srbija ce zauzeti sever kosova !?
Page 2 of 4
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Re: srbija ce zauzeti sever kosova !?
U jebote drastiĆne razlike, I u čemu je uopće poanta mog upisa, de sam malo skoncentiraj iako si srbo. srpska vojska je razbijena do jaja i onda su kao oni ostatci ostataka bez kurca potukli austrougarsku. Smješni ste do bola sa svojom mitomanijom.crvenkasti wrote:tre wrote:potpuno pogrešnu sliku imate o tome. Vas je audtrougarska sjebala do ibera, u direktnom srazu sa njima ste izgubili 60% vojske, još 15% se posmrzavalo i vi ste onda sa preostalim četama bez kurca pobjedili tu istu vojsku? ma hajde molim te. Splet okolnosti i sve ono što su briti, rusi, francuzi i ameri napravili dovelo je do toga da ste dobili svo naoružanje od njih i tako oslabljenu vojsku uspjeli pobjediti, što bi se reklo ujahali ste u pobjedu pod repovima konja gore nabrojanih sila.pizzon wrote:Molimtre wrote:e baš bi to volio da vidim da srbija u ravnopravnoj borbi nekoga pobjedi
ako turske jedinice nisu bile ravnopravne
ili au, ili proboj solunskog
fronta, o cemu postoje komentari
nemackog kajzera. ili sremski front.
Daj malo pročitaj povijest, pa neé[ lupetati. Srbija je potukla austrougarsku vojsku na poćetku. Mađutim, poslije, kad je došla njemačka vojska. onda su popušili i morali bježati preko Albanije.
Šandor Winnetou- Posts : 19783
2017-12-31
Pa tako su sve srbe ubjedili da su oni zapravo sjebali austrougarsku a ne francuzi, englezi, ameri i rusi. Smješan narod do bola.kaya wrote:Istina. Imali su nekog generala koji imao dobru taktiku , na ceru mislim, medutim kasnije su popusili ali opet su se vratili u kontraof . 1 svjetski im je bio svjetilija tocka.crvenkasti wrote:tre wrote:potpuno pogrešnu sliku imate o tome. Vas je audtrougarska sjebala do ibera, u direktnom srazu sa njima ste izgubili 60% vojske, još 15% se posmrzavalo i vi ste onda sa preostalim četama bez kurca pobjedili tu istu vojsku? ma hajde molim te. Splet okolnosti i sve ono što su briti, rusi, francuzi i ameri napravili dovelo je do toga da ste dobili svo naoružanje od njih i tako oslabljenu vojsku uspjeli pobjediti, što bi se reklo ujahali ste u pobjedu pod repovima konja gore nabrojanih sila.pizzon wrote:Molimtre wrote:e baš bi to volio da vidim da srbija u ravnopravnoj borbi nekoga pobjedi
Daj malo pročitaj povijest, pa neé[ lupetati. Srbija je potukla austrougarsku vojsku na poćetku. Mađutim, poslije, kad je došla njemačka vojska. onda su popušili i morali bježati preko Albanije.
Nego jucer sam cula top od jednog tvog ( mislim bivseg, sad si hrvat).
Da su ih nakon nato bombardiranja i 70 ak dana uvjerili da su pobjedili i da su ljudi izasli slaviti pobjedu.
Pa hebote .. :) tog nema nigdje.
Propaganda je cudo. Slavili ljudi da su odbili nato i sacuvali kosovo. :)tre wrote:Pa tako su sve srbe ubjedili da su oni zapravo sjebali austrougarsku a ne francuzi, englezi, ameri i rusi. Smješan narod do bola.kaya wrote:Istina. Imali su nekog generala koji imao dobru taktiku , na ceru mislim, medutim kasnije su popusili ali opet su se vratili u kontraof . 1 svjetski im je bio svjetilija tocka.crvenkasti wrote:tre wrote:potpuno pogrešnu sliku imate o tome. Vas je audtrougarska sjebala do ibera, u direktnom srazu sa njima ste izgubili 60% vojske, još 15% se posmrzavalo i vi ste onda sa preostalim četama bez kurca pobjedili tu istu vojsku? ma hajde molim te. Splet okolnosti i sve ono što su briti, rusi, francuzi i ameri napravili dovelo je do toga da ste dobili svo naoružanje od njih i tako oslabljenu vojsku uspjeli pobjediti, što bi se reklo ujahali ste u pobjedu pod repovima konja gore nabrojanih sila.pizzon wrote:
Molim
Da su ih nakon nato bombardiranja i 70 ak dana uvjerili da su pobjedili i da su ljudi izasli slaviti pobjedu.
A za ove ambicije da su sjebali AU ne znam . Jednu od prvih bitaka su zbilja dobili jer je au bila zastarjela spora vojska a oni brzi. Ali.. to je samo jedna bitka. Naravno da su rat priveli kraju francuzi i englezi..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
sta ima ko da nas ubedjuje
au nije uspela da okupira srbiju
od pocoreka sa ocekuvalo da izvrsi samoubistvo.
srbija je okupirana tek dolaskom nemacke i bugarske.
kada to au nije izbacena iz srbihe
pre dolaska nemaca i bugara.
tek je ta trojka uspela da okupira.
o ucinku srba na solunskom frontu
najbolju ocenu i procenu dao je
sam kajzer. to istorijske cinjenice.
o sremskom frontu, svaki komentar
je smesan i suvisan.
au nije uspela da okupira srbiju
od pocoreka sa ocekuvalo da izvrsi samoubistvo.
srbija je okupirana tek dolaskom nemacke i bugarske.
kada to au nije izbacena iz srbihe
pre dolaska nemaca i bugara.
tek je ta trojka uspela da okupira.
o ucinku srba na solunskom frontu
najbolju ocenu i procenu dao je
sam kajzer. to istorijske cinjenice.
o sremskom frontu, svaki komentar
je smesan i suvisan.
Guest- Guest
Counter-Strike- Posts : 4231
2018-03-12
Pa pogledaj čistu logiku i srpske izvore gdje ih je austrougarska( zanemari crvenkastovo prenemaganje o njemačkoj vojsci) razbucala srpsku vojsku i nanjela im enormne gubitke, od ostataka im se pola smrzlo na Prokletijama, trajno izbačenih iz stroja jer su ostali bez udova, nepokretni, podhranjeni, oni koji su pukli... i sad sa tim ostatcima ostataka oni ubjede srbe da su oni bez ičega malte ne goloruki sjebali austrougarsku i tako dali najveći doprinos za pobjedu u ww1. smješno do bola. Istina je da su im saveznici dali svo oružje od pušaka do topova i konja i istina je da je austrougarska bila oslabljena izlaskom italije iz pakta i sa sve većim pritiskom velikih sila bila prisiljena povlačiti se sa balkana a ovi su to proglasili svojom nadmoći i kojekakvim glupostima o nepobjedivosti srpskog vojnika i ratnika i bla bla bla.Dojahali su pod repovima savezničkih konja snaga i od toga napravili mit. Smješno.kaya wrote:Propaganda je cudo. Slavili ljudi da su odbili nato i sacuvali kosovo. :)tre wrote:Pa tako su sve srbe ubjedili da su oni zapravo sjebali austrougarsku a ne francuzi, englezi, ameri i rusi. Smješan narod do bola.kaya wrote:Istina. Imali su nekog generala koji imao dobru taktiku , na ceru mislim, medutim kasnije su popusili ali opet su se vratili u kontraof . 1 svjetski im je bio svjetilija tocka.crvenkasti wrote:tre wrote:
potpuno pogrešnu sliku imate o tome. Vas je audtrougarska sjebala do ibera, u direktnom srazu sa njima ste izgubili 60% vojske, još 15% se posmrzavalo i vi ste onda sa preostalim četama bez kurca pobjedili tu istu vojsku? ma hajde molim te. Splet okolnosti i sve ono što su briti, rusi, francuzi i ameri napravili dovelo je do toga da ste dobili svo naoružanje od njih i tako oslabljenu vojsku uspjeli pobjediti, što bi se reklo ujahali ste u pobjedu pod repovima konja gore nabrojanih sila.
A za ove ambicije da su sjebali AU ne znam . Jednu od prvih bitaka su zbilja dobili jer je au bila zastarjela spora vojska a oni brzi. Ali.. to je samo jedna bitka. Naravno da su rat priveli kraju francuzi i englezi..
jesuThe Republic of Dream wrote:zar nisu hrvati porazili austro ugarsku?
cak su uspeli da vrate spalato italijanima.
a kenjaju kako kralj nije uspeo
da prikljuci 100 posto obale.
Guest- Guest
u samoj austrijskoj vojjsci dosta je bilo i srba i hrvata,sto pobija tvrdnju hrvata da nisu nikad napali srbiju,doduse noseci drugaciju niformu,dok srbi u austrijskoj vojsci su znali pucati namjerno da promase,prelaziti na drugu stranu itd,a neki su poznati i po tome da su stavljali bijele trake na ruku (Lale) tako da bi se znalo da su u pitanju srbi u autrijskoj uniformi,ovo sigurno moze i pizon potvrditi
neko ce biti nagoozem zbog obale
samo se ne zna ko i kad !?
samo se ne zna ko i kad !?
Guest- Guest
dobro to sam se ipak samo zajebavao.malo off topic po mom misljenju srbija je najvecu gresku napravila kad se odvojila od Bizantije i cak napala istu,dok su turci pokoravali malu aziju i napredovali prema Grckoj i Evropi,zar nije taj kralj mogao predvidjeti sta ce se desiti ako padne Konstantinopolj,valjda je bio zasljepljen pohlepom i kradjom Bizantijskog zlata,kasnije Napoleon napao Rusiju i tu indirektno produzio ostanak Turaka za ko zna koliko godina,ovo drugo sve poslije je bila zajebancijapizzon wrote:jesuThe Republic of Dream wrote:zar nisu hrvati porazili austro ugarsku?
Last edited by The Republic of Dream on 10/3/2019, 13:00; edited 1 time in total
2018-03-12
milis na Trst?pizzon wrote:jesuThe Republic of Dream wrote:zar nisu hrvati porazili austro ugarsku?
2018-03-12
ne, msm da je pavelicThe Republic of Dream wrote:milis na Trst?pizzon wrote:jesuThe Republic of Dream wrote:zar nisu hrvati porazili austro ugarsku?
delio italijanima ono sto
je oteo od kraljevine yu.
Guest- Guest
Ništa on nije djelio, pitajte pašića što je djelio i čije. Inače srbi u prvom svjetskom ratu su ispjevali jednu lijepu ali nadasve istinitu pjesmu koja ide nekako ovako..pizzon wrote:ne, msm da je pavelicThe Republic of Dream wrote:milis na Trst?pizzon wrote:jesuThe Republic of Dream wrote:zar nisu hrvati porazili austro ugarsku?
tamo daleko, daleko od mora
tamo je selo moje, tamo je srbija
da ne dužim tadašnji srbi su bili puno svjesniji što i gdje je srbija od vas današnjih salonskih srba koji lupetate gluposti sve u 16.
da, ako smo ostali ortodoxniThe Republic of Dream wrote:dobro to sam se ipak samo zajebavao.malo off topic po mom misljenju srbija je najvecu gresku napravila kad se odvojila od Bizantije i cak napala istu,dok su turci pokoravali malu aziju i napredovali prema Grckoj i Evropi,zar nije taj kralj mogao predvidjeti sta ce se desiti ako padne Konstantinopolj,valjda je bio zasljepljen pohlepom i kradjom Bizantijskog zlata,kasnije Napuoleon napao Rusiju i tu indirektno produzio ostanak Turaka za ko zna koliko godina,ovo drugo sve poslije je bila zajebancijapizzon wrote:jesuThe Republic of Dream wrote:zar nisu hrvati porazili austro ugarsku?
bilo je prirodno da negujemo
bliske odnose sa vizantijom.
a ne da koketiramo izmedju
vatikana i vizantije.
da, zalosni sto je napoleon napao
rusiju a ne tursku na balkanu.
tragicno je sto su francuzi
napali au i tako primorali
e.savojskog da se povuce
sa kosmeta, srbije !
Guest- Guest
Moj savjet haradinaju i taciju...nemojte se orjentirat samo na sjever kosova ojacati bokove..ojacati gerilu unutar sjevernog kosova..srbi ce pokusati preko bokova ubaciti pjesastvo a oklopom ce pokusati napad klinasto tj kao klin..nece odstupati puno od klisea..gerilu opskrbiti protuoklopnim sredstvima..ako im unistis prve oklope po obicaju nastat ce kod njih panika..i raspad napadne formacije...
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
kako nije deliotre wrote:Ništa on nije djelio, pitajte pašića što je djelio i čije. Inače srbi u prvom svjetskom ratu su ispjevali jednu lijepu ali nadasve istinitu pjesmu koja ide nekako ovako..pizzon wrote:ne, msm da je pavelicThe Republic of Dream wrote:milis na Trst?pizzon wrote:jesuThe Republic of Dream wrote:zar nisu hrvati porazili austro ugarsku?
da ne dužim tadašnji srbi su bili puno svjesniji što i gdje je srbija od vas današnjih salonskih srba koji lupetate gluposti sve u 16.
Guest- Guest
ne kenjajvuksadinare wrote:Moj savjet haradinaju i taciju...nemojte se orjentirat samo na sjever kosova ojacati bokove..ojacati gerilu unutar sjevernog kosova..srbi ce pokusati preko bokova ubaciti pjesastvo a oklopom ce pokusati napad klinasto tj kao klin..nece odstupati puno od klisea..gerilu opskrbiti protuoklopnim sredstvima..ako im unistis prve oklope po obicaju nastat ce kod njih panika..i raspad napadne formacije...
gerila podrazumava jatakovanje
to je za siptare nemoguce na severu.
oces ti da im pomognes :)
Guest- Guest
pa po mom skromnom misljenju Ruska federacija bi najlogicnije morala biti nasljednica Vizantije a ujedinjenje pravoslavnih zemalja bi bilo logican potez kao i ulazak Srbije u odkb,time Srbija nebi izgubila nezavisnost a dobila bi na polju bezbjednostipizzon wrote:da, ako smo ostali ortodoxniThe Republic of Dream wrote:dobro to sam se ipak samo zajebavao.malo off topic po mom misljenju srbija je najvecu gresku napravila kad se odvojila od Bizantije i cak napala istu,dok su turci pokoravali malu aziju i napredovali prema Grckoj i Evropi,zar nije taj kralj mogao predvidjeti sta ce se desiti ako padne Konstantinopolj,valjda je bio zasljepljen pohlepom i kradjom Bizantijskog zlata,kasnije Napuoleon napao Rusiju i tu indirektno produzio ostanak Turaka za ko zna koliko godina,ovo drugo sve poslije je bila zajebancijapizzon wrote:jesuThe Republic of Dream wrote:zar nisu hrvati porazili austro ugarsku?
bilo je prirodno da negujemo
bliske odnose sa vizantijom.
a ne da koketiramo izmedju
vatikana i vizantije.
da, zalosni sto je napoleon napao
rusiju a ne tursku na balkanu.
tragicno je sto su francuzi
napali au i tako primorali
e.savojskog da se povuce
sa kosmeta, srbije !
tre wrote:Ništa on nije djelio, pitajte pašića što je djelio i čije. Inače srbi u prvom svjetskom ratu su ispjevali jednu lijepu ali nadasve istinitu pjesmu koja ide nekako ovako..pizzon wrote:ne, msm da je pavelicThe Republic of Dream wrote:milis na Trst?pizzon wrote:jesuThe Republic of Dream wrote:zar nisu hrvati porazili austro ugarsku?
Kako ide ta pjesma? Jel to u tvojoj familiji pjevate na krsnoj slavi?
crvenkasti-
2014-04-17
Pašić je djelio, Pavelić je bio prisiljen kroz rimski ugovor priznati rapalski i londonski ugovor. Osim toga kada je pavelić djelio kraljevine nije bilo više ni na papiru a kamoli u stvarnosti.pizzon wrote:kako nije deliotre wrote:Ništa on nije djelio, pitajte pašića što je djelio i čije. Inače srbi u prvom svjetskom ratu su ispjevali jednu lijepu ali nadasve istinitu pjesmu koja ide nekako ovako..pizzon wrote:ne, msm da je pavelicThe Republic of Dream wrote:milis na Trst?pizzon wrote:
jesu
Pogodi te istina kao ono nedavno kad si dobio šamarčinu zbog šiptara. Ajde samo ti pati i kmeči, to ti je u opisu života ;)crvenkasti wrote:tre wrote:Ništa on nije djelio, pitajte pašića što je djelio i čije. Inače srbi u prvom svjetskom ratu su ispjevali jednu lijepu ali nadasve istinitu pjesmu koja ide nekako ovako..pizzon wrote:ne, msm da je pavelicThe Republic of Dream wrote:milis na Trst?pizzon wrote:
jesu
Kako ide ta pjesma? Jel to u tvojoj familiji pjevate na krsnoj slavi?
Page 2 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» OPET POBEDA!Sever Kosova je Srbija
» Ratoborni Lazanski:'Ako nas Albanci napadnu,Vojska Srbije da zauzme sever Kosova'!
» Srbija je srce Kosova
» Pita li se šta Srbija oko demarkacije između Kosova i CG? :)
» Sto se to kuha?Srbija se sprema za vojno rjesenje pitanja Kosova?
» Ratoborni Lazanski:'Ako nas Albanci napadnu,Vojska Srbije da zauzme sever Kosova'!
» Srbija je srce Kosova
» Pita li se šta Srbija oko demarkacije između Kosova i CG? :)
» Sto se to kuha?Srbija se sprema za vojno rjesenje pitanja Kosova?
Page 2 of 4