srbija ce zauzeti sever kosova !?
Page 3 of 4
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: srbija ce zauzeti sever kosova !?
Pogodi te istina kao ono nedavno kad si dobio šamarčinu zbog šiptara. Ajde samo ti pati i kmeči, to ti je u opisu života ;)crvenkasti wrote:tre wrote:Ništa on nije djelio, pitajte pašića što je djelio i čije. Inače srbi u prvom svjetskom ratu su ispjevali jednu lijepu ali nadasve istinitu pjesmu koja ide nekako ovako..pizzon wrote:ne, msm da je pavelicThe Republic of Dream wrote:milis na Trst?pizzon wrote:
jesu
cak su uspeli da vrate spalato italijanima.
a kenjaju kako kralj nije uspeo
da prikljuci 100 posto obale.
delio italijanima ono sto
je oteo od kraljevine yu.
tamo daleko, daleko od mora
tamo je selo moje, tamo je srbija
Kako ide ta pjesma? Jel to u tvojoj familiji pjevate na krsnoj slavi?
Šandor Winnetou- Posts : 19783
2017-12-31
Koja ti je krsna slava? Znam, Sveti Đurađ! Jel da?
crvenkasti-
2014-04-17
a kad je kralj formirao yu
postojala je samo srb.+ ( au i ital.)
pa je namako vise nego iko ranije.
od mora i zemlje.
postojala je samo srb.+ ( au i ital.)
pa je namako vise nego iko ranije.
od mora i zemlje.
Guest- Guest
The Republic of Dream wrote:pa po mom skromnom misljenju Ruska federacija bi najlogicnije morala biti nasljednica Vizantije a ujedinjenje pravoslavnih zemalja bi bilo logican potez kao i ulazak Srbije u odkb,time Srbija nebi izgubila nezavisnost a dobila bi na polju bezbjednostipizzon wrote:da, ako smo ostali ortodoxniThe Republic of Dream wrote:dobro to sam se ipak samo zajebavao.malo off topic po mom misljenju srbija je najvecu gresku napravila kad se odvojila od Bizantije i cak napala istu,dok su turci pokoravali malu aziju i napredovali prema Grckoj i Evropi,zar nije taj kralj mogao predvidjeti sta ce se desiti ako padne Konstantinopolj,valjda je bio zasljepljen pohlepom i kradjom Bizantijskog zlata,kasnije Napuoleon napao Rusiju i tu indirektno produzio ostanak Turaka za ko zna koliko godina,ovo drugo sve poslije je bila zajebancijapizzon wrote:jesuThe Republic of Dream wrote:zar nisu hrvati porazili austro ugarsku?
bilo je prirodno da negujemo
bliske odnose sa vizantijom.
a ne da koketiramo izmedju
vatikana i vizantije.
da, zalosni sto je napoleon napao
rusiju a ne tursku na balkanu.
tragicno je sto su francuzi
napali au i tako primorali
e.savojskog da se povuce
sa kosmeta, srbije !
to je boljsevisko misljenje
karakteristicno za srbe iz bih i hr.
bez uvrede
Guest- Guest
nema problema,nisam se uvrijedio,nego cisto logicki razmisljam i strpljiv sam,a sa vremenom ces vidjeti da sam i bio u pravu.bez odkb nema bezbjednosti za srbiju,amerikancima nismo dorasli ni u kom pogledu,znaci za njih nam treba stariji brat,Rusi sjever kosova je u bozijim rukama,a bome ako se ameri odluce destabilizirati srbiju,bujanovac ,presevo i medvjedja su plodno tlo za to,srbija se nije ni priblizno naoruzala koliko to ovaj rezim zeli prikazati,svi ti migovi,ajde dobro ali to neznaci nista bez obuke pilota,koja ce bojim se izostati kao i dosad,a oruzje za te avione je itekako skupo,a ako cemo govoriti cak i o nekom kratkom ratu,to su potrebne hrpe oruzja a ono sto je nabavljeno je nesto simbolicno,nedovoljno,sa sipce pomlatiti sasvim dovoljno i bez avijacije ali nato skinuti sa vrata bez pomoci sa strane nece ici.bojim se da premijer ne nasjedne na ovu americku igru sa onim 100% taksama koje kao ameri innzistrijau da kosovo ukine,vrlo lukava igra,da se na taj racun srbiji znude jos neki dodatni ustupci i kompromisi na njezinu statu,ako pemijer nebude dobro ovo odigrao...bojim se da ce mu se zaljuljati tlo pod nogama.kad su sljedeci izbori?pizzon wrote:The Republic of Dream wrote:pa po mom skromnom misljenju Ruska federacija bi najlogicnije morala biti nasljednica Vizantije a ujedinjenje pravoslavnih zemalja bi bilo logican potez kao i ulazak Srbije u odkb,time Srbija nebi izgubila nezavisnost a dobila bi na polju bezbjednostipizzon wrote:da, ako smo ostali ortodoxniThe Republic of Dream wrote:dobro to sam se ipak samo zajebavao.malo off topic po mom misljenju srbija je najvecu gresku napravila kad se odvojila od Bizantije i cak napala istu,dok su turci pokoravali malu aziju i napredovali prema Grckoj i Evropi,zar nije taj kralj mogao predvidjeti sta ce se desiti ako padne Konstantinopolj,valjda je bio zasljepljen pohlepom i kradjom Bizantijskog zlata,kasnije Napuoleon napao Rusiju i tu indirektno produzio ostanak Turaka za ko zna koliko godina,ovo drugo sve poslije je bila zajebancijapizzon wrote:
jesu
vatikana i vizantije.
e.savojskog da se povuce
sa kosmeta, srbije !
bez uvrede
Counter-Strike- Posts : 4231
2018-03-12
Ako zatraze moje usluge sto da ne..tu sam..ta u prijateljskim odnosima smo..pizzon wrote:ne kenjajvuksadinare wrote:Moj savjet haradinaju i taciju...nemojte se orjentirat samo na sjever kosova ojacati bokove..ojacati gerilu unutar sjevernog kosova..srbi ce pokusati preko bokova ubaciti pjesastvo a oklopom ce pokusati napad klinasto tj kao klin..nece odstupati puno od klisea..gerilu opskrbiti protuoklopnim sredstvima..ako im unistis prve oklope po obicaju nastat ce kod njih panika..i raspad napadne formacije...
gerila podrazumava jatakovanje
to je za siptare nemoguce na severu.
oces ti da im pomognes :)
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
The Republic of Dream wrote:nema problema,nisam se uvrijedio,nego cisto logicki razmisljam i strpljiv sam,a sa vremenom ces vidjeti da sam i bio u pravu.bez odkb nema bezbjednosti za srbiju,amerikancima nismo dorasli ni u kom pogledu,znaci za njih nam treba stariji brat,Rusi sjever kosova je u bozijim rukama,a bome ako se ameri odluce destabilizirati srbiju,bujanovac ,presevo i medvjedja su plodno tlo za to,srbija se nije ni priblizno naoruzala koliko to ovaj rezim zeli prikazati,svi ti migovi,ajde dobro ali to neznaci nista bez obuke pilota,koja ce bojim se izostati kao i dosad,a oruzje za te avione je itekako skupo,a ako cemo govoriti cak i o nekom kratkom ratu,to su potrebne hrpe oruzja a ono sto je nabavljeno je nesto simbolicno,nedovoljno,sa sipce pomlatiti sasvim dovoljno i bez avijacije ali nato skinuti sa vrata bez pomoci sa strane nece ici.bojim se da premijer ne nasjedne na ovu americku igru sa onim 100% taksama koje kao ameri innzistrijau da kosovo ukine,vrlo lukava igra,da se na taj racun srbiji znude jos neki dodatni ustupci i kompromisi na njezinu statu,ako pemijer nebude dobro ovo odigrao...bojim se da ce mu se zaljuljati tlo pod nogama.kad su sljedeci izbori?pizzon wrote:The Republic of Dream wrote:pa po mom skromnom misljenju Ruska federacija bi najlogicnije morala biti nasljednica Vizantije a ujedinjenje pravoslavnih zemalja bi bilo logican potez kao i ulazak Srbije u odkb,time Srbija nebi izgubila nezavisnost a dobila bi na polju bezbjednostipizzon wrote:da, ako smo ostali ortodoxniThe Republic of Dream wrote:
dobro to sam se ipak samo zajebavao.malo off topic po mom misljenju srbija je najvecu gresku napravila kad se odvojila od Bizantije i cak napala istu,dok su turci pokoravali malu aziju i napredovali prema Grckoj i Evropi,zar nije taj kralj mogao predvidjeti sta ce se desiti ako padne Konstantinopolj,valjda je bio zasljepljen pohlepom i kradjom Bizantijskog zlata,kasnije Napuoleon napao Rusiju i tu indirektno produzio ostanak Turaka za ko zna koliko godina,ovo drugo sve poslije je bila zajebancija
vatikana i vizantije.
e.savojskog da se povuce
sa kosmeta, srbije !
bez uvrede
malo se raspitaj.
koliki je procenat srba
u srbiji spremno da prihvati
integraciju sa rusijom.
ako si primetio, te stranke
na izborima dozive brodolom.
ali, to se naoravi pod maskama.
pricom o eu, da bi nakon izbora
isplivali cudni kadrovi. koji o eu
uglavnom imaju negativan stav.
Guest- Guest
rusija je istorijski vise naklonjena bugarima.
sad su se uhvatili srbije ko taksene marke, jer nemaju alternativu u evropi. sutra, bice neka druga prica.
sad su se uhvatili srbije ko taksene marke, jer nemaju alternativu u evropi. sutra, bice neka druga prica.
Guest- Guest
Srbija neće zauzeti ništa jer okolnosti nisu sklone tomu.
Nema potrjebe za izrugivanjem Srbije u Prvom svjetskom ratu. Činjenica je da se Srbija uspješno branila godinu danah, da je dvie austro-ugarske vojske izbacila sa svoga tla i da je pokleknula tek kad su Bugari udarili s leđa, ipak bi bilo previše očekivati da se obrani protiv dvie velesile (druga je Njemačka, ne Bugarska, da ne bude zabune) i ratuje na dvie fronte.
U bitkah na Solunskom bojištu Srbi su uspjeli zauzeti, uz velike žrtve, ključnu točku Kajmakčalan te time Britancem i Francuzom omogućiti proboj. Brzo naprjedovanje prema sjeveru posljedica je toga što njemački stožer nije računal na proboj s juga pa nije bilo drugoga, trećega, četvrtoga... ešalona obrane.
Nema potrjebe za izrugivanjem Srbije u Prvom svjetskom ratu. Činjenica je da se Srbija uspješno branila godinu danah, da je dvie austro-ugarske vojske izbacila sa svoga tla i da je pokleknula tek kad su Bugari udarili s leđa, ipak bi bilo previše očekivati da se obrani protiv dvie velesile (druga je Njemačka, ne Bugarska, da ne bude zabune) i ratuje na dvie fronte.
U bitkah na Solunskom bojištu Srbi su uspjeli zauzeti, uz velike žrtve, ključnu točku Kajmakčalan te time Britancem i Francuzom omogućiti proboj. Brzo naprjedovanje prema sjeveru posljedica je toga što njemački stožer nije računal na proboj s juga pa nije bilo drugoga, trećega, četvrtoga... ešalona obrane.
Ta naklonost proizlazi iz bugarske naslonjenosti na Bospor i Dardanele, a ne iz njihove uporabe nereformirane ćirilice, to ti je jasno, jel.pizzon wrote:rusija je istorijski vise naklonjena bugarima.
Paradoksalno, ali istinito, za Srbiju bi bilo najbolje prikloniti se Rusiji.The Republic of Dream wrote:nema problema,nisam se uvrijedio,nego cisto logicki razmisljam i strpljiv sam,a sa vremenom ces vidjeti da sam i bio u pravu.bez odkb nema bezbjednosti za srbiju,amerikancima nismo dorasli ni u kom pogledu,znaci za njih nam treba stariji brat,Rusi sjever kosova je u bozijim rukama,a bome ako se ameri odluce destabilizirati srbiju,bujanovac ,presevo i medvjedja su plodno tlo za to,srbija se nije ni priblizno naoruzala koliko to ovaj rezim zeli prikazati,svi ti migovi,ajde dobro ali to neznaci nista bez obuke pilota,koja ce bojim se izostati kao i dosad,a oruzje za te avione je itekako skupo,a ako cemo govoriti cak i o nekom kratkom ratu,to su potrebne hrpe oruzja a ono sto je nabavljeno je nesto simbolicno,nedovoljno,sa sipce pomlatiti sasvim dovoljno i bez avijacije ali nato skinuti sa vrata bez pomoci sa strane nece ici.bojim se da premijer ne nasjedne na ovu americku igru sa onim 100% taksama koje kao ameri innzistrijau da kosovo ukine,vrlo lukava igra,da se na taj racun srbiji znude jos neki dodatni ustupci i kompromisi na njezinu statu,ako pemijer nebude dobro ovo odigrao...bojim se da ce mu se zaljuljati tlo pod nogama.kad su sljedeci izbori?pizzon wrote:The Republic of Dream wrote:pa po mom skromnom misljenju Ruska federacija bi najlogicnije morala biti nasljednica Vizantije a ujedinjenje pravoslavnih zemalja bi bilo logican potez kao i ulazak Srbije u odkb,time Srbija nebi izgubila nezavisnost a dobila bi na polju bezbjednostipizzon wrote:da, ako smo ostali ortodoxniThe Republic of Dream wrote:
dobro to sam se ipak samo zajebavao.malo off topic po mom misljenju srbija je najvecu gresku napravila kad se odvojila od Bizantije i cak napala istu,dok su turci pokoravali malu aziju i napredovali prema Grckoj i Evropi,zar nije taj kralj mogao predvidjeti sta ce se desiti ako padne Konstantinopolj,valjda je bio zasljepljen pohlepom i kradjom Bizantijskog zlata,kasnije Napuoleon napao Rusiju i tu indirektno produzio ostanak Turaka za ko zna koliko godina,ovo drugo sve poslije je bila zajebancija
vatikana i vizantije.
e.savojskog da se povuce
sa kosmeta, srbije !
bez uvrede
To bi bilo dobro rješenje i za njene komšije i susjede.
Navijamo za tu opciju!
Eroo wrote:Paradoksalno, ali istinito, za Srbiju bi bilo najbolje prikloniti se Rusiji.The Republic of Dream wrote:nema problema,nisam se uvrijedio,nego cisto logicki razmisljam i strpljiv sam,a sa vremenom ces vidjeti da sam i bio u pravu.bez odkb nema bezbjednosti za srbiju,amerikancima nismo dorasli ni u kom pogledu,znaci za njih nam treba stariji brat,Rusi sjever kosova je u bozijim rukama,a bome ako se ameri odluce destabilizirati srbiju,bujanovac ,presevo i medvjedja su plodno tlo za to,srbija se nije ni priblizno naoruzala koliko to ovaj rezim zeli prikazati,svi ti migovi,ajde dobro ali to neznaci nista bez obuke pilota,koja ce bojim se izostati kao i dosad,a oruzje za te avione je itekako skupo,a ako cemo govoriti cak i o nekom kratkom ratu,to su potrebne hrpe oruzja a ono sto je nabavljeno je nesto simbolicno,nedovoljno,sa sipce pomlatiti sasvim dovoljno i bez avijacije ali nato skinuti sa vrata bez pomoci sa strane nece ici.bojim se da premijer ne nasjedne na ovu americku igru sa onim 100% taksama koje kao ameri innzistrijau da kosovo ukine,vrlo lukava igra,da se na taj racun srbiji znude jos neki dodatni ustupci i kompromisi na njezinu statu,ako pemijer nebude dobro ovo odigrao...bojim se da ce mu se zaljuljati tlo pod nogama.kad su sljedeci izbori?pizzon wrote:The Republic of Dream wrote:pa po mom skromnom misljenju Ruska federacija bi najlogicnije morala biti nasljednica Vizantije a ujedinjenje pravoslavnih zemalja bi bilo logican potez kao i ulazak Srbije u odkb,time Srbija nebi izgubila nezavisnost a dobila bi na polju bezbjednostipizzon wrote:
da, ako smo ostali ortodoxni
vatikana i vizantije.
e.savojskog da se povuce
sa kosmeta, srbije !
bez uvrede
Navijamo za tu opciju!
ja to znam
znam i zasto
Guest- Guest
pizzon wrote:tacno, nikad nismo osvajaliT. wrote:Ostaćete i bez juga srbije...
Niste nikad ništa zauzeli u istoriji jbt. ...
Samo se smanjujete, ko kita u ladnoj vodi...
toliko
dabome da ste osvajali, samo nikad osvojili
toliko
Noor wrote:pizzon wrote:tacno, nikad nismo osvajaliT. wrote:Ostaćete i bez juga srbije...
toliko
toliko
Regoč wrote:Noor wrote:pizzon wrote:tacno, nikad nismo osvajaliT. wrote:Ostaćete i bez juga srbije...
toliko
toliko
...ili na kratke staze, a onda nadrapale i gaće i pete
Znači, ima i pametnih Srba.pizzon wrote:Eroo wrote:Paradoksalno, ali istinito, za Srbiju bi bilo najbolje prikloniti se Rusiji.The Republic of Dream wrote:nema problema,nisam se uvrijedio,nego cisto logicki razmisljam i strpljiv sam,a sa vremenom ces vidjeti da sam i bio u pravu.bez odkb nema bezbjednosti za srbiju,amerikancima nismo dorasli ni u kom pogledu,znaci za njih nam treba stariji brat,Rusi sjever kosova je u bozijim rukama,a bome ako se ameri odluce destabilizirati srbiju,bujanovac ,presevo i medvjedja su plodno tlo za to,srbija se nije ni priblizno naoruzala koliko to ovaj rezim zeli prikazati,svi ti migovi,ajde dobro ali to neznaci nista bez obuke pilota,koja ce bojim se izostati kao i dosad,a oruzje za te avione je itekako skupo,a ako cemo govoriti cak i o nekom kratkom ratu,to su potrebne hrpe oruzja a ono sto je nabavljeno je nesto simbolicno,nedovoljno,sa sipce pomlatiti sasvim dovoljno i bez avijacije ali nato skinuti sa vrata bez pomoci sa strane nece ici.bojim se da premijer ne nasjedne na ovu americku igru sa onim 100% taksama koje kao ameri innzistrijau da kosovo ukine,vrlo lukava igra,da se na taj racun srbiji znude jos neki dodatni ustupci i kompromisi na njezinu statu,ako pemijer nebude dobro ovo odigrao...bojim se da ce mu se zaljuljati tlo pod nogama.kad su sljedeci izbori?pizzon wrote:The Republic of Dream wrote:
pa po mom skromnom misljenju Ruska federacija bi najlogicnije morala biti nasljednica Vizantije a ujedinjenje pravoslavnih zemalja bi bilo logican potez kao i ulazak Srbije u odkb,time Srbija nebi izgubila nezavisnost a dobila bi na polju bezbjednosti
bez uvrede
Navijamo za tu opciju!
ja to znam
znam i zasto
vuksadinare wrote:Moj savjet haradinaju i taciju...nemojte se orjentirat samo na sjever kosova ojacati bokove..ojacati gerilu unutar sjevernog kosova..srbi ce pokusati preko bokova ubaciti pjesastvo a oklopom ce pokusati napad klinasto tj kao klin..nece odstupati puno od klisea..gerilu opskrbiti protuoklopnim sredstvima..ako im unistis prve oklope po obicaju nastat ce kod njih panika..i raspad napadne formacije...
hahahahahahahahahahahahaaaaa koji strateg
pa šta ne odeš tamo i postaneš djeneral uck.................HAHAHAHAHAHAHAHAHAAHA
pa toma nikolic je pjevao potpuno drugu pjemu o eu pred izbore,premijer isto,kasnije se sve to promjenilo,neka ljudi odluce na izborima za sta supizzon wrote:The Republic of Dream wrote:nema problema,nisam se uvrijedio,nego cisto logicki razmisljam i strpljiv sam,a sa vremenom ces vidjeti da sam i bio u pravu.bez odkb nema bezbjednosti za srbiju,amerikancima nismo dorasli ni u kom pogledu,znaci za njih nam treba stariji brat,Rusi sjever kosova je u bozijim rukama,a bome ako se ameri odluce destabilizirati srbiju,bujanovac ,presevo i medvjedja su plodno tlo za to,srbija se nije ni priblizno naoruzala koliko to ovaj rezim zeli prikazati,svi ti migovi,ajde dobro ali to neznaci nista bez obuke pilota,koja ce bojim se izostati kao i dosad,a oruzje za te avione je itekako skupo,a ako cemo govoriti cak i o nekom kratkom ratu,to su potrebne hrpe oruzja a ono sto je nabavljeno je nesto simbolicno,nedovoljno,sa sipce pomlatiti sasvim dovoljno i bez avijacije ali nato skinuti sa vrata bez pomoci sa strane nece ici.bojim se da premijer ne nasjedne na ovu americku igru sa onim 100% taksama koje kao ameri innzistrijau da kosovo ukine,vrlo lukava igra,da se na taj racun srbiji znude jos neki dodatni ustupci i kompromisi na njezinu statu,ako pemijer nebude dobro ovo odigrao...bojim se da ce mu se zaljuljati tlo pod nogama.kad su sljedeci izbori?pizzon wrote:The Republic of Dream wrote:pa po mom skromnom misljenju Ruska federacija bi najlogicnije morala biti nasljednica Vizantije a ujedinjenje pravoslavnih zemalja bi bilo logican potez kao i ulazak Srbije u odkb,time Srbija nebi izgubila nezavisnost a dobila bi na polju bezbjednostipizzon wrote:
da, ako smo ostali ortodoxni
vatikana i vizantije.
e.savojskog da se povuce
sa kosmeta, srbije !
bez uvrede
malo se raspitaj.
koliki je procenat srba
u srbiji spremno da prihvati
integraciju sa rusijom.
ako si primetio, te stranke
na izborima dozive brodolom.
ali, to se naoravi pod maskama.
pricom o eu, da bi nakon izbora
isplivali cudni kadrovi. koji o eu
uglavnom imaju negativan stav.
Counter-Strike- Posts : 4231
2018-03-12
Cekam napad ali jos nista. Sta rade te Srpkinje? Hoce li se vec odluciti da uzmu stvar u svoje ruke i vrate to Kosovo??
omni-
2014-04-12
Sloba 1999, umesto da pošalje krimose da nalupaju tri samara direktno u Aviano, on kao nesto sa PVO pokušava.
Moglo je to daleko drugačije da se resi.
Moglo je to daleko drugačije da se resi.
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
Sto se Kosova tiče, plata u Albaniji je 100 eura i to ako nadjes posao preko veze.
Kosovo finansira Zapad, ali bi da se izvuku.
Njima ova situacija vise ne odgovara, ali, sledeci put neka uključe mozak kada Bil Klinton pipka Moniku u Beloj Kuci.
Skupo ce ih koštati sisa Monike.
Kosovo finansira Zapad, ali bi da se izvuku.
Njima ova situacija vise ne odgovara, ali, sledeci put neka uključe mozak kada Bil Klinton pipka Moniku u Beloj Kuci.
Skupo ce ih koštati sisa Monike.
Serbinho-3- Posts : 27662
2014-08-25
Page 3 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» OPET POBEDA!Sever Kosova je Srbija
» Ratoborni Lazanski:'Ako nas Albanci napadnu,Vojska Srbije da zauzme sever Kosova'!
» Srbija je srce Kosova
» Pita li se šta Srbija oko demarkacije između Kosova i CG? :)
» Sto se to kuha?Srbija se sprema za vojno rjesenje pitanja Kosova?
» Ratoborni Lazanski:'Ako nas Albanci napadnu,Vojska Srbije da zauzme sever Kosova'!
» Srbija je srce Kosova
» Pita li se šta Srbija oko demarkacije između Kosova i CG? :)
» Sto se to kuha?Srbija se sprema za vojno rjesenje pitanja Kosova?
Page 3 of 4