pes
Page 6 of 9
Page 6 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: pes
Naime, veca zarada omogucuje vise školovanja A to utjece na QISora wrote:Povezuje se inteligencija sa zaradom
narwvno da su Hrvati prosječno ili cak ispodprosječno glupi
Jer zarađuju .. PICKIN dim od bdp
da nisu glupi ne bi imali nounara kao Marcelko koji saznanja o ekonomiji , svjetskoj ekonomiji, izvlači iz anegdota i laznih generalizacija , tipa da se juga raspala zbog duga.
posebice u hrvatskpj gdje je kvaliteta skolstva mizerna mora se osjetiti i kroz pad QI da su Hrvati u zaostatku za ostalima u EU
CAK I OSTALIM ISTOČNOEUROPSKIM zrmljama
Sora- Posts : 23831
2014-04-29
Hah
Pa je to tocno
Bas razmisljam ono..summa summarum
Stvarno kaoitalizam okrece evoluciju unatrag
OD COVJEKA NAORAVITI MAJMUNA
A Marx je zato trazio 3 x 8 sati da bi ljudi mogli za sebe i svoje kultruno uzdizsnjr imati vrijeme
Nego. Kultura.
I pištolji ..jelda
Fasizam
Pa je to tocno
Bas razmisljam ono..summa summarum
Stvarno kaoitalizam okrece evoluciju unatrag
OD COVJEKA NAORAVITI MAJMUNA
A Marx je zato trazio 3 x 8 sati da bi ljudi mogli za sebe i svoje kultruno uzdizsnjr imati vrijeme
Nego. Kultura.
I pištolji ..jelda
Fasizam
A za sebe je rezerviro 1x8 sna+ 1x16 za zajebanciju, jer nika niśće ni rodi
2014-04-16
Sam socijalizam nas je uvjerio da je pogrešan sustav.Sora wrote:Mah
Pisete o Marxu iako nemate Pojma
Eto to je u kapitalizmu moguce zato sto :
Mozgovi su vam isprani
Uvjeravaju vas da je socijalizam pogrešan sustav
I vi vjerujete
Jednako kao sto vjerujete u druge lazi : boga, naciju
Eto to je kapitalizam : naoravi od covjeka majmuna
U socijalizmu žive majmuni ispranog mozga. U socijalizmu dok direktori žderu janjetinu na račun radnika radnik hrda parizer i u isto vrijeme aplaudira i kliče tom direktoru.
U kapitalizmu dok direktor ždere janjetinu a radnik parizer radnik jasno i glasno tog direktora šalje u pičku materinu.
Radnik u kapitalizmu zna da mu nije dobro u socijalizmu ne zna. Majmuni žive u socijalizmu.
PA dobro
Ajmo malo konkretno
Brodogradnja u Hrvatskoj je pred potpunim slomom
Ocito zbog majmuna koji si daju bonuse a radnicima ni place
A u Socijslizmu je bilo ovako :
Uljanik je 1961 dobio ugovor za gradnju broda ANNA NERY u konkurenciji s 47 svjetskih brodogradilišta
Taj je brod bio najljepsi ikada izgrađen kod nas.
Kobilica je položena krajem ožujka a brod je porinut u more iste godine u studenom a isporučen u rujnu iduce.
Bio je to kruzer s maksimalnim kapacitetom putnika u to vrijeme
I raskošne ljepote
Iza toga je Uljanik dobio narudžbe za nove kruzere
I teretne brodove.
Zarada uljanika je bila uvijek puno veca od troškova gradnj te su uljanikovci ubrzo imali riješene stambene i ostale potrebe .
DANAS U RIJECI dobri ljudi SAKUPLJAJU HRANU ZA 3. Majce i uljanikovce
Lijepo . Jelda DANNY ?
Ajmo malo konkretno
Uljanik je 1961 dobio ugovor za gradnju broda ANNA NERY u konkurenciji s 47 svjetskih brodogradilišta
Kobilica je položena krajem ožujka a brod je porinut u more iste godine u studenom a isporučen u rujnu iduce.
I raskošne ljepote
I teretne brodove.
Zarada uljanika je bila uvijek puno veca od troškova gradnj te su uljanikovci ubrzo imali riješene stambene i ostale potrebe .
Lijepo . Jelda DANNY ?
Ovaj DANNY je dokaz za moju teoriju da kspitalizam pravi od covjeka majmuna
Zivi dokaz
I jos ne kuzi
Ajd DANNY reci fala
Molim
Zivi dokaz
I jos ne kuzi
Ajd DANNY reci fala
Molim
[quote="Sora"]Mah
Mozgovi su vam isprani
mene je socijalizam uvjerio da je to pogrešan sustav
ne samo pogrešan nego pokvaren i kretenski
Mozgovi su vam isprani
mene je socijalizam uvjerio da je to pogrešan sustav
ne samo pogrešan nego pokvaren i kretenski
socijalizam je uzimao sirotinji da bi se dalo partijskim drugovima, da bi tito imao sto rolseva i mercedesa i pedeset rezidencija.
a sada imamo pravedno društvo pa onaj koji mazne milijarde je društveno prihvatljiv, a bakica koja prodaje kušlec cvijeća je kriminalka.
ali neka vas i vaše juge, nadam se da stavljaš sa strane jer je upitno kolika će ti biti mirovina.
moj savjet ti je upiši djecu s 3 godine na njemački i engleski.
meni L ove godine kreće s učenjem kineskog, kao petog jezika. nedavno je položila C1 za njemački, a C2 za engleski ide u lipnju.
ali neka vas i vaše juge, nadam se da stavljaš sa strane jer je upitno kolika će ti biti mirovina.
meni L ove godine kreće s učenjem kineskog, kao petog jezika. nedavno je položila C1 za njemački, a C2 za engleski ide u lipnju.
2014-12-30
veber wrote:a sada imamo pravedno društvo pa onaj koji mazne milijarde je društveno prihvatljiv, a bakica koja prodaje kušlec cvijeća je kriminalka.
pa si ti otišal u turbokapitalističku njemačku iz socijalisitčke hrvatske
i planiraš slat kćer u kinu koja je jedina preostala prava laissez faire ekonomija na planeti nema mirovinskog sustava ni socijalnih prava
ak vam je socijalizam dobar zakaj svi gibate u kapitalizam, njemačku, dubai, singapur, irsku?
Nemoj ih zbunjivat.marcellus wrote:ak vam je socijalizam dobar zakaj svi gibate u kapitalizam, njemačku, dubai, singapur, irsku?
pa tko veli da je socijalizam dobar?marcellus wrote:ak vam je socijalizam dobar zakaj svi gibate u kapitalizam, njemačku, dubai, singapur, irsku?
ja samo velim da ste zaglavili u jugi. ti se držiš juge ko pijan plota. hrvatsku je upravo uništio mentalitet o kojem ti tipkaš, juga, socijalizam, tito, partija, ustaše partizani, četnici.
podvučeš crtu i kreneš dalje.
jebe mi se za jugu, a sve više siječem veze s hrvatskom. čim mi L završi srednju dolazi tu na studij, kada dođeš ovdje s 18, nećeš se nikad vratiti.
i još jedna stvar. nijemci drugačije gledaju moje prezime od tvog ;)
veber-
2014-12-30
veber wrote:pa tko veli da je socijalizam dobar?marcellus wrote:ak vam je socijalizam dobar zakaj svi gibate u kapitalizam, njemačku, dubai, singapur, irsku?
ja samo velim da ste zaglavili u jugi. ti se držiš juge ko pijan plota. hrvatsku je upravo uništio mentalitet o kojem ti tipkaš, juga, socijalizam, tito, partija, ustaše partizani, četnici.
podvučeš crtu i kreneš dalje.
jebe mi se za jugu, a sve više siječem veze s hrvatskom. čim mi L završi srednju dolazi tu na studij, kada dođeš ovdje s 18, nećeš se nikad vratiti.
i još jedna stvar. nijemci drugačije gledaju moje prezime od tvog ;)
lako ja promenim prezime :)
ja se ne držim juge nego jebem mater socijalističkom mentalitetu
kam bi ti dalje kad imaš 90% mentalnih komunjara u državi koje ne daju da se poruši škver koji nam je izbio 35 milijardi kuna i da se tamo sagrade hoteli koji bi koju milijardu i zaradili "jer to nije proizvodnja"?
Sora wrote:
I raskošne ljepote
I teretne brodove.
Koje kruzere? Kad je u Uljaniku sagrađen kruzer osim tog kojeg spominješ? Sagrađena su dva trajekta u Brodosplitu, Amorela i Izabela, osamdesetih i na svakom smo izgubili cca 50 milijuna dolara jer su kasnili s gradnjom godinu dana, kao i s ovim scenic eclipseom
uljanik je poslove uvijek dobivao samo zato jer je nudio dampinške cijene, ispod tržišnih, s tim da je 61. još imao kakvu takvu tehnologiju i onda još japanci i koreanci i kinezi nisu graidli brodove
danas koreanci i japanci lagano izlaze iz posla a brodove grade indija i vijetnam
marcellus wrote:
lako ja promenim prezime :)
To tebi nije problem.
crvenkasti-
2014-04-17
Ajde daj podatke o zaradi Uljanika 60-tih.Sora wrote:PA dobro
Ajmo malo konkretno
I raskošne ljepote
I teretne brodove.
Lijepo . Jelda DANNY ?
Baš bih volio vidjet te podatke.
gle, škver je mogao ostati, kao što je ostao i u njemačkoj, britaniji, belgiji i sl. da se 90ih krenulo u restruktuiranje. hyundai tanker napravi za 24 tjedna po cijeni kg 1 usd. nijemci su nedavno počeli novogradnju kruzera u vrijednosti od 1,2 milijarde USD, isporuka za 18mj.marcellus wrote:kam bi ti dalje kad imaš 90% mentalnih komunjara u državi koje ne daju da se poruši škver koji nam je izbio 35 milijardi kuna i da se tamo sagrade hoteli koji bi koju milijardu i zaradili "jer to nije proizvodnja"?
što god ti rekao, samo proizvodnja ima mogućnost stvaranja dodatne vrijednosti i akumulacije sredstava.
u hr jedino tko ozbiljno shvaća turizam su istra i zagrebačka županija, ostalo je pošalji 2000€ i ne dolazi.
sada sam u švici i hrpa tvornica koje proizvode. selimo liniju u njemačku jer su švicarci od njemaca kupili novu, a ovi uzeli staru pod račun.
i dok ćete govoriti o jugi, titu, partizanima, ustašama dotle vam ne bu dobro.
veber-
2014-12-30
Zato jer su ubili SOCIJSLIZAMmarcellus wrote:ak vam je socijalizam dobar zakaj svi gibate u kapitalizam, njemačku, dubai, singapur, irsku?
Pa gdje cu otoci kad vise nema socijalizma nigdje na zrmlji
I normalne ljude su ubili
Ostali majmuni
Ti je naoisano na temelju clanka u večernjem listu danasdanni1 wrote:Ajde daj podatke o zaradi Uljanika 60-tih.Sora wrote: PA dobro
Ajmo malo konkretno
I raskošne ljepote
I teretne brodove.
Lijepo . Jelda DANNY ?
Baš bih volio vidjet te podatke.
Sasvim dosta su ovi podaci
Page 6 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Page 6 of 9