'LETEĆI ČOVJEK' JE USPIO: SVOJIM 'FLYBOARDOM' PRELETIO KANAL LA MANCHE
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
'LETEĆI ČOVJEK' JE USPIO: SVOJIM 'FLYBOARDOM' PRELETIO KANAL LA MANCHE
VELIKI POTHVAT
'LETEĆI ČOVJEK' JE USPIO: SVOJIM 'FLYBOARDOM' PRELETIO KANAL LA MANCHE Krenuo je s francuske plaže u 8:15, do Engleske je stigao za 20-ak minuta
Yves Herman / REUTERS
Deset dana nakon neuspjeha, leteći čovjek Franky Zapata uspio je u nedjelju na svojem izumu "flyboardu" preletjeti kanal La Manche koji razdvaja Francusku od Velike Britanije.
Zapata je krenuo u 8:15 s plaže Sangatte u Francuskoj i uspio se opskrbiti kerozinom na pola puta te se spustio dvadesetak minuta poslije u zaljev St. Margaret na južnoj obali Engleske.
Letio je preko mora na visini od 15 do 20 metara.
Njegov flyboard je autonomni leteći stroj pogonjen kerozinom koji je uskladišten u Zapatinu ruksaku, a opremljen je peterima mini turboreaktorima koji mu omogućuju da poleti i razvije brzinu do 190/km na sat stojeći u zraku, s autonomijom desetak minuta.
Zapata, koji je 'zarobio' pozornost javnosti 14. srpnja leteći iznad Elizejskih poljana u Parizu, pokušao je svoj podvig izvesti 25. srpnja, na dan kada je prije 110 godina Louis Bleriot kao prvi pilot preletio La Manche.
No, za prelet preko kanala koji dijeli Francusku i Englesku širine oko 35 kilometara, mora se opskrbljivati gorivom na putu. U prvom pokušaju promašio je platformu na brodu s koje se trebao opskrbiti gorivom i pao u more.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/leteci-covjek-je-uspio-svojim-flyboardom-preletio-kanal-la-manche-krenuo-je-s-francuske-plaze-u-815-do-engleske-je-stigao-za-20-ak-minuta/9201350/
'LETEĆI ČOVJEK' JE USPIO: SVOJIM 'FLYBOARDOM' PRELETIO KANAL LA MANCHE Krenuo je s francuske plaže u 8:15, do Engleske je stigao za 20-ak minuta
Yves Herman / REUTERS
Deset dana nakon neuspjeha, leteći čovjek Franky Zapata uspio je u nedjelju na svojem izumu "flyboardu" preletjeti kanal La Manche koji razdvaja Francusku od Velike Britanije.
Zapata je krenuo u 8:15 s plaže Sangatte u Francuskoj i uspio se opskrbiti kerozinom na pola puta te se spustio dvadesetak minuta poslije u zaljev St. Margaret na južnoj obali Engleske.
Letio je preko mora na visini od 15 do 20 metara.
Njegov flyboard je autonomni leteći stroj pogonjen kerozinom koji je uskladišten u Zapatinu ruksaku, a opremljen je peterima mini turboreaktorima koji mu omogućuju da poleti i razvije brzinu do 190/km na sat stojeći u zraku, s autonomijom desetak minuta.
Zapata, koji je 'zarobio' pozornost javnosti 14. srpnja leteći iznad Elizejskih poljana u Parizu, pokušao je svoj podvig izvesti 25. srpnja, na dan kada je prije 110 godina Louis Bleriot kao prvi pilot preletio La Manche.
No, za prelet preko kanala koji dijeli Francusku i Englesku širine oko 35 kilometara, mora se opskrbljivati gorivom na putu. U prvom pokušaju promašio je platformu na brodu s koje se trebao opskrbiti gorivom i pao u more.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/leteci-covjek-je-uspio-svojim-flyboardom-preletio-kanal-la-manche-krenuo-je-s-francuske-plaze-u-815-do-engleske-je-stigao-za-20-ak-minuta/9201350/
Re: 'LETEĆI ČOVJEK' JE USPIO: SVOJIM 'FLYBOARDOM' PRELETIO KANAL LA MANCHE
Ispunjava me ponosom biti dijelom ove civilizacije i živjeti ovo vrijeme.
koje civilizacije ? koje vrijeme ? ti si u najbolju ruku osta u 74 cekas izmjene ustava sfrjEroo wrote:Ispunjava me ponosom biti dijelom ove civilizacije i živjeti ovo vrijeme.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Naše, kršćanske i europske, kojoj ti ne pripadaš, pa i dalje proživljavaš traumu raspada SFRJ.debotoijusto wrote:koje civilizacije ? koje vrijeme ? ti si u najbolju ruku osta u 74 cekas izmjene ustava sfrjEroo wrote:Ispunjava me ponosom biti dijelom ove civilizacije i živjeti ovo vrijeme.
[size=14]John Cleese
@JohnCleese
[/size]
I see that Bosnian taekwondo champion Kerim Ahmedspahi has just set a new record for crushing building blocks with his head
Question : Why?
Ako tko ima patiti zbog raspada,onda su to,osim Krajišnika,Hrvati iz BIH,koji su raspadom Jugoslavije zauvijek otrgnuti od Hrvatske.Eroo wrote:Naše, kršćanske i europske, kojoj ti ne pripadaš, pa i dalje proživljavaš traumu raspada SFRJ.debotoijusto wrote:koje civilizacije ? koje vrijeme ? ti si u najbolju ruku osta u 74 cekas izmjene ustava sfrjEroo wrote:Ispunjava me ponosom biti dijelom ove civilizacije i živjeti ovo vrijeme.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Više mi je Hrvata iz zap.Hercegovine reklo,da kad bi onda znali da se Hercegovina neće pripojiti HR,nikada ne bi podržali raspad.jastreb wrote:Ako tko ima patiti zbog raspada,onda su to,osim Krajišnika,Hrvati iz BIH,koji su raspadom Jugoslavije zauvijek otrgnuti od Hrvatske.Eroo wrote:Naše, kršćanske i europske, kojoj ti ne pripadaš, pa i dalje proživljavaš traumu raspada SFRJ.debotoijusto wrote:koje civilizacije ? koje vrijeme ? ti si u najbolju ruku osta u 74 cekas izmjene ustava sfrjEroo wrote:Ispunjava me ponosom biti dijelom ove civilizacije i živjeti ovo vrijeme.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
daj srbendo odjebi s tom usranom jugom. ako nekome fali to je vama "jugoslovenima". da je valjala ne bi se raspala.jastreb wrote:Više mi je Hrvata iz zap.Hercegovine reklo,da kad bi onda znali da se Hercegovina neće pripojiti HR,nikada ne bi podržali raspad.jastreb wrote:Ako tko ima patiti zbog raspada,onda su to,osim Krajišnika,Hrvati iz BIH,koji su raspadom Jugoslavije zauvijek otrgnuti od Hrvatske.Eroo wrote:Naše, kršćanske i europske, kojoj ti ne pripadaš, pa i dalje proživljavaš traumu raspada SFRJ.debotoijusto wrote:koje civilizacije ? koje vrijeme ? ti si u najbolju ruku osta u 74 cekas izmjene ustava sfrjEroo wrote:Ispunjava me ponosom biti dijelom ove civilizacije i živjeti ovo vrijeme.
2014-12-30
Nije to tema.jastreb wrote:Ako tko ima patiti zbog raspada,onda su to,osim Krajišnika,Hrvati iz BIH,koji su raspadom Jugoslavije zauvijek otrgnuti od Hrvatske.Eroo wrote:Naše, kršćanske i europske, kojoj ti ne pripadaš, pa i dalje proživljavaš traumu raspada SFRJ.debotoijusto wrote:koje civilizacije ? koje vrijeme ? ti si u najbolju ruku osta u 74 cekas izmjene ustava sfrjEroo wrote:Ispunjava me ponosom biti dijelom ove civilizacije i živjeti ovo vrijeme.
Ponavljam: Ponosan sam da pripadam ovoj civilizaciji i da živim u ovo vrijeme.
Možeš li zamisliti da je ovo upravo fotografirano na Marsu i da po ovom terenu vozi
vozilo teško skoro 1 tonu, sa laboratorijem koje tvoja Yuga nije mogla niti u snovima zamisliti?
dosad je Mars bio crven..sto se dogodilo???
Gledee temije...cestitke na tom bordu,tom liku..ja cekam ful funjkcionalnu platformu,koja se moze kretati tlom,zrakom i bar povrsinom mora,kao opcenito personalno prijevozno sredstvo..
Gledee temije...cestitke na tom bordu,tom liku..ja cekam ful funjkcionalnu platformu,koja se moze kretati tlom,zrakom i bar povrsinom mora,kao opcenito personalno prijevozno sredstvo..
Guest- Guest
Glede na to s kim se družiš, ovo ti vjerujem.jastreb wrote:Više mi je Hrvata iz zap.Hercegovine reklo,da kad bi onda znali da se Hercegovina neće pripojiti HR,nikada ne bi podržali raspad.jastreb wrote:Ako tko ima patiti zbog raspada,onda su to,osim Krajišnika,Hrvati iz BIH,koji su raspadom Jugoslavije zauvijek otrgnuti od Hrvatske.Eroo wrote:Naše, kršćanske i europske, kojoj ti ne pripadaš, pa i dalje proživljavaš traumu raspada SFRJ.debotoijusto wrote:koje civilizacije ? koje vrijeme ? ti si u najbolju ruku osta u 74 cekas izmjene ustava sfrjEroo wrote:Ispunjava me ponosom biti dijelom ove civilizacije i živjeti ovo vrijeme.
"White-balanced" na naše sinje-plavo nebo. Što će reći, onako kako bi izgledalo pod našim nebom. Sve u mojoj režiji, naravno.pismejker wrote:dosad je Mars bio crven..sto se dogodilo???
pismejker wrote:dosad je Mars bio crven..sto se dogodilo???
PS: Evo, u marsovim bojama (veće rezolucije mi program ne dozvoljava postaviti, nažalost)
probaj unsharp mask Ero,u fotošopu,i ona malo sa ostrinom se poigrati
Guest- Guest
uglavnom skini tu bijelu kramu sa slike u fotošopu..
Guest- Guest
Pa radim u PhotoScape. White-balanced imam na 3 (prvi foto) i 6 (drugi foto).pismejker wrote:probaj unsharp mask Ero,u fotošopu,i ona malo sa ostrinom se poigrati
Zadnji original je onakav kakav je prenesen iz NASA-e, nakon što je "debajeriziran".
U ovo zadnje se ne spuštam jer ne posjedujem program za "debajeriziranje" inače
crno-bijelih fotofrafija, snimljenih novom tehnikom(izum u NASA-i)
.
Ja sam se intenzivno igrao Fotošopom sredinom i potkraj devedesetih,odlican je i najbolji,generalno za obradu slika..da u pravu si,i white balansed je nacin da se slika sredi..ima ona tri kliznika i malo ih nashtimavas...Prilicno sam rostao sto se tice fotoshopa,ali on trazi puno vremenaEroo wrote:Pa radim u PhotoScape. White-balanced imam na 3 (prvi foto) i 6 (drugi foto).pismejker wrote:probaj unsharp mask Ero,u fotošopu,i ona malo sa ostrinom se poigrati
Zadnji original je onakav kakav je prenesen iz NASA-e, nakon što je "debajeriziran".
U ovo zadnje se ne spuštam jer ne posjedujem program za "debajeriziranje" inače
crno-bijelih fotofrafija, snimljenih novom tehnikom(izum u NASA-i)
.
Guest- Guest
Postoje samo dvije mogućnosti: Realna je ona fotografija, koja se snimi na Marsu uz pomoć njima (NASA-i) poznatih podatakapismejker wrote:uglavnom skini tu bijelu kramu sa slike u fotošopu..
o boji neba u trenutku snimanja (od toga ovisi boja odbojnih zraka do leće kamere), te ona koju "'vajtbalansiramo na boju našega
sinje-plavog neba. Ovo zadnje se čini da lakše prepoznamo minerale, koje inače po boji prepoznajemo na Zemlji.
Sve ostalo je umjetnost i ovisi o oku umjetnika. To neki rade, ali me njihovi uradci ne zanimaju previše.
Last edited by Eroo on 4/8/2019, 11:41; edited 1 time in total
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Mesić ima svog favorita za predsjednika-Miroslava:Mnogi će se iznenaditi što će taj čovjek napravitisto-ce-taj-covjek-napraviti156
» Taj čovjek... Ma mislim, čovjek, crnac neki
» Ruski špijunski avion preletio iznad Washingtona
» Leteći cirkus Andreja Plenkovića
» kalashnikov predstavio novi izum, leteći motocikl...
» Taj čovjek... Ma mislim, čovjek, crnac neki
» Ruski špijunski avion preletio iznad Washingtona
» Leteći cirkus Andreja Plenkovića
» kalashnikov predstavio novi izum, leteći motocikl...
Page 1 of 2