Slucaj frizider .
Page 18 of 22
Page 18 of 22 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22
Re: Slucaj frizider .
bio je predumišljaj...motiv - borba za nasljedstvomarcellus wrote:kaya wrote:ma dobiti će 30 godina...mada u ovoj državi je sve moguće pa i da se sudac čuje s jasminom na telefon pa da mu ova veli da je živa i zdrava.vuksadinare wrote:..mislim ono znas da se kcer i zet zele useliti u taj prostor i logicno je da ce zbog uređivanja tog dijela kuce maknuti frizider..a nista ne poduzmes da to sprijec?..ostaje onda samo jedna stvar...da smilja dosita ima um kao michael myers i da uziva u ubijanju...i da ej skovala plan ako ovi otkriju les zet i kcer da ce se i njih onda rijesiti..ne vidim drugu mogucnost...jedino da ej zaboravila na les sto je vec domena SF...no ipak je predvidjela jednu stavr..ocito je zet van plana odlucio nesto poduzet na svoju ruku i zapoceo sa radovima prije nekog dogovora..a poceo je raditi kad ove nije bilo doma...no zet itekako ima razloga za brigu kako citam da po nekom zakonu ova ne moze dobiti vise od pet godina..i da spava u zatvoru kao da se nsita nije desilo...tako da je zetu a i kcerki bolje da vec pocnu traziti novu lokaciju za zivopt po mogucnosti nedgej u zabacenoj đungli..arnarktik ne dolazi u obzir jer ocito je da je smilji led omiljeno oruzje
neće, jer je optužena za obično ubojstvo a ne s predumišljajem a i sudit joj se mora po najpovoljnijem za nju zakonu pa mislim da ne može dobit više od jedno deset
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
kaya wrote:ubojstvo iz zavisti nad članom obitelji je teško ubojstvo, zavist i član obitelji.marcellus wrote:kaya wrote:ma dobiti će 30 godina...mada u ovoj državi je sve moguće pa i da se sudac čuje s jasminom na telefon pa da mu ova veli da je živa i zdrava.vuksadinare wrote:..mislim ono znas da se kcer i zet zele useliti u taj prostor i logicno je da ce zbog uređivanja tog dijela kuce maknuti frizider..a nista ne poduzmes da to sprijec?..ostaje onda samo jedna stvar...da smilja dosita ima um kao michael myers i da uziva u ubijanju...i da ej skovala plan ako ovi otkriju les zet i kcer da ce se i njih onda rijesiti..ne vidim drugu mogucnost...jedino da ej zaboravila na les sto je vec domena SF...no ipak je predvidjela jednu stavr..ocito je zet van plana odlucio nesto poduzet na svoju ruku i zapoceo sa radovima prije nekog dogovora..a poceo je raditi kad ove nije bilo doma...no zet itekako ima razloga za brigu kako citam da po nekom zakonu ova ne moze dobiti vise od pet godina..i da spava u zatvoru kao da se nsita nije desilo...tako da je zetu a i kcerki bolje da vec pocnu traziti novu lokaciju za zivopt po mogucnosti nedgej u zabacenoj đungli..arnarktik ne dolazi u obzir jer ocito je da je smilji led omiljeno oruzje
neće, jer je optužena za obično ubojstvo a ne s predumišljajem a i sudit joj se mora po najpovoljnijem za nju zakonu pa mislim da ne može dobit više od jedno deset
ne znam što bi tu mogli biti promjenjeno..
nema predumišljaja, optužena je za obično ubojstvo letvom po tikvi a to je max 20 godina po današnjem zakonu a vjerojatno i manje po nekom od prošlih
uostalom evo kapetan dragan dobio 15 jer mu po zakonu nisu mogli dat više pa mu još i to smanjili na 13 i pol, evo ti njega za godinu dana vani
https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/prica-o-odnosu-dviju-sestara-iz-medimurske-kuce-strave-jasmina-je-bila-dusa-od-djeteta-a-smiljanu-je-bilo-bolje-izbjegavati/8406788/
vuksadinare- Posts : 100243
2015-09-08
ova smilaj je naslijedila neki jebeni gen od nekog predka koji je bio slicnog karaktera kao ova...citao sam da taj zlocinacki gen se moze naslijediti..moze proci 5,6 generacija u obitelji pa da onaj u sestoj generaciji naslijedi ili se aktivira taj gen
vuksadinare- Posts : 100243
2015-09-08
monstrum je u policiji dao iskaz u kojem je rekao da ju je zatukla! ona je imala sve, a ja ništa!..međutim, obzirom da iskazu nije bio prisutan i odvjetnik, sud ga neće priznati. a naravno, sad su je upozorili da to više ne laje.marcellus wrote:kaya wrote:ubojstvo iz zavisti nad članom obitelji je teško ubojstvo, zavist i član obitelji.marcellus wrote:kaya wrote:ma dobiti će 30 godina...mada u ovoj državi je sve moguće pa i da se sudac čuje s jasminom na telefon pa da mu ova veli da je živa i zdrava.vuksadinare wrote:..mislim ono znas da se kcer i zet zele useliti u taj prostor i logicno je da ce zbog uređivanja tog dijela kuce maknuti frizider..a nista ne poduzmes da to sprijec?..ostaje onda samo jedna stvar...da smilja dosita ima um kao michael myers i da uziva u ubijanju...i da ej skovala plan ako ovi otkriju les zet i kcer da ce se i njih onda rijesiti..ne vidim drugu mogucnost...jedino da ej zaboravila na les sto je vec domena SF...no ipak je predvidjela jednu stavr..ocito je zet van plana odlucio nesto poduzet na svoju ruku i zapoceo sa radovima prije nekog dogovora..a poceo je raditi kad ove nije bilo doma...no zet itekako ima razloga za brigu kako citam da po nekom zakonu ova ne moze dobiti vise od pet godina..i da spava u zatvoru kao da se nsita nije desilo...tako da je zetu a i kcerki bolje da vec pocnu traziti novu lokaciju za zivopt po mogucnosti nedgej u zabacenoj đungli..arnarktik ne dolazi u obzir jer ocito je da je smilji led omiljeno oruzje
nema predumišljaja, optužena je za obično ubojstvo letvom po tikvi a to je max 20 godina po današnjem zakonu a vjerojatno i manje po nekom od prošlih
predumišljaj je, samo teško dokaziv, kao i sve ostalo ovdje...
nema retroaktivnog zakona. jer da ima onda bi te mogli osudit na smrt jer je u jugi bila smrtna kazna.marcellus wrote:nema predumišljaja, optužena je za obično ubojstvo letvom po tikvi a to je max 20 godina po današnjem zakonu a vjerojatno i manje po nekom od prošlih
sustav zastare bi mogao doći u koliziju i sl. samo ratni zločin i još nekaj nikad ne zastarjeva.
veber-
2014-12-30
Noor wrote:monstrum je u policiji dao iskaz u kojem je rekao da ju je zatukla! ona je imala sve, a ja ništa!..međutim, obzirom da iskazu nije bio prisutan i odvjetnik, sud ga neće priznati. a naravno, sad su je upozorili da to više ne laje.marcellus wrote:kaya wrote:ubojstvo iz zavisti nad članom obitelji je teško ubojstvo, zavist i član obitelji.marcellus wrote:kaya wrote:
ma dobiti će 30 godina...mada u ovoj državi je sve moguće pa i da se sudac čuje s jasminom na telefon pa da mu ova veli da je živa i zdrava.
to kaj ju je zatukla iz ljubomore ne znači automatski predumišljaj
je i svi hrvati su genocidni zajedno s nijemcima, a britanci, francuzi, portugalci, španjolci su mile majčice, djeca cvijeća i sl.vuksadinare wrote:ova smilaj je naslijedila neki jebeni gen od nekog predka koji je bio slicnog karaktera kao ova...citao sam da taj zlocinacki gen se moze naslijediti..moze proci 5,6 generacija u obitelji pa da onaj u sestoj generaciji naslijedi ili se aktivira taj gen
zadnja kolonija na svijetu je ukinuta 1999e. macau od strane portugala. geni kameni.
veber-
2014-12-30
ne znači, zato kažem teško je dokazivo da je to bilo osmišljeno, jer jedino tako ju je mogla izuzeti iz nasljedstvamarcellus wrote:Noor wrote:monstrum je u policiji dao iskaz u kojem je rekao da ju je zatukla! ona je imala sve, a ja ništa!..međutim, obzirom da iskazu nije bio prisutan i odvjetnik, sud ga neće priznati. a naravno, sad su je upozorili da to više ne laje.marcellus wrote:kaya wrote:ubojstvo iz zavisti nad članom obitelji je teško ubojstvo, zavist i član obitelji.marcellus wrote:
to kaj ju je zatukla iz ljubomore ne znači automatski predumišljaj
nisam pravnik, ali mislim da je to zbog ubojstva bliske osobe predumišljaj.marcellus wrote:to kaj ju je zatukla iz ljubomore ne znači automatski predumišljaj
drugo je kada izvadiš pištolj i ubiješ nekog. ako si ispalio dva metka onda ide pod egzekuciju, ako sprašiš cijeli okvir ide pod mržnju, zato balansiraš 5-6 po mogućnost ne pucaš u vugla i da barem dva završe u ekstremitetima
veber-
2014-12-30
veber wrote:nisam pravnik, ali mislim da je to zbog ubojstva bliske osobe predumišljaj.marcellus wrote:to kaj ju je zatukla iz ljubomore ne znači automatski predumišljaj
jel to ono "nisam ginekolog gospođo al mogu pogledat"
u taj dio se više razmem od prava u svakom slučajumarcellus wrote:veber wrote:nisam pravnik, ali mislim da je to zbog ubojstva bliske osobe predumišljaj.marcellus wrote:to kaj ju je zatukla iz ljubomore ne znači automatski predumišljaj
jel to ono "nisam ginekolog gospođo al mogu pogledat"
veber-
2014-12-30
ljudi, ubojstvo s predoumišljajem je vrsta teškog ubojstva a teško ubojstvo može biti i bez predoumišljaja iz raznih razloga, jedan je osobito niske pobude što je ovaj slučaj. ubila ju je iz zavisti, ljubomore jer ova ljepša, ide u školu i starci su je očito više voljeli pa je zaključila da bi joj mogli jednog dana više i ostaviti. ona nije to planirala jer bi bolje isplanirala (valjda) ali te pobude i sama ona je takva da je bilo pitanje dana kada će je udariti letvom po čelu iz mržnje i ljubomore. znači i bez predoumišljaja je to teško ubojstvo a zašto odvjetništvu nije zbilja nemam pojma. sjećam se njihovog bisera kada su darkića optužili za tjelesne a ne pokušaj ubojstva jer nije imao cipele, iako i nogom bez cipele netko od 100 kila može ubiti curu od 18 a posebno ako joj udara glavom od umivaonik. glava nije baš od kamena. ja sam čak počela sumnjati da u odvjetništvo rade ovi s diplomama iz mostara...
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
veber wrote:nema retroaktivnog zakona. jer da ima onda bi te mogli osudit na smrt jer je u jugi bila smrtna kazna.marcellus wrote:nema predumišljaja, optužena je za obično ubojstvo letvom po tikvi a to je max 20 godina po današnjem zakonu a vjerojatno i manje po nekom od prošlih
sustav zastare bi mogao doći u koliziju i sl. samo ratni zločin i još nekaj nikad ne zastarjeva.
naravno da ima, sudi ti se po zakonu koji je najpovoljniji za okrivljenika u periodu od počinjenja zločina do presude, i to čak po pojedinoj odredbi koja je povljnija za tebe.
to tak ide, raspitaj se.
nema veze sa zastarom
kaya wrote:ljudi, ubojstvo s predoumišljajem je vrsta teškog ubojstva a teško ubojstvo može biti i bez predoumišljaja iz raznih razloga, jedan je osobito niske pobude što je ovaj slučaj. ubila ju je iz zavisti, ljubomore jer ova ljepša, ide u školu i starci su je očito više voljeli pa je zaključila da bi joj mogli jednog dana više i ostaviti. ona nije to planirala jer bi bolje isplanirala (valjda) ali te pobude i sama ona je takva da je bilo pitanje dana kada će je udariti letvom po čelu iz mržnje i ljubomore. znači i bez predoumišljaja je to teško ubojstvo a zašto odvjetništvu nije zbilja nemam pojma. sjećam se njihovog bisera kada su darkića optužili za tjelesne a ne pokušaj ubojstva jer nije imao cipele, iako i nogom bez cipele netko od 100 kila može ubiti curu od 18 a posebno ako joj udara glavom od umivaonik. glava nije baš od kamena. ja sam čak počela sumnjati da u odvjetništvo rade ovi s diplomama iz mostara...
a nije li logičnije ić na nižu kvalifikaciju pa zicera imat nego ić na veću pa je ne dokažeš i ovaj ti odšeće slobodan, s cipelama ili bez njih?
pa mislim da ne, jer optužnicu tijekom postupka odvjetništvo i tako može mijenjati, a sud u svakom slučaju nije vezan za njihovu kvalifikaciju djela.marcellus wrote:kaya wrote:ljudi, ubojstvo s predoumišljajem je vrsta teškog ubojstva a teško ubojstvo može biti i bez predoumišljaja iz raznih razloga, jedan je osobito niske pobude što je ovaj slučaj. ubila ju je iz zavisti, ljubomore jer ova ljepša, ide u školu i starci su je očito više voljeli pa je zaključila da bi joj mogli jednog dana više i ostaviti. ona nije to planirala jer bi bolje isplanirala (valjda) ali te pobude i sama ona je takva da je bilo pitanje dana kada će je udariti letvom po čelu iz mržnje i ljubomore. znači i bez predoumišljaja je to teško ubojstvo a zašto odvjetništvu nije zbilja nemam pojma. sjećam se njihovog bisera kada su darkića optužili za tjelesne a ne pokušaj ubojstva jer nije imao cipele, iako i nogom bez cipele netko od 100 kila može ubiti curu od 18 a posebno ako joj udara glavom od umivaonik. glava nije baš od kamena. ja sam čak počela sumnjati da u odvjetništvo rade ovi s diplomama iz mostara...
a nije li logičnije ić na nižu kvalifikaciju pa zicera imat nego ić na veću pa je ne dokažeš i ovaj ti odšeće slobodan, s cipelama ili bez njih?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
kaya wrote:pa mislim da ne, jer optužnicu tijekom postupka odvjetništvo i tako može mijenjati, a sud u svakom slučaju nije vezan za njihovu kvalifikaciju djela.marcellus wrote:kaya wrote:ljudi, ubojstvo s predoumišljajem je vrsta teškog ubojstva a teško ubojstvo može biti i bez predoumišljaja iz raznih razloga, jedan je osobito niske pobude što je ovaj slučaj. ubila ju je iz zavisti, ljubomore jer ova ljepša, ide u školu i starci su je očito više voljeli pa je zaključila da bi joj mogli jednog dana više i ostaviti. ona nije to planirala jer bi bolje isplanirala (valjda) ali te pobude i sama ona je takva da je bilo pitanje dana kada će je udariti letvom po čelu iz mržnje i ljubomore. znači i bez predoumišljaja je to teško ubojstvo a zašto odvjetništvu nije zbilja nemam pojma. sjećam se njihovog bisera kada su darkića optužili za tjelesne a ne pokušaj ubojstva jer nije imao cipele, iako i nogom bez cipele netko od 100 kila može ubiti curu od 18 a posebno ako joj udara glavom od umivaonik. glava nije baš od kamena. ja sam čak počela sumnjati da u odvjetništvo rade ovi s diplomama iz mostara...
pa mislim da su i rekli da će za sad krenut s običnim ubojstvom pa ak nabave dokaze da će prekvalificirat u teško ubojstvo
uglavnom sad traže letvu koju ova valjda drži ispod kreveta za uspomenu
kada je ono ukinuta smrtna kazna u sfrj? po toj tvojoj logici mogli bi primjeniti zakon iz sfrj kao retroaktivno sredstvo. lijepo ti je kaya napisala. drži se ti bebisitinga, man se prava i ginekologije. nije to za tebe u tim godinama...marcellus wrote:veber wrote:nema retroaktivnog zakona. jer da ima onda bi te mogli osudit na smrt jer je u jugi bila smrtna kazna.marcellus wrote:nema predumišljaja, optužena je za obično ubojstvo letvom po tikvi a to je max 20 godina po današnjem zakonu a vjerojatno i manje po nekom od prošlih
naravno da ima, sudi ti se po zakonu koji je najpovoljniji za okrivljenika u periodu od počinjenja zločina do presude, i to čak po pojedinoj odredbi koja je povljnija za tebe.
to tak ide, raspitaj se.
nema veze sa zastarom
veber-
2014-12-30
veber wrote:kada je ono ukinuta smrtna kazna u sfrj? po toj tvojoj logici mogli bi primjeniti zakon iz sfrj kao retroaktivno sredstvo. lijepo ti je kaya napisala. drži se ti bebisitinga, man se prava i ginekologije. nije to za tebe u tim godinama...marcellus wrote:veber wrote:nema retroaktivnog zakona. jer da ima onda bi te mogli osudit na smrt jer je u jugi bila smrtna kazna.marcellus wrote:nema predumišljaja, optužena je za obično ubojstvo letvom po tikvi a to je max 20 godina po današnjem zakonu a vjerojatno i manje po nekom od prošlih
to tak ide, raspitaj se.
nema veze sa zastarom
opet lupaš napamet
https://zakonipropisi.com/hr/zakon/kazneni-zakon/3-clanak-nacelo-primjene-blazeg-zakona-i-vremensko-vazenje-kaznenog-zakonodavstva
Načelo primjene blažeg zakona i vremensko važenje kaznenog zakonodavstva
Članak 3.
(1) Prema počinitelju se primjenjuje zakon koji je bio na snazi u vrijeme kad je kazneno djelo počinjeno.
(2) Ako se zakon nakon počinjenja kaznenog djela, a prije donošenja pravomoćne presude, izmijeni jednom ili više puta, primijenit će se zakon koji je najblaži za počinitelja.
(3) Ako se u slučajevima iz stavka 2. ovoga članka izmijeni naziv ili opis kaznenog djela, sud će ispitati postoji li pravni kontinuitet tako da činjenično stanje podvede pod biće odgovarajućeg kaznenog djela iz novog zakona pa ako utvrdi da postoji, primijenit će zakon koji je blaži za počinitelja. Nema kaznenog djela ako pravni kontinuitet ne postoji.
(4) Izmijeni li se zakon za vrijeme počinjenja kaznenog djela, primijenit će se zakon koji je bio na snazi u vrijeme dovršenja radnje.
(5) Zakon koji je na snazi samo za određeno vrijeme primijenit će se na kaznena djela počinjena u tom vremenu i nakon njegova prestanka važenja ako zakonom nije drukčije propisano.
Načelo krivnje
Članak 3.
(1) Prema počinitelju se primjenjuje zakon koji je bio na snazi u vrijeme kad je kazneno djelo počinjeno.
(2) Ako se zakon nakon počinjenja kaznenog djela, a prije donošenja pravomoćne presude, izmijeni jednom ili više puta, primijenit će se zakon koji je najblaži za počinitelja.
(3) Ako se u slučajevima iz stavka 2. ovoga članka izmijeni naziv ili opis kaznenog djela, sud će ispitati postoji li pravni kontinuitet tako da činjenično stanje podvede pod biće odgovarajućeg kaznenog djela iz novog zakona pa ako utvrdi da postoji, primijenit će zakon koji je blaži za počinitelja. Nema kaznenog djela ako pravni kontinuitet ne postoji.
(4) Izmijeni li se zakon za vrijeme počinjenja kaznenog djela, primijenit će se zakon koji je bio na snazi u vrijeme dovršenja radnje.
(5) Zakon koji je na snazi samo za određeno vrijeme primijenit će se na kaznena djela počinjena u tom vremenu i nakon njegova prestanka važenja ako zakonom nije drukčije propisano.
Načelo krivnje
Similar topics
» Rusija : Ako rodite bebu možete da dobijete frižider
» Radovan Karadžić želi laptop, mogućnost korištenja Skypea, kanal na srpskom jeziku i frižider u ćeliji
» Khashoggi slučaj
» Ubojstvo ili slučaj
» Slucaj Jaca
» Radovan Karadžić želi laptop, mogućnost korištenja Skypea, kanal na srpskom jeziku i frižider u ćeliji
» Khashoggi slučaj
» Ubojstvo ili slučaj
» Slucaj Jaca
Page 18 of 22