Užas: Đoković pobijedio Nadala
Page 18 of 43
Page 18 of 43 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 30 ... 43
Re: Užas: Đoković pobijedio Nadala
A koji narodi žive u Bosni? Bosanci?Serbia Strong wrote:Balije će da kažu da pripada bosanskoj književnosti...
Guest- Guest
ja ustasa a branim tezu da su preradovic i desnica kao srbi pripadnici hrvatske knjizevnosti..po stavu bliza si ti hspu i ustastvuRabarbara wrote:Speare Shaker wrote:Rabarbara wrote:
Badava se trudiš, ne zna ti on čitati takve stvari.
Problem je u tome što je ogromna većina pravaša, a vuk je ipak "čistokrvni" pravaš, kada su neke vrlo važne teme u pitanju neshvatljivo uskogrudna, nepopravljiva i jednostavno nepodnošljiva. I to je jedan od razloga zašto nisu u stanju oko sebe okupiti neke jače kreativnije snage nacije, pa tako i političke, a i jedan od glavnih uzroka njihove političke propasti.
To su već tri razloga. :)
Dodaj sad i tvrdoglavost, agresivnost prema neistomišljenicima i onaj najbitniji-ograničeno obrazovanje većine pripadnika stranke i imaš pravi presjek HSP.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
pa slovenci krenuli zaštiti izvorni slovenski proizvod. kulen.Rabarbara wrote:Pa nije Andrić kulen da trebamo/te tražiti zaštitu prava na proizvod, jer, eto, moramo preduhitriti konkurenciju.
veber-
2014-12-30
dzango wrote:Zašto bi Andrić kao etnički Hrvat morao da bude deo hrvatske književnosti, kada su Desnica i Preradović iako Srbi deo opet hrvatske književnosti? Po kojem to merilu jedan pisac pripada određenoj književnosti po etničkoj pripadnosti a drugi po jeziku i temama o kojima je pisao?jastreb wrote:Andrić pripada (i) hrvatskoj književnosti bez obzira kako se nacionalno izjašnjavao.
Ne trebaš biti Hrvat da bi obavezno pripadao hrvatskoj književnosti,pa tako našoj književnosti pripadaju i Srbi poput Vladana Desnice,Petra Preradovića,ili Vojina Jelića,Bošnjaci poput Enesa Kiševića,Crnogorci poput Mirka Kovača,a Ivo Andrić je nesumnjivo Hrvat.
nikojem, jasno. Stvar je jezika, tema, i općenito pripadnosti određenom kulturnom krugu. Hrvat može biti srpski književnik i obratno. Točno je da Andrić zapravo nije bio Srbin, ali je bio dio srpske književnosti.
Kao što su brojni hrvatski književnici bili česi, mađari, slovenci, svašta nešto, stanko vraz, pavao štoss, itd
oduvijek se znalo tko je tko i sto je cije..nije se badava za juge pricalo navijas za dinamo da znas tko si a za hajduk odakle si...ovo navodim kao primjer...hajduk i dinamo dva su kluba bratska sa njima se ponosi citava HRVATSKA...nije spjevano JUGOSLAVIJARabarbara wrote:A zašto ne bi bio? Tko vam brani da njih dvojicu ne navedete kao dio srpske književnoti?dzango wrote:Zašto bi Andrić kao etnički Hrvat morao da bude deo hrvatske književnosti, kada su Desnica i Preradović iako Srbi deo opet hrvatske književnosti? Po kojem to merilu jedan pisac pripada određenoj književnosti po etničkoj pripadnosti a drugi po jeziku i temama o kojima je pisao?jastreb wrote:Andrić pripada (i) hrvatskoj književnosti bez obzira kako se nacionalno izjašnjavao.
Ne trebaš biti Hrvat da bi obavezno pripadao hrvatskoj književnosti,pa tako našoj književnosti pripadaju i Srbi poput Vladana Desnice,Petra Preradovića,ili Vojina Jelića,Bošnjaci poput Enesa Kiševića,Crnogorci poput Mirka Kovača,a Ivo Andrić je nesumnjivo Hrvat.
Što je toliko loše da jedan pisac bude priznat i da ga u nekoliko republika prihvate kao svojeg, a koje su u vrijeme njegova djelovanja bile JEDNA država?
Majkemi ja ne kužim ovo: je naš- nije naš. :)
Alo, ljudi, skoro cijelo stoljeće smo proživjeli u zajedničkoj državi, prvoj i drugoj Yugi, a sad se natežemo oko toga tko je Srbin, a tko Hrvat i kako se tko izjašnjavao dok smo bili u zajedničkoj državi Yu. Nisu Srbi i Hrvati postali tek raspadom Yuge, oduvijek smo bili to što jesmo.
Pa nije Andrić kulen da trebamo/te tražiti zaštitu prava na proizvod, jer, eto, moramo preduhitriti konkurenciju.
2015-09-08
Ja i jesam Velikosrbin.vuksadinare wrote:ja im objasnjavam ali ne cuju...a bune se kad bi recimo ti rekao da je preradovic dio srpske k jizevnosti i proglasili te velikosrbinom...upravo ja branim i preradovica i desnicu kao clanove hrvatske k jizevnosti priznajuci da je andric clan srpske ali i bosanske knjizevnostidzango wrote:Zašto bi Andrić kao etnički Hrvat morao da bude deo hrvatske književnosti, kada su Desnica i Preradović iako Srbi deo opet hrvatske književnosti? Po kojem to merilu jedan pisac pripada određenoj književnosti po etničkoj pripadnosti a drugi po jeziku i temama o kojima je pisao?jastreb wrote:Andrić pripada (i) hrvatskoj književnosti bez obzira kako se nacionalno izjašnjavao.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
veber-
2014-12-30
dzango wrote:Ja i jesam Velikosrbin.vuksadinare wrote:ja im objasnjavam ali ne cuju...a bune se kad bi recimo ti rekao da je preradovic dio srpske k jizevnosti i proglasili te velikosrbinom...upravo ja branim i preradovica i desnicu kao clanove hrvatske k jizevnosti priznajuci da je andric clan srpske ali i bosanske knjizevnostidzango wrote:Zašto bi Andrić kao etnički Hrvat morao da bude deo hrvatske književnosti, kada su Desnica i Preradović iako Srbi deo opet hrvatske književnosti? Po kojem to merilu jedan pisac pripada određenoj književnosti po etničkoj pripadnosti a drugi po jeziku i temama o kojima je pisao?jastreb wrote:Andrić pripada (i) hrvatskoj književnosti bez obzira kako se nacionalno izjašnjavao.
183 cm to nije bog zna šta veliko
2014-04-16
Nisi ti ustaša nego nedokazna budala. Eto.vuksadinare wrote:ja ustasa a branim tezu da su preradovic i desnica kao srbi pripadnici hrvatske knjizevnosti..po stavu bliza si ti hspu i ustastvuRabarbara wrote:
To su već tri razloga. :)
Dodaj sad i tvrdoglavost, agresivnost prema neistomišljenicima i onaj najbitniji-ograničeno obrazovanje većine pripadnika stranke i imaš pravi presjek HSP.
Guest- Guest
kofein wrote:Serbia Strong wrote:Balije će da kažu da pripada bosanskoj književnosti...
Nisi , kao doduše grobar i glupak puno promašio. Gledaj na 24m10s !!
INTERVJU- AKADEMIK ABDULAH SIDRAN (I DIO): Ivo Andrić je rođen kao Bošnjak
Malo je pametnih i poštenih balija danas kao što je Muharem Bazdulj...
Guest- Guest
marcellus wrote:dzango wrote:Zašto bi Andrić kao etnički Hrvat morao da bude deo hrvatske književnosti, kada su Desnica i Preradović iako Srbi deo opet hrvatske književnosti? Po kojem to merilu jedan pisac pripada određenoj književnosti po etničkoj pripadnosti a drugi po jeziku i temama o kojima je pisao?jastreb wrote:Andrić pripada (i) hrvatskoj književnosti bez obzira kako se nacionalno izjašnjavao.
nikojem, jasno. Stvar je jezika, tema, i općenito pripadnosti određenom kulturnom krugu. Hrvat može biti srpski književnik i obratno. Točno je da Andrić zapravo nije bio Srbin, ali je bio dio srpske književnosti.
Kao što su brojni hrvatski književnici bili česi, mađari, slovenci, svašta nešto, stanko vraz, pavao štoss, itd
Ili kao što su kiš, nušić i meša selimović srpske književnosti.
Guest- Guest
a cigani i grobari se 'glade'...pizzon wrote:jeste
zato razbijate glave jedni drugima
2015-09-08
Ja, jednako kao što je kranjska klobasa tipično hrvatski proizvod, tako je i kulen slovenski.veber wrote:pa slovenci krenuli zaštiti izvorni slovenski proizvod. kulen.Rabarbara wrote:Pa nije Andrić kulen da trebamo/te tražiti zaštitu prava na proizvod, jer, eto, moramo preduhitriti konkurenciju.
'Oće oni. Varaždinsko zelje je isto zlovensko, Razbacali se Janezi po bivšoj Yugi k'o đubar po njivi.
Guest- Guest
Šta je on? Isto Srbin? Slovenac?veber wrote:augusta šenou zaboravil.
Guest- Guest
184 u visinu. Ali i zavisi šta meriš. Ne mislim baš ti lično.marcellus wrote:dzango wrote:Ja i jesam Velikosrbin.vuksadinare wrote:ja im objasnjavam ali ne cuju...a bune se kad bi recimo ti rekao da je preradovic dio srpske k jizevnosti i proglasili te velikosrbinom...upravo ja branim i preradovica i desnicu kao clanove hrvatske k jizevnosti priznajuci da je andric clan srpske ali i bosanske knjizevnostidzango wrote:Zašto bi Andrić kao etnički Hrvat morao da bude deo hrvatske književnosti, kada su Desnica i Preradović iako Srbi deo opet hrvatske književnosti? Po kojem to merilu jedan pisac pripada određenoj književnosti po etničkoj pripadnosti a drugi po jeziku i temama o kojima je pisao?jastreb wrote:Andrić pripada (i) hrvatskoj književnosti bez obzira kako se nacionalno izjašnjavao.
183 cm to nije bog zna šta veliko
Dobar je Bazdulj.Serbia Strong wrote:kofein wrote:Serbia Strong wrote:Balije će da kažu da pripada bosanskoj književnosti...
Nisi , kao doduše grobar i glupak puno promašio. Gledaj na 24m10s !!
[size=50]INTERVJU- AKADEMIK ABDULAH SIDRAN (I DIO): Ivo Andrić je rođen kao Bošnjak [/size]
Malo je pametnih i poštenih balija danas kao što je Muharem Bazdulj...
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
pa kranj je u hrvaškoj, kaj ne?Rabarbara wrote:Ja, jednako kao što je kranjska klobasa tipično hrvatski proizvod, tako je i kulen slovenski.veber wrote:pa slovenci krenuli zaštiti izvorni slovenski proizvod. kulen.Rabarbara wrote:Pa nije Andrić kulen da trebamo/te tražiti zaštitu prava na proizvod, jer, eto, moramo preduhitriti konkurenciju.
'Oće oni. Varaždinsko zelje je isto zlovensko, Razbacali se Janezi po bivšoj Yugi k'o đubar po njivi.
a bračku srdelu malo svojatali.
veber-
2014-12-30
Page 18 of 43 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 30 ... 43
Similar topics
» Užas: Putin pobijedio na izborima
» Užas: Novak Đoković napisao da je Kosovo srce Srbije
» Uzas,uzas ne uzas katastrofa:Izlozba o Katarini velikoj u Klovicevim dvorima
» Uzas,uzas ne uzas nego mrakaca..Putin dolazi u Hrvatsku
» Bernardica-kako sam se nadala dobro sam se i udala
» Užas: Novak Đoković napisao da je Kosovo srce Srbije
» Uzas,uzas ne uzas katastrofa:Izlozba o Katarini velikoj u Klovicevim dvorima