Hrvatska kao vojna krajina nove "renesansne" Europe
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Hrvatska kao vojna krajina nove "renesansne" Europe
Opet će nas naguzit jer smo glupi
https://www.slobodnadalmacija.hr/misljenja/vijesti-i-konteksti/clanak/id/594057/hrvatska-kao-vojna-krajina-nove-renesansne-europe
https://www.slobodnadalmacija.hr/misljenja/vijesti-i-konteksti/clanak/id/594057/hrvatska-kao-vojna-krajina-nove-renesansne-europe
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Hrvatska kao vojna krajina nove "renesansne" Europe
RayMabus wrote:Opet će nas naguzit jer smo glupi
A da mi (HDZ nema alternativu) smo uz Marcona koji nam sprema qrac u bulju.
catabbath-
2015-08-22
Boli nas briga, mi ćemo otvoriti granicu, a drugi njek misle što će sa stampedom.
Valjda će in se desit još koji napad u toj zapadnoj Europi pa neka in desnica dobije još više glasova i društvo se polarizira na desničare i ljevičare / muslimane. Već su se oni fino natrpali da više neznaju di in je guzica a di glava a boje se upravo te polarizacije a upravo ona će in se desit.
2014-04-11
Regoč wrote:Boli nas briga, mi ćemo otvoriti granicu, a drugi njek misle što će sa stampedom.
Stampedo u svakom slučaju ne želi i neće ostati u Hrvatskoj. Dakle, mi od te pozicije neke vrste vojne krajine zapravo nećemo imati neke posebne štete.
Nisam siguran da to Višnja Starešina razumije, a ionako je do sada znala pokazati nesposobnost sagledavanja svih faktora utjecaja pa je precjenjivala utjecaj nekih, neke je potcjenjivala, a neke potpuno ignorirala.
Svejedno predstavlja svijetlu stranu inače teško kancerogenog novinarstva u Hrvatskoj.
Guest- Guest
triba svakog naoruzat i pustit da zastiti svoju imovinu.
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
Nema štete a već sada provaljuju ljudima u vikendice ?!?!?!Speare Shaker wrote:Regoč wrote:Boli nas briga, mi ćemo otvoriti granicu, a drugi njek misle što će sa stampedom.
Stampedo u svakom slučaju ne želi i neće ostati u Hrvatskoj. Dakle, mi od te pozicije neke vrste vojne krajine zapravo nećemo imati neke posebne štete.
Nisam siguran da to Višnja Starešina razumije, a ionako je do sada znala pokazati nesposobnost sagledavanja svih faktora utjecaja pa je precjenjivala utjecaj nekih, neke je potcjenjivala, a neke potpuno ignorirala.
Svejedno predstavlja svijetlu stranu inače teško kancerogenog novinarstva u Hrvatskoj.
2014-04-11
RayMabus wrote:Nema štete a već sada provaljuju ljudima u vikendice ?!?!?!Speare Shaker wrote:Regoč wrote:Boli nas briga, mi ćemo otvoriti granicu, a drugi njek misle što će sa stampedom.
Hrvatska kao država nema i neće imati neke posebne štete od takve pozicije.
Pojedinačne sudbine su malo drugačija priča, ali koja bitno ne iskače od prosjeka.
I da, Bože daj da se sva šteta svede na provale u vikendice.
Guest- Guest
Tko je država ? Plenkovic ? Pa normalno da on neće imat štete. Šta njega brige šta se dešava u donjem dijelu društva. Kako ga je briga šta je iselio pola miljona mladih tako će ga biti brige i ako ode zapne pola miljona Arapa i Pakistanaca. Šta njega brige za to.
2014-04-11
Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Nema štete a već sada provaljuju ljudima u vikendice ?!?!?!Speare Shaker wrote:Regoč wrote:Boli nas briga, mi ćemo otvoriti granicu, a drugi njek misle što će sa stampedom.
Pojedinačne sudbine su malo drugačija priča, ali koja bitno ne iskače od prosjeka.
dok nije tvoja jel?
e ja sam za uvodjenje Stand-Your-Ground-Laws
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
RayMabus wrote:Tko je država ? Plenkovic ?
Ne razlikuješ državu od vlasti odnosno aktualnog režima na vlasti.
Guest- Guest
flumen wrote:Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Nema štete a već sada provaljuju ljudima u vikendice ?!?!?!Speare Shaker wrote:Regoč wrote:Boli nas briga, mi ćemo otvoriti granicu, a drugi njek misle što će sa stampedom.
dok nije tvoja jel?
e ja sam za uvodjenje Stand-Your-Ground-Laws
Nema ničeg posebno lošeg u tom principu. Dapače.
I svoj jeftine podvale usmjeri prema nekom drugom.
Last edited by Speare Shaker on Mon 18 Mar - 11:26; edited 1 time in total
Guest- Guest
Pa kad su oni ( HDZ/SDP ) ti koji su stalno na vlasti. Šta iman razlikovat ?Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Tko je država ? Plenkovic ?
2014-04-11
Neka se zapadne države, a i naši političari lagano napuše kurca...to će biti najbolje...
darth_vader-
2014-04-17
A ti nerazlikuješ stanje na terenu od fiks vizije di njih npr pedeset tisuća zapne u Hrvatskoj i tumara okolo i onda nema štete za državu. Nema štete za državu a to šta oni provaljuju okolo to nije šteta. Šta je to onda ako nije šteta ?Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Tko je država ? Plenkovic ?
2014-04-11
RayMabus wrote:Pa kad su oni ( HDZ/SDP ) ti koji su stalno na vlasti. Šta iman razlikovat ?Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Tko je država ? Plenkovic ?
Državu od aktualne politike režima na vlasti.
Što ti je tu nejasno?
Pogledaj primjer Stepinca.
Osuđivao je politiku režima na vlasti i NDH, ali nikada nije osudio samu NDH kao državu, a pogotovo ne samu ideju samostalne hrvatske države.
Zato je i osuđen, jer je jugoslavenskom režimu sama ideja hrvatske države predstavljala opasnost za opstanak Jugoslavije kao države.
Itekako su bili svjesni da je neriješeno hrvatsko pitanje sahranilo kraljevinu i da će ako ne naprave genocid nad Hrvatima (Križni put) i ne posmicaju sve nositelje ideje o potrebi ne samo stvaranja samostalne hrvatske države (Stepinac) nego i veće uloge Hrvatske u Jugoslaviji (Hebrang stariji) to isto neriješeno hrvatsko pitanje sahraniti i njihovu komunističku Jugoslaviju.
Tako se i dogodilo.
Guest- Guest
RayMabus wrote:A ti nerazlikuješ stanje na terenu od fiks vizije di njih npr pedeset tisuća zapne u Hrvatskoj i tumara okolo i onda nema štete za državu. Nema štete za državu a to šta oni provaljuju okolo to nije šteta. Šta je to onda ako nije šteta ?Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Tko je država ? Plenkovic ?
To je šteta, ali nije šteta po državnu politiku i državu nego šteta koju trpe pojedinci. Čak ne niti neke veće skupine među starosjediocima nego nego baš samo pojedinci.
Guest- Guest
A da ok. Geopolitika. Država kao geopolitčki objekt. Pa nema šteta. Društvo će imat štetu. Jel sad jasnije ?Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Pa kad su oni ( HDZ/SDP ) ti koji su stalno na vlasti. Šta iman razlikovat ?Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Tko je država ? Plenkovic ?
Državu od aktualne politike režima na vlasti.
Što ti je tu nejasno?
Pogledaj primjer Stepinca.
Osuđivao je politiku režima na vlasti i NDH, ali nikada nije osudio samu NDH kao državu, a pogotovo ne samu ideju samostalne hrvatske države.
Zato je i osuđen, jer je jugoslavenskom režimu sama ideja hrvatske države predstavljala opasnost za opstanak Jugoslavije kao države.
Itekako su bili svjesni da je neriješeno hrvatsko pitanje sahranilo kraljevinu i da će ako ne naprave genocid nad Hrvatima (Križni put) i ne posmicaju sve nositelje ideje o potrebi ne samo stvaranja samostalne hrvatske države (Stepinac) nego i veće uloge Hrvatske u Jugoslaviji (Hebrang stariji) to isto neriješeno hrvatsko pitanje sahraniti i njihovu komunističku Jugoslaviju.
Tako se i dogodilo.
2014-04-11
Tako ste govorili i za mene jer neću da se ženim i imam djecu pa je ispala bijela kuga pa sad nema djece.Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:A ti nerazlikuješ stanje na terenu od fiks vizije di njih npr pedeset tisuća zapne u Hrvatskoj i tumara okolo i onda nema štete za državu. Nema štete za državu a to šta oni provaljuju okolo to nije šteta. Šta je to onda ako nije šteta ?Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:Tko je država ? Plenkovic ?
To je šteta, ali nije šteta po državnu politiku i državu nego šteta koju trpe pojedinci. Čak ne niti neke veće skupine među starosjediocima nego nego baš samo pojedinci.
Kamen po kamen pogača. Tako si se i ti uvatio toga da pojedinac tj više njih nije bitno pa van urušili demografiju.
2014-04-11
Vama nije nikad ništa bitno dok van sistem pliva iznad vode jer niste u stanju shvatit da državu čine ljudi dakle pojedinci a ne nekakve državne institucije i spomenici.
To je mentalni sindrom gledanja države kao kostura a pojedinci su ništa. Eto tebi fino iselilo po miljona mladih i krah nataliteta kad nije bitno.
To je mentalni sindrom gledanja države kao kostura a pojedinci su ništa. Eto tebi fino iselilo po miljona mladih i krah nataliteta kad nije bitno.
2014-04-11
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Vojna krajina Hrvatska
» IMOTSKA KRAJINA NOVA HRVATSKA TOSKANA
» Druga vojna sila demonstrirala nove stvari u svom arsenalu
» Rusko-hrvatska vojna razmjena
» Dva hrvatska vojna aviona nadletela Republiku Srpsku
» IMOTSKA KRAJINA NOVA HRVATSKA TOSKANA
» Druga vojna sila demonstrirala nove stvari u svom arsenalu
» Rusko-hrvatska vojna razmjena