ovo se nije komentiralo
Page 23 of 50
Page 23 of 50 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 36 ... 50
Re: ovo se nije komentiralo
dobro sad,teta-Meti nije nikom prijetila lomačom,sve ostalo je legala..
Guest- Guest
Daj ne seri..pismejker wrote:Tja..sasvim demokratski..sto tu nije uredu.._Na zapadu mosh kopati o nekom informacije iz legalnih izvora bez beda..pogotovo o javnim licnostima i politicarima..kaya wrote:Je, ne nije fanatik, samo ce vladu pitati da se ocituje o psovkamapismejker wrote:Pa nije,ali je lov na vjestice uzeo maha,a prosjecna zena se zeli proglasiti ovisnikom i vjerskim fanatikom,bez razloga..Speare Shaker wrote:pismejker wrote:
u biti imas dva linka gore...procitaj..
Postoji čitava gomila sličnih linkova i studija prezentiranih na njima, tako da to zaista i nije neka posebna tajna.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Alkoholizam
Grupa: Duševne bolesti i stanja, bolesti ovisnosti
Klinička slika / Dijagnoza
Liječenje
Klinička slika / Dijagnoza
Stalna apsorpcija velikih količina alkohola rezultira nakon nekog vremena razvojem tolerancije na njegove učinke. Toleranciju uzrokuje navikavanje stanica središnjeg živčanog sustava na alkohol. Fizička ovisnost koja prati to razvijanje tolerancije je jaka, a svako ustezanje od alkohola dovodi do neželjenih učinaka koji mogu rezultirati i smrću. Simptomi apstinencije (ustezanja od alkohola) obično počinju 12 do 48 sati nakon prekida unosa, a uključuju drhtavicu, slabost, znojenje, simptome probavnog trakta. Javlja se i alkoholna halucinoza koja nastaje nakon naglog prekida dugotrajnog uzimanja alkohola. Manifestira se slušnim iluzijama i halucinacijama. Halucinacije obično prestaju i pacijent se oporavi unutar 1 do 3 tjedna. Stanje nalikuje shizofreniji, no nema poremećaja u razmišljanju niti je anamneza tipična za shizofreniju. Pojava halucinacija inače obično prethodi deliriumu tremensu.Delirium tremens počinje 48 do 72 sata nakon prekida uzimanja alkohola, a očituje se napadajima tjeskobnosti, depresijom, zbunjenošću, lošim snom, jakim znojenjem, a česte su i prolazne halucinacije. S napredovanjem delirijuma javlja se tremor šaka (tresu se u mirovanju), a može se proširiti i na glavu i na trup. Znakovi oporavka trebali bi se početi pojavljivati unutar 12 do 24 sata, a ukoliko dođe do znatnog povišenja tjelesne temperature, to nije dobar prognostički znak.
Alkohol ima izravno toksično djelovanje na jetru, što se pojačava i slabom prehranom kao posljedicom gubitka apetita zbog pretjeranog uzimanja alkohola. Najznačajnija oštećenja organa kod alkoholičara su ciroza (alkoholna bolest jetre), periferna neuropatija (oštećenja završetaka živaca), oštećenje mozga, kardiomiopatija (bolest srčanog mišića) najčešće u kombinaciji s aritmijama (poremećaj srčanog ritma), gastritis (upalna bolest želuca), a može se javiti i pankreatitis (upala gušterače).
2015-08-15
dobro.,.,dala si si oduska ,sad probaj argumentirano...GD JE TETA METI POGRIJESILA?..T osto zeli nes sasvim legalno ispitati??kaya wrote:Daj ne seri..pismejker wrote:Tja..sasvim demokratski..sto tu nije uredu.._Na zapadu mosh kopati o nekom informacije iz legalnih izvora bez beda..pogotovo o javnim licnostima i politicarima..kaya wrote:Je, ne nije fanatik, samo ce vladu pitati da se ocituje o psovkamapismejker wrote:Pa nije,ali je lov na vjestice uzeo maha,a prosjecna zena se zeli proglasiti ovisnikom i vjerskim fanatikom,bez razloga..Speare Shaker wrote:
Postoji čitava gomila sličnih linkova i studija prezentiranih na njima, tako da to zaista i nije neka posebna tajna.
dakle ti ne zelis da ona ima pravo saznavanja istine..
A ovdje lajete o svakom da laze i sERE,posebno,cim vas opali po glavi cinjenicama..
Guest- Guest
Evo, ovo gore bi bio moj dokaz za da ne smijete popiti casu vina. I da je prohibicija potrebna.
2015-08-15
kaya wrote:U biti stvar je u intezitetu, svi popiju ali nisu svi alkoholicari, svi su zapalili ali ne misle svi da su isus , svi jedu ali nisu svi pretili
Pa nisam primjetio da je itko ovdje rekao da su svi oni koji su probali marihuanu ili to čine jako rijetko neki teški ovisnici sa svakodnevnim teškim deluzijama nego da samo postoji mogućnost da to postanu.
Tako da ti zapravo ovdje ulaziš lagano na područje fanatizma.
Tu bih ponovio ono što sam već rekao ranije da je tu ogroman utjecaj kulture.
Tako je kontrolirano konzumiranje alkohola posve uobičajeno na zapadu, za razliku od nekih drugih supstanci gdje se kontrola puno lakše izgubi uglavnom zbog kulturoloških razloga.
Last edited by Speare Shaker on 9/6/2019, 18:39; edited 1 time in total
Guest- Guest
trenutno cuclam menthol bombon nakon kofija,i cekam paradajz supu za veceru,a TO sto ti radis,su radili i UDBAS za vrijeme komjunizma..montirali "dokaze" nepodobnima...kaya wrote:Evo, ovo gore bi bio moj dokaz za da ne smijete popiti casu vina. I da je prohibicija potrebna.
Guest- Guest
Stavila sam ti gore cinjenice za prohibiciju, jesu dobre a?
Znanstveno dokazano, mayke mi, sa pliva zdravlje..
2015-08-15
E jebi ga Kayo,nisam ja donio zakone za sr5anja poput alkohola i cigareta,da su legaliti..iako priznajem u sustini stetniji za zdravlje,e sad,nikotin udara po biologiji,a mariska po psihi...sto je bitnije??kaya wrote:Stavila sam ti gore cinjenice za prohibiciju, jesu dobre a?
Guest- Guest
Samo istu stvar radim sto su radili za vrijeme prohibicije..moras dokazati da je to stetno..pismejker wrote:trenutno cuclam menthol bombon nakon kofija,i cekam paradajz supu za veceru,a TO sto ti radis,su radili i UDBAS za vrijeme komjunizma..montirali "dokaze" nepodobnima...kaya wrote:Evo, ovo gore bi bio moj dokaz za da ne smijete popiti casu vina. I da je prohibicija potrebna.
2015-08-15
ne moram,stavio sam gore dva teksta i linka..u biti eto ti dokazi onih koji nisu ograniceni nekim svojim stavovima osobnim..idi pa citaj..ipak kolikogod mi ameri bili mrski,bolje promisljaju od balkanaca..kaya wrote:Samo istu stvar radim sto su radili za vrijeme prohibicije..moras dokazati da je to stetno..pismejker wrote:trenutno cuclam menthol bombon nakon kofija,i cekam paradajz supu za veceru,a TO sto ti radis,su radili i UDBAS za vrijeme komjunizma..montirali "dokaze" nepodobnima...kaya wrote:Evo, ovo gore bi bio moj dokaz za da ne smijete popiti casu vina. I da je prohibicija potrebna.
Guest- Guest
pismejker wrote:
nikotin udara po biologiji,a mariska po psihi...sto je bitnije??
Za društvo ono što konzumentu omogućava relativno normalno socijalno funkcioniranje, a to je u ovom slučaju nikotin.
To doduše vrijedi za zapadnu kulturu, za neke druge mogu vrijediti i malo drugačija pravila.
Guest- Guest
a postapalica.."ako se ne pretjera.." je vrlo "uvjerljiv" "dokaz"...
Guest- Guest
Ne moras ti dokazati nego drustvo mora opravdati zabranu.pismejker wrote:ne moram,stavio sam gore dva teksta i linka..u biti eto ti dokazi onih koji nisu ograniceni nekim svojim stavovima osobnim..idi pa citaj..ipak kolikogod mi ameri bili mrski,bolje promisljaju od balkanaca..kaya wrote:Samo istu stvar radim sto su radili za vrijeme prohibicije..moras dokazati da je to stetno..pismejker wrote:trenutno cuclam menthol bombon nakon kofija,i cekam paradajz supu za veceru,a TO sto ti radis,su radili i UDBAS za vrijeme komjunizma..montirali "dokaze" nepodobnima...kaya wrote:Evo, ovo gore bi bio moj dokaz za da ne smijete popiti casu vina. I da je prohibicija potrebna.
Sad ti idem naci jos znanstvenih clanaka o alkoholu ili nije potrebno?
Mozda je, mozda nisi jos shvatio kako stvari funkcioniraju
2015-08-15
pismejker wrote:a postapalica.."ako se ne pretjera.." je vrlo "uvjerljiv" "dokaz"...
To je do individualne sposobnosti konzumiranja alkohola.
Dapače, ne samo individualne, jer je poznato da se Japanci opiju od čašice inače vrlo blagog sakea. Nedostaje im enzim koji pomaže razgradnji alkohola u organizmu.
Guest- Guest
Nisi shvatio.pismejker wrote:a postapalica.."ako se ne pretjera.." je vrlo "uvjerljiv" "dokaz"...
A ni neces cini mi se
2015-08-15
? Zbilja?Speare Shaker wrote:pismejker wrote:a postapalica.."ako se ne pretjera.." je vrlo "uvjerljiv" "dokaz"...
Dapače, ne samo individualne, jer je poznato da se Japanci opiju od čašice inače vrlo blagog sakea. Nedostaje im enzim koji pomaže razgradnji alkohola u organizmu.
2015-08-15
kaya wrote:? Zbilja?Speare Shaker wrote:pismejker wrote:a postapalica.."ako se ne pretjera.." je vrlo "uvjerljiv" "dokaz"...
Najozbiljnije.
Guest- Guest
ne kuzi ona igru , osobno sam najblize kriminalu po ure svako 3-4mj. kad kupujem pusilicu i dok vozim svakodnevno gradom po prometnim znakovima a nabrijani mi trube da je sporomichaellcmacha wrote:ja nisam konzument ali sam se sa konzumentima susretao u opisu posla, držao ljude pod operativnim nadzorom, uglavnom dilere, ali i konzumente i tvrdim da od 100 osoba koje konzumiraju povremeno marihuanu manje od 5% ima problema u vidu kršenja društvenih normi, za razliku od onih koji ne konzumiraju marihuanu koji su vrlo blizu 10% kad je asocijalno ponašanje u pitanju s uključenim nasiljem... to su statistike s kojima sam ja baratao kad sam studirao kriminalistiku... naravno gdje bi sad ovo otišlo da ideo raspravljati o utjecaju subkulturnih skupina koje su početkom osamdesetih promičući konzumiranje marihuane a pozivajući na ignoriranje i nekorištenje sintetskih droga plus crack koji je ubitačan derivat kokaina... u kombinaciji te jedne cijele subkulture koju su predvodili Carlson, grandmasterflash, run dmc sa potpuno novim pristupom prema crnačkoj populaciji i novim poimanjem funkcioniranja urbanih sredina omjeri kad su u pitanju zlouporabe droga su se značajno promijenili i stope kriminaliteta su za američke prilike u opadanju i pod kontrolom....metilda wrote:pa kao konzument ne možeš objektivno sagledati stvari ni znanstvene fakte iz samo jednog razloga - ovisnik sidebotoijusto wrote:metilda wrote:stavila sam linkove koji dokazuju štetnost marihuane u rekreativnim svrhama, ali ti ne želiš promijeniti svoj osobni stav nego slijediš pisanje mainstream medija i različitih alternativnih stranica..debotoijusto wrote:
sto znaci "na neodgovarajuci nacin" ?
prepusis se ?
ne kuzis osnove a hoces biti pametan tj. zabluda te vodi do tvoje deluzije a nisi konzument... jel to od propuha ?
ne znam kome je u interesu imati populaciju podložnu deluzijama i halucinacijama, ali nekome očito jest čim je i borba protiv narkobosova uglavnom neuspješna.. napušenim mladima nije moguće realno promišljati dnevnopolitičku situaciju..
tako se događa da konzument marice koji slijedi naputke bivše ministrice Holy štuje zločinca tita .. znači da ima deluzije :D
ne slijedim nista , konzument sam i govorim svoja iskustva, ti iznosis medijska iskustva , naravno selektivno kako ti odgovara , halucinacije ne postoje kod trave a deluzije su propuh u ovoj prici , legalizacija iskljucuje posrednike s kojima se nikada ne bi druzio da ih ne trebam a trenutno trava toliko jeftina da mi se ne isplati zajebavat s lampama tajmerima i ventilacijom
ako vec gledas politicki konzumenti koje poznajem vecinom su lijevi ( uvjetovano prirodom posla i osobnim gledistima ) a moji dobavljaci desni ( kvartom u kojem zivim gdje malo njih radi i imaju puno slobodna vremena sto je opijat gori od narkotika za narod/naciju/drzavu )
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
pa da ta pušilica je dobra za kriminal... inače alkohol kod ljudi budi jebenu agresiju kako za volanom tako i kada izađeš vanka.. kada ste čuli da su se neki napušili pa onda recimo imali prometnu nesreću, ili se potukli..
AssadNaPodmornici wrote: kada ste čuli da su se neki napušili pa onda recimo imali prometnu nesreću
O Bože...
Guest- Guest
Page 23 of 50 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 36 ... 50
Similar topics
» ovo se nije komentiralo
» Nije Prle nije Tihi nije Valter vec cetnik Zika likvidirao 800 Nijemaca
» Nije zabuna, nije san: Liječnici u Kanadi započeli prosvjed jer su im povećali plaće!
» Plenki nije ideološki definiran unutar HDZ-a i zato mu u HDZ-u nije budućnost svjetla
» svatko ko je ubijen nije nevin, samo mu nije dokazana krivnja
» Nije Prle nije Tihi nije Valter vec cetnik Zika likvidirao 800 Nijemaca
» Nije zabuna, nije san: Liječnici u Kanadi započeli prosvjed jer su im povećali plaće!
» Plenki nije ideološki definiran unutar HDZ-a i zato mu u HDZ-u nije budućnost svjetla
» svatko ko je ubijen nije nevin, samo mu nije dokazana krivnja
Page 23 of 50