ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ovo se nije komentiralo

Page 14 of 17 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17  Next

Go down

ovo se nije komentiralo  - Page 14 Empty Re: ovo se nije komentiralo

Post by Guest 12/6/2019, 01:40

Speare Shaker wrote:
Speare Shaker wrote:
Gnječ wrote:
Speare Shaker wrote:
Gnječ wrote:

zigota nije nakupina stanica! zigota je oplođena jajna stanica. najveća zigota  je nojevo jaje.

Ti si se izlegao iz jajeta?
Pa dobro, to bi lako objasnilo stupanj razvijenosti tvog uma.

svi smo se izlegli iz jajeta ako nisi znao. sad znaš.

Hoćeš reći da smo svi zapravo dinosauri?

Referiram se na činjenicu da si tvrdio, a vjerojatno i dalje tvrdiš kako su ptice zapravo dinosauri.

pa ptice jesu dinosauri to svatko normalan zna. kazuar je dinosaur vrsta velociraptora

ovo se nije komentiralo  - Page 14 Cassowary-p1-1024x629

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 12/6/2019, 01:41

Speare Shaker wrote:
veber wrote:
Speare Shaker wrote:
veber wrote:
nakupina stanica nije svjesno biće. 

Zigota je nakupina stanica otprilike kao i tvoj mozak.
I da, kada se već laćaš priče o svijesti, definiraj što je to svijest i po kojem to kriteriju zigota nije svjesno biće.
odi se dotipkavat s metildom. šapući joj u ovaj kasni sat, volite se, mladi ste. pazite samo da joj muž ne uleti. teško da bi ti filozofiranje prošlo kod autohtonog cepljenog rvata.

Dobro, hoću li ja dobiti odgovor na svoja pitanja ili na ovaj način posredno priznaješ da lupetaš bezveze samo da nešto lupetaš?
koja te pitanja muče

osobno sam protivnik abortusa ali bi partnericu podržao da želi zadržati dijete, ne bi da je debil odnosno downov sindrom, gdje je ekipa sebično zadržala plod pa onda licemjerno cvile da im treba pomoć.

imam djece više s više komada, ovo komada isčitavaj kao lijepih žena.

vjeran sam

sa svim bivšima sam u korektnim odnosima, ne trebam lutku niti rujku

s obzirom da me zna ekipa s foruma lako me opovrgnu.

kaj te još zanima?

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 12/6/2019, 01:42

Gnječ wrote:
Speare Shaker wrote:
Speare Shaker wrote:
Gnječ wrote:
Speare Shaker wrote:

Referiram se na činjenicu da si tvrdio, a vjerojatno i dalje tvrdiš kako su ptice zapravo dinosauri.

pa ptice jesu dinosauri to svatko normalan zna. kazuar je dinosaur vrsta velociraptoraovo se nije komentiralo  - Page 14 Cassowary-p1-1024x629

Ma ptice nisu dinosauri nego potomci dinosaura. I to jedini preživjeli.
Osim možda tebe, ako ćemo ti vjerovati da si i ti potomak dinosaura.
Čekaj, jel' to znači da si ti zapravo ptica?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/6/2019, 01:43

Speare Shaker wrote:
Gnječ wrote:
Speare Shaker wrote:
Gnječ wrote:
Speare Shaker wrote:

potomci dinosaura.

Ti si potomak dinosaura?
Pa dobro, to bi ponešto objasnilo strukturu tvog uma.

ajd prestani filozofirat filozofiju palanke. skoncentriši se na temu sem ako dejstvuješ da zbuniš neprijatelje.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/6/2019, 01:44

veber wrote:

kaj te još zanima?

U vezi tvog osobnog života?
Apsolutno ništa. Kao niti bilo kog normalnog čovjeka.
Nisam ti ni postavio tako intonirano pitanje.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/6/2019, 01:47

A ništa dečki, ako niste u stanju napisati nešto smisleno u vezi teme ili općenito, onda se rastajemo za večeras. 
Čitamo se u jutro ili tijekom dana. Ili slijedeće noći.
Laku noć i ugodan vam san.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/6/2019, 01:50

Speare Shaker wrote:A ništa dečki, ako niste u stanju napisati nešto smisleno u vezi teme ili općenito, onda se rastajemo za večeras. 

ti nisi napisao ništa u svezi teme.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by prckov 12/6/2019, 03:26

Gnječ wrote:
Speare Shaker wrote:
Speare Shaker wrote:
kaya wrote:
Speare Shaker wrote:

Ne, ja govorim o znanstveno utvrđenim činjenicama, a to su zapravo jedine činjenice koje na ovom svijetu nekog vraga i vrijede.
I to onima posredovanima od pravih, prirodnih i egzaktnih znanosti (biologija) i njima pridruženih disciplina (medicina).
Ti si zapravo ta koja se oslanja isključivo na tlapnje i kako vlastite tako i one prihvatljive društvu.
te tlapnje o kojima ja govorim uređuju potpuno tvoj život, i život svih, i općenito sve odnose u društvu. bez njih život bi bio jedna velika zbrka. 
koje eto ti ne priznaješ kako bi kao dao znanstvenu podlogu metildnim pizdarijama. 
znači ona provali glupost kako je pobačaj isto što i čedomorstvo

Pobačaj je isto što i čedmorstvo, po znanstvenim kriterijima.
Ne po pravnim odnosno u konačnici političkim, jer politika kroji pravo.
I ja nikada nisam poricao veliku ulogu prava u organizaciji društvenog života. Što je društvo složenije, to je uloga prava veća, ali pravo NIKADA I PO NITI KOJEM OBJEKTIVNOM KRITERIJU NIJE I NIKADA NEĆE POSTATI ZNANOŠĆU.
Za pravo se čak ne može reći da je znanstvena disciplina, jer su znanstvene discipline nasušno ovisne o pojedinim znanostima (kao statistika o matematici) i bez njih ne bi postojale, ne može se reći da je pravo intepretativna znanost poput povijesti, jer takve nasušno ovise o svojim izvorima (arheologija, dokumentacijska građa), pravo je jednostavno izmišljotina, bastard i sluga politike koja sa njim radi što hoće i pri tome sama postavlja temelje pravnom uređenju kojoj joj pomaže opstanku na vlasti odnosno ostvarenju vlastitih interesa.
Dakle, ako netko priča pizdarije kako bi pokrio svoje očite kontradikcije i interne nakaradnosti, onda si to upravo ti.

I da, ako tvrdiš da je pravo znanost, po kojim je to znanstvenim kriterijima i u skladu sa kojim znanstvenim spoznajama Hitler Židove stavio van zakona odnosno za njih odredio ponižavajući pravni status?

Reductio ad Hitlerum  pseudo-Latin for "reduction to Hitler"; sometimes argumentum ad Hitlerum, "argument to Hitler", ad Nazium, "to Nazism"), or playing the Nazi card, is an attempt to invalidate someone else's position on the basis that the same view was held by Adolf Hitler or the Nazi Party.

Coined by Leo Strauss in 1953, reductio ad Hitlerum borrows its name from the term used in logic, reductio ad absurdum (reduction to the absurd). According to Strauss, reductio ad Hitlerum is a form of ad hominem, ad misericordiam, or a fallacy of irrelevance. The suggested rationale is one of guilt by association. It is a tactic often used to derail arguments, because such comparisons tend to distract and anger the opponent.
cuj ovog jebote   :D
jesi ti procito sta pise na tome sto si stavio glupane
dakle tupane ruductio ad hitlerum bi bilo da je sejki reko da je I hitler isto mislio da abortus nije ubistvo
ovo kako si ti povezo je na razini djece sa posebnim potrebama
prckov
prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Post by Maggie19 12/6/2019, 10:41

veber wrote:
Maggie19 wrote:
Eroo wrote:PS: Nisam primijetio da se u medijima ikad raspravljalo o psihičkim oštećenjima
kod žena koje su prošle kroz kalvariju abortusa. Ništa manja nisu ni kod njihovih partnera-muževa.
malo su konkretnija ona kod nezeljene ili odbacene djece.
Zanemarene, zlostavljane, stigmatizirane..
Bilo da su ostavljena ili zive u nefunkcionalnim obiteljima.
Abortus nije kontracepcija, ali je svakako pravo.
Vecina zena se ne odlucuje na abortus iz zabave.
stvar je u licemjerstvu. nakupina stanica nije svjesno biće. ovo što zastupaju šeksi i metiljkava je čisto nasilništvo nad drugom osobom. ne zastupaju pravo odojka ili janca, naravno reći će da to nije isto.

što god oni drobili, boga nema. ne u toj formi koji metillki imputira župnik. šejki je a priori pa nema rasprave s njim.

kada mi je jedna zgodna zatrudnjela, metiljava bi si žile zrezala. oboje smo pogrješili, ne koristeći prezervativ. ona je odlučila zadržat plod strasti. tako da imam jednu sivooku. ali odabir je bio na njoj. ne na meni. i ispoštivao bi bilo koju njenu odluku. kada vidim to dijete naravno da sam protivnik abortusa. ali kako moja L veli, stari koji si ti šovinist, homofob i zastupaš pedere.

ono što ovo dvoje ne kuži. možda se ne rodimo slobodni, ali imamo pravo na slobodu i na svoj odabir.

tamo oko gospe vas upoznam, moju sivooku i tebe :kiss:
osobno ih ne poznajem, stoga ne bih ni komentirala njihova misljenja na taj nacin.
Iskljucivanje socioloskog i psiholoskog, a isticanje bioloskog sigurno nije pravi put kod definiranja ove tematike i prava koja iz nje proizlaze.
Odavno je individualno prevladalo opce, stoga se ni ne moze drugacije pristupat ovoj temi.
Ionako smo pri kraju.

2019-01-30

Back to top Go down

Post by Maggie19 12/6/2019, 10:42

P.s. A, za sivooku nisam znala, no znas da volim djecu.
Stoga cu je vrlo rado upoznat ;-)

2019-01-30

Back to top Go down

Post by Maggie19 12/6/2019, 10:45

Speare Shaker wrote:
Maggie19 wrote:

Ne postoji pravo na ubijanje ljudskog bića u bilo kojoj formi ili fazi svoga razvoja.
Pogotovo ne u obliku temeljnog ljudskog prava za što se na zapadu vodi žestoka kampanja.
U biti je riječ o zloporabi prava radi toga da bi određena politika stekla naklonost određenih utjecajnih skupina.
Da, većina žena to ne radi radi zabave, ali nitko ne kaže da sa tim ženama ne treba suosjećati ili ih ne treba razumjeti, one su izložene ogromnom pritisku okoline da učine to što su učinile, no to i dalje ne mijenja činjenicu da je po znanstvenim kriterijima nasilno inducirani abortus zapravo obično ubojstvo.
ne mogu nikad tako razmisljat jer ne mogu iskljucit sociolosko-psiholoske elemente, pa ni civilizacijske.
Cinjenica je da izumiremo, no stoga ne mozemo biti manje ljudi.

2019-01-30

Back to top Go down

Post by veber 12/6/2019, 10:51

Maggie19 wrote:P.s. A, za sivooku nisam znala, no znas da volim djecu.
Sada znaš ali L je tatina ljubimica. I shodno tome ne ferma me dva posto

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Maggie19 12/6/2019, 11:02

veber wrote:
znam..pusa za L. :-))

2019-01-30

Back to top Go down

Post by Guest 12/6/2019, 11:10

Maggie19 wrote:
Speare Shaker wrote:
Maggie19 wrote:

Ne postoji pravo na ubijanje ljudskog bića u bilo kojoj formi ili fazi svoga razvoja.
Pogotovo ne u obliku temeljnog ljudskog prava za što se na zapadu vodi žestoka kampanja.
U biti je riječ o zloporabi prava radi toga da bi određena politika stekla naklonost određenih utjecajnih skupina.
Da, većina žena to ne radi radi zabave, ali nitko ne kaže da sa tim ženama ne treba suosjećati ili ih ne treba razumjeti, one su izložene ogromnom pritisku okoline da učine to što su učinile, no to i dalje ne mijenja činjenicu da je po znanstvenim kriterijima nasilno inducirani abortus zapravo obično ubojstvo.
ne mogu nikad tako razmisljat jer ne mogu iskljucit sociolosko-psiholoske elemente, pa ni civilizacijske.
Cinjenica je da izumiremo, no stoga ne mozemo biti manje ljudi.

Induced Abortion and Breast Cancer

• Abortion increases a woman’s overall risk of breast cancer by 30 per cent.
  • The risk is likely much higher in women who have a first abortion at a young age, or who have a family history of breast cancer.
  • Since 1957, 23 of 37 worldwide studies show an increased breast cancer risk with abortion, a risk as high as 310 per cent.
  • Ten of fifteen U.S. studies confirm the abortion-breast cancer link.
  • The biological rationale for breast cancer development is related to the woman’s unprotected internal exposure to estrogen when a pregnancy is abruptly terminated early in gestation.
  • The magnitude of the risk has, until recently, been hidden by studies of poor quality, many of which have failed to separate induced abortion from low-risk spontaneous miscarriage.
  • The medical establishment is often slow to accept and respond to emerging data, slowed further, in this case, by the conflicting politics of abortion.

ovo je samo jedna od posljedica abortusa
ostale su na sljedećim linkovima

https://www.deveber.org/womens-health-after-abortion/

https://www.womensresourceclinic.org/post-abortion-syndrome-and-symptoms
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/6/2019, 12:12

i onda manijak Carlin kaže da pro-life ne voli žene
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 12/6/2019, 12:46

Maggie19 wrote:
veber wrote:
znam..pusa za L. :-))
Rekoh L da ju pozdravlha megi, a ona meni, jel to ona ženska kaj mi je čoksu poslala? Je ali za tebe nije ženska,Joooj stari kao da ti je 15, jebga.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 12/6/2019, 12:49

Gnječ wrote:
Speare Shaker wrote:A ništa dečki, ako niste u stanju napisati nešto smisleno u vezi teme ili općenito, onda se rastajemo za večeras. 

ti nisi napisao ništa u svezi teme.
tema je 

ovo se nije komentiralo  - Page 14 Metild10
samozapočinjanje rasprave o tom da li je metilda neobrazovana i zatucana to je tema, a podtema je glavinjanje dotične i njenog odvjetnika i jamca šejkera o marihuani... poslije su zabrijali o zigoti i krvoločnom ubijanju....

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 12/6/2019, 13:08

potom je krenula sa svojim manevrima u rangu slona i staklarske radnje pa ustvrdila slijedeće...
ovo se nije komentiralo  - Page 14 Metild11
koji je btw relativno prosječan u okviru svoje struke, a posebno u okviru specijalizacije, od početka vrednovanja doktora od strane pacijenata nije u stanju ni čvrstu četvorku dobiti, nego je stalno na granici između 3 i 4, tj cijelih 3,6 da budemo precizni... eto ja bih ga poslao Draženu Begiću na dodatnu specijalizaciju pa da iza njegovog stručnog mišljenja bude i izvrsnost u radu, koje mu očito itekako nedostaje....

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Guest 12/6/2019, 14:14

michaellcmacha wrote:potom je krenula sa svojim manevrima u rangu slona i staklarske radnje pa ustvrdila slijedeće...
ovo se nije komentiralo  - Page 14 Metild11
koji je btw relativno prosječan u okviru svoje struke, a posebno u okviru specijalizacije, od početka vrednovanja doktora od strane pacijenata nije u stanju ni čvrstu četvorku dobiti, nego je stalno na granici između 3 i 4, tj cijelih 3,6 da budemo precizni... eto ja bih ga poslao Draženu Begiću na dodatnu specijalizaciju pa da iza njegovog stručnog mišljenja bude i izvrsnost u radu, koje mu očito itekako nedostaje....

možeš li nam dati neki uvid u stavove dr. Begića o marihuani? neki članak, objavljeni rad.. bilo što?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/6/2019, 16:49

ja sam našla samo ovo – bio je član povjerenstva pri obrani ovog dilomskog:

1. SAžETAK

Korištenje kanabinoida u liječenju shizofrenije

Danijela Matijaš

Shizofrenija je dugotrajna psihijatrijska bolest s heterogenom genetskom i
neurobiološkom pozadinom te se prezentira kao kombinacija različitih simptoma –
pozitivnih (halucinacije i deluzije), negativnih (odsustvo volje i motivacije) te
kognitivnih (smetnje pažnje i apstraktnog mišljenja). U mehanizamu nastanka bolesti
karakteristična je hiperaktivnost dopaminergičkog sustava u mezolimbičkom putu te
disfunkcija glutamatergičkih i gabaergičkih puteva. Trenutačno je glavni način
liječenja uporaba antipsihotika koji blokiraju transmisiju preko dopaminskog
receptora. Unatoč njihovoj učinkovitosti u liječenju pozitivnih simptoma, negativni i
kognitivni simptomi i dalje predstavljaju terapijski izazov. Također su povezani sa
nizom značajnih nuspojava što vodi slaboj suradljivosti pacijenata. Prema tome,
neophodni su inovativni pristupi i istraživanje novih metoda liječenja.
Dokazi studija na životinjama ukazuju na moguću uporabu specifične komponente
marihuane (Cannabis sativa) – kanabidiola (CBD), koji nema psihoaktivno djelovanje
poput glavne sastavnice tertrahidrokanabinola (THC), a pokazao se kao protektivan
čimbenik kod razvoja psihoze. Rezultati istraživanja sa zdravim dobrovoljcima,
nekoliko prikaza slučaja bolesnika te istraživanja kliničke populacije ukazuju na
relativno dobru podnošljivost kanabidiola u dozama do 1500 mg/dan. S druge strane,
antipsihotični učinak je vidljiv tek u jednoj studiji te kliničkom prikazu. Stoga se može
zaključiti da zasad nema dovoljno istraživanja koja potkrepljuju uporabu CBD-a u
liječenju shizofrenije.
Ključne riječi: shizofrenija, antipsihotici, kanabis, kanabinoidi, kanabidiol

6. ODNOS SHIZOFRENIJE I MARIHUANE

Medicinska svojstva kanabisa poznata su stoljećima; prva dokumentirana uporaba
datira iz 2800. pr. Kr. kada su bila opisana njegova halucinogena i analgetička
svojstva. U prvoj polovici 20. stoljeća, nekoliko farmaceutskih kompanija je istaknulo
korištenje kanabisa u indikacijama kao što su astma i bol, ali nakon toga je njegova
upotreba naglo pala, uglavnom zbog nepredvidivih učinaka, ali također i zbog sociopolitičkih
problema (46). No, s druge strane niz istraživanja ukazuje na povezanost
između kanabisa i shizofrenije (47, 48, 49). Poznato je da su učestala uporaba
kanabisa i psihotični poremećaji kao što je shizofrenija međusobno povezani u općoj
populaciji (50, 51) i da su teški korisnici marihuane izrazito zastupljeni među novim
slučajevima shizofrenije (52). Međutim, razlozi te povezanosti nisu jednostavno
objašnjivi. Također, pacijenti sa poremećajima iz spektra shizofrenije koji koriste
kanabis imaju raniji početak bolesti nego pacijenti koji ne koriste kanabis (53, 54).
Dugotrajna teška uporaba kanabisa (bez prisutne shizofrenije) može voditi smanjenju
volumena hipokampusa i amigdale te redukciji bijele tvari malog mozga. Također je
uočen i smanjeni volumen talamusa (55, 56). Ova otkrića su analogna onima
pronađenima u shizofreniji. Međutim, navedene abnormalnosti mozga ipak nisu
specifične. Dodatno, korištenje marihuane može provocirati psihotične epizode u
shizofrenih pacijenata, što se sve pripisuje učinku THC-a (47, 48, 49). Nasuprot
tome, prisutnost drugog fitokanabinoida CBD-a u sojevima Cannabisa se pokazala
kao protektivna u pojavi psihotičnih reakcija i kognitivnog pogoršanja (57). U ovom
kontekstu Di Forti i sur. (58) ustanovljuju da je uporaba Cannabisa koji sadrži visoke
koncentracije THC-a i niske CBD-a povezana sa većim rizikom od prve psihotične
epizode

pretpostavljam da na ovo neće biti komentara
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 13/6/2019, 06:20

neke je teme dobro otvoriti radi boljeg upoznavanja s tematikom..
tražila sam linkove nekatoličkih portala i studija (da mi se ne zamjeri pristranost katoličkih) pa sam tako našla i ove podatke:

What are the other health effects of marijuana?

Marijuana use may have a wide range of effects, both physical and mental.

Physical Effects

• Breathing problems. Marijuana smoke irritates the lungs, and people who smoke marijuana frequently can have the same breathing problems as those who smoke tobacco. These problems include daily cough and phlegm, more frequent lung illness, and a higher risk of lung infections. Researchers so far haven't found a higher risk for lung cancer in people who smoke marijuana.8

• Increased heart rate. Marijuana raises heart rate for up to 3 hours after smoking. This effect may increase the chance of heart attack. Older people and those with heart problems may be at higher risk.

• Problems with child development during and after pregnancy. One study found that about 20% of pregnant women 24-years-old and younger screened positive for marijuana. However, this study also found that women were about twice as likely to screen positive for marijuana use via a drug test than they state in self-reported measures.9 This suggests that self-reported rates of marijuana use in pregnant females is not an accurate measure of marijuana use and may be underreporting their use. Additionally, in one study of dispensaries, nonmedical personnel at marijuana dispensaries were recommending marijuana to pregnant women for nausea, but medical experts warn against it. This concerns medical experts because marijuana use during pregnancy is linked to lower birth weight10 and increased risk of both brain and behavioral problems in babies. If a pregnant woman uses marijuana, the drug may affect certain developing parts of the fetus's brain. Children exposed to marijuana in the womb have an increased risk of problems with attention,11memory, and problem-solving compared to unexposed children.12 Some research also suggests that moderate amounts of THC are excreted into the breast milk of nursing mothers.13 With regular use, THC can reach amounts in breast milk that could affect the baby's developing brain. More research is needed. Read ourMarijuana Research Report for more information about marijuana and pregnancy.

• Intense Nausea and Vomiting. Regular, long-term marijuana use can lead to some people to develop Cannabinoid Hyperemesis Syndrome. This causes users to experience regular cycles of severe nausea, vomiting, and dehydration, sometimes requiring emergency medical attention.14

https://www.drugabuse.gov/publications/drugfacts/marijuana
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 14 of 17 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17  Next

Back to top

- Similar topics