"Ako zatvorimo granicu – rat na Balkanu"
Page 1 of 7
Page 1 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
"Ako zatvorimo granicu – rat na Balkanu"
Tenzija već ima u zemljama zapadnog Balkana i "ne želim da tamo dođe do vojnih sukoba", izjavila je Merkelova sinoć na okupljanju svoje Hrišćansko-demokratske unije (CDU) u Darmštatu na zapadu zemlje, a preneli su nemački mediji.
Mnogi stručnjaci upozorili su da će u slučaju da Nemačka kao glavna destinacija izbeglica koje u najvećem broju slučajeva beže od rata u Siriji, zatvori granicu sa Austrijom, isto učiniti i zemlje Balkana preko kojih prelazi najveći broj migranata i izbeglica.
EU je krajem oktobra objavila da će u Grčkoj i na Balkanu biti uspostavljeno 100.000 prihvatnih mesta kako bi se zauzdala najveća migrantska kriza do sada, a tokom prethodnih meseci zbog rešavanja migrantske krize već je bilo napetosti između Slovenije, Hrvatske, Srbije i Mađarske.
Merkelova je rekla da ne želi da bude negativna, ali je upozorila da bi se situacija brzo mogla pogoršati.
Pitanje izbeglica takođe unosi podelu i u Nemačkoj, u vladajućoj koaliciji konzervativaca i socijal-demokrata koji na sastanku u nedelju nisu uspeli da postignu dogovor, pošto su konzervativci iz bavarske CSU zatražili da Nemačka 2015. prihvati manje od očekivanih 800.000 i milion izbeglica.
Za četvrtak je najavljena nova runda pregovora, a jedna od glavnih tema je uspostavljanje takozvanih tranzitnih zona na nemačko-austrijskoj granici kako bi se ubrzalo razmatranje zahteva i proterivanje. Konzervativci se za to zalažu, ali socijal-demokratski SPD odbacuje tu zamisao.
Mnogi stručnjaci upozorili su da će u slučaju da Nemačka kao glavna destinacija izbeglica koje u najvećem broju slučajeva beže od rata u Siriji, zatvori granicu sa Austrijom, isto učiniti i zemlje Balkana preko kojih prelazi najveći broj migranata i izbeglica.
EU je krajem oktobra objavila da će u Grčkoj i na Balkanu biti uspostavljeno 100.000 prihvatnih mesta kako bi se zauzdala najveća migrantska kriza do sada, a tokom prethodnih meseci zbog rešavanja migrantske krize već je bilo napetosti između Slovenije, Hrvatske, Srbije i Mađarske.
Merkelova je rekla da ne želi da bude negativna, ali je upozorila da bi se situacija brzo mogla pogoršati.
Pitanje izbeglica takođe unosi podelu i u Nemačkoj, u vladajućoj koaliciji konzervativaca i socijal-demokrata koji na sastanku u nedelju nisu uspeli da postignu dogovor, pošto su konzervativci iz bavarske CSU zatražili da Nemačka 2015. prihvati manje od očekivanih 800.000 i milion izbeglica.
Za četvrtak je najavljena nova runda pregovora, a jedna od glavnih tema je uspostavljanje takozvanih tranzitnih zona na nemačko-austrijskoj granici kako bi se ubrzalo razmatranje zahteva i proterivanje. Konzervativci se za to zalažu, ali socijal-demokratski SPD odbacuje tu zamisao.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Re: "Ako zatvorimo granicu – rat na Balkanu"
Šta ovi misle? Da smo mi neki divljaci?
ma mora baba nekako opravadati da dobiva depeše od Šoroša, a uz to Mercedesu nasušno treba još poznatih afganistanskih inženjeradzango wrote:Šta ovi misle? Da smo mi neki divljaci?
Kermit-
2014-04-17
Ne, niste ni najmanjedzango wrote:Šta ovi misle? Da smo mi neki divljaci?
Guest- Guest
ali siromašni, izmučeni, rezignirani i nikome nije do tuče a ne do rataEva wrote:Ne, niste ni najmanjedzango wrote:Šta ovi misle? Da smo mi neki divljaci?
Kermit-
2014-04-17
A uvijek se može organizirati safari kao egzotika u turističkoj ponudi. Divljači ne manjka.
Guest- Guest
Milsiš, nismo ni najmanje?Eva wrote:Ne, niste ni najmanjedzango wrote:Šta ovi misle? Da smo mi neki divljaci?
2014-04-19
Pa HR ni na Balkanudzango wrote:Milsiš, nismo ni najmanje?Eva wrote:Ne, niste ni najmanjedzango wrote:Šta ovi misle? Da smo mi neki divljaci?
Guest- Guest
Rat na Balkanu bi rastjerao slavensko stanovništvo i stvorio bi se prostor za igradnju prihvatnih centara za izbjeglice sa istoka. Možda to i je pravo rješenje za Europu?
Allahu egber!
Allahu egber!
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Na koju foru je mislila da izbije rat zbog migranata? Ovde ratovi počinju kada se negde drugde upale lampice i reši se da je vreme.asilovski wrote:ma mora baba nekako opravadati da dobiva depeše od Šoroša, a uz to Mercedesu nasušno treba još poznatih afganistanskih inženjeradzango wrote:Šta ovi misle? Da smo mi neki divljaci?
Kako s baba naglo brine za nas. Ako bi se i zaratili to sigurno nebi bilo zbog nekih kozojeba.
Recite to Merkel.Eva wrote:Pa HR ni na Balkanudzango wrote:Milsiš, nismo ni najmanje?Eva wrote:Ne, niste ni najmanjedzango wrote:Šta ovi misle? Da smo mi neki divljaci?
2014-04-19
Uhljebi i paraziti protiv privatnog sektora koji bandu financira......
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
A gde će nas da rasteraju?Ero wrote:Rat na Balkanu bi rastjerao slavensko stanovništvo i stvorio bi se prostor za igradnju prihvatnih centara za izbjeglice sa istoka. Možda to i je pravo rješenje za Europu?
Allahu egber!
2014-04-19
Moguce..rat bananama..ionako smo svi' izmajmunisani' :D
2014-04-12
Daće Ameri i Rusi ono rashodovano. Jeftinije im je nego da ga uništavaju.maggie13 wrote:Moguce..rat bananama..ionako smo svi' izmajmunisani' :D
2014-04-19
Eva wrote:Ne, niste ni najmanjedzango wrote:Šta ovi misle? Da smo mi neki divljaci?
ma da, do qurca. mi smo osnovali NDH, mi smo zapucali na SFRJ, mi smo balkan.
a hrvati su super_balkan.
Guest- Guest
Ako si I1b* mglo bi se naći nešto mista u 'Ercegovini.dzango wrote:A gde će nas da rasteraju?Ero wrote:Rat na Balkanu bi rastjerao slavensko stanovništvo i stvorio bi se prostor za igradnju prihvatnih centara za izbjeglice sa istoka. Možda to i je pravo rješenje za Europu?
Allahu egber!
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Eva wrote:Pa HR ni na Balkanudzango wrote:Milsiš, nismo ni najmanje?Eva wrote:Ne, niste ni najmanjedzango wrote:Šta ovi misle? Da smo mi neki divljaci?
nije, kad bi se zazali. sve ispod alpa je balkan.
Guest- Guest
Ne znam. Ali i Hercegovina je na Balkanu.Ero wrote:Ako si I1b* mglo bi se naći nešto mista u 'Ercegovini.dzango wrote:A gde će nas da rasteraju?Ero wrote:Rat na Balkanu bi rastjerao slavensko stanovništvo i stvorio bi se prostor za igradnju prihvatnih centara za izbjeglice sa istoka. Možda to i je pravo rješenje za Europu?
Allahu egber!
Page 1 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Frontex stiže na granicu Hrvatske i Srbije. Juncker: u Grčkoj i zapadnom Balkanu povećati kapacitet za 100.000 migranata
» Zoki izravno u glavu:'Cim da cuvamo granicu?Lepezama.Ako ne smijemo cuvati svoju granicu sto radimo uopce u EU'
» RH zatvara granicu ka Srbiji
» Zlovenci blokirali granicu
» Bošnjački poljoprivrednici žele blokirati granicu sa HR
» Zoki izravno u glavu:'Cim da cuvamo granicu?Lepezama.Ako ne smijemo cuvati svoju granicu sto radimo uopce u EU'
» RH zatvara granicu ka Srbiji
» Zlovenci blokirali granicu
» Bošnjački poljoprivrednici žele blokirati granicu sa HR
Page 1 of 7