Hrvatska kao vojna krajina nove "renesansne" Europe
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Hrvatska kao vojna krajina nove "renesansne" Europe
Vama nije nikad ništa bitno dok van sistem pliva iznad vode jer niste u stanju shvatit da državu čine ljudi dakle pojedinci a ne nekakve državne institucije i spomenici.
To je mentalni sindrom gledanja države kao kostura a pojedinci su ništa. Eto tebi fino iselilo po miljona mladih i krah nataliteta kad nije bitno.
To je mentalni sindrom gledanja države kao kostura a pojedinci su ništa. Eto tebi fino iselilo po miljona mladih i krah nataliteta kad nije bitno.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
RayMabus wrote:
A da ok. Geopolitika. Država kao geopolitčki objekt. Pa nema šteta. Društvo će imat štetu. Jel sad jasnije ?
Društvo hoće, a država odnosno državna politika neće.
To ja od početka i govorim.
Guest- Guest
Šta mene brige za državnu politiku koju usput nit nemamo jer imamo poltrone na vlasti ?Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:
A da ok. Geopolitika. Država kao geopolitčki objekt. Pa nema šteta. Društvo će imat štetu. Jel sad jasnije ?
2014-04-11
RayMabus wrote:Vama nije nikad ništa bitno dok van sistem pliva iznad vode jer niste u stanju shvatit da državu čine ljudi dakle pojedinci a ne nekakve državne institucije i spomenici.
Ljudi ne čine državu nego društvo.
Država je samo apstraktan entitet sa doduše konkretnim obilježjima koji se ostvaruju u materijalnom svijetu i to preko pojedinaca odnosno društva u cjelini.
Last edited by Speare Shaker on 18/3/2019, 11:42; edited 1 time in total
Guest- Guest
RayMabus wrote:Šta mene brige za državnu politiku koju usput nit nemamo jer imamo poltrone na vlasti ?Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:
Ja ne mogu odgovoriti na to pitanje. To je tvoja zadaća.
Guest- Guest
Nezanima me država. Može je odma Orban preuzet , ukinit sabor a onda neka sabor u Budimpešti odlučuje. Uopće me nezanima država Hrvatska koju nezanima društvo nit pojedinci i gdje su uhojebi postali sami sebi svrha.Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Vama nije nikad ništa bitno dok van sistem pliva iznad vode jer niste u stanju shvatit da državu čine ljudi dakle pojedinci a ne nekakve državne institucije i spomenici.
Ljudi ne čine državu nego društvo.
Država je samo apstraktan entitet sa doduše konkretnim obilježjima koji se ostvaruju u materijalnom svijetu i to preko pojedinaca odnosno društva u cjelini.
2014-04-11
Mene ova država nezanima. Kamo sreće da se ukine sabor a vlast kompletno prebaci u Brisel. Gore od ovih domaćih nemože.
2014-04-11
Nacionalne države su mrtve. Uništio ih je upravo taj koncept da je država kostur a pojedinci nisu bitni. Mahanje zastavom i kurčenje sa suverenošću i nacionalnom državom a istodobno radiš lom društva koji više nemožeš popravit....
Trajat će dok ima Hrvata a onda će se ugasit sama od sebe , asimilirat u Evropu , nestat i nestajat postepeno.
Nacionalne države su prošlost , posebno nacionalne državice.
Trajat će dok ima Hrvata a onda će se ugasit sama od sebe , asimilirat u Evropu , nestat i nestajat postepeno.
Nacionalne države su prošlost , posebno nacionalne državice.
2014-04-11
Longi izdominirao skroz. Gasi forum.
darth_vader-
2014-04-17
Pa nacionalne države su mrtve. Upravo ih je koncept : Država ( političke stranke , uhljebi ) su bitniji od društva ih je odveo u nestanaka. Sad ćemo lagano euro , eu vojska , nema tu nikakve suverenosti , onda ćeš morat naseljavat strance , razbit če se nacionalni korpus , lagano gašenje te ideje jer joj nema budućnosti jer je ispilala granu na kojoj sjedi.
2014-04-11
Ima još slijepaca, ali to je u biti to...HDZ-ovci proždrli državu...
darth_vader-
2014-04-17
Ma nije to samo Hdz nego i Sdp no u suštini se radi o dijelu Novog svijetskog poretka , uništavanje obitelji da se uništi natalitet s ciljem da sutra utrpaju strance jer nema tko radit s ciljem da razbiju nacionalne države i onda preuzmu resurse.
Nema tu ništa šta nerade i u drugim državama samo šta ovdje još uvijek nam pokušavaju prodat priču o državnosti ( Plenkovic ) iako smo mi suvereni isto ko i marionetska NDHa.
Nije to samo u nas nego svugdje , eto Orban se npr buni otvoreno protiv toga a on je praktički iznimka a svi ostali su u transu i neće da vide golu istinu.
Nema tu ništa šta nerade i u drugim državama samo šta ovdje još uvijek nam pokušavaju prodat priču o državnosti ( Plenkovic ) iako smo mi suvereni isto ko i marionetska NDHa.
Nije to samo u nas nego svugdje , eto Orban se npr buni otvoreno protiv toga a on je praktički iznimka a svi ostali su u transu i neće da vide golu istinu.
2014-04-11
RayMabus wrote:Pa nacionalne države su mrtve.
Pravi procvat i dominacija nacija nacionalnih država tek predstoji.
Ovo što se događa posljednjih desetljeća a i još će slijedećih par, se može opisati kao pokušaj povratka u privremeni mrak okova totalitarne prošlosti.
Guest- Guest
Ništa od toga. Nemaju potomstvo.Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Pa nacionalne države su mrtve.
Ovo što se događa posljednjih desetljeća a i još će slijedećih par, se može opisati kao pokušaj povratka u privremeni mrak okova totalitarne prošlosti.
2014-04-11
RayMabus wrote:Ništa od toga. Nemaju potomstvo.Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Pa nacionalne države su mrtve.
Imaju.
Guest- Guest
Nemaju.To su činjenice a ne moja izmišljotina. Nemaju potomstvo
2014-04-11
Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Ništa od toga. Nemaju potomstvo.Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Pa nacionalne države su mrtve.
Imaju.
Hoće li nacije nestati ako se broj njihovih pripadnika recimo prepolovi?
Naravno da neće.
Stanovništvo njemačkih zemalja je u tridesetogodišnjem ratu doslovce prepolovljeno.
Je li njemačka nacija zbog toga nestala?
Nije, a ako se to opet dogodi, neće ni tad.
Guest- Guest
RayMabus wrote:Nemaju.To su činjenice a ne moja izmišljotina. Nemaju potomstvo
Imaju. Činjenice su činjenice, a ti slobodno pjevaj borbene.
Guest- Guest
Pa neće nestat samo će nestat nacionalne države. Evo ti Francuska kao najbolji primjer a takva sudbina čeka i ostale. Na papiru su oni Francuska a iznutra šta ?
2014-04-11
Eh da bar..ajd jos se to i moze postici,ako bi se trenutno reagiralo na globalnom nivou..Doduse ima lijepih prijera na Dalekom istoku..Koreje,Kina,Japan...sve su to brutalno nacionalisticke drzave..u Europi predvode aktivno(citaj:uz kurac svima) Polska,Madjarska,Česka,Slovacka,na sjeveru ispod radara norveska,Finska..Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Pa nacionalne države su mrtve.
Jos da se resetiraju Jukej,Francuska i svabija(dozovu pameti) i onda bi to bilo vec rjeseno..ovako,predstoji velika borba..ne znam jesil citao prijedlog kazni za posjedovanje videa iz Njuzilenda...pokusaj da se nacija toliko zastrasi,da vlast moze imati apsolutisticku vlast.. :cleanteeth:u ovom slucaju multikulti ekstrem..
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Ništa od toga. Nemaju potomstvo.Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Pa nacionalne države su mrtve.
Imaju.
Hoće li nacije nestati ako se broj njihovih pripadnika recimo prepolovi?
Naravno da neće.
Stanovništvo njemačkih zemalja je u tridesetogodišnjem ratu doslovce prepolovljeno.
Je li njemačka nacija zbog toga nestala?
Nije, a ako se to opet dogodi, neće ni tad.
Hoće li nacije nestati ako preostane samo 10% njihovih pripadnika?
Neće.
Samo će im se smanjiti brojčana snaga i ništa više od toga.
No, snaga nacija nije samo u broju njihovih ljudskih pripadnika nego i u ideji slobodnog traganja za vlastitim identitetom, a to je jedan od temeljnih ljudskih sloboda i potreba.
Guest- Guest
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Vojna krajina Hrvatska
» IMOTSKA KRAJINA NOVA HRVATSKA TOSKANA
» Druga vojna sila demonstrirala nove stvari u svom arsenalu
» Rusko-hrvatska vojna razmjena
» Dva hrvatska vojna aviona nadletela Republiku Srpsku
» IMOTSKA KRAJINA NOVA HRVATSKA TOSKANA
» Druga vojna sila demonstrirala nove stvari u svom arsenalu
» Rusko-hrvatska vojna razmjena
» Dva hrvatska vojna aviona nadletela Republiku Srpsku