovi, to je realnost koja se upravo dogodila.
https://vimeo.com/347565673
In 2016 an exciting mission was ended.
The Rosetta spacecraft made its final manouver. A controlled hard-landing on the comet Churyumov-Gerasimenko (67p).
Before that Rosetta accompanied the Comet for more then 2 years. It researched valuable scientific data, brought a lander on to the comets surface and took a vast number of pictures.
2017 Esa released over 400000 images from Rosettas comet mission.
Based on these material Motion Designer Christian Stangl and Composer Wolfgang Stangl worked together to create this shortfilm.
The sequences are digitally enhanced real-footage from the probe.
https://vimeo.com/347565673
In 2016 an exciting mission was ended.
The Rosetta spacecraft made its final manouver. A controlled hard-landing on the comet Churyumov-Gerasimenko (67p).
Before that Rosetta accompanied the Comet for more then 2 years. It researched valuable scientific data, brought a lander on to the comets surface and took a vast number of pictures.
2017 Esa released over 400000 images from Rosettas comet mission.
Based on these material Motion Designer Christian Stangl and Composer Wolfgang Stangl worked together to create this shortfilm.
The sequences are digitally enhanced real-footage from the probe.
mortal wrote:Eroo wrote:Nije to tema.jastreb wrote:Ako tko ima patiti zbog raspada,onda su to,osim Krajišnika,Hrvati iz BIH,koji su raspadom Jugoslavije zauvijek otrgnuti od Hrvatske.Eroo wrote:Naše, kršćanske i europske, kojoj ti ne pripadaš, pa i dalje proživljavaš traumu raspada SFRJ.debotoijusto wrote:
koje civilizacije ? koje vrijeme ? ti si u najbolju ruku osta u 74 cekas izmjene ustava sfrj
https://live.staticflickr.com/65535/48448625166_27ea9045f5_o.jpg
Evo original u maksimalnoj rezoluciji.
Čestitam Zapati!
Page 2 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Mesić ima svog favorita za predsjednika-Miroslava:Mnogi će se iznenaditi što će taj čovjek napravitisto-ce-taj-covjek-napraviti156
» Taj čovjek... Ma mislim, čovjek, crnac neki
» Ruski špijunski avion preletio iznad Washingtona
» Leteći cirkus Andreja Plenkovića
» kalashnikov predstavio novi izum, leteći motocikl...
» Taj čovjek... Ma mislim, čovjek, crnac neki
» Ruski špijunski avion preletio iznad Washingtona
» Leteći cirkus Andreja Plenkovića
» kalashnikov predstavio novi izum, leteći motocikl...
Page 2 of 2