Salapić navukao crnu uniformu: "Tko misli da je Slavonska sokolska garda vojska, taj je glup"
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Salapić navukao crnu uniformu: "Tko misli da je Slavonska sokolska garda vojska, taj je glup"
POJAVA Josipa Salapića, donedavno saborskog zastupnika HDSSB-a, u odori Glavaševih crnokošuljaša, tj. Slavonske sokolske garde, isprovocirala je brojne komentare, pogotovo zato što je Salapić uložio prigovor savjesti te nije služio vojni rok, već ga je civilno odradio u državnoj upravi.
"U vojsci sam mogao biti jedino prosjak"
"Istina je, civilno sam služio, mogao sam samo uložiti prigovor savjesti. Nas četvero ostalo je bez mame i tate i u vojsci ja sam jedino mogao biti prosjak. Tko bi platio račune i režije? Druga stvar, tko misli da je Slavonska sokolska garda vojska, taj je glup. Prema našem Statutu, to je unutarstranački klub za sport, rekreaciju, protokole i unutarstranačku redarsku službu. U Gardi nema ni "v" od vojske", tvrdi Salapić.
"Izvukao sam diplomu da pokažem kako se treba boriti za svoj dom"
Kaže nam kako ni ostali članovi Garde, mladići i djevojke, nisu služili vojni rok, a pojasnio nam je i zašto je mahao svojom diplomom na skupu stranke.
"Eto, govorili su za torbicu, koja je sastavni dio odore slavonske garde, kako se unutra može držati oružje, a ja sam izvukao diplomu magistra pravnih znanosti. Bila je to simbolična poruka da se treba boriti za svoj dom, za mlade, koji danas sa svojim diplomama mogu jedino ići van zemlje. A mi se zalažemo da posao nađu ovdje", pojasnio je Salapić, koji je HDZ napustio 2012. godine nakon što je Tomislav Karamarko postao šef stranke. Bio je blizak Jadranki Kosor, a odlazak je opravdao niskim udarcima tijekom izbora za predsjednika HDZ-a.
"Baldasar živi u prošlosti, danas takvima nema mjesta u hrvatskoj politici"
Komentirao nam je i viđenje splitskog gradonačelnika Ive Baldasara, kojeg garda podsjeća na Hitlerov Waffen SS.
"To je problem političkih garnitura SDP-a i HDZ-a. Ako čovjek vidi ustašu, umjesto mladih ljudi sa diplomama, on živi u prošlosti i ne vidi budućnost. Taj ima problema sam sa sobom. Zašto Baldasar nije reagirao kada su se u Splitu izvikivali neki povici i stavljale ploče, nego je mirno stajao i pravio se da ništa ne vidi i ne čuje? Za takve koji žive u prošlosti, nema mjesta u aktualnoj hrvatskoj politici i nadam se da će to ovi izbori pokazati", kazao nam je Salapić.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/salapic-navukao-crnu-uniformu-tko-misli-da-je-slavonska-sokolska-garda-vojska-taj-je-glup/853045.aspx
"U vojsci sam mogao biti jedino prosjak"
"Istina je, civilno sam služio, mogao sam samo uložiti prigovor savjesti. Nas četvero ostalo je bez mame i tate i u vojsci ja sam jedino mogao biti prosjak. Tko bi platio račune i režije? Druga stvar, tko misli da je Slavonska sokolska garda vojska, taj je glup. Prema našem Statutu, to je unutarstranački klub za sport, rekreaciju, protokole i unutarstranačku redarsku službu. U Gardi nema ni "v" od vojske", tvrdi Salapić.
"Izvukao sam diplomu da pokažem kako se treba boriti za svoj dom"
Kaže nam kako ni ostali članovi Garde, mladići i djevojke, nisu služili vojni rok, a pojasnio nam je i zašto je mahao svojom diplomom na skupu stranke.
"Eto, govorili su za torbicu, koja je sastavni dio odore slavonske garde, kako se unutra može držati oružje, a ja sam izvukao diplomu magistra pravnih znanosti. Bila je to simbolična poruka da se treba boriti za svoj dom, za mlade, koji danas sa svojim diplomama mogu jedino ići van zemlje. A mi se zalažemo da posao nađu ovdje", pojasnio je Salapić, koji je HDZ napustio 2012. godine nakon što je Tomislav Karamarko postao šef stranke. Bio je blizak Jadranki Kosor, a odlazak je opravdao niskim udarcima tijekom izbora za predsjednika HDZ-a.
"Baldasar živi u prošlosti, danas takvima nema mjesta u hrvatskoj politici"
Komentirao nam je i viđenje splitskog gradonačelnika Ive Baldasara, kojeg garda podsjeća na Hitlerov Waffen SS.
"To je problem političkih garnitura SDP-a i HDZ-a. Ako čovjek vidi ustašu, umjesto mladih ljudi sa diplomama, on živi u prošlosti i ne vidi budućnost. Taj ima problema sam sa sobom. Zašto Baldasar nije reagirao kada su se u Splitu izvikivali neki povici i stavljale ploče, nego je mirno stajao i pravio se da ništa ne vidi i ne čuje? Za takve koji žive u prošlosti, nema mjesta u aktualnoj hrvatskoj politici i nadam se da će to ovi izbori pokazati", kazao nam je Salapić.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/salapic-navukao-crnu-uniformu-tko-misli-da-je-slavonska-sokolska-garda-vojska-taj-je-glup/853045.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Salapić navukao crnu uniformu: "Tko misli da je Slavonska sokolska garda vojska, taj je glup"
debotoijusto wrote:POJAVA Josipa Salapića, donedavno saborskog zastupnika HDSSB-a, u odori Glavaševih crnokošuljaša, tj. Slavonske sokolske garde, isprovocirala je brojne komentare, pogotovo zato što je Salapić uložio prigovor savjesti te nije služio vojni rok, već ga je civilno odradio u državnoj upravi.
2014-04-12
2014-04-12
Re: Salapić navukao crnu uniformu: "Tko misli da je Slavonska sokolska garda vojska, taj je glup"
Crnokošuljaš, jel to i ustaša isto?
crvenkasti-
2014-04-17
Po mom mišljenju ovo je drugi dio nasilne slavonizacije Hrvatske.
Slavonci svi i svuda. Slavonci na okup.
Lani je u šatoru u Savskoj počela svoj put agresivna velikoslavonska kampanja,koja ima za cilj slavonizirati sve hrvatske zemlje i pokazati da je Hrvatska u stvari Velika Slavonija.
Slavonizacija Lijepe Naše traje još od 1991. godine. na svim važnijim mjestima u Hrvatskoj(čak i ondje gdje Slavonaca ima jako malo) kao u Istri sjede Slavonci.
No možete im slobodno poručit da slavonizacija Primorja,Istre, dalmacije i Like,neće proći. Recite im da im to ja poručujem.
Lani je u šatoru u Savskoj počela svoj put agresivna velikoslavonska kampanja,koja ima za cilj slavonizirati sve hrvatske zemlje i pokazati da je Hrvatska u stvari Velika Slavonija.
Slavonizacija Lijepe Naše traje još od 1991. godine. na svim važnijim mjestima u Hrvatskoj(čak i ondje gdje Slavonaca ima jako malo) kao u Istri sjede Slavonci.
No možete im slobodno poručit da slavonizacija Primorja,Istre, dalmacije i Like,neće proći. Recite im da im to ja poručujem.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Zagreb nikad neće biti Osijek.
crvenkasti-
2014-04-17
zagreb nece nikada biti славонија
2014-04-12
lupetaš, pa ti manjaci nemaju ni svog gradonačelnika u Osijeku kao svojoj utvrdi a kamoli nešto više od togajastreb wrote:Po mom mišljenju ovo je drugi dio nasilne slavonizacije Hrvatske.
Guest- Guest
deboto će uvjek biti budaladebotoijusto wrote:zagreb nece nikada biti славонија
Guest- Guest
tre911 wrote:deboto će uvjek biti budaladebotoijusto wrote:zagreb nece nikada biti славонија
a ja Hrvat?
crvenkasti-
2014-04-17
veca od ovih slavonaca tesko , zasluzuju rad za 300€ i lika koji fura militantni djir a odradio civilno sluzenje u drzavnoj sluzbitre911 wrote:deboto će uvjek biti budaladebotoijusto wrote:zagreb nece nikada biti славонија
2014-04-12
Dobro ako te to zadvoljava :Ddebotoijusto wrote:veca od ovih slavonaca tesko , zasluzuju rad za 300€ i lika koji fura militantni djir a odradio civilno sluzenje u drzavnoj sluzbitre911 wrote:deboto će uvjek biti budaladebotoijusto wrote:zagreb nece nikada biti славонија
Guest- Guest
CRVENO-CRNI TEPIH
Vodeći slavonski SDP-ovac: HDSSB je dobrodošao u našu koaliciju
Kermit-
2014-04-17
hahahaha led ih hebo koja panika :DDDDD, ovo je ljigavije od koalicije SDSS sa HDZom za vrijeme sanadera.asilovski wrote:CRVENO-CRNI TEPIH
Guest- Guest
'Ne vidim razlike između onih koji pozivaju na drugi Domovinski rat i onih koji marširaju u crnim uniformama. Nažalost, ova dva fenomena nisu doživjela jednaku pažnju i osudu. Takva događanja evociraju sjećanja na mračno doba ljudske prošlosti iz sredine prošlog stoljeća. Mislim da Hrvatskoj ne treba ni jedno ni drugo. Hrvatskoj i Slavoniji trebaju domovinski red, rast i rad, a ne rat, ljudi koji rade i stvaraju, a ne oni koji oblače crne uniforme', rekao je Hajduković, dodavši kako se postrojavanje Glavaševe garde ne može uspoređivati s postrojavanjem vojske A-HSP-a, što je bilo zabranjeno.asilovski wrote:CRVENO-CRNI TEPIH
'Osobno mi nije lijepo gledati ono što radi HDSSB, ali mislim da nema osnove za usporedbu jer HDSSB koristi isključivo obilježja RH i ne poziva na nasilje, ali jako koketira s mračnim vremenima i to mi se ne sviđa', rekao je Hajduković.
2014-04-12
tako i treba biti, patrioti i crnokošuljaši moraju u istu koaliciju...Salapić i Peđa Grbin, prirodna selekcija
2014-04-15
ratni dezerteri sa ratnicima iz civilna vojnog roka...i jedan Glavaš kao šećer na tortu...ovo bi bila najubojitija koalicija od državotvoraca sa teroristima
2014-04-15
Dobra fora!jastreb wrote:Po mom mišljenju ovo je drugi dio nasilne slavonizacije Hrvatske.
U čemu je problem što HDSSB ima redarsku službu i športski klub?
Vi slavonci ste iduci unutarnji neprijatelji. Nakon ercegovaca medju nama, eto i na vas dosao red. Muhahahahahaaa kila ....
2014-04-14
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» evo šta vojska/nacionalna garda misli o bidenovoj instalaciji...
» Slavonska firma zaposlila 17 radnika iz Nepala: 'Nije teško, ali jedna stvar nas muči'
» Dudaković:Svaki mladi Bošnjak treba da kupi čizme i uniformu
» Njemačka vojska = EU vojska
» Hrvati neće da obuku srpsku uniformu, a naši glumci odbijaju ulogu i za hiljade evra
» Slavonska firma zaposlila 17 radnika iz Nepala: 'Nije teško, ali jedna stvar nas muči'
» Dudaković:Svaki mladi Bošnjak treba da kupi čizme i uniformu
» Njemačka vojska = EU vojska
» Hrvati neće da obuku srpsku uniformu, a naši glumci odbijaju ulogu i za hiljade evra
Page 1 of 4