Koliko kršćani imaju bogova??
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 5 of 20
Page 5 of 20 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 20
Re: Koliko kršćani imaju bogova??
Toma Akvinski o problemu Inkarnacije, pa se nadam da ces sada razumjeti, ako nisi razumio, da je Duh ne ekstenzivan.
"Kad kazemo da Bog postaje covjekom, neka nitko ne misli kako taj izricaj treba razumjeti u smislu da se Bog pretvara u covjeka, onako kao kad zrak postaje ognjem dok se pretvara u oganj. Bog je naime po naravi nepromjenjiv, a tijela se pretvaraju jedno u drugo. Duhovna se narav pak ne pretvara u tjelesnu narav, nego se s njom na neki nacin moze sjediniti po ucinkovitosti svoje sile, kao na primjer dusa s tijelom. I premda se ljudska narav sastoji od duse i tijela, a dusa opet ima netjelesnu, nego duhovnu narav, ipak svako duhovno stvorenje zaostaje za Bozjom jednostavnoscu mnogo vise nego tjelesno stvorenje za jednostavnoscu duhovne naravi.
Prema tome, kao sto se duhovna narav sjedinjuje s tjelesnom po ucinkovitosti svoje sile, tako se i Bog moze sjediniti i s duhovnom i s tjelesnom naravi, i na taj nacin kazemo da se Bog sjedinio s ljudskom naravi."
"Kad kazemo da Bog postaje covjekom, neka nitko ne misli kako taj izricaj treba razumjeti u smislu da se Bog pretvara u covjeka, onako kao kad zrak postaje ognjem dok se pretvara u oganj. Bog je naime po naravi nepromjenjiv, a tijela se pretvaraju jedno u drugo. Duhovna se narav pak ne pretvara u tjelesnu narav, nego se s njom na neki nacin moze sjediniti po ucinkovitosti svoje sile, kao na primjer dusa s tijelom. I premda se ljudska narav sastoji od duse i tijela, a dusa opet ima netjelesnu, nego duhovnu narav, ipak svako duhovno stvorenje zaostaje za Bozjom jednostavnoscu mnogo vise nego tjelesno stvorenje za jednostavnoscu duhovne naravi.
Prema tome, kao sto se duhovna narav sjedinjuje s tjelesnom po ucinkovitosti svoje sile, tako se i Bog moze sjediniti i s duhovnom i s tjelesnom naravi, i na taj nacin kazemo da se Bog sjedinio s ljudskom naravi."
Michael1- Posts : 1933
2014-04-23
von_Starhemberg wrote:
Kakvo Trojstvo?
Citat:
"4. Kabala je umnožila spekulacije o brojevima.
Čini se da joj je osobito mio zakon trojstava.
Sve nužno postoji kao trojstvo koje tvori jedno.
U svakom činu, koji je jedno sam po sebi, razlikujemo zapravo:
- djelatni princip, uzrok ili subjekt čina;
- čin tog subjekta, njegovu riječ;
- predmet toga čina, njegov učinak, odnosno ishod.
Ta tri elementa nerazdvojiva su i nužna jedan drugome. Odatle trojedinstvo koje nalazimo u svemu (WIRT 67).
Primjerice, za stvaranje su potrebni tvorac, čin stvaranja, stvoreno:
Općenito, od elemenata trojstva prvi je aktivan, drugi je posredovatelj, aktivan u odnosu prema narednom ali pasivan u odnosu prema prethodnome, a treći je strogo pasivan.
Prvi odgovara duhu, drugi duši, a treći tijelu (WIRT., 68).
I sami prvi Sefiroti (po Kabali brojevi) raspoređeni su u tri trojstva.
Prvo je intelektualne naravi i odgovara čistoj misli, odnosno duhu; ono u sebe uključuje Oca-načelo, Riječ-tvornu misao, Djevicu Majku koja začinje.
Drugo je trojstvo moralne naravi i odnosi se na osjećaj i na provođenje volje, drugim riječima, na dušu; ono obuhvaća milosrdnu milost, strogi sud i osjetilnu ljepotu.
Treće je trojstvo dinamičke naravi: odnosi se na čin ostvarenja i prema tome na tijelo; obuhvaća princip koji upravlja napretkom, pravedan red izvođenja, realizatorske snage plana (WIRT, 70-72)."
Kraj citata.
"Rječnik simbola"; Jean Chevalier & Alain Gheerbrant; str. 711.-712.
Guest- Guest
Pa to ne odgovara na pitanje je li se Bog s tijelom u obliku Isusa spojio s ljudskom naravi u cjelini ili samo jednim dijelom, koji čini Sin? Malo te izgleda muči percepcija cjelovitog i necjelovitog.Michael1 wrote:Toma Akvinski o problemu Inkarnacije, pa se nadam da ces sada razumjeti, ako nisi razumio, da je Duh ne ekstenzivan.
Guest- Guest
Trojstvo je znači čisto teorijsko - filozofski pojam, prihvaćen da bi se lakše pojasnila stvarna kontradiktornost "množine" kad se govori o Bogu, u jednoj striktno monoteističkoj religiji. Kontradiktornost koje prva tri stoljeća nije bilo, ili je bila usustavljena tek kod minornih sekti i škola.speare_shaker wrote:von_Starhemberg wrote:
Kakvo Trojstvo?
Citat:
"4. Kabala je umnožila spekulacije o brojevima.
Čini se da joj je osobito mio zakon trojstava.
Sve nužno postoji kao trojstvo koje tvori jedno.
U svakom činu, koji je jedno sam po sebi, razlikujemo zapravo:
- djelatni princip, uzrok ili subjekt čina;
- čin tog subjekta, njegovu riječ;
- predmet toga čina, njegov učinak, odnosno ishod.
Ta tri elementa nerazdvojiva su i nužna jedan drugome. Odatle trojedinstvo koje nalazimo u svemu (WIRT 67).
Primjerice, za stvaranje su potrebni tvorac, čin stvaranja, stvoreno:
Općenito, od elemenata trojstva prvi je aktivan, drugi je posredovatelj, aktivan u odnosu prema narednom ali pasivan u odnosu prema prethodnome, a treći je strogo pasivan.
Prvi odgovara duhu, drugi duši, a treći tijelu (WIRT., 68).
I sami prvi Sefiroti (po Kabali brojevi) raspoređeni su u tri trojstva.
Prvo je intelektualne naravi i odgovara čistoj misli, odnosno duhu; ono u sebe uključuje Oca-načelo, Riječ-tvornu misao, Djevicu Majku koja začinje.
Drugo je trojstvo moralne naravi i odnosi se na osjećaj i na provođenje volje, drugim riječima, na dušu; ono obuhvaća milosrdnu milost, strogi sud i osjetilnu ljepotu.
Treće je trojstvo dinamičke naravi: odnosi se na čin ostvarenja i prema tome na tijelo; obuhvaća princip koji upravlja napretkom, pravedan red izvođenja, realizatorske snage plana (WIRT, 70-72)."
Kraj citata.
"Rječnik simbola"; Jean Chevalier & Alain Gheerbrant; str. 711.-712.
Guest- Guest
O logike,,,Tata pijani te htjeo udariti,mama skočila između vas i dobila ona šamar,,a ti kažeš"Mama je tata!"Jbt,,logike!zanstr wrote:Želiš li reći da je bog sotona?Patriot_1 wrote:Bog je žrtvovao sebe da bi nas spasio od sotone!zanstr wrote:
Zašto se bog žrtvovao sam sebi da bi nas spasio od sebe?
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
Bog je žrtvovao sebe da nas spasi od sebe.Patriot_1 wrote:O logike,,,Tata pijani te htjeo udariti,mama skočila između vas i dobila ona šamar,,a ti kažeš"Mama je tata!"Jbt,,logike!zanstr wrote:Želiš li reći da je bog sotona?Patriot_1 wrote:Bog je žrtvovao sebe da bi nas spasio od sotone!zanstr wrote:
On je taj koji odjednom dolazi i veli da ak ljudi nebu mislili kao i on i sljedili njegov primjer da bu gorili u paklu.
Nitko ga nije zvao, sam je došao prodavati maglu ludima koji su postojali davno prije toga.
Jedina novotarija kaj je izmislio je pravilo da ne smiješ imati drugih bogova osim njega... wow, pazi pravila... uber prodavač magle
'Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama i na raskrižjima ulica da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću.
6Ti, naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.' - Isus
zanstr- Posts : 1603
2014-04-30
§ 2. THE PLOTINIAN TRINITY.
All things are three and three is everywhere, - there is a beginning, a middle and an end; there is the abiding, the proceeding and the returning; there is the unity, and the duality which proceeds from it when it manifests, and unity plus duality makes a trinity,- hence as the Pythagoreans say: "all things are three and three is everywhere."
The Teaching of Plotinus regarding the Trinity was derived from Plato and other masters.
As he himself states:
"It is no new doctrine, it was held in the earliest times although without being explicitly developed: we desire only to be in this matter the interpreters of the wise men of old and to show by the evidence of Plato that they held the same views as ourselves." (Ennead, v. I, 8.)
To Plotinus the Trinity represented Three Divine Hypostases - an hypostasis being a subsistent or substantial principle, that which stands under - and they constitute the three underlying Principles of all existence.
The First Divine Hypostasis or Principle is the ONE and the GOOD; the Second Divine Hypostasis is NOUS, or Intellect, which is best translated as Spirit; the Third Divine Hypostasis is the All-Soul, or Creative World Soul.
It is an axiom with Plotinus that every Being or Principle tends necessarily to produce an image of itself (iv. 5, 7) the Second and Third of these Divine Principles are accordingly to be viewed as manifestations or emanations of the First and Second respectively.
The First is designated the ONE as being the Source and Cause of all, and the GOOD as being the Goal and End of all.
It is poetically likened by Plotinus to a stream which is its own source (iii. 8, 9), whose derivative waves flow centrifugally in all directions, but which continues nevertheless, to subsist immutably in and for itself.
The First Divine Hypostasis transcends all known attributes, transcends even the ' idea ' of existence and is known alone by its first Image, the Nous or Spiritual Intelligence.
The Third in order of dignity of the Divine Hypostases-the World Soul-is the image of the Second even as that is the Image of the First, but differs from its principle in that it is conceived of, in a metaphysical sense, as perpetually revolving about and within the Sphere of Spiritual Intelligence (ii. 9, 1).
Although the Three Principles are conceivable as Three Aspects of One Supreme Deity, the Triad or Trinity being sometimes referred to as "The Divinity, "i.e., a Unity - yet inasmuch as the Second and Third are Emanations or Irradiations and are dependent upon the First, they are not absolutely coequal and consubstantial with the Supreme, and therefore in this respect are not analogous to the Christian Trinity; but nevertheless the general characteristics of the Three Persons of the Holy Christian Trinity will be found to correspond very closely with those of Plotinus' Three Divine Hypostases.
Briefly the Plotinian Triple Divinity is:
(1) God as the Absolute;
(2) God as the Archetypal Image or Logos, and
(3) God as The Creator Lord.
All things are three and three is everywhere, - there is a beginning, a middle and an end; there is the abiding, the proceeding and the returning; there is the unity, and the duality which proceeds from it when it manifests, and unity plus duality makes a trinity,- hence as the Pythagoreans say: "all things are three and three is everywhere."
The Teaching of Plotinus regarding the Trinity was derived from Plato and other masters.
As he himself states:
"It is no new doctrine, it was held in the earliest times although without being explicitly developed: we desire only to be in this matter the interpreters of the wise men of old and to show by the evidence of Plato that they held the same views as ourselves." (Ennead, v. I, 8.)
To Plotinus the Trinity represented Three Divine Hypostases - an hypostasis being a subsistent or substantial principle, that which stands under - and they constitute the three underlying Principles of all existence.
The First Divine Hypostasis or Principle is the ONE and the GOOD; the Second Divine Hypostasis is NOUS, or Intellect, which is best translated as Spirit; the Third Divine Hypostasis is the All-Soul, or Creative World Soul.
It is an axiom with Plotinus that every Being or Principle tends necessarily to produce an image of itself (iv. 5, 7) the Second and Third of these Divine Principles are accordingly to be viewed as manifestations or emanations of the First and Second respectively.
The First is designated the ONE as being the Source and Cause of all, and the GOOD as being the Goal and End of all.
It is poetically likened by Plotinus to a stream which is its own source (iii. 8, 9), whose derivative waves flow centrifugally in all directions, but which continues nevertheless, to subsist immutably in and for itself.
The First Divine Hypostasis transcends all known attributes, transcends even the ' idea ' of existence and is known alone by its first Image, the Nous or Spiritual Intelligence.
The Third in order of dignity of the Divine Hypostases-the World Soul-is the image of the Second even as that is the Image of the First, but differs from its principle in that it is conceived of, in a metaphysical sense, as perpetually revolving about and within the Sphere of Spiritual Intelligence (ii. 9, 1).
Although the Three Principles are conceivable as Three Aspects of One Supreme Deity, the Triad or Trinity being sometimes referred to as "The Divinity, "i.e., a Unity - yet inasmuch as the Second and Third are Emanations or Irradiations and are dependent upon the First, they are not absolutely coequal and consubstantial with the Supreme, and therefore in this respect are not analogous to the Christian Trinity; but nevertheless the general characteristics of the Three Persons of the Holy Christian Trinity will be found to correspond very closely with those of Plotinus' Three Divine Hypostases.
Briefly the Plotinian Triple Divinity is:
(1) God as the Absolute;
(2) God as the Archetypal Image or Logos, and
(3) God as The Creator Lord.
Guest- Guest
Ma ti si bedak.Kaj si ponorel?zanstr wrote:Bog je žrtvovao sebe da nas spasi od sebe.Patriot_1 wrote:O logike,,,Tata pijani te htjeo udariti,mama skočila između vas i dobila ona šamar,,a ti kažeš"Mama je tata!"Jbt,,logike!zanstr wrote:Želiš li reći da je bog sotona?Patriot_1 wrote:Bog je žrtvovao sebe da bi nas spasio od sotone!zanstr wrote:
On je taj koji odjednom dolazi i veli da ak ljudi nebu mislili kao i on i sljedili njegov primjer da bu gorili u paklu.
Nitko ga nije zvao, sam je došao prodavati maglu ludima koji su postojali davno prije toga.
Jedina novotarija kaj je izmislio je pravilo da ne smiješ imati drugih bogova osim njega... wow, pazi pravila... uber prodavač magle
To ti uopće ni tak.
On je sam došel i rekel otprilike...Dekca ak oćete morete dojti k meni imam klimu i ladno pivo,bilo bi mi drago da navrnete, ak nećete nećete nebum vas ja silil.
danni1-
2014-04-16
To ti kažeš,,ja nisam rekao da spašava od sebe!No ,,u tvoj plitki um nikako da uđe pojam žrtvovanja iz ljubavi za drugog!Mora da si odrastao u gadnoj mržnji,,nitko nikad nije podmetnuo leđa za tebe!Nije ni čudo,,kakav si!zanstr wrote:Bog je žrtvovao sebe da nas spasi od sebe.Patriot_1 wrote:O logike,,,Tata pijani te htjeo udariti,mama skočila između vas i dobila ona šamar,,a ti kažeš"Mama je tata!"Jbt,,logike!zanstr wrote:Želiš li reći da je bog sotona?Patriot_1 wrote:Bog je žrtvovao sebe da bi nas spasio od sotone!zanstr wrote:
Patriot_1- Posts : 2066
2014-04-30
A zašto ga onda ljudi ne prepoznaju?!von_Starhemberg wrote:Samo kroz njegovu dušu. Bog nema potrebu utjelovljavati se i spuštati na razinu čovjeka (materijalnu formu čovjeka, da budem precizniji) jer ima neposrednu vezu s njegovom istinskom formom (duša).kingkong wrote:Možeš vjerovati što hoćeš! Ali ako i ti vjeruješ da je Bog svemoguć...je li bi mu pretstavljao problem da "pohodi" čovjeka u osobi i tijelu Isusa Krista?von_Starhemberg wrote:Tvoje pravo da vjeruješ u što god hoćeš. i da ti odgovorim, Bog nema potrebu čovjeku prilaziti tijelom jer je to raspadlljiva, prolazna i njemu strana forma, Bog ima izravnu vezu sa čovjekom kroz dušu. Bog NIKAD ne bi uzeo materijalni oblik, jer ga ovaj jednostavno ne bi mogao u sebe primiti. Eto, to ja vjerujem.
2014-04-14
Svojim vjerovanjem si ga ograničio. Ako je Bog toliko sveprisutan...koji bi mu problem bio materijalizacija?! Ama baš nikakav. Ali imaš pravo vjerovati što oćeš! ;)von_Starhemberg wrote:Tvoje pravo da vjeruješ u što god hoćeš. i da ti odgovorim, Bog nema potrebu čovjeku prilaziti tijelom jer je to raspadlljiva, prolazna i njemu strana forma, Bog ima izravnu vezu sa čovjekom kroz dušu. Bog NIKAD ne bi uzeo materijalni oblik, jer ga ovaj jednostavno ne bi mogao u sebe primiti. Eto, to ja vjerujem.kingkong wrote:Apsolutno ima: to je moja vjera. Odgovoriti ću ti kontrapitanjem kad bi htio doprijeti do čovjeka..bi li to učinio samo duhom ili bi u svojoj svemogućnosti to napravio i tijelom?!von_Starhemberg wrote:Hoćeš reći da Bog ima tijelo, duh i dušu? To jest, da je jedinstveni entitet s tri elementa u sebi? Onda bi svaki taj element morao biti drugačije esencije, što opet razbija tezu o istobitnosti. Ako je Bog jedan i jedinstven, zašto ga razbijati na zasebne entitete, elemente ili lica?kingkong wrote:Nije uopće glupo...jer svi smo mi trojstveni: tijelo, duh i duša! Naravno ništa nije dokazivo..osim tijela...ali misli, osjećaji ipak odnekud izviru, zar ne?!von_Starhemberg wrote:Pa ja sam čovjek, nisam bog. Kakvo je to glupo pitanje?kingkong wrote:Od čega si ti sastavljen...ajd upregni malo moždane vijuge...von_Starhemberg wrote:Kakvo Trojstvo? To ne postoji.
2014-04-14
danni1 wrote:Ma ti si bedak.Kaj si ponorel?zanstr wrote:Bog je žrtvovao sebe da nas spasi od sebe.Patriot_1 wrote:O logike,,,Tata pijani te htjeo udariti,mama skočila između vas i dobila ona šamar,,a ti kažeš"Mama je tata!"Jbt,,logike!zanstr wrote:Želiš li reći da je bog sotona?Patriot_1 wrote:Bog je žrtvovao sebe da bi nas spasio od sotone!zanstr wrote:
To ti uopće ni tak.
On je sam došel i rekel otprilike...Dekca ak oćete morete dojti k meni imam klimu i ladno pivo,bilo bi mi drago da navrnete, ak nećete nećete nebum vas ja silil.
jok... prvo stavi korjen grijeha (kako to vjernici govore) znajući da će pokrenuti sranje ali kao ljudi imaju vlastitu slobodnu volju... onda zbog iste slobodne volje smo u grijehu kojeg je po kršćanima on dizajnirao da bi on sam sebe dao da nas spasi od samoga sebe.... kakve tu veze ima Sotona???
totalna nelogičnost ali me nimalo ne čudi...
2014-04-29
Michael1 wrote:von_Starhemberg wrote:Nisi odgovorio na pitanje. Ne možeš ovaj put izmudrovati ili...?Michael1 wrote:von_Starhemberg wrote:Hahaha...pa tebe je tako lako pobiti...zar se taj DUH koji dijele tri lica božja razdijelio kad je Bog Sin sišao s neba u ljudsko tijelo? Jer ako je ostao gore, a Isus sišao dolje, onda je Isus imao samo ljudsku prirodu , a to je hereza. Hm?Michael1 wrote:Definicija osobe u ateistickom poimanju covjeka te zbunjuje, jer za ateiste ne postoji DUH. Medjutim, za teiste je DUH nosioc osobe covjeka, jer iskljucivo je covjek po tome Slika Bozja i OSOBA.zanstr wrote:Ma nije. Nego tri različite osobe, svaka od njih je bog, znači tri boga.Michael1 wrote:zanstr wrote:Otac je Bog, to je 1 bogdanni1 wrote:Jbga,nije matematika nego bit stvari.
Otac je Bog
Sin je Bog
Duh Sveti je Bog
Otac nije Sin,Sin nije Otac,Duh Sveti nije niti Otac niti Sin.
Jedan je Bog tri božanske osobe,kao što je 123 jedan broj tri znamenke,svaka je broj,niti jedna nije slovo.
Jbga kad ovi ateisti uguze blesave primjere na kojima im moraš približit nešto tako kompleksno za što uopće ne postoje riječi kojima bi to opisao.
Sin je Bog, to su 2 boga
Duh Sveti je Bog, to su 3 boga.
Otac nije Sin,Sin nije Otac,Duh Sveti nije niti Otac niti Sin.
Nijedan od njih nije ista osoba, znači tri različite osobe, 3 različita boga.
Tri razlicite osobe, jedan BOG, jer im je ista BIT! U biti se ne razlikuju, nego u osobnosti.
Zato su tri OSOBE u svojoj istobitnosti jedan Bog, jer i Otac i Sin i Duh Sveti imaju istu Bit, a to je DUH, onda se po Biti ne razlikuju jedan od drugog, nego iskljucivo po osobnosti. E sada koja je Bit samog DUHA, to je vec teze pitanje.
Ako se zelis malo pobaviti tim problemom postojanja i Biti, preporucam ti T. Akvinskog i njegov rad "de ente et essentia " http://de.wikipedia.org/wiki/De_ente_et_essentia ili rad o Trojstvu http://www.herder.de/buecher/details?k_tnr=28684.
Pa kako sam i mislio, ti si bedak i to ostajes. Duh je neekstenzivan, jer je ekstenzivnost karakteristika materije. Sve ostalo je suvisno.
Odgovorio sam, ali ti to ne razumijes!
Aganor nikad ne odgovara na pitanja, a najjednostavnija logika ruši njegove bedastoče i onda poludi... viđeno već toliko puta...
2014-04-29
von_Starhemberg wrote:Pa to ne odgovara na pitanje je li se Bog s tijelom u obliku Isusa spojio s ljudskom naravi u cjelini ili samo jednim dijelom, koji čini Sin? Malo te izgleda muči percepcija cjelovitog i necjelovitog.Michael1 wrote:Toma Akvinski o problemu Inkarnacije, pa se nadam da ces sada razumjeti, ako nisi razumio, da je Duh ne ekstenzivan.
Koji bedak!
Duh nije ekstenzivna tvar, dakle, nije djeljiv! Se comprendre?
Sumnjam, ali idemo dalje.
2014-04-23
Duh nedjeljiv!? - imaš primjer?Michael1 wrote:
Koji bedak!
oldie- Posts : 438
2014-04-28
To ti Aganore znaš po čemu točno???
2014-04-29
oldie wrote:Duh nedjeljiv!? - imaš primjer?Michael1 wrote:
Koji bedak!
Imam!
2014-04-23
Michael1 wrote:oldie wrote:Duh nedjeljiv!? - imaš primjer?Michael1 wrote:
Koji bedak!
Imam!
no? čekamo da nam ga obrazložiš, argumentiraš.... nije valjda da ćemo i za to samo čekati kao i za sve ostalo do sada?
2014-04-29
Daj link na nedjeljivog duhaMichael1 wrote:oldie wrote:Duh nedjeljiv!? - imaš primjer?Michael1 wrote:
Koji bedak!
Imam!
oldie wrote:Daj link na nedjeljivog duhaMichael1 wrote:oldie wrote:Duh nedjeljiv!? - imaš primjer?Michael1 wrote:
Koji bedak!
Imam!
Znas li ti Oldie sto se dobije krizanjem jednog Jehovca sa jednom ateisticom?
Spodobu, koja bezrazlozno zvoni na vratima i pita gluposti!
2014-04-23
Sefirot wrote:Michael1 wrote:oldie wrote:Duh nedjeljiv!? - imaš primjer?Michael1 wrote:
Koji bedak!
Imam!
no? čekamo da nam ga obrazložiš, argumentiraš.... nije valjda da ćemo i za to samo čekati kao i za sve ostalo do sada?
Glupi sefirot pita jos glupljeg oldiea: Ti si ateist Oldie?
Oldie: Naravno, hvala Bogu!
2014-04-23
Page 5 of 20 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 20
Similar topics
» Index.hr - Zašto bijeli kršćani misle da imaju pravo na Europu?
» Pitanje: Da li si kršćani uzimaju više prava nego što zaista imaju?
» Istraživanje otkrilo koliko Hrvati u prosjeku imaju spolnih partnera
» Hrvati imaju najviše mirovine na svijetu u odnosu na ono koliko su stvarno radili...
» Zašto ljevicu svrbi toliko Turudić i koliko ovi napadi imaju sličnosti sa napadima na Karamarka
» Pitanje: Da li si kršćani uzimaju više prava nego što zaista imaju?
» Istraživanje otkrilo koliko Hrvati u prosjeku imaju spolnih partnera
» Hrvati imaju najviše mirovine na svijetu u odnosu na ono koliko su stvarno radili...
» Zašto ljevicu svrbi toliko Turudić i koliko ovi napadi imaju sličnosti sa napadima na Karamarka
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 5 of 20