B. Ristić: Liberalizam je ušao u totalitarnu, auto/destruktivnu fazu
Page 8 of 8
Page 8 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: B. Ristić: Liberalizam je ušao u totalitarnu, auto/destruktivnu fazu
Još uvijek sebe smatram sljedbenikom hibridnog ideološko-političkog sklopa koji je iznjedrila zapadna civilizacija, a koji nazivamo liberalnom demokracijom
bi ovo reko prijatelj ili neprijatelj, epikure?
aben- Posts : 35490
2014-04-16
dijagram wrote:Navodno juzina u vas, tako mi dojavljuju moji izvori.epikur37 wrote:dijagram wrote:Ne znam Juru, zasto, jes to ti?aben wrote:dijagram wrote:
izmedju ostalog znam napraviti i to, izmedju ostalog, puno ostalog
svasta ti ja znam
fair enough,
a znoš li juru vujića?
Ako jesi imenjak ima ljepse ime:)
Baš je sitničav: a jesil ti ovo, a ti si ono, a ne može...ko da je bodul.
Kiša se dobro ispadala. No dobro mi je zalila vrtlić, moraš doć u vizitu.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Blog sam počeo pisati početkom 2014. Prvo pod nazivom "Liberalni cafe".aben wrote:Još uvijek sebe smatram sljedbenikom hibridnog ideološko-političkog sklopa koji je iznjedrila zapadna civilizacija, a koji nazivamo liberalnom demokracijom
2015-08-06
Bio prosli vikend, ali nije mi dalo slobodnog ni sekunde.epikur37 wrote:dijagram wrote:Navodno juzina u vas, tako mi dojavljuju moji izvori.epikur37 wrote:dijagram wrote:Ne znam Juru, zasto, jes to ti?aben wrote:
fair enough,
a znoš li juru vujića?
Budem opet, valjda me zeru puste:)
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:Bio prosli vikend, ali nije mi dalo slobodnog ni sekunde.epikur37 wrote:dijagram wrote:Navodno juzina u vas, tako mi dojavljuju moji izvori.epikur37 wrote:dijagram wrote:
Ne znam Juru, zasto, jes to ti?
ajme muke :)
2015-08-06
srecom sam u standardnoj kondicijiepikur37 wrote:dijagram wrote:Bio prosli vikend, ali nije mi dalo slobodnog ni sekunde.epikur37 wrote:dijagram wrote:Navodno juzina u vas, tako mi dojavljuju moji izvori.epikur37 wrote:
ajme muke :)
do kad ce to tako Bog dragi zna, valjda jos pedeset :)
dijagram-
2015-08-09
epikur37 wrote:Blog sam počeo pisati početkom 2014. Prvo pod nazivom "Liberalni cafe".aben wrote:Još uvijek sebe smatram sljedbenikom hibridnog ideološko-političkog sklopa koji je iznjedrila zapadna civilizacija, a koji nazivamo liberalnom demokracijom
unda, prijatelj oli neprijatelj?
2014-04-16
nešto sam u četvrtak napiso na istu temu
https://narod.hr/hrvatska/marcel-holjevac-kako-je-progresivna-ljevica-postala-regresivna-a-liberalizam-totalitarna-ideologija
https://narod.hr/hrvatska/marcel-holjevac-kako-je-progresivna-ljevica-postala-regresivna-a-liberalizam-totalitarna-ideologija
aben wrote:epikur37 wrote:Blog sam počeo pisati početkom 2014. Prvo pod nazivom "Liberalni cafe".aben wrote:Još uvijek sebe smatram sljedbenikom hibridnog ideološko-političkog sklopa koji je iznjedrila zapadna civilizacija, a koji nazivamo liberalnom demokracijom
Recimo da je čovjek napredovao i piše sve bolje.
2015-08-06
epikur37 wrote:aben wrote:epikur37 wrote:Blog sam počeo pisati početkom 2014. Prvo pod nazivom "Liberalni cafe".aben wrote:Još uvijek sebe smatram sljedbenikom hibridnog ideološko-političkog sklopa koji je iznjedrila zapadna civilizacija, a koji nazivamo liberalnom demokracijom
epikure, jesi li ti konzervativac ili neokonzervativac?
2014-04-16
aben wrote:epikur37 wrote:aben wrote:epikur37 wrote:Blog sam počeo pisati početkom 2014. Prvo pod nazivom "Liberalni cafe".aben wrote:
ja sam konzervatijanac a to su oni pravi konzervativci :D
2015-08-06
epikur37 wrote:aben wrote:epikur37 wrote:aben wrote:epikur37 wrote:
Blog sam počeo pisati početkom 2014. Prvo pod nazivom "Liberalni cafe".
evo ča se o tomu pisalo 1987.;
U nekim svojim strateškim momentima neokonzervativizam je zapravo neoliberalizam. Pa ipak se mora uvidjeti razlika prema kojoj je neokonzervativizam (koji nastaje sredinom sedamdesetih, točnije 1976) samo djelomice neoliberalizam, i to u ekonomijskim pitanjima, dok se u svim drugim, etičkim, kulturnim, političkim pojavljuje kao oživljeni tradicionalizam zasnovan na moralnim autoritetima, javnoj podršci, mitu, religiji
i nacionalizmu, lokalizmu
2014-04-16
aben wrote:epikur37 wrote:aben wrote:epikur37 wrote:aben wrote:
evo ča se o tomu pisalo 1987.;U nekim svojim strateškim momentima neokonzervativizam je zapravo neoliberalizam. Pa ipak se mora uvidjeti razlika prema kojoj je neokonzervativizam (koji nastaje sredinom sedamdesetih, točnije 1976) samo djelomice neoliberalizam, i to u ekonomijskim pitanjima, dok se u svim drugim, etičkim, kulturnim, političkim pojavljuje kao oživljeni tradicionalizam zasnovan na moralnim autoritetima, javnoj podršci, mitu, religiji
Manje više znam te nijanse i ideološke kovanice. Nema smisla raspravljati se preko njih, niti gubiti vrijeme kako bi se nečiji ideološki stav u cijelosti obuhvatio nekom od njih.
U glavnom operiram s osnovnim pojmovima a ne derivatima. U konačnici najbolje se baviti konkretnim pitanjima.
2015-08-06
epikur37 wrote:aben wrote:epikur37 wrote:aben wrote:epikur37 wrote:
evo ča se o tomu pisalo 1987.;U nekim svojim strateškim momentima neokonzervativizam je zapravo neoliberalizam. Pa ipak se mora uvidjeti razlika prema kojoj je neokonzervativizam (koji nastaje sredinom sedamdesetih, točnije 1976) samo djelomice neoliberalizam, i to u ekonomijskim pitanjima, dok se u svim drugim, etičkim, kulturnim, političkim pojavljuje kao oživljeni tradicionalizam zasnovan na moralnim autoritetima, javnoj podršci, mitu, religiji
Manje više znam te nijanse i ideološke kovanice. Nema smisla raspravljati se preko njih, niti gubiti vrijeme kako bi se nečiji ideološki stav u cijelosti obuhvatio nekom od njih.
U glavnom operiram s osnovnim pojmovima a ne derivatima. U konačnici najbolje se baviti konkretnim pitanjima.
inače, složin se s drugon rečenicon, ali prva ti je kriva, da krivlja ne more biti; da baratoš s osnovnin znočenjen riči liberal, ne bi grabljo celi dun:)
2014-04-16
Speare Shaker wrote:kaya wrote:
Iz liberalizima , ako ga uopce nesto moze zamijeniti a nema naznaka tome trenutno, nije zamjenjiv ali ako .. moze doci jedino nesto novo
Kao prvo, odakle ti ideja o postojanju tako nečeg kao što je kontinuirani linearni "napredak"?
Pa ako je netko branio na ovom forumu ideju općeg napredovanja čovječanstva i ljudske kulture i civilizacije od njenioh početaka tamo negdje prije nekoliko desetaka tisuća godina, onda sam to ja, ali NIKADA, ALI AMA BAŠ NIKADA nisam zagovarao ideju kontinuiranog linearnog "napretka" bez makar privremenih razdoblja povrataka na stara riješenja.
Znaš zašto?
Zato što tako nešto kao što je kontinuirani linearni napredak bez razdoblja krize i povrataka na stara riješenja nije zabilježen u ljudskoj povijesti i nikada neće biti zabilježen.
Jednostavno je nemoguć.
Da ne spominjem kako nisam bezveze pojam napretka stavio pod navodnike, jer "napredak" nikada nije niti sveobuhvatan, riječ je o tome da puno toga doduše dobiješ, ali uvijek nešto i izgubiš.
Da ne spominjem niti činjenicu kako je napredak (bez navodnika) uvijek prvenstveno tehnološki sa znanstvenim backgroundom, a kako će se isti očitovati na društvenoj razini, to samo dragi Bog zna i nitko više.
Mislim da nitko iole normalan neće svu ovu sumanutu skalameriju i bolesnu histeriju izrođenu na zapadu koja se krije iza pojma liberalizma neće opisati kao "napredak" jer to definitivno isti jednostavno nije.
To smatrati napretkom mogu samo neki teško poremećeni umovi bez temeljnog razumjevanja povijesnih zakonitosti i uočavanja njihovih nositelja u određenom vremenskom razdoblju.
Uostalom, to je najbolji dokaz da je vrijednost onoga što se uobičajeno zove demokracijom debele precjenjena, rekao bih pogotovo na istoku, jer kako vidimo niti Japanu niti Kini niti Singapuru niti čitavom nizu azijskih zemalja nisu u smislu znanstvenog, tehnološkog i gospodarskog napretka naškodili sumnjivi standardi demokracije, pogotovo prije, ali i nakon ratne pobjede zapada u ww2.
Napredovati je dakle itekako moguće sa demokracijom sumnjive kvalitete pa i bez demokracije i pogotovo bez onoga što se u društvu smatra umjetnošću i kulturom, a rekao bih da je po tom pitanju Platon bio u potpunosti u pravu.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Napredovati se moze BEZ DEMOKRACIJE, UMJETNOSTI I KULTURE ...
Veli Sejki
Evidentno.
Povratak u kameno doba. Jedino buljite u ekrane u pećini.
Veliki vrač drzi misu.
Za katotalibane.
Veli Sejki
Evidentno.
Veliki vrač drzi misu.
Za katotalibane.
Sora wrote:Napredovati se moze BEZ DEMOKRACIJE, UMJETNOSTI I KULTURE ...
Veli Sejki
Evidentno.
Veliki vrač drzi misu.
Za katotalibane.
oli jugosovenija ni napredovala bez demokracije?
2014-04-16
Page 8 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Feđa BG sindikat: Adem Vuchiqi je ušao u poslednju fazu izdaje KiM
» Prije ulaska u Neum obavezno dezifekcioniranje kod veterinara - cijena 5 KM za osobni auto i 10 KM za dostavni auto
» Ristić vrhunski, "Obama džaba si krečio"
» I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu
» Prokleti liberalizam
» Prije ulaska u Neum obavezno dezifekcioniranje kod veterinara - cijena 5 KM za osobni auto i 10 KM za dostavni auto
» Ristić vrhunski, "Obama džaba si krečio"
» I usred rata Stepinac je zagovarao totalitarnu katoličku državu
» Prokleti liberalizam
Page 8 of 8