osniva se ministarstvo istine
Page 14 of 25
Page 14 of 25 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 19 ... 25
Re: osniva se ministarstvo istine
ne, ti mješaš agresiju i civilizaciju.marcellus wrote:to je tak po definiciji civliziranosti.veber wrote:to si ti zamišljaš.marcellus wrote:civiliziran je onaj koji obrađuje zemlju i ima pušku i šerifa i organiziranu državu i gradi pruge i ceste i čita i piše i tak
dam se kladit da je onaj sa strelicom i lukom, kaj ti je vubil kradezejovca sretniji od nas.
probudiš se ujutro, mrkneš žensku, sjedneš u čamac, uloviš ribu. ženska ti je dotle spremila klopu. nemaš pristup internetu. nema poreza, kradezejovskih službi. živiš od jutra do navečer. napraviš buzaru tu i tam kada ženska ima curenje. umreš u 75oj.
i tko je sretniji? on ili ja koji živim u centru u stanu relacija velikih.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
:Dveber wrote:samo potvrdio.Rabarbara wrote:Upravo to i rekoh.veber wrote:šejki, u neslaganju je ipak objektivan. mogu se ne slagat s njim ne dijelit razmišljanja, ali na ovom forumu je objektivan i bez zlobe. i ne doživljava to osobno.
Guest- Guest
a ne znam po čemu su bijeli ljudi "okupatori"
afrika propada otkad im više nema "Okupatora"
u južnoj americi su se "okupatori" španjolci i portugalci pomiješali s domicilnim stanovništvom i to je sve danas jedan narod, to je ok
u sjevernoj su indijanci otišli u rezervate jer se nisu htjeli miješati s bijelim ljudima, a i anglosaksonci su imali drukčiji pristup, njihov problem.
u južnoj americi su se "okupatori" španjolci i portugalci pomiješali s domicilnim stanovništvom i to je sve danas jedan narod, to je ok
u sjevernoj su indijanci otišli u rezervate jer se nisu htjeli miješati s bijelim ljudima, a i anglosaksonci su imali drukčiji pristup, njihov problem.
veber wrote:ne, ti mješaš agresiju i civilizaciju.marcellus wrote:to je tak po definiciji civliziranosti.veber wrote:to si ti zamišljaš.marcellus wrote:civiliziran je onaj koji obrađuje zemlju i ima pušku i šerifa i organiziranu državu i gradi pruge i ceste i čita i piše i tak
dam se kladit da je onaj sa strelicom i lukom, kaj ti je vubil kradezejovca sretniji od nas.
probudiš se ujutro, mrkneš žensku, sjedneš u čamac, uloviš ribu. ženska ti je dotle spremila klopu. nemaš pristup internetu. nema poreza, kradezejovskih službi. živiš od jutra do navečer. napraviš buzaru tu i tam kada ženska ima curenje. umreš u 75oj.
agresija je kad su ksenofobni indijanci navalili na migrante iz europe.
bogtejebo od kuda to vadiš?marcellus wrote:kod indijanaca nije postojao institut vlasništva nad zemljom, logično, jer je nisu znali kultivirati pa im nije ni trebao.
kuruzu su moj i tvoj stari uzgajali, kak ne. patliđane i paprike i jebeni grašak.
daj se skuliraj.
veber-
2014-12-30
A čime si ti platio hrvatsko tlo? Dalmaciju, Istru, Slavoiju, Liku, Zagorje, Prigorje.... I usudiš se reći da je to tvoja zemlja?marcellus wrote:kad su je stekli, čime su je platili?
Guest- Guest
vadim otud što se povijesno gledano institucija vlasništva nad zemljom, kao i braka i dosta toga drugog, razvila kao posljedica prelaska na zemljoradnički način životaveber wrote:bogtejebo od kuda to vadiš?marcellus wrote:kod indijanaca nije postojao institut vlasništva nad zemljom, logično, jer je nisu znali kultivirati pa im nije ni trebao.
kuruzu su moj i tvoj stari uzgajali, kak ne. patliđane i paprike i jebeni grašak.
daj se skuliraj.
monoteističke religije su se isto tada pojavile iz očitih razloga
koji će ti kurac zemlja kad živiš ko nomad i seliš za bizonima? Nema smisla biti vlasnik zemlje. Ali kad uzgajaš kuruzu onda se mora znat čija je točno zemlja, i čija je kuruza, da ne bi bilo da sam ja sijal a ti si zemeš kad je gotovo jer je to kakti svačija zemlja.
Ok. Shvatili smo. Kolonizacija je dobra, donosi blagodati onima koje okupiraju, a kolonizatori su zapravo Djed mraz s torbom punom poklona.marcellus wrote:a ne znam po čemu su bijeli ljudi "okupatori"
Guest- Guest
pa možda su imali osjećaj za zemlju?marcellus wrote:veber wrote:ne, ti mješaš agresiju i civilizaciju.marcellus wrote:to je tak po definiciji civliziranosti.veber wrote:to si ti zamišljaš.marcellus wrote:civiliziran je onaj koji obrađuje zemlju i ima pušku i šerifa i organiziranu državu i gradi pruge i ceste i čita i piše i tak
agresija je kad su ksenofobni indijanci navalili na migrante iz europe.
moj djed je govorio, a nije jedini. ženi i zemlji uvijek dođi čist.
veber-
2014-12-30
Nisam ja ničim platio hrvatsko tlo, moja zemlja je samo ona koja je u katastru moja.Rabarbara wrote:A čime si ti platio hrvatsko tlo? Dalmaciju, Istru, Slavoiju, Liku, Zagorje, Prigorje.... I usudiš se reći da je to tvoja zemlja?marcellus wrote:kad su je stekli, čime su je platili?
hrvatska je moja zemlja u smislu pripadnosti, državljanstva, a zemljište bilo koje u njoj može biti i od japanca i kenijca i ko god ga kupi i plati što se mene tiče
druga stvar što rh trenutno ne dozvoljava strancima vlasništvo nad poljoprivrednim zemljištem što je besmislica
druga stvar što rh trenutno ne dozvoljava strancima vlasništvo nad poljoprivrednim zemljištem što je besmislica
Rabarbara wrote:Kolonizacija je dobra, donosi blagodati onima koje okupiraju, a kolonizatori su zapravo Djed mraz s torbom punom poklona.marcellus wrote:a ne znam po čemu su bijeli ljudi "okupatori"
ovo je zapravo točno
2014-04-16
aben wrote:Rabarbara wrote:Kolonizacija je dobra, donosi blagodati onima koje okupiraju, a kolonizatori su zapravo Djed mraz s torbom punom poklona.marcellus wrote:a ne znam po čemu su bijeli ljudi "okupatori"
ovo je zapravo točno
zanimljivo da se niko nije odreko cjepiva, penicilina, viskija, cigareta, zidanih kuća, odjeće, obuće, radija, televizije, i svega onog što je došlo sa zlim kolonizatorima
u svakom slučaju otkad zemlje afrike više nisu kolonije tamo sve propada
Dakle, tvoja domovina se svodi na parstokvadrata neke neplodne zemlje u nekoj nepristuačnoj pripizdini i potkućnici roditeljske kuće?marcellus wrote:Nisam ja ničim platio hrvatsko tlo, moja zemlja je samo ona koja je u katastru moja.Rabarbara wrote:A čime si ti platio hrvatsko tlo? Dalmaciju, Istru, Slavoiju, Liku, Zagorje, Prigorje.... I usudiš se reći da je to tvoja zemlja?marcellus wrote:kad su je stekli, čime su je platili?
Marc, nemoj ovo osobno shvatiti, jer nisi u manjini, dapače, ali bratemili u banani si sa svojim poimanjem poštenja i ljudskih odnosa.
Od jednog novinara (istraživača) sam ipak očekivala puno više objektivnosti. Ok. Ne mora biti puno više, ali i zera zere bi popravila opći dojam.
Guest- Guest
Indijanci (pleme CHEROKEE) imaju ostavu koja nema kljuca .Svi koji nesto uberu ili ulove ostavljaju za zimu.Svatko tko ima potrebu za hranom moze uzeti slobodno koliko mu treba za obitelj.Da takvo nesto postoji kod 'rvata to bi bilo pokradeno dok si reko piksla::))
Bog te jebo na kojem nivou svijesti su bili indijaneri prije par stotina godina.A bijeli covjek ('rvat) gdje god stigne krade i otima..pu jebem ti civilizaciju ::)))
Bog te jebo na kojem nivou svijesti su bili indijaneri prije par stotina godina.A bijeli covjek ('rvat) gdje god stigne krade i otima..pu jebem ti civilizaciju ::)))
Guest- Guest
majmune, bosančeroskim načinom razmišljanja nestaje rimska kuća.kuća koja je zatvorena izvana, a otvorena unutra. u centru kuće imaš atrij, vodu i cijela kuća je podređena čovjeku. judaizam ima kuću na brijegu, tamo u 5 stoljeću se stvaraju zgrade koje služe samo spavanju, nemaju dušu.marcellus wrote:koji će ti kurac zemlja kad živiš ko nomad i seliš za bizonima? Nema smisla biti vlasnik zemlje. Ali kad uzgajaš kuruzu onda se mora znat čija je točno zemlja, i čija je kuruza, da ne bi bilo da sam ja sijal a ti si zemeš kad je gotovo jer je to kakti svačija zemlja.
krščanstvo uništava cijelu jednu kulturu koja se "otkriva" u renesansi. judaizam, krščanstvo i islam su uništile civilizaciju. ne uništile, unazadile.
pojavom reformista, kalvinista kao vjere i renesanse u italiji svijet nakon 1000 godina opet kreće naprijed. a tek izumom watovog parnog stroja dolazimo tu gdje jesmo.
dandanas se vozimo po rimskim cestama, pišemo latinicom. arapi nam ponovno otkrili matematiku. rim se i dalje napaja iz 3 od 7 akvadukta.
veber-
2014-12-30
frka wrote:Indijanci (pleme CHEROKEE) imaju ostavu koja nema kljuca .Svi koji nesto uberu ili ulove ostavljaju za zimu.Svatko tko ima potrebu za hranom moze uzeti slobodno koliko mu treba za obitelj.Da takvo nesto postoji kod 'rvata to bi bilo pokradeno dok si reko piksla::))
indijunci su krvoločni divljaci,
to da svaki more ubiti nešto za poisti su točne, ali samo ako te niko ne vidi.
2014-04-16
Nije besmislica. To je hvalabogu nešto što se nije sjetila ova vlast, ali nisu izbrisali iz 'starog' zakona.marcellus wrote:hrvatska je moja zemlja u smislu pripadnosti, državljanstva, a zemljište bilo koje u njoj može biti i od japanca i kenijca i ko god ga kupi i plati što se mene tiče
Da nije tako davno bi ostali bez cijele Slavonije. Šteta što nisu stavili u zakon da je zabranjena prodaja prirodnih resursa kao što je npr. voda i nafta. Danas nam ne bi Mađari krojili sudbinu rafinerije u Sisku. Imali bi barem nešto svoje. Ovako su naši samo dugovi, a sve što valja posjeduju stranci.
Ekipa... nadam se da nisam nekog uvrijedila. Hvala na druženju i laku noć :)
Guest- Guest
Ba_raba,,taj ti je priuceni novinarcic ..a umislio da je neki kurac...od ofce jeste..glup ..tup i za zaobilazenje.Ne budi naivna..taj i kad bude umirao derat ce se na glas...htjeo sam biti novinar a ispadoh kurac od ovce::)))
Meni je dovoljno pogledati za kakve "novine" pise...bog te jebo i onda s ehrvati pitaju zasto im je drzava u kurcu???:)))
Meni je dovoljno pogledati za kakve "novine" pise...bog te jebo i onda s ehrvati pitaju zasto im je drzava u kurcu???:)))
Guest- Guest
veber wrote:majmune, bosančeroskim načinom razmišljanja nestaje rimska kuća.kuća koja je zatvorena izvana, a otvorena unutra. u centru kuće imaš atrij, vodu i cijela kuća je podređena čovjeku. judaizam ima kuću na brijegu, tamo u 5 stoljeću se stvaraju zgrade koje služe samo spavanju, nemaju dušu.marcellus wrote:koji će ti kurac zemlja kad živiš ko nomad i seliš za bizonima? Nema smisla biti vlasnik zemlje. Ali kad uzgajaš kuruzu onda se mora znat čija je točno zemlja, i čija je kuruza, da ne bi bilo da sam ja sijal a ti si zemeš kad je gotovo jer je to kakti svačija zemlja.
krščanstvo uništava cijelu jednu kulturu koja se "otkriva" u renesansi. judaizam, krščanstvo i islam su uništile civilizaciju. ne uništile, unazadile.
pojavom reformista, kalvinista kao vjere i renesanse u italiji svijet nakon 1000 godina opet kreće naprijed. a tek izumom watovog parnog stroja dolazimo tu gdje jesmo.
dandanas se vozimo po rimskim cestama, pišemo latinicom. arapi nam ponovno otkrili matematiku. rim se i dalje napaja iz 3 od 7 akvadukta.
prvo, nisu kršćani uništili rimsku kulturu i civilizaciju, nego barbari koji nisu bili kršćani. Europa se kristijanizira tamo od šestog do desetog stoljeća.
drugo, rimska civilizacija je podrazumijevala držanje robova i bacanje ljudi zvijerima za zabavu puka.
meni to nije civilizirano. To je kršćanstvo ukinulo i to je dobro.
što se tiče reformista, tu ima dosta toga za reć. a renesansa je produkt katoličanstva, jasno, nakon što je toma akvinski u 13. st. uveo rimsku filozofiju u kršćansku teologiju ispravno prepoznavši u platonu i aristotelu začetke kršćanske misli.
najveća uzgajalište ruža je u africi. gleda na sri lanku, proteže se na tri teritorija. plaća 3000€ za bjelca i 2000€ za nigera.marcellus wrote:u svakom slučaju otkad zemlje afrike više nisu kolonije tamo sve propada
brutto veći od rvacke, a do sri lanke si brodom.
veber-
2014-12-30
Page 14 of 25 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 19 ... 25
Similar topics
» Biden osniva ministarstvo istine
» ministarstvo istine
» Talibani ukinuli ministarstvo za žene i uveli ministarstvo promicanja kreposti
» Chaz istine
» Bez istine nema pomirenja
» ministarstvo istine
» Talibani ukinuli ministarstvo za žene i uveli ministarstvo promicanja kreposti
» Chaz istine
» Bez istine nema pomirenja
Page 14 of 25