ovo se nije komentiralo
Page 13 of 50
Page 13 of 50 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 31 ... 50
Re: ovo se nije komentiralo
michaellcmacha wrote:za što je opasna... kapni kap ulja indike na bolnu duboku reznu ranu em će ti ublažiti bol, em će ubruati proces zarastanja raneaben wrote:veber wrote:pa od kuda izraz konoplja ili štrikača?aben wrote:premda, dosta sun ču o korisnosti. recimo, moja žena imo jaketu od travine. mislin da je marke gravis, i stvarno je odličan materijol.
jer su se selaki napušavali i onda heklali štrike.
bulazne o štetnosti kanabisa, a legalno kupiš opijate. odeš u željeznariju i za 50ak kuna kupiš opijata za mjesec dana. nitko ne ide branit nitro razrjeđivač ili gumeno ljepilo. odeš doktoru i veliš da te boli kičma, a ovaj ti da ketadonske tablete. sve legalno.
čuj, trava je opasna. za konzumenta možda čak opasnija nego alkohol.
to ča svimo znomo nekoga ki dimi celi život, ili ki pije celi život, ne znoči da to ni opasno. je, opasno je. ali to nemo nikakove veze sa zabranom. ako zabroniš neku supstancu, ona ni manje opasna. ona je potpuno jednoko opasna, samo skuplja.
opasna je za ljude ki je pušu da ih odvali
aben- Posts : 35490
2014-04-16
nije ad hominem, nego je to činjenica koja se očituje iz tvojih upisa općenito... tvoj opijat je vjera...metilda wrote:miha wrote:pa i ti si psihotična zbog konzumacije svog opijata, pa nikom ništa...
skrenuli smo na ad hominem - koji bi to bio moj opijat?
2015-08-08
veber wrote:sve je opasno, svaki udisaj nas ubija.aben wrote:čuj, trava je opasna. za konzumenta možda čak opasnija nego alkohol.
to ča svimo znomo nekoga ki dimi celi život, ili ki pije celi život, ne znoči da to ni opasno. je, opasno je. ali to nemo nikakove veze sa zabranom. ako zabroniš neku supstancu, ona ni manje opasna. ona je potpuno jednoko opasna, samo skuplja.
hrana nas ubija jebiga od nečeg moramo umrijeti, heroin je opasan. izaziva tešku ovisnost, razara obitelji čini štetu zajednici jer ovisnici o horsu ostanu doživotno ovisni.
točno
2014-04-16
ako i je, ali nije opasna za tebe a ni za okolinu, dok njih odvaljuje, pogotovo ako ih odvaljuje u njihovoj izbiaben wrote:michaellcmacha wrote:za što je opasna... kapni kap ulja indike na bolnu duboku reznu ranu em će ti ublažiti bol, em će ubruati proces zarastanja raneaben wrote:veber wrote:pa od kuda izraz konoplja ili štrikača?aben wrote:premda, dosta sun ču o korisnosti. recimo, moja žena imo jaketu od travine. mislin da je marke gravis, i stvarno je odličan materijol.
bulazne o štetnosti kanabisa, a legalno kupiš opijate. odeš u željeznariju i za 50ak kuna kupiš opijata za mjesec dana. nitko ne ide branit nitro razrjeđivač ili gumeno ljepilo. odeš doktoru i veliš da te boli kičma, a ovaj ti da ketadonske tablete. sve legalno.
2015-08-08
michaellcmacha wrote:nije ad hominem, nego je to činjenica koja se očituje iz tvojih upisa općenito... tvoj opijat je vjera...metilda wrote:miha wrote:pa i ti si psihotična zbog konzumacije svog opijata, pa nikom ništa...
dont use the lords name in vein
2014-04-16
ja kada sam bio u bolnici, kada me vugla zaboljela i meni je liječnik mimo protokola dao injekciju, neki oblik morfija. rekao sam mu ako mi ne da nekaj da bum pobegal doma i da ću se upucat. naravno da mi je dao mimo propisanih doza. i nisam se navukao.michaellcmacha wrote:pa bnžžnaravno da nije čudotvorni lijek, i naravno da ublažava simprome određenih bolesnih stanja.... i naravno da to nekima u ono malo života što im je ostalo znači sve... jer ih boli... za popizditi... moj stari je godinama radio sa teškim bolesnicima (rak grla i rak pluća) u terminalnim stadijima i njih je jedino zanimalo da im se da nešto protiv boli... i moj im je otac i protiv protokola znao dati dozu više morfija, kako bi ih manje boljelo... ti im naravno ne bi dala u duu svog poimanja kršćanske krutosti i gledala bi ih kako se pate...
2014-12-30
michaellcmacha wrote:ako i je, ali nije opasna za tebe a ni za okolinu, dok njih odvaljuje, pogotovo ako ih odvaljuje u njihovoj izbiaben wrote:michaellcmacha wrote:za što je opasna... kapni kap ulja indike na bolnu duboku reznu ranu em će ti ublažiti bol, em će ubruati proces zarastanja raneaben wrote:veber wrote:
pa od kuda izraz konoplja ili štrikača?
naravski
2014-04-16
eto primjera oboje smo kršćani, katolici, ali ja vjeru konzumiram u tolikoj mjeri da ne postanem ovisan, dok kod tebe nema tog lijeka koji bi izliječio tvoju ovisnost.... ;)michaellcmacha wrote:nije ad hominem, nego je to činjenica koja se očituje iz tvojih upisa općenito... tvoj opijat je vjera...metilda wrote:miha wrote:pa i ti si psihotična zbog konzumacije svog opijata, pa nikom ništa...
2015-08-08
ne, pogrešno si shvatio jer nisi pročitao moj uvodni post.. ja se zalažem za medicinsko korištenje marihuane u svrhu ublažavnja patnji teških bolesnikamichaellcmacha wrote:pa bnžžnaravno da nije čudotvorni lijek, i naravno da ublažava simprome određenih bolesnih stanja.... i naravno da to nekima u ono malo života što im je ostalo znači sve... jer ih boli... za popizditi... moj stari je godinama radio sa teškim bolesnicima (rak grla i rak pluća) u terminalnim stadijima i njih je jedino zanimalo da im se da nešto protiv boli... i moj im je otac i protiv protokola znao dati dozu više morfija, kako bi ih manje boljelo... ti im naravno ne bi dala u duu svog poimanja kršćanske krutosti i gledala bi ih kako se pate...
moja je mama bolovala od karcinoma i da je imala teške bolove dala bih joj ne znam što da ih ublažim.. ali ulje konoplje je ne bi izliječilo, samo bi joj olakšalo patnju i to je sva istina
dakle, ne marihuana u rekreativne svrhe jer prema znanstvenim istraživanjima ne samo stvara psihotične poremećaje nego uzrokuje i prenatalna oštećenja pa se rađa bolesno potomstvo koje onda koriste za agitiranje legalizacije pobačaja (jedno zlo uvijek izaziva drugo) ali da marihuani za ublažavanje patnji o čemu u uvodnom postu govori i dr. Čelić
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:nije ad hominem, nego je to činjenica koja se očituje iz tvojih upisa općenito... tvoj opijat je vjera...metilda wrote:miha wrote:pa i ti si psihotična zbog konzumacije svog opijata, pa nikom ništa...
a je li.. marx je rekao da je religija opijum naroda.. ti si znači marksist
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:eto primjera oboje smo kršćani, katolici, ali ja vjeru konzumiram u tolikoj mjeri da ne postanem ovisan, dok kod tebe nema tog lijeka koji bi izliječio tvoju ovisnost.... ;)michaellcmacha wrote:nije ad hominem, nego je to činjenica koja se očituje iz tvojih upisa općenito... tvoj opijat je vjera...metilda wrote:miha wrote:pa i ti si psihotična zbog konzumacije svog opijata, pa nikom ništa...
ako naš cijeli život od tjelesnog preko duševnog-psihičkog do duhovnog nivoa nije prožet vjerom onda je takav oblik vjerovanja samo tradicionalni i folklorni što pokazuje udio psovki u verbalnoj komunikaciji
Guest- Guest
ma pusti te priče o psihozama i prenatalnim oštećenjima... nisu se četnici šutali ničim jačim od rakije i filter jugoslavije, pa su bili teške psihopate... kamo sreće da su prije napada na hrvatska sela popušili sva polja mare oko gline... upola bi manje zločina počinili...metilda wrote:ne, pogrešno si shvatio jer nisi pročitao moj uvodni post.. ja se zalažem za medicinsko korištenje marihuane u svrhu ublažavnja patnji teških bolesnikamichaellcmacha wrote:pa bnžžnaravno da nije čudotvorni lijek, i naravno da ublažava simprome određenih bolesnih stanja.... i naravno da to nekima u ono malo života što im je ostalo znači sve... jer ih boli... za popizditi... moj stari je godinama radio sa teškim bolesnicima (rak grla i rak pluća) u terminalnim stadijima i njih je jedino zanimalo da im se da nešto protiv boli... i moj im je otac i protiv protokola znao dati dozu više morfija, kako bi ih manje boljelo... ti im naravno ne bi dala u duu svog poimanja kršćanske krutosti i gledala bi ih kako se pate...
moja je mama bolovala od karcinoma i da je imala teške bolove dala bih joj ne znam što da ih ublažim.. ali ulje konoplje je ne bi izliječilo, samo bi joj olakšalo patnju i to je sva istina
dakle, ne marihuana u rekreativne svrhe jer prema znanstvenim istraživanjima ne samo stvara psihotične poremećaje nego uzrokuje i prenatalna oštećenja pa se rađa bolesno potomstvo koje onda koriste za agitiranje legalizacije pobačaja (jedno zlo uvijek izaziva drugo) ali da marihuani za ublažavanje patnji o čemu u uvodnom postu govori i dr. Čelić
2015-08-08
pa, i to je sasvim dovoljna doza vjere na koju naši pastiri makar i nevoljko ali pragmatično pristaju, jer ne mogu dobiti više.... inače što se tiče psovki, psuju i oni samo moraš se sa njima češće družiti... i zločesti su kad hoće biti.... znaš oni su isto ljudi, solidno obrazovani i upućeni u neke stvari bolje od nas laika, ali i dalje obični ljudi.... tak da ... nije bitno što ja tu i tamo opsujem...metilda wrote:michaellcmacha wrote:eto primjera oboje smo kršćani, katolici, ali ja vjeru konzumiram u tolikoj mjeri da ne postanem ovisan, dok kod tebe nema tog lijeka koji bi izliječio tvoju ovisnost.... ;)michaellcmacha wrote:nije ad hominem, nego je to činjenica koja se očituje iz tvojih upisa općenito... tvoj opijat je vjera...metilda wrote:miha wrote:pa i ti si psihotična zbog konzumacije svog opijata, pa nikom ništa...
ako naš cijeli život od tjelesnog preko duševnog-psihičkog do duhovnog nivoa nije prožet vjerom onda je takav oblik vjerovanja samo tradicionalni i folklorni što pokazuje udio psovki u verbalnoj komunikaciji
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
to je kao jehovini svjedoci, stoji stara rospija i fakat zgodna žena pokraj zmaja. i ajd čisto da ju pogledam. pa mi možemo i kod vas doći da vam pokažemo kulu i ono nekaj kaj stražari, rekoh pa ako dođeš bez ovog zmaja možemo proučavat pjesmu o sari iliti pjesmu nad pjesmama iz biblije.michaellcmacha wrote:nije ad hominem, nego je to činjenica koja se očituje iz tvojih upisa općenito... tvoj opijat je vjera...metilda wrote:miha wrote:pa i ti si psihotična zbog konzumacije svog opijata, pa nikom ništa...
a jehovci ti taj dio biblije ne priznaju, jadna se sva zacrvenila, a zmajčina nije do rječi mogla doći od šoka
tak da sam uzeo časopise iodšetao
2014-12-30
michaellcmacha wrote:ma pusti te priče o psihozama i prenatalnim oštećenjima... nisu se četnici šutali ničim jačim od rakije i filter jugoslavije, pa su bili teške psihopate... kamo sreće da su prije napada na hrvatska sela popušili sva polja mare oko gline... upola bi manje zločina počinili...metilda wrote:ne, pogrešno si shvatio jer nisi pročitao moj uvodni post.. ja se zalažem za medicinsko korištenje marihuane u svrhu ublažavnja patnji teških bolesnikamichaellcmacha wrote:pa bnžžnaravno da nije čudotvorni lijek, i naravno da ublažava simprome određenih bolesnih stanja.... i naravno da to nekima u ono malo života što im je ostalo znači sve... jer ih boli... za popizditi... moj stari je godinama radio sa teškim bolesnicima (rak grla i rak pluća) u terminalnim stadijima i njih je jedino zanimalo da im se da nešto protiv boli... i moj im je otac i protiv protokola znao dati dozu više morfija, kako bi ih manje boljelo... ti im naravno ne bi dala u duu svog poimanja kršćanske krutosti i gledala bi ih kako se pate...
to su tvoje neznanstvene pretpostavke.. takvo jedno neznanstveno ali iskustveno svjedočenje pročitaj ovdje:
Jasan stav u prilog legalizaciji kanabisa Mirele Holy popratile su simpatije, ali i kontroverzije. Onima koji su skloni otvoriti vrata lakim drogama ide u prilog činjenica da su nedavno legalizirane u Washingtonu i Coloradu, ali uz uvjet da se uživaju u intimi vlastita doma.
U tom kontekstu nije nebitno reći da je već otprije poznato ljekovito svojstvo ulja kanabisa; znanstveno dokazano, pomaže u suzbijanju tegoba kod oboljelih od multiple skleroze, epilepsije, nekih psihičkih poremećaja, glaukoma, karcinoma, PTSP-a, Tourettova sindroma, ADHD-a, AIDS-a, kroničnih bolova različitog porijekla, Chronove bolesti, u palijativnoj medicini...
No, medalja ima dvije strane. Na naličje mogućeg puštanja “trave” na slobodno tržište upozoravaju upućeni pojedinci, poput naše sugovornice (podaci poznati redakciji). Žena u pedesetim godinama, s kojom smo razgovarali, ima potresno iskustvo s konzumacijom lakih droga u vlastitoj obitelji, a to iskustvo, na žalost, još nije ostavila iza sebe.
Njezina oba sina registrirani su ovisnici o lakim drogama, a suprug s dijagnozom PTSP-a vlastitom konzumacijom tih opijata nije bio pedagoški primjer djeci. Danas je njihova obitelj razorena, mlađi sin živi s njom i teškom dijagnozom shizofrenije, zbog koje mora biti povremeno hospitaliziran na Psihijatriji na Firulama u Splitu.
Pušio s tatom
- Sve je započelo kad je u Hrvatskoj buknuo rat. Muž je otišao kao dragovoljac na front, a ja sam ostala sa sinom u osmom razredu škole i drugim sinčićem, bebom. Već tada se stariji sin, koji danas ima 34 godine, počeo otimati kontroli. Odlazio je svaku večer kod rođaka u udaljeni kvart na “druženje”, a to je bilo uvijek nadimljeno travom.Nisam ga mogla puno kontrolirati jer sam čuvala malo dijete kući, stalno je negirao da bilo što uzima, a u srednjoj školi je bio solidan. Jedne večeri s Hitne pomoći javili su da dođem po sina zbog predoziranja tabletama!
To su u medicinskoj dokumentaciji evidentirali kao “pokušaj suicida”, ali sam u razgovoru s malim saznala da je on tablete uzimao jer nije mogao spavati! Od tog kontiuniranog pušenja trave njemu se poremetio ritam života i san, i to je problem s kojim i danas kuburi – govori naša sugovornica o starijem sinu koji živi na jednom otoku, ima obitelj i rijetko se viđaju, ali ona se pribojava za njegovu mentalnu stabilnost i dandanas.
Ona je, pak, ozbiljno narušena kod mlađeg joj sina (23), koji ima “pravu” dijagnozu, a koju pripisuje uživanju trave i raznih “ekstrakata” koji počesto budu u naoko benignom “pizu” u kojeg se može svega staviti, objašnjava žena koja je nekoć imala uspješan obrt, a danas preživljava zahvaljujući raznim honorarnim poslovima. Ionako tanku zaradu troši na sinovo liječenje i razne pripravke i vitamine kojima ga pokušava vratiti u normalan život.
A život je za njega već počeo “curiti” u njegovu sedmom razredu, kad ga je majka viđala napušenog.
https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/227697/marihuana-mi-je-razorila-obitelj-i-sinove-odvela-na-psihijatriju
Guest- Guest
ja sam jehove uvijek rado primao k sebi i puštao ih da oni meni ispričaju svoju priču... ali nakon toga su oni bili dužni slušati moju i nema van dok ju ne poslušaju... i tako su se još jednom zeznuli i poslije nikad više nisu navratili, samo prođu pazeći da ih ne čujem i da ih ne pozovem.... ;))))veber wrote:to je kao jehovini svjedoci, stoji stara rospija i fakat zgodna žena pokraj zmaja. i ajd čisto da ju pogledam. pa mi možemo i kod vas doći da vam pokažemo kulu i ono nekaj kaj stražari, rekoh pa ako dođeš bez ovog zmaja možemo proučavat pjesmu o sari iliti pjesmu nad pjesmama iz biblije.michaellcmacha wrote:nije ad hominem, nego je to činjenica koja se očituje iz tvojih upisa općenito... tvoj opijat je vjera...metilda wrote:miha wrote:pa i ti si psihotična zbog konzumacije svog opijata, pa nikom ništa...
a jehovci ti taj dio biblije ne priznaju, jadna se sva zacrvenila, a zmajčina nije do rječi mogla doći od šoka
2015-08-08
svećenici koji psuju Boga - ajde, još jedno neprovjereno svjedočenjemichaellcmacha wrote:pa, i to je sasvim dovoljna doza vjere na koju naši pastiri makar i nevoljko ali pragmatično pristaju, jer ne mogu dobiti više.... inače što se tiče psovki, psuju i oni samo moraš se sa njima češće družiti... i zločesti su kad hoće biti.... znaš oni su isto ljudi, solidno obrazovani i upućeni u neke stvari bolje od nas laika, ali i dalje obični ljudi.... tak da ... nije bitno što ja tu i tamo opsujem...metilda wrote:michaellcmacha wrote:eto primjera oboje smo kršćani, katolici, ali ja vjeru konzumiram u tolikoj mjeri da ne postanem ovisan, dok kod tebe nema tog lijeka koji bi izliječio tvoju ovisnost.... ;)michaellcmacha wrote:nije ad hominem, nego je to činjenica koja se očituje iz tvojih upisa općenito... tvoj opijat je vjera...metilda wrote:
Guest- Guest
vjera je najopasniji opijat. vidimo to po "frendovima" na bliskom istoku, a ni ekipa kao ti nije daleko od toga. no branit vjeru je kao doba prohibicije u americi. treba ju pustiti da sama odumre.metilda wrote:michaellcmacha wrote:eto primjera oboje smo kršćani, katolici, ali ja vjeru konzumiram u tolikoj mjeri da ne postanem ovisan, dok kod tebe nema tog lijeka koji bi izliječio tvoju ovisnost.... ;)michaellcmacha wrote:nije ad hominem, nego je to činjenica koja se očituje iz tvojih upisa općenito... tvoj opijat je vjera...metilda wrote:miha wrote:pa i ti si psihotična zbog konzumacije svog opijata, pa nikom ništa...
ti si vjerovatno biser kao vjeroučiteljica kod moje male koja je po prezimenu zaključila da smo mi židovi, pa sam joj objasnio da židovi baš nisu mogli ući u SS pa se i župnik ispričao.
2014-12-30
pa normalno da je mladac prošvikao ka je bio izložen torturi, a nije bilo nikakvog smislenog razloga za tu torturu.... pogledaj si let iznad kukavičjeg gnijezda.... tako ti i munjene obitelji funkcioniraju do besvijesti namećući iracionalna pravila i obveze svom potomstvu, a ako ih potomstv ne želi poslušati onda slijede rigorozne kazne, naravno da klinci prolupaju...
2015-08-08
recimo ovu mladu bi saslušao, pa bi joj razložio da je glupo kaj jehovci ne čitaju pjesmu nad pjesmama, starog zmaja bi starom prepustio. odoh po djecu i ex, pa idemo kod njih na roštilj. bum se posvetio duhovnoj obnovi kod tasta, vele da ti je tast uvijek. bez obzira na rastavumichaellcmacha wrote:ja sam jehove uvijek rado primao k sebi i puštao ih da oni meni ispričaju svoju priču... ali nakon toga su oni bili dužni slušati moju i nema van dok ju ne poslušaju... i tako su se još jednom zeznuli i poslije nikad više nisu navratili, samo prođu pazeći da ih ne čujem i da ih ne pozovem.... ;))))veber wrote:to je kao jehovini svjedoci, stoji stara rospija i fakat zgodna žena pokraj zmaja. i ajd čisto da ju pogledam. pa mi možemo i kod vas doći da vam pokažemo kulu i ono nekaj kaj stražari, rekoh pa ako dođeš bez ovog zmaja možemo proučavat pjesmu o sari iliti pjesmu nad pjesmama iz biblije.michaellcmacha wrote:nije ad hominem, nego je to činjenica koja se očituje iz tvojih upisa općenito... tvoj opijat je vjera...metilda wrote:miha wrote:pa i ti si psihotična zbog konzumacije svog opijata, pa nikom ništa...
2014-12-30
alo svako malo sam sa Košićem u društvu... poznajeo se preko 30 godina, dok je bio mlad dolazio je na odjel gdje mi je stara radila podružiti se sa jednom doktoricom, njegov ekonom je moj župnik, i moji sinovi uz moju pomoć mu uređuju vrt i pomažu u vinogradu... ništa neprovjereno, sve iz prve ruke... ja se ne avim pričama rekla kazala...metilda wrote:svećenici koji psuju Boga - ajde, još jedno neprovjereno svjedočenjemichaellcmacha wrote:pa, i to je sasvim dovoljna doza vjere na koju naši pastiri makar i nevoljko ali pragmatično pristaju, jer ne mogu dobiti više.... inače što se tiče psovki, psuju i oni samo moraš se sa njima češće družiti... i zločesti su kad hoće biti.... znaš oni su isto ljudi, solidno obrazovani i upućeni u neke stvari bolje od nas laika, ali i dalje obični ljudi.... tak da ... nije bitno što ja tu i tamo opsujem...metilda wrote:michaellcmacha wrote:eto primjera oboje smo kršćani, katolici, ali ja vjeru konzumiram u tolikoj mjeri da ne postanem ovisan, dok kod tebe nema tog lijeka koji bi izliječio tvoju ovisnost.... ;)michaellcmacha wrote:
nije ad hominem, nego je to činjenica koja se očituje iz tvojih upisa općenito... tvoj opijat je vjera...
2015-08-08
Page 13 of 50 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 31 ... 50
Similar topics
» ovo se nije komentiralo
» Nije Prle nije Tihi nije Valter vec cetnik Zika likvidirao 800 Nijemaca
» Nije zabuna, nije san: Liječnici u Kanadi započeli prosvjed jer su im povećali plaće!
» Plenki nije ideološki definiran unutar HDZ-a i zato mu u HDZ-u nije budućnost svjetla
» svatko ko je ubijen nije nevin, samo mu nije dokazana krivnja
» Nije Prle nije Tihi nije Valter vec cetnik Zika likvidirao 800 Nijemaca
» Nije zabuna, nije san: Liječnici u Kanadi započeli prosvjed jer su im povećali plaće!
» Plenki nije ideološki definiran unutar HDZ-a i zato mu u HDZ-u nije budućnost svjetla
» svatko ko je ubijen nije nevin, samo mu nije dokazana krivnja
Page 13 of 50