Papa Franjo konacno otkrio svoje nedemokratsko i nekatolicko lice:Izbacuje Ratzingera iz Vatikana
Page 4 of 6
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Papa Franjo konacno otkrio svoje nedemokratsko i nekatolicko lice:Izbacuje Ratzingera iz Vatikana
svatko normalan bi trebao biti antikomunistSora wrote:DAKLE STEPINAC SE POVEZUJE SA SRPSKIM KRALJEM ALEKSANDROM KARADORDEVICEM CIJI JE BIO VOJNIK
I ONDA IZRAŽAVA LOJALNOST USTASKOM POGLAVNIKU
DA BI SAČUVAO GUZICU
I TO JE VAS SVETAC?
Ha ha
i jos se Papi zamjera da podrzava IRINEJA
KOMA STE
Dubrasta Mortalka .. antikomunistica na tragu svojoh ustaskih svetaca
Šandor Winnetou- Posts : 19785
2017-12-31
Re: Papa Franjo konacno otkrio svoje nedemokratsko i nekatolicko lice:Izbacuje Ratzingera iz Vatikana
Stepinac
Pa kud vas je DOVEO.
U krvavi građanski sukob u drugom ratu
U bjedu katatalibanije
Hrvati najsiromašniji narid u EU bore se za Stepinca
Dajte najte
Pa kud vas je DOVEO.
U bjedu katatalibanije
Dajte najte
Negatorko genocida u srebrenici i bh-aSora wrote:Stepinac
Pa kud vas je DOVEO.
U bjedu katatalibanije
Dajte najte
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Zlocinacka crkva ciji je stelinac predvodnik
Je u stanju i dalje PROVOCIRATI NOVE RATOVE
Zbog zaštite svojih interesa
Vi ovce ..topovsko meso ..klecite pred parazitima ljudskog roda
I prijetite klanjima
Jer ste zavedeni od strane crkve
A STEPINAC SVETAC NIJE VEC 70 godina s razlogom
I prijetite klanjima
Zadnji put vas molim
I trea i fuka
Nisam muslimanka
Ok?
I trea i fuka
Nisam muslimanka
Ok?
Prena cinjenicama imam samo objektivan pristup
I Srebrenica i Sarajevo
I Bleiburg i Jasenovac
Zsnimsju me samo znanstveno
I tocka
I Srebrenica i Sarajevo
I Bleiburg i Jasenovac
I tocka
Negatorka genicida u srebrenici i bh-a obozavateljka patrijarha irineja i papana franjeSora wrote:Zlocinacka crkva ciji je stelinac predvodnik
I prijetite klanjima
2015-09-08
Negatorka genocida u srebrenici i bh-a i u vukovaru obozavateljica patrijarha irineja i papana franjeSora wrote:Prena cinjenicama imam samo objektivan pristup
I Srebrenica i Sarajevo
I Bleiburg i Jasenovac
I tocka
2015-09-08
vuksadinare wrote:Stepinac je hrvat,katolik,europljanin,kristov vojnik....ovaj drugi je juznoamericki bizantinac,imperijalist,huskacmetilda wrote:pismejker wrote:rekoh ja davno,Jesus vam je uvaljen kao trojanac..
vidiš, takvi koji mrze Isusa kao ti potenciraju navodni raskol u Crkvi..
nažalost, postoji nemali broj vjernika koji nasjedaju na te i takve pamflete..
ni vuk mi nije odgovorio na pitanje je li Stepinac vrag kad je komunicirao s Titom..
niti je kometirao Stepinčevu izjavu o vjernosti papi..
nažalost, kažem..
žao mi je što zbog papinih izjava proživljavaš takvu krizu vjere..
pokušala sam ti pokazati kako je Stepinac usprkos kritikama komunizma i partizanskim zločinima koji su se istovremeno događali ipak pregovarao s titom i nazivao ga maršalom.. ali je istodobno naglašavao da svaki katolik mora ostati vjeran Petrovoj stolici
zašto? zato što Isus kaže: ti si Petar Stijena i na toj stijeni sagradit ću svoju crkvu, ni vrata paklena neće je nadvladati..
dakle, na nama je da ostanemo vjerni papi koji je, također po Nauku, izabran po Duhu Svetomu..
istina je da nas njegove diplomatske riječi o Irineju duboko pogađaju kao i njegovi susreti s Dodikom..
ali sjeti se da je sveti Ivan Pavao II posjetio Fidela Castra i rukovao se s njim.. je li zbog toga manje svet?
Crkva se ne smije izolirati od onih koji joj žele i čine zlo, s njima treba pregovarati i pokušavati sanirati mržnju, osvetu i štetu koja s mržnjom dolazi cijeloj Crkvi.. pogledaj kako je veliko priznanje Franjo donio Međugorju imenovavši nadbiskupa Hosera za službu kojom uređuje Međugorje kao veliko i moćno Marijansko svetište
evo da te utješim, proročanstva o ulozi preostalih vjernih Hrvata pokazuju da će se po nama ostvariti Božji plan spasenja što je Gospa objavila don Stefanu Gobbiju..
pročitaj ovaj tekst - ništa ne može umanjiti Gospin i Božji plan s nama
Poruka koju je primo don Stefano Gobbi iz Svećeničkog marijanskog pokreta na Cenakulu za vrijeme posjeta Zagrebu, 20. rujna 1996., kada se susreo i s tadašnjim zagrebačkim nadbiskupom i kardinalom Franjom Kuharićem nalazi se u Plavoj knjizi, a smatra se da se odnosi na nedavni Domovinski rat u Hrvatskoj, te na najavu i budućih teških i kriznih vremena za Hrvatsku.
''Kako sam zadovoljna Cenakulom što si ga ovdje imao sa svećenicima i vjernicima moga Pokreta, kojem je predsjedao Kardinal Nadbiskup koga veoma ljubim i štitim.
Na ovu se naciju moj Protivnik razbjesnio, donoseći u nju tešku kušnju nasilja i rata. Kolike su patnje morala podnijeti ova moja djeca! Ja sam se zauzela da dobiju veliki dar oslobođenja i mira. Ali sad vas očekuju još veće muke.
- Ne boj se malo stado. Ocu Nebeskom se svidjelo dati vam kraljevstvo mog Bezgrješnog Srca. Ja sam vam se očitovala i vi ste me prihvatili s velikodušnošću moje male djece. Sada vas mogu povesti, kao nebeska vrtlarica u svjetlom vrtu vaših duša, na put čistoće, ljubavi i svetosti, vježbom svih kreposti koje su mi drage.
Tako vas svaki dan predajem kao žrtve zadovoljštine Božjoj Pravdi kako bi (Bog) mogao izliti na svijet pročišćujuću Milost svoga Božanskog milosrđa.
- Ne boj se stado malo. Vaša nebeska Majka udijelila vam je dar da se okupite sa svih strana u Njezinu pobjedničku četu.
Došao je čas odlučujuće bitke.
Sotona je već došao do vrhunca svoje moći i sada, također i u Crkvi, dovršit će (svoje djelo), koliko mu je Gospodin dopustio za Njeno najbolnije čišćenje. Časovi, koje ćete proživjeti, spadaju među najvažnije, jer svi događaji koje sam vam prorekla, ispunit će se.
- Ne boj se malo stado. Isus vas je okupio u nebeskom pašnjaku svoje Božanske Ljubavi. On vas vodi savršenom ispunjenju Očeve Volje. Isus želi biti od vas proslavljen.
Došao je čas u kojem ćete Isusa savršeno proslaviti. Vi ste utjeha njegovoj napuštenosti; vi ste duboka radost njegova Božanskog srca.
- Ne boj se malo stado. Budite moja mala djeca, koju sam okupila sa svih strana svijeta, za veliku bitku između Boga i Sotone, između sila dobra i sila zla.
Gospodin će pobijediti preko Mene, svoje male Sluškinje. Ja ću pobijediti pomoću vas, moja mala djeco.
Ono što se dogodilo u ovoj Naciji postaje znak za sve. Zbog svoje vjernosti Isusu i vašoj nebeskoj Majci, Crkvi i papi, Sotona je navalio na nju, u pokušaju da je uništi. Imajući na umu ovaj cilj, udružile su se sve sotonske i masonske sile. Međutim, Ja sam sama označila čas njihova poraza.
Tako će biti za čitavo čovječanstvo. Zato vas pozivam na pouzdanje i nadu.
- Ne boj se malo stado. Vama je povjereno poslanje da ostvarite trijumf mog Bezgrješnog Srca u svijetu.''
http://misija.slobodnadalmacija.hr/bastina/clanak/id/32206/Don-Stefano-Gobbi-Gospina-poruka-Hrvatskoj-Ne-boj-se-stado-malo
Guest- Guest
Eto vam sveca na solunskom frontu
Osnovnu školu je pohađao u Krašiću, a zatim je srednju upisao u Zagrebu, gde je prvi put ušao u strukture Katoličke crkve. Tokom boravka u nadbiskupijskom liceju počeo je ozbiljno da razmišlja o tome da bi zaista i mogao postati sveštenik.
Međutim, već je izbio Prvi svetski rat, pa je morao da ubrza studije pošto je regrutovan. Car i kralj ne bira. Poslat je u Rijeku u školu rezervnih oficira, a posle šest meseci obuke na Italijanski front, 1917. godine, gde je zapovedao bosanskim vojnicima.
Jula 1918. je zarobljen, a njegovoj je porodici rečeno da je poginuo. Čak je i memorijalna služba održana njemu u čast, u rodnom mu Krašiću. Nedelju dana nakon službe primili su telegram: nije mrtav, već se nalazi u italijanskom logoru za ratne zarobljenike.
pismejker wrote:A sad da kazem da si glupa i povrsna,onda bi se uvrijedila,..jel??metilda wrote:pismejker wrote:rekoh ja davno,Jesus vam je uvaljen kao trojanac..
vidiš, takvi koji mrze Isusa kao ti potenciraju navodni raskol u Crkvi..
nažalost, postoji nemali broj vjernika koji nasjedaju na te i takve pamflete..
ni vuk mi nije odgovorio na pitanje je li Stepinac vrag kad je komunicirao s Titom..
niti je kometirao Stepinčevu izjavu o vjernosti papi..
nažalost, kažem..
Prije svega,ja cak ne mrzim niti Kozojebe iako serem po njima u svakoj mogucoj prilici..,a pogotovo Jesusa,Krscane ili slicno..koji mi iskren cu biti,lice na nedotupavu smušenu djecicu..narocito povodeci se Jesusovim "naukom"
zasto kazem trojanac..zato jer profurava ideju koja je daleko iznad karaktera,morala i sveg drugog sto odlikuje covjecji rod,koji je sve,samo ne spreman na taj nivo pozrtvovnosti i čestitosti..Ljudski rod,pogotovo onaju Islamu je na nivou krvolocnih zivotinja,koji opet idu u druge ekstreme,ali hajde bar ne na svoj racun(drugi obraz)..Jesus,promovira ,ono sto u drugom kontekstu rigidno pljujete-komjunizam..slabosti komjunizma,suštinski se vrlo podudaraju sa slaboscu krscanastva u odnosu na Islam,prije svega,koji mu je smrtonosni oponent..
Iz toga razloga Poup podjeljuje svoje stado,jerbo ljudi po prirodiimaju razlicite stavove i milsnljenja o istoj stvari.
Po tebi,bi svi trebali nekriticki gutati sranja koje ovaj,a stvarno kretencina od Poupa,bljuje,da ti se zivot smuci..
Protiv Poupa Woytile,nikad nisam rekao nish protiv,niti protiv Poupa Ratzingera..To dovoljno govori sve..Meni krscanstvo nije neprijatelj,pa tako niti ja njemu..
Ovo ostalo sam ti objasnio..Ti posd svoje skute izvoli primati u svoje drustvo kog god hoces,ako hosh i copor krvolocnih islamčića,ali nemoj drugima docirati,i praviti se bistra,kad nisi,i govoriti sto bi trebali,ili starom taktikom Inkvizicije proglasavati lje vješcima i vjesticama,samo zato jer se ne slazu sa tvojim skučenim umom..
ja se tebi nisam obratila niskim ad hominem udarcima nego sam komentirala tvoju dobro poznatu mržnju koju stalno iskazuješ prema Kristu i KC.. dakle argumenti i činjenice a ne uvrede na osobnoj razini
to ne možeš poreći
Guest- Guest
Sada nastupa izvesna pometnja u podacima, ali su neke stvari ipak jasne.Solunski front je probijen septembra te godine a podaci o tome u kom je trenutku Stepinac pušten iz zatvoreništva variraju. Prilično je sigurno, međutim, da je pušten tek 6. decembra, i to izgleda intervencijom Jugoslovenskog odbora.
Kako je car i kralj Karlo razrešio vojsku zakletve jer se Austrougarska raspadala a već bile formirane nove države, među njima i Država SHS (Slovenaca, Hrvata i Srba), Stepinac je dobrovoljno ušao u Jugoslovenskulegiju koja je upućena na bivši Solunski front.
Kako to da je Stepinac postao biskup s 36 god
Uglavnom, u Solunu je proveo Božić, u karantinu. Posle toga je sa vojskom bio u Vranju, Gnjilanu i Prištini, a kući se vratio na proleće 1919. godine. Imao je čin potporučnika; naredne godine kralj će ga unaprediti u rezervnog poručnika.
Zbog boravku u Jugoslovenskoj legiji u Solunu, kralj Aleksandar I ga je 1932. godine izabrao za naslednika zagrebačkog nadbiskupa Bauera, kada ovaj bude preminuo (što se desilo pet godina docnije). Sa tim se složio i papa Pije XI, uprkos tome što je bio još uvek jako mlad za tako važno nameštenje: imao je svega 34 godine, a imaće samo 36 kada to bude ozvaničeno.
I tako SRPSKI KAPLAR STEPINAC
DANAS SVADI HRVATE I SRBE
HA HA
STA TI JE POVIJEST
DANAS SVADI HRVATE I SRBE
HA HA
STA TI JE POVIJEST
[size=55]Dok Stepinac srpskog kralja ljubi, Josip Broz ga ruši[/size]
UrednikdanaLipanj 12, 2017/Comments closed
[size=55]ok Stepinac srpskog kralja ljubi, Josip Broz ga ruši[/size]
UrednikdanaLipanj 12, 2017/Comments closed
[size=55]ok Stepinac srpskog kralja ljubi, Josip Broz ga ruši[/size]
Kada je Alojzije Stepinac obukavši uniformu srpske vojske na Solunskom frontu kao dobrovoljac, izgovorio riječi zakletve pravoslavnom kralju Srbije: „….. zaklinjem se bogom svemogućim, da ću vrhovnom zapovjedniku sve zemaljske oružane sile kralju Srbije Petru I. svagda i u svim prilikama biti vjeran, svom dušom odan i poslušan …. „ nije ni slutio da će upravo zahvaljujući tim riječima zakletve postati nadbiskup zagrebački, te otvoriti vrata blaženstva i možebitne svetosti u okvirima Katoličke Crkve.
Tijekom I. svjetskog rata, našavši se pred životnom odlukom, kako će to kasnije povijest pokazati, daleko u tuđini i u zarobljeništvu, Josip Broz i Alojzije Stepinac u izazovima pred kojima su se našli, reagirali su potpuno suprotno i upravo stoga će povijest jednoga obilježiti kao nadbiskupa zagrebačkog, blaženika i mogućeg sveca, a drugog kao hrvatskog revolucionara koji postaje neprikosnoveni komunistički lider južnoslavenskih naroda i jedna od najznačajnijih političkih ličnosti i državnika XX. stoljeća.
A taj izazov koji ih je kao povijesne ličnosti odredio i ujedno njihove do tada usklađene životne putove odvojio, pitanje koje je tražilo odgovor – bila je zakletva koju je trebalo dati srpskom kralju. Reagirali su sasvim suprotno, Josip Broz je odbija dati, a Alojzije Stepinac je daje. Da su imali drugačiji odnos, oni nikada ne bi ostvarili dosegnuto i postali tako karijerne ličnosti kakvima ih je povijest zapamtila. Dakle, dok je Alojzije Stepinac srpskom kralju „vjeran, odan i poslušan“, Josip Broz ga smatra nositeljem velikosrpske politike kojeg će on skinuti s vlasti i zabraniti mu povratak u Jugoslaviju. Dok se Stepinac srpskom kralju poklonio, Josip Broz ga je uklonio.
Josip Broz i Alojzije Stepinac rođeni su u zadnjoj dekadi 19. stoljeća, Josip u Kumrovcu 1892. godine, a Alojzije šest godina kasnije 1898. godine u Brezariću, Krašić. Oboje su odrastali u brojnim obiteljima. Alojzije je bio peto od osmero djece Josipa i Barbare Stepinac. Barbara je bila druga žena Josipa Stepinca. Josip Broz je pak bio sedmo od 15-oro djece u braku Franje i Marije Broz. Oboje odlaze na školovanje. Josip Broz od 1907.-1910. godine izučava bravarski zanat u Sisku, dok Alojzije Stepinac pohađa Klasičnu Gimnaziju u Zagrebu gdje maturira 1916. godine.
A taj izazov koji ih je kao povijesne ličnosti odredio i ujedno njihove do tada usklađene životne putove odvojio, pitanje koje je tražilo odgovor – bila je zakletva koju je trebalo dati srpskom kralju. Reagirali su sasvim suprotno, Josip Broz je odbija dati, a Alojzije Stepinac je daje. Da su imali drugačiji odnos, oni nikada ne bi ostvarili dosegnuto i postali tako karijerne ličnosti kakvima ih je povijest zapamtila. Dakle, dok je Alojzije Stepinac srpskom kralju „vjeran, odan i poslušan“, Josip Broz ga smatra nositeljem velikosrpske politike kojeg će on skinuti s vlasti i zabraniti mu povratak u Jugoslaviju. Dok se Stepinac srpskom kralju poklonio, Josip Broz ga je uklonio.
Josip Broz i Alojzije Stepinac rođeni su u zadnjoj dekadi 19. stoljeća, Josip u Kumrovcu 1892. godine, a Alojzije šest godina kasnije 1898. godine u Brezariću, Krašić. Oboje su odrastali u brojnim obiteljima. Alojzije je bio peto od osmero djece Josipa i Barbare Stepinac. Barbara je bila druga žena Josipa Stepinca. Josip Broz je pak bio sedmo od 15-oro djece u braku Franje i Marije Broz. Oboje odlaze na školovanje. Josip Broz od 1907.-1910. godine izučava bravarski zanat u Sisku, dok Alojzije Stepinac pohađa Klasičnu Gimnaziju u Zagrebu gdje maturira 1916. godine.
Dakle
Komunist TITO Se SE BORI PROTIV SRPSKOG KRALJA
A SVETAC STEPINAC SE ZA NJEGA BORI
AJOJ bljak
Komunist TITO Se SE BORI PROTIV SRPSKOG KRALJA
A SVETAC STEPINAC SE ZA NJEGA BORI
AJOJ bljak
Budući je stariji, Josip Broz u rujnu 1913. godine odlazi na odsluženje vojnog roka gdje završava dočasničku školu, te kako je i sam volio isticati, postaje najmlađi vodnik u 25. domobranskoj pukovniji, a u natjecanju u mačevanju osvaja drugo mjesto u Austro-ugarskoj vojsci. Alojzije Stepinac je pozvan u vojsku tri godine kasnije 29.6.1916. godine u 96. Karlovačku pukovniju.
Brozova jedinica, 10. satnija, 3. bojne, 25. Domobranske pukovnije dolazi u Istočnu Bosnu te je Josip Broz 12.8.1914. godine „pregazio“ rijeku Drinu, budući je došla naredba o napadu na Srbiju te napredovanje prema Valjevu. Na Veliku Gospu 15.8.1914. godine poslije borbi prsa o prsa između 25. domobranske pukovnije i Drinske divizije I. poziva, Broz i Hrvati ulaze u Krupanj. Interesantno je napomenuti da su se tih dana licem u lice borili Josip Broz i Draža Mihailović koji je bio mitraljezac u 3. pješadijskom prekobrojnom puku koji je bio u sastavu Drinske divizije. Mnogi srpski povjesničari smatraju da još od tih dana datira nepodnošljivost Josipa Broza prema četništvu, smatrajući ga najvećim povijesnim protivnikom četništva od tih dana kada se borio u I. svjetskom ratu protiv četnika Vojislava Tankosića, pa sve do bitke na Neretvi 1943. godine kada je Broz potpuno slomio četnički pokret koji se za njegova života nikada nije oporavio. Naravno da su se i u toj bitci na Neretvi zajedno sa četnicima borile ustaše a protiv partizanskih jedinica. Važno je znati da je prije pojave Josipa Broza u svim značajnim mjestima u Hrvatskoj postojala četnička organizacija, od Dubrovnika do Splita, a u akcije su pa i na teritoriju tzv. NDH često kretali zajedno sa ustašama. Stoga je razumljivo da su i danas najveći neprijatelji Josipa Broza oni koji gaje određene simpatije spram ustaštva, odnosno četništva. O učešću Josipa Broza u borbama u Srbiji za vrijeme Jugoslavije, iz sasvim razumljivih razloga, gotovo se i nije pisalo. Brozova 25. pukovnija u siječnju 1915. godine prebacuje se na ratište u Karpate – na rusku frontu, gdje u bitci protiv Čerkeza Josip Broz biva ranjen i zarobljen 25.3.1915. godine.
Brozova jedinica, 10. satnija, 3. bojne, 25. Domobranske pukovnije dolazi u Istočnu Bosnu te je Josip Broz 12.8.1914. godine „pregazio“ rijeku Drinu, budući je došla naredba o napadu na Srbiju te napredovanje prema Valjevu. Na Veliku Gospu 15.8.1914. godine poslije borbi prsa o prsa između 25. domobranske pukovnije i Drinske divizije I. poziva, Broz i Hrvati ulaze u Krupanj. Interesantno je napomenuti da su se tih dana licem u lice borili Josip Broz i Draža Mihailović koji je bio mitraljezac u 3. pješadijskom prekobrojnom puku koji je bio u sastavu Drinske divizije. Mnogi srpski povjesničari smatraju da još od tih dana datira nepodnošljivost Josipa Broza prema četništvu, smatrajući ga najvećim povijesnim protivnikom četništva od tih dana kada se borio u I. svjetskom ratu protiv četnika Vojislava Tankosića, pa sve do bitke na Neretvi 1943. godine kada je Broz potpuno slomio četnički pokret koji se za njegova života nikada nije oporavio. Naravno da su se i u toj bitci na Neretvi zajedno sa četnicima borile ustaše a protiv partizanskih jedinica. Važno je znati da je prije pojave Josipa Broza u svim značajnim mjestima u Hrvatskoj postojala četnička organizacija, od Dubrovnika do Splita, a u akcije su pa i na teritoriju tzv. NDH često kretali zajedno sa ustašama. Stoga je razumljivo da su i danas najveći neprijatelji Josipa Broza oni koji gaje određene simpatije spram ustaštva, odnosno četništva. O učešću Josipa Broza u borbama u Srbiji za vrijeme Jugoslavije, iz sasvim razumljivih razloga, gotovo se i nije pisalo. Brozova 25. pukovnija u siječnju 1915. godine prebacuje se na ratište u Karpate – na rusku frontu, gdje u bitci protiv Čerkeza Josip Broz biva ranjen i zarobljen 25.3.1915. godine.
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Agent papa Franjo konačno otpočeo misiju islamiziranja i uništavanja Vatikana
» Papa Franjo otkrio: Međugorje mi je u srcu. Spasio sam ga
» Papa Franjo dobio odbijenicu od patrijarha Irineja:Nije vreme da papa dođe u Srbiju
» Papa Franjo priznao da je zbog bolesti bio na samrti ali ne zeli prepustiti zezlo kao papa Benedict
» Papa-n se sprema Trumpu u lice reći da je okrutan
» Papa Franjo otkrio: Međugorje mi je u srcu. Spasio sam ga
» Papa Franjo dobio odbijenicu od patrijarha Irineja:Nije vreme da papa dođe u Srbiju
» Papa Franjo priznao da je zbog bolesti bio na samrti ali ne zeli prepustiti zezlo kao papa Benedict
» Papa-n se sprema Trumpu u lice reći da je okrutan
Page 4 of 6