SPC u obrucu neprijatelja
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: SPC u obrucu neprijatelja
Velikosrbska crkva i trjeba biti pod nadzorom, najbolje ju je zabraniti, jer je srjedstvo velikosrbske agresije.
Regoč- Posts : 35954
2015-08-21
Salomonov život
Ja, Propovjednik, bijah kralj nad Izraelom u Jeruzalemu.
I trudih se da mudrošću istražim i dokučim sve što biva pod nebom; o, kako mučnu zadaću zadade Bog sinovima ljudskim.
Vidjeh sve što se čini pod suncem: kakve li ispraznosti i puste tlapnje!
Što je krivo, ne može se ispraviti; čega nema, izbrojiti se ne može.
Rekoh onda sam sebi: "Gle, stekao sam veću mudrost nego bilo tko od mojih prethodnika u Jeruzalemu. Duh moj sabrao je golemu mudrost i znanje."
Mudrost pomnjivo proučih, a tako i glupost i ludost, ali sam spoznao da je to pusta tlapnja.
Mnogo mudrosti - mnogo jada; što više znanja, to više boli.
-------------------
Najbolje je bit glup ko marcelus. On je sretan.
Ja, Propovjednik, bijah kralj nad Izraelom u Jeruzalemu.
I trudih se da mudrošću istražim i dokučim sve što biva pod nebom; o, kako mučnu zadaću zadade Bog sinovima ljudskim.
Vidjeh sve što se čini pod suncem: kakve li ispraznosti i puste tlapnje!
Što je krivo, ne može se ispraviti; čega nema, izbrojiti se ne može.
Rekoh onda sam sebi: "Gle, stekao sam veću mudrost nego bilo tko od mojih prethodnika u Jeruzalemu. Duh moj sabrao je golemu mudrost i znanje."
Mudrost pomnjivo proučih, a tako i glupost i ludost, ali sam spoznao da je to pusta tlapnja.
Mnogo mudrosti - mnogo jada; što više znanja, to više boli.
-------------------
Najbolje je bit glup ko marcelus. On je sretan.
crvenkasti-
2014-04-17
muku muce da me sprijece ali sprijeciti mi nece
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
vuksadinare wrote:muku muce da me sprijece ali sprijeciti mi nece
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
nemamo mi problem sa narodom,
vernicima, osim sa vlastima.
na prostoru SPC
hravtska, bh federacija , siptari.
to je nesto drugo.
na prostoru SPC
to je nesto drugo.
Guest- Guest
?pizzon wrote:nemamo mi problem sa narodom,
na prostoru SPC
to je nesto drugo.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
"PCH" Pravoslavna crkva Hrvatske, riješila bi dosta nesporazuma.
Guest- Guest
jednostavno,michaellcmacha wrote:?pizzon wrote:nemamo mi problem sa narodom,
na prostoru SPC
to je nesto drugo.
po ustavu SPC koji je overio
carigrad to i nije prostor
SPC. to je teritorija gde SPC
deluje, prisutna, ima vernike.
kanonska jurisdikcija
Last edited by pizzon on 21/5/2019, 13:59; edited 1 time in total
Guest- Guest
formirajte jekofein wrote:"PCH" Pravoslavna crkva Hrvatske, riješila bi dosta nesporazuma.
eno milo lupa glavu
nema vernike
pa bi sad da otima crkve
Guest- Guest
Tako je, to i mi kažemo, Srpska pravoslavna crkva srjedstvo je velikosrbske agresije.pizzon wrote:nemamo mi problem sa narodom,
na prostoru SPC
to je nesto drugo.
Zato trjeba ići pametnije, prvo oteti crkve pa formirati Crkvu.pizzon wrote:formirajte jekofein wrote:"PCH" Pravoslavna crkva Hrvatske, riješila bi dosta nesporazuma.
eno milo lupa glavu
nema vernike
pa bi sad da otima crkve
ok, ali na prostoru hrvatske države broj pravoslavnih vjernika se smanjio na zanemariv broj, sa tendencijom daljnjeg smanjivanja, pravoslavne crkve izgrađene u zadnjih 270-tak godina na ovamo u ogromnom broju zjape prazne i vjerojatnost da će ikada više imati praktičnu uporabu je svedena na nulu, pa shodno (činjeničnom) faktičnom stanju na terenu bilo bi logično da spc taj svoj ustav u narednom razdoblju korigira... na taj način bi lako moguće odnosi, međudržavni, međucrkveni pa u konačnici i međuljudski zadobili kvalitativno neku novu dimenziju...pizzon wrote:jednostavno,michaellcmacha wrote:?pizzon wrote:nemamo mi problem sa narodom,
na prostoru SPC
to je nesto drugo.
po ustavu SPC koji je overio
carigrad to i nije prostor
SPC. to je teritorija gde SPC
deluje, prisutna, ima vernike.
kanonska jurisdikcija
2015-08-08
ne mozemo da prihvatimo genocid
zlocine i proterivanje, preotimanje
vernika, zastrasivanjem i pretnjama
kao prirodni proces
kao prirodni proces
Guest- Guest
jebiga ni mi nismo mogli da prihvatimo velikosrpsku hegemoniju koju su u velikoj mjeri srbi pravoslavci, koji su u hrvatsku došli nepozvani zajedno sa osmanlijama ruku pod ruku, prihvatili i zajedno sa srbijancima zdušno provodili koristeći sve oblike institucionalnog terora nad hrvatima u hrvatskoj... ako niste morali, a onda ste trebali biti svjesni da će vrč ići na vodu dok se ne razbije....pizzon wrote:ne mozemo da prihvatimo genocid
zlocine i proterivanje
kao prirodni proces
2015-08-08
pizzon wrote:ne mozemo da prihvatimo genocid
kao prirodni proces
spominješ prirodni proces, a gubiš iz vida (ili ignoriraš) činjenicu da vi niste došli na hrvatske prostore u dobroj vjeri niti ste u hrvatskoj tražili utočište nego ste ovamo došli kao neprijatelji, zavojevači, rušitelji i ubojice... jeiga ako je to prirodni proces, koji se onda kurac čudom čudiš, što smo pod svaku cijenu htjeli da se riješimo učinka tog "prirodnog procesa"
2015-08-08
michaellcmacha wrote:jebiga ni mi nismo mogli da prihvatimo velikosrpsku hegemoniju koju su u velikoj mjeri srbi pravoslavci, koji su u hrvatsku došli nepozvani zajedno sa osmanlijama ruku pod ruku, prihvatili i zajedno sa srbijancima zdušno provodili koristeći sve oblike institucionalnog terora nad hrvatima u hrvatskoj... ako niste morali, a onda ste trebali biti svjesni da će vrč ići na vodu dok se ne razbije....pizzon wrote:ne mozemo da prihvatimo genocid
zlocine i proterivanje
kao prirodni proces
michaellcmacha wrote:spominješ prirodni proces, a gubiš iz vida (ili ignoriraš) činjenicu da vi niste došli na hrvatske prostore u dobroj vjeri niti ste u hrvatskoj tražili utočište nego ste ovamo došli kao neprijatelji, zavojevači, rušitelji i ubojice... jeiga ako je to prirodni proces, koji se onda kurac čudom čudiš, što smo pod svaku cijenu htjeli da se riješimo učinka tog "prirodnog procesa"
a zašto ste onda etnički očisti sve prostore koje ste zauzeli? Dakle u vojvodini praktično više nema ni njemaca ni hrvata, tek nešto malo mađara. Na kosovu ste bili na vi ili oni i popušili, u bosni ste etnički očistili sve u republici genocidnoj i sad tamo samo srbi žive. U hrvatskoj ste protjerali sve nesrbe sa područja koje ste zauzeli i na kraju sami sebe po naredbi vrha pobunjenih srba. Dakle sve je kontra onoga što pišeš, apsolutno sve ide na vašu štetu i vašu nevoljupizzon wrote:ne mozemo da prihvatimo genocid
kao prirodni proces
Regoč wrote:michaellcmacha wrote:spominješ prirodni proces, a gubiš iz vida (ili ignoriraš) činjenicu da vi niste došli na hrvatske prostore u dobroj vjeri niti ste u hrvatskoj tražili utočište nego ste ovamo došli kao neprijatelji, zavojevači, rušitelji i ubojice... jeiga ako je to prirodni proces, koji se onda kurac čudom čudiš, što smo pod svaku cijenu htjeli da se riješimo učinka tog "prirodnog procesa"
U principu u rh nitko nrma problema s nikim osim svi sa srbendama
bas smo svi nezhvalani sto necemo da se srbija prosiri i sto ne slusamo irineja,spc a i šamana koji nam zele samo i jedino 'dobro'..sta je to jedna mala gesta korekcije granica u korist svetoslavlja bio bi to bas pravi krscanski gest prema napacenom i mucenicko ovjencanom svetoslavljutre wrote:Regoč wrote:michaellcmacha wrote:spominješ prirodni proces, a gubiš iz vida (ili ignoriraš) činjenicu da vi niste došli na hrvatske prostore u dobroj vjeri niti ste u hrvatskoj tražili utočište nego ste ovamo došli kao neprijatelji, zavojevači, rušitelji i ubojice... jeiga ako je to prirodni proces, koji se onda kurac čudom čudiš, što smo pod svaku cijenu htjeli da se riješimo učinka tog "prirodnog procesa"
U principu u rh nitko nrma problema s nikim osim svi sa srbendama
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» DOAJEN NJEMAČKE POLITIKE - KRITIKE TURSKOJ I ZAPADU: Ne rušiš zrakoplov neprijatelja svoga neprijatelja
» Prijatelj mog neprijatelja je i moj neprijatelj a neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj
» Kad se borim neprijatelja nemam (chat)
» ISIL DOBIVA PRAVOG NEPRIJATELJA?
» skupilo se muktara, uhljeba i neprijatelja Hrvata
» Prijatelj mog neprijatelja je i moj neprijatelj a neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj
» Kad se borim neprijatelja nemam (chat)
» ISIL DOBIVA PRAVOG NEPRIJATELJA?
» skupilo se muktara, uhljeba i neprijatelja Hrvata
Page 2 of 3