ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kapitalizam vs Marksizam

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

Kapitalizam vs Marksizam - Page 2 Empty Re: Kapitalizam vs Marksizam

Post by AssadNaPodmornici 19/4/2019, 18:42

AlfaOmega wrote:Možeš ti đoda kupiti i Audi A8 (hipotetski, jerbo u reali ne možeš) koji je mnogo skuplji od Golfa 7. Ali to auto opet ni na razini izdržljivosti i trajnosti vozila kakva su se nekad proizvodila. Samo je jači, teži i više troši. Ali ni taj Audi A8 ti neće trajati ka što traje Golf 2. To je poanta kapitalizma.

ima stotine modela auta. mora biti neko auto koje će ti se svidjeti.
ja sam kupio jedno francusko auto, 2013godište(prije 2godine sam ga kupio) , dakle auto za RH prilike novo, lijepo, iako je bilo polovno, ništa se ne kvari. promjenio ulje, kočinice, aj morao sam i zupčasti remen, i vozi.
eto ja sam našao auto koje se ne kvari, i nije preskupo, i lipo je i komodno i ima dovoljno konja, da možeš 150km/h voziti na autoputu, i netrošiti puno, i ne troši puno u gradu.
Da je ostao socijalizam, čekao bi svoj "red" za trabant ili yugo, da mi ga "država isporuči".. neki su čekali godinama, neki su dobili odmah. A auta nisu napredovala,
jedina auta koja su u socijalizmu "napredovala" su bila auta koja su rađena po licenci zapadnih firmi. itd.

AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Sora 19/4/2019, 18:45

To se cesto spominje da je hitler osnovao Nacional socijalističku partiju 
Da pa ? 
Mogao je u pocetku i imati vezu s vizijama socijslizma ali se ubrzo 
Vidjelo da se pretvara u NACIZAM 
daj vise ne lupetajte zastarjele i fragmentarne tvrdnje

2014-04-29

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 19/4/2019, 18:45

Sora wrote:
AssadNaPodmornici wrote:T
Sora wrote:Ljevica Po assadu je potpuno izjednačena s DIKTATURAMA u kojima je na vlasti Komunistička partija ili socijalistička , svejedno. 
E pa 
Zajebite te definicije o kolektivizmu, ograničenju sloboda govora i rada , drzava upravlja s novcem iz proračuna. 

To je potpuno netočno. 
Cak nije potrebno uzeti Kinu kao primjer. 
Mnoge drzave socijslizma su imale slobodni razvoj individue kao generalni cilj a da bi se postigao taj cilj podrszumjevaju drustvenu podrsku. 
Ta dijalektika Ind i kolektiva je kapitalizmu neshvatljiva . 
A jedino je ona pravedna i  uvjet naoretka za SVE . 
DA NE VELIM DA SE DEMOKRACIJE spominju i u lijevim i u desnim sustavima. 
Nego se cudne stvari događaju danas..
Fasisti desnice jašu.

Kina više nije radikalna ljevica, pojačali su osobne slobode i ekonomske slobode. Iako ograničavaju osobne slobode, ali stavio bi Kinu u lijevi centar ili centar čak.  
fašizam je samo jedan oblik socijalizam/marksizma. Hitler je sam izjavio da mu je uzor Marks u hrpi stvari, i on je napravio svoju verziju markizma, koja je nazvana nacional socijalizam.
No ti si blenton dibiduz 
Fasizam je negacija marksizma 
Odnosno cak i nema veze s njim u biti 
To je kao da velis da kruška bolja od jabuke 
To se ne uspoređuje 
Fasizam je ideoloski desno i politicka struja 
a marksizam je filozofsko- politicki temelj  teorije o razvoju drustva 
Mjesas kruške i jabuke

nije to negacija marksizma. tako i pravoslavci govore da su oni pravi kršćani, a da su katolici fake. i obrnuto. i muslimani, šiti govore da su oni čisti muslimani, a suniti da su lažni, a suniti obrnuto, kidaju šitima glave u siriji jer malo drugačije vjeruju. i jedini i drugi su muslimani, kao što su i jedni i drugi kršćani, a i nacional socijalizam je isto socijalizam.
objašnjeno ti je u videu gdje se hitler slaže sa marksom, i gdje se poklapaju djelovi iz Marksovog Kapitala, i Hitlerovog Mein Kampfa.
Ako izgleda kao guska, ima kljun kao guska, i glasa se kao guska - onda je jebena guska.
tako , ako izgleda kao socijalizam, ako se zove socijalizam(nacional socijalizam) onda je jebeni socijalizam

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 19/4/2019, 18:47

Sora wrote:To se cesto spominje da je hitler osnovao Nacional socijalističku partiju 
Da pa ? 

:D

nacizam ti je kratica od nacional socijalizam

nacional socijalisti - kratica
nacisti

podsjećaš me na one radikalne islamiste, koji tvrde da assad jer je alevitski šit, nije pravi musliman itd.. ili kada je gorila katerdrala u Parizu, pa su neki srpski pravoslavci se veselili, a jedan od argumenata je bio - "to je katolička crkva a katolici nisu pravi kršćani".

tako i vi socijalisti govorite da nacional socijalisti nisu pravi socijalisti
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Sora 19/4/2019, 18:49

Sturmabteilung (njem. Jurišni odredi) ili poznatiji samo po skraćenici SA bila je paravojna organizacija unutar Nacističke stranke koja je odigrala ključnu ulogu u dovođenju na vlast Adolfa Hitlera 1930-ih. Na svom vrhuncu SA odredi brojali su 3 mil. ljudi i time bili jedna od najvećih paravojnih organizacija u povijesti. Općenito su bili poznati kao Smeđe košulje zbog odora smeđe boje. Unutar SA je kasnije nastao SS. Najpoznatiji vođa SA odreda bio je Ernst Röhm.

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sora 19/4/2019, 18:50

AssadNaPodmornici wrote:
Sora wrote:To se cesto spominje da je hitler osnovao Nacional socijalističku partiju 
Da pa ? 

:D

nacizam ti je kratica od nacional socijalizam

nacional socijalisti - kratica
nacisti

podsjećaš me na one radikalne islamiste, koji tvrde da assad jer je alevitski šit, nije pravi musliman itd.. ili kada je gorila katerdrala u Parizu, pa su neki srpski pravoslavci se veselili, a jedan od argumenata je bio - "to je katolička crkva a katolici nisu pravi kršćani".

tako i vi socijalisti govorite da nacional socijalisti nisu pravi socijalisti
A jesu kad ti velis 
jocolor

2014-04-29

Back to top Go down

Post by kic 20/4/2019, 08:56

kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by marcellus 20/4/2019, 09:00

AssadNaPodmornici wrote:
Ringo10 wrote:Ja bih to pratio kad bi mi neko prvo objasnio šta je to socijalizam.

desno =  individualizam , osobna sloboda, sloboda govora, ekonomske slobode, sloboda nošenja oružja, sloboda udruživanja, sloboda nastupa na tržištu, sloboda raspolaganja vlastitim novcem  
odlika je da ih se zovu konzervatici - što nema toliko veze sa religijom, nego dolazi od engleske riječi "conserve" - očuvati - klasične USA vrijednosti koje su nastale u USA ustavu prije 200+godina
Republikanci zato jer smatraju da je Ustav , temeljni akt, važniji od demokratske većine. dakle demokratska većina može izglasati socijalizam, Ustav odnosno republičko uređenje to spriječava

lijevo = kolektivizam, regulacije osobnih sloboda, regulacije slobode govora, regulacija ekonomskih sloboda(nesloboda), regulacije tržišnih i ekonomskih odnosa, država-partija-vlast upravlja ekonomijom, pojedinac je u službi kolektiva,  pojedinac ne raspolaže sa svojim novce, nego država raspolaže i upravlja zajedničim proračunom.
Zovu se i progresivci- jer smatraju da su "konzervativne vrijednosti"(dakle osobne slobode, sloboda oružja, govora, ekonomske slobode) zastarijele, i da zbog "progresa vremena" , bilo bi potrebno regulirati slobodu oružja, govora, i ekonomije.
Kao kapitalizam treba regulirati, to se čuje i ovdje na forumu, ili recimo ona New Zeland premijerka sa maramom je to izjavila, pa oružja zbog napretka treba regulirati, ali i slobodu govora itd.

eto ukratko razlika šta je lijevo šta desno.

to je razlika u USA, AUS, pa čak i hrpi zapadni zemalja (recimo Njemački AFD je isto desna stranka).

U RH su sve strane lijeve, ali opet nisu radikalno lijeve. HDZ je ljevičarska stranka kao i SDP i HSP i HSS, to je sve lijevi centar. Dakle dozvoljavaju dio osobnih i ekonomskih sloboda, ali država dosta toga regulira.

Krajni oblik socijalizma, bi bio Hitlerov Nacional Socijalizam-Nazi Njemačka, North Korea, Fašistička Italija(točnije Socijalna Republika Italija kako se zvala država pod kontrolom Musolonija), Ustaški Socijalizam, Staljinizam, Pol-Pot, Titoizam  -naravno postoje varijacije, najradikalniji oblik socijalizam je onaj Pol-Pot, Maoizam, North Koreja, Staljinizam.. Zatim nešto manji radikalniji socijalizmi su ustaški socijalizam, nacional socijalizam, fašizam, titoizam....tu su bile minimalne slobode..barem ako nisi bio dio "krive klase"(ili poduzetnik u titoizmu ili židov u nacional socijalizmu)  ..sve skupa i dalje pre radiklani za današnje pojmove

na ovom forumu,  ljevičari su(često se zovu liberali u USA, drugi naziv je progresivci)  - ti, epikur, debotijesto, red_wolf, vuksadinare, - vi po nabrojanim kriterijima ste u lijevo

na ovom forumu, desničari su(republikanci, konzervatici) - ja, kic, marc, rekao bi hektorovic,  cabbath, kaya,  - mi se zalažemo za manju državnu kontrolu u ekonomiji i društvu, i veće osobne i ekonomske slobode.

dobar post sve rečeno

2014-04-16

Back to top Go down

Post by epikur37 20/4/2019, 11:18

Evo sat i pol gledam.

Premda svakako podržavam kapitalizam, jasno s razmjernom regulacijom. 

Ipak Žižek je jači lik u debati a i inače.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by prckov 20/4/2019, 14:29

epikur37 wrote:Evo sat i pol gledam.

Premda svakako podržavam kapitalizam, jasno s razmjernom regulacijom. 

Ipak Žižek je jači lik u debati a i inače.
cuj
demi reci sta je to on znacajno reko  :D 
osim za tebe dobra vijest, veli da kad se jednom izgubi autoritet tradicionalizma I konzervatizma da se nikad vise ne vraca
takode je uporedio "populiste sa hitlerom, pa veli -
 Nacisti su trebali antisemitizam jer po njihovoj viziji njihovo drustvo je organska cjelina harmonicnog suzivota, tako da je trebo izvanjski uljez da opravda njihove podjele i antagonizme. Isto vazi za kako se danas u europi antiimigrantski populisti  bave sa izbjeglicama, uzrok problema, koji je ja tvrdim imanentan danasnjem kapitalizmu, je projeciran na izvanjskog uljeza. Cak i ako i zabiljezeni incidenti (ima velikih problema) istiniti, populisticke price o njima su lazi. 
Zatim je kenjo o klimatskim promjenama, a ja volim kad filozofi ceraju znanost 
evo ovaj cofounder greenpeace veli da su klimatske promjene I obrazlozenja za njih junk science

a stavljo sam I klip di se vidi kako je neki pombro iz nase (a oni jedini imaju zabiljezena klimatska globalna kretanja) laziro zagrijavanje I ima dokaze na nasinom sajtu

Last edited by prckov on 20/4/2019, 14:31; edited 1 time in total

prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Post by Guest 20/4/2019, 14:30

Čika-Prckoff..!!! cheers cheers cheers

Jesil donio slatkiše?!!! bounce bounce bounce
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by prckov 20/4/2019, 14:34

cika sreto zauzet sam sad 
idi vidi imali koja nova lutka da je izasla

prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Post by Guest 20/4/2019, 14:38

nema jos nova nish...uputio sam neke upite,cekam da mi odgovore..ono,servisni rok,odrzavanje,sto ciniti-sto ne ciniti..i tako svasta nesto..
malio izujedam po pitanju dizajna.,ono,potpuno bih Custom free,dakle,ful moj dizajn,recimo,poželim da izgleda kao Norka,ili Kaya...ili sora...kakogod... :clown
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by prckov 20/4/2019, 14:39

veli kina je uspjeh sa autoritarnim rezimom I divljim kapitalizmom, ali mu to nije dobro
nije objasnio da je zapad izvezo tehnologiju I da je kinin uspjeh posljedica a ne uzrok njihovog znanja
veli tramp (nemere bez trampa proc kod ovih marksista koji to vise nisu, da ga jebes, I klime  :D ) je postmoderni politicar na ego tripu (ovo mi parvo hipi dijagnoza) kiji folira konzervatizam I tradicionalne vrijednosti

prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Post by prckov 20/4/2019, 14:42

a klimatske promjene se moraju rjesavat globalno, mada je I on pessimist ko I nas ezek
odosmo u herlac  :D

prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Post by Guest 20/4/2019, 14:43

uffff,Čika-Prckoff u jednom od onih nadahnutih profešurskih predavanja...idem,da ga ne ometam... :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by prckov 20/4/2019, 14:47

a da reko je, to jest citiro je nekog francuskog vilozofa kako I bez boga ce dobri ljudi I dalje bit dobri a losi I dalje losi a jedino dobri ljudi urade lose stvari u ime boga
I onda naveo 9/11 kao primjer
I tako je odma I krscanstvo isto
kuis, sve je isto sve su culture iste
sve isto jebo te risto  :D

prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Post by prckov 20/4/2019, 14:52

prckov wrote:a da reko je, to jest citiro je nekog francuskog vilozofa kako I bez boga ce dobri ljudi I dalje bit dobri a losi I dalje losi a jedino dobri ljudi urade lose stvari u ime boga
I onda naveo 9/11 kao primjer
I tako je odma I krscanstvo isto
kuis, sve je isto sve su culture iste
sve isto jebo te risto  :D
poslije je neku glupost di je negdje od nekog cuo kritiziro
malo se sam sa sobom druzio  :D
prckov
prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Post by Guest 20/4/2019, 15:02

marcellus wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
Ringo10 wrote:Ja bih to pratio kad bi mi neko prvo objasnio šta je to socijalizam.

desno =  individualizam , osobna sloboda, sloboda govora, ekonomske slobode, sloboda nošenja oružja, sloboda udruživanja, sloboda nastupa na tržištu, sloboda raspolaganja vlastitim novcem  
odlika je da ih se zovu konzervatici - što nema toliko veze sa religijom, nego dolazi od engleske riječi "conserve" - očuvati - klasične USA vrijednosti koje su nastale u USA ustavu prije 200+godina
Republikanci zato jer smatraju da je Ustav , temeljni akt, važniji od demokratske većine. dakle demokratska većina može izglasati socijalizam, Ustav odnosno republičko uređenje to spriječava

lijevo = kolektivizam, regulacije osobnih sloboda, regulacije slobode govora, regulacija ekonomskih sloboda(nesloboda), regulacije tržišnih i ekonomskih odnosa, država-partija-vlast upravlja ekonomijom, pojedinac je u službi kolektiva,  pojedinac ne raspolaže sa svojim novce, nego država raspolaže i upravlja zajedničim proračunom.
Zovu se i progresivci- jer smatraju da su "konzervativne vrijednosti"(dakle osobne slobode, sloboda oružja, govora, ekonomske slobode) zastarijele, i da zbog "progresa vremena" , bilo bi potrebno regulirati slobodu oružja, govora, i ekonomije.
Kao kapitalizam treba regulirati, to se čuje i ovdje na forumu, ili recimo ona New Zeland premijerka sa maramom je to izjavila, pa oružja zbog napretka treba regulirati, ali i slobodu govora itd.

eto ukratko razlika šta je lijevo šta desno.

to je razlika u USA, AUS, pa čak i hrpi zapadni zemalja (recimo Njemački AFD je isto desna stranka).

U RH su sve strane lijeve, ali opet nisu radikalno lijeve. HDZ je ljevičarska stranka kao i SDP i HSP i HSS, to je sve lijevi centar. Dakle dozvoljavaju dio osobnih i ekonomskih sloboda, ali država dosta toga regulira.

Krajni oblik socijalizma, bi bio Hitlerov Nacional Socijalizam-Nazi Njemačka, North Korea, Fašistička Italija(točnije Socijalna Republika Italija kako se zvala država pod kontrolom Musolonija), Ustaški Socijalizam, Staljinizam, Pol-Pot, Titoizam  -naravno postoje varijacije, najradikalniji oblik socijalizam je onaj Pol-Pot, Maoizam, North Koreja, Staljinizam.. Zatim nešto manji radikalniji socijalizmi su ustaški socijalizam, nacional socijalizam, fašizam, titoizam....tu su bile minimalne slobode..barem ako nisi bio dio "krive klase"(ili poduzetnik u titoizmu ili židov u nacional socijalizmu)  ..sve skupa i dalje pre radiklani za današnje pojmove

na ovom forumu,  ljevičari su(često se zovu liberali u USA, drugi naziv je progresivci)  - ti, epikur, debotijesto, red_wolf, vuksadinare, - vi po nabrojanim kriterijima ste u lijevo

na ovom forumu, desničari su(republikanci, konzervatici) - ja, kic, marc, rekao bi hektorovic,  cabbath, kaya,  - mi se zalažemo za manju državnu kontrolu u ekonomiji i društvu, i veće osobne i ekonomske slobode.

dobar post sve rečeno
Kapitalizam vs Marksizam - Page 2 Screenshot-2019-04-20-Guy-Verhofstadt-on-Twitter

https://twitter.com/guyverhofstadt/status/1101432653881008128

:tu
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by prckov 20/4/2019, 15:49

slobodan wrote:
Kapitalizam vs Marksizam - Page 2 Screenshot-2019-04-20-Guy-Verhofstadt-on-Twitter

https://twitter.com/guyverhofstadt/status/1101432653881008128

:tu
siri se eu
 demokratski
prckov
prckov

2014-04-19

Back to top Go down

Post by red wolf 20/4/2019, 20:44

Dogodilo se ono što nitko nije ni očekivao...Da će se u više stvari slagati, nego ne slagati...hehehehehehehehehehehehe

Ne shvaćate tako jednostavnu stvar...I Žižek i Peterson su konzervativci...
red wolf
red wolf

Male
2016-02-10

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Back to top

- Similar topics