BOZANIĆ ZA REVIZIJU POVIJESTI
Page 33 of 36
Page 33 of 36 • 1 ... 18 ... 32, 33, 34, 35, 36
Re: BOZANIĆ ZA REVIZIJU POVIJESTI
epikur37 wrote:tre wrote:pa zato se i smijemo jebiga samo on to malo drugačije shvaća, ego ga prca sve u 16epikur37 wrote:tre wrote:ti se valjaš u bosanskom blatu mi u ovome i svako uživa na svoj načinepikur37 wrote:ali nevjerojatno je kako uživate valjati se u tom blatu....poput prasadi što skviči i reve a sutra već će biti na stolu.
nego što ti kažeš na svetinu teoriju da su švabovi znali da se iz pepela može izvući DNA i da su zbog toga sve upepeljene žide i ugalj spržili u kiselinama
Praćakamo se kud koji , sve 5 tre :D
Sveto je glup ali solidan zajebant...sumenute teorije.
Pa moje skromno psihoanalitičko obrazovanje i iskustvo govori da se nije realizirao obiteljski pa sada jaše ego kao shrvanu kobilu.
jebiga ja mu kažem da uz mene stavi pola foruma što ga poklope on se naljuti sad će vjerojatno i na tebe sasuti drlje i kamenje
Šandor Winnetou- Posts : 19783
2017-12-31
tre wrote:epikur37 wrote:tre wrote:pa zato se i smijemo jebiga samo on to malo drugačije shvaća, ego ga prca sve u 16epikur37 wrote:tre wrote:
ti se valjaš u bosanskom blatu mi u ovome i svako uživa na svoj način
nego što ti kažeš na svetinu teoriju da su švabovi znali da se iz pepela može izvući DNA i da su zbog toga sve upepeljene žide i ugalj spržili u kiselinama
Praćakamo se kud koji , sve 5 tre :D
Sveto je glup ali solidan zajebant...sumenute teorije.
Pa moje skromno psihoanalitičko obrazovanje i iskustvo govori da se nije realizirao obiteljski pa sada jaše ego kao shrvanu kobilu.
jebiga ja mu kažem da uz mene stavi pola foruma što ga poklope on se naljuti sad će vjerojatno i na tebe sasuti drlje i kamenje
Njegovo drvlje i kamenje, klasura i pljeva :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
pismejker wrote:
Koliko ti znas kao prosjecan gradjanin..naravno..zasto bi objavljivali ako im to danas u ovom trenu ne donosi potrebnu prednost..
I plasticno karbonski motor je napravljen jos 1980e i jos nije upao u proizvodnju..jel..iako dvaput manje trosi i generira triput vecu snagu nego metalni ili alu pandan
Danas im otkrića iz tih godina sigurno neće donijeti nikakvu prednost jer su debelo zastarjela. Tehnologija je ipak napredovala.
Karbonski motor? Od karbonskih vlakana? Iz 1980.? Prvi glas. Da nisi to zamjenio sa keramičkim motorom odnosno motorom sa blokom od keramike?
Guest- Guest
Di ode ova mativka, volio bih još malo išaketati se šnjon!
2015-08-06
Nisu svabi uzalud prvi po patentima i inovacijama u medicini i farmaciji...a obozavaju tako lijepo reckati pacijente..kod Menea je Grad ozbiljno zaprijetio velikoj lokalnoj klinici da rade previse operacija i rizicnih istrazivanja..jel su pare u pitanju ili jednostavno svapska nasusna potreba za istrazivanjem,ne bih znao..
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:pismejker wrote:
Koliko ti znas kao prosjecan gradjanin..naravno..zasto bi objavljivali ako im to danas u ovom trenu ne donosi potrebnu prednost..
I plasticno karbonski motor je napravljen jos 1980e i jos nije upao u proizvodnju..jel..iako dvaput manje trosi i generira triput vecu snagu nego metalni ili alu pandan
Danas im otkrića iz tih godina sigurno neće donijeti nikakvu prednost jer su debelo zastarjela. Tehnologija je ipak napredovala.
Karbonski motor? Od karbonskih vlakana? Iz 1980.? Prvi glas. Da nisi to zamjenio sa keramičkim motorom odnosno motorom sa blokom od keramike?
Inače nije rijetkost u automobilskoj industriji da se čeka na komercijalnu upotrebu tehnika i inženjerskih riješenja i po nekoliko desetljeća, jer prije toga nema temelja u stjecanju profita ili ostvarenja neke prednosti pred konkurencijom.
I to ne samo kod njemačkih tvrtki nego i kod recimo Talijana.
Guest- Guest
Bitni su podražaji, a ti si prirodan talenat za širiti veselje :)epikur37 wrote:mativka wrote:epikur37 wrote:mativka wrote:To neka bosanska moderna inačica dalmatinskog ae ? :Depikur37 wrote:
e a hoće to, sjetit se....
Tako nešto, lingvističa osmoza.
Odustao sam od drugog filma, predugo će me uvući u noć. Već sam pospan pa ću protratiti solidan filma a ispustiti jutarnji trening zbog spavanja.
Ovako ostat ću tu još malo i s par brzopoteznih nokautirati sugovornike.
Smijati se to je zdravo, ali ako si glup onda to prelazi u ponašanje.
pismejker wrote:Nisu svabi uzalud prvi po patentima i inovacijama u medicini i farmaciji...
Baš i nisu, osim kad je Bayer u pitanju, ali to je više iznimka nego pravilo.
Guest- Guest
nope...karbonska vlakna Sejkeru..pisalo se vrlo kratko pocetkom 80tih i odjedared pojeo fuk magarca
Guest- Guest
dobro,Israel ne racunam..oni su klasa povr svih u svemu...Speare Shaker wrote:pismejker wrote:Nisu svabi uzalud prvi po patentima i inovacijama u medicini i farmaciji...
Baš i nisu, osim kad je Bayer u pitanju, ali to je više iznimka nego pravilo.
Guest- Guest
pis ajde se ti prebaci na kakav recept o kiseljenju paprike, cikle, luka, repe... to će biti barem dokazivo a i sigurno ćeš privući žene na forumu da o tome malo čakulamopismejker wrote:Jesus sejkeru...Medicina,farmacija..KOPAJ..!!! ima zanimljivih stvari..Speare Shaker wrote:pismejker wrote:Svabi su tijekom WW2 radili na svemu,na cemu danas vecina zemalja nije sposobna raditi,iz problema nedovoljna znanja..
Riječ je uglavnom o čisto tehničkim, inženjerskim projektima. Na ostalom područjima, uključujući tu i biologiju, nisu bili niti blizu toliko uspješni.
mativka wrote:Bitni su podražaji, a ti si prirodan talenat za širiti veselje :)epikur37 wrote:mativka wrote:epikur37 wrote:mativka wrote:
To neka bosanska moderna inačica dalmatinskog ae ? :D
Odustao sam od drugog filma, predugo će me uvući u noć. Već sam pospan pa ću protratiti solidan filma a ispustiti jutarnji trening zbog spavanja.
Ja po prirodi dražim , vrlo lako, intuitivno prepoznajem emotikon kod sugovornika a ona pristupam.
Sreća pa sam dobroćudan tu i tamo žacnem ali ne preveć.
Last edited by epikur37 on 6/1/2019, 00:54; edited 1 time in total
2015-08-06
evo tebi...tre wrote:pis ajde se ti prebaci na kakav recept o kiseljenju paprike, cikle, luka, repe... to će biti barem dokazivo a i sigurno ćeš privući žene na forumu da o tome malo čakulamopismejker wrote:Jesus sejkeru...Medicina,farmacija..KOPAJ..!!! ima zanimljivih stvari..Speare Shaker wrote:pismejker wrote:Svabi su tijekom WW2 radili na svemu,na cemu danas vecina zemalja nije sposobna raditi,iz problema nedovoljna znanja..
Riječ je uglavnom o čisto tehničkim, inženjerskim projektima. Na ostalom područjima, uključujući tu i biologiju, nisu bili niti blizu toliko uspješni.
Guest- Guest
pismejker wrote:
nope...karbonska vlakna Sejkeru..pisalo se vrlo kratko pocetkom 80tih i odjedared pojeo fuk magarca
Onda ili nisu mogli povući razuman profit iz te tehnologije ili još nisu mogli ostvariti dostatne standarde kvalitete. Ni prvi ni posljednji put.
Inače iz istih razloga propao izvorno japanski projekt keramičkih motora bez obzira na puno manje toplinske gubitke i s tim povezanu manju potrošnju goriva. Japanci nisu uspjeli serijski proizvoditi keramičke blokove motora ujednačene kvalitete.
Guest- Guest
Smiješan si mi u svojoj muškosti :)epikur37 wrote:mativka wrote:Bitni su podražaji, a ti si prirodan talenat za širiti veselje :)epikur37 wrote:mativka wrote:epikur37 wrote:
Ja po prirodi dražim , vrlo lako, intuitivno prepoznajem emotikon kod sugovornika a ona pristupam.
mativka wrote:Smiješan si mi u svojoj muškosti :)epikur37 wrote:mativka wrote:Bitni su podražaji, a ti si prirodan talenat za širiti veselje :)epikur37 wrote:mativka wrote:
Shvatit ću to kao kompliment.
2015-08-06
u pravu je za medicinu, radili su pokuse na ljudima i logicno koliko god bilo nemoralno bili pioniri u nekim stvarima u medicini. njihovom literaturom su se drugi sluzili .tre wrote:pis ajde se ti prebaci na kakav recept o kiseljenju paprike, cikle, luka, repe... to će biti barem dokazivo a i sigurno ćeš privući žene na forumu da o tome malo čakulamopismejker wrote:Jesus sejkeru...Medicina,farmacija..KOPAJ..!!! ima zanimljivih stvari..Speare Shaker wrote:pismejker wrote:Svabi su tijekom WW2 radili na svemu,na cemu danas vecina zemalja nije sposobna raditi,iz problema nedovoljna znanja..
[size=17]Po završetku Drugog svjetskog rata, vodeći nacistički liječnici izvedeni su pred lice pravde na Međunarodnom vojnom sudu u Nurnbergu. Dvadeset doktora optuženo je za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti. Na tome suđenju izneseni su dokazi o nehumanim eksperimentima provođenima u koncentracij skim logorima u Dachau, Auschwitzu, Buchenwaldu i Sachsenhausenu.[/size]
[size=17]Društvo se od tada moralo suočiti s činjenicom da su nacistički liječnici krivi za ubojstva s predumišljajem u svrhu istraživanja. Profesionalna moderna medicina ima nekoliko poteškoća s prihvaćanjem mišljenja da su nacistički liječnici bili zli ljudi. Razlog tome je kontinuirano korištenje podataka nacističkih pokusa i istraživanja. Kod mnogi cijenjenih znanstvenika mogu se naći neosporivi dokazi o korištenju literature bivših SS-ovih liječnika kao temelj njihovih istraživanja, što većina njih i priznaje. Posljednjih nekoliko godina korištenje nacističkih podataka u znanstvenika privuklo je širu pozornost u društvu, te su se počela postavljati pitanja o etičnosti i potencijalnoj zlouporabi podataka. Time se postavilo pitanje znanstvenoj zajednici: „Je li prikladno korištenje podataka do kojih je došlo na potpuno nemoralan način, od žrtava nacističke agresije?".[/size]
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Onda ili nisu mogli povući razuman profit iz te tehnologije ili još nisu mogli ostvariti dostatne standarde kvalitete. Ni prvi ni posljednji put.
Inače iz istih razloga propao izvorno japanski projekt keramičkih motora bez obzira na puno manje toplinske gubitke i s tim povezanu manju potrošnju goriva. Japanci nisu uspjeli serijski proizvoditi keramičke blokove motora ujednačene kvalitete.
cuj moramo pretpostaiti,iak oje pretpostavka majka svih zajeba,da je u tijek u rad na svim podrucjima,koji nadmasuju danasnja javna znanja..Cisto iz razloga konkurenije i investiranog novca u postojece..
Da danas recimo uspjesno naprave karbonski motor i UVEDU ga u seriju,zatresla bi se cijela auto i naftna industrija..
vec ovi potresi sa hibridnim i elektrogovnima na tockovima dodatno mute situaciju..
nama benzinasima na ruku ide,jer pada cijena goriva konstantno..Uvodjenje pak potpuno nove tehnologije,postojecu baca na ropotarnicu otpada..gube se novci..
takve stvari obicno zavrse u nekom sefu,lockanom na 50-100 godina...opet,teorija,malo teoretiziramo,no cinjenica jest da znanost jako napreduje..
Guest- Guest
kaya wrote:u pravu je za medicinu, radili su pokuse na ljudima i logicno koliko god bilo nemoralno bili pioniri u nekim stvarima u medicini. njihovom literaturom su se drugi sluzili .tre wrote:pis ajde se ti prebaci na kakav recept o kiseljenju paprike, cikle, luka, repe... to će biti barem dokazivo a i sigurno ćeš privući žene na forumu da o tome malo čakulamopismejker wrote:Jesus sejkeru...Medicina,farmacija..KOPAJ..!!! ima zanimljivih stvari..Speare Shaker wrote:pismejker wrote:Svabi su tijekom WW2 radili na svemu,na cemu danas vecina zemalja nije sposobna raditi,iz problema nedovoljna znanja..
[size=17]Po završetku Drugog svjetskog rata, vodeći nacistički liječnici izvedeni su pred lice pravde na Međunarodnom vojnom sudu u Nurnbergu. Dvadeset doktora optuženo je za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti. Na tome suđenju izneseni su dokazi o nehumanim eksperimentima provođenima u koncentracij skim logorima u Dachau, Auschwitzu, Buchenwaldu i Sachsenhausenu.[/size]
[size=17]Društvo se od tada moralo suočiti s činjenicom da su nacistički liječnici krivi za ubojstva s predumišljajem u svrhu istraživanja. Profesionalna moderna medicina ima nekoliko poteškoća s prihvaćanjem mišljenja da su nacistički liječnici bili zli ljudi. Razlog tome je kontinuirano korištenje podataka nacističkih pokusa i istraživanja. Kod mnogi cijenjenih znanstvenika mogu se naći neosporivi dokazi o korištenju literature bivših SS-ovih liječnika kao temelj njihovih istraživanja, što većina njih i priznaje. Posljednjih nekoliko godina korištenje nacističkih podataka u znanstvenika privuklo je širu pozornost u društvu, te su se počela postavljati pitanja o etičnosti i potencijalnoj zlouporabi podataka. Time se postavilo pitanje znanstvenoj zajednici: „Je li prikladno korištenje podataka do kojih je došlo na potpuno nemoralan način, od žrtava nacističke agresije?".[/size]
Tako je..zato su prvaci u monogo podrucja na temu medicine,kirurgije i farmacije..istinsku tehnologiju jako drze pod plastem,ali eto,cak je procurilo da su prvi i najblize do sad rjesenju fuzije kao izvora energije..
Guest- Guest
kaya wrote:
u pravu je za medicinu, radili su pokuse na ljudima i logicno koliko god bilo nemoralno bili pioniri u nekim stvarima u medicini. njihovom literaturom su se drugi sluzili .
Pa poznato je da su radili medicinske pokuse i koristili zatočenike kao zamorce, također i da su se drugi kasnije služili tim otkrićima bez obzira za etičke probleme jer se sami nisu usuđivali provoditi ih na način kao Nijemci, ali nisu došli do otkrića strukture DNK (to ionako spada u fundamentalnu biologiju, a ne medicinu), a to je bila moja poanta.
Većinom su imali otkrića u čisto tehničkim, inženjerskim projektima, jer je Hitler bio opsjednut proizvodnjom novih oružja.
Guest- Guest
dnk se kasnije otkrio , sto mislis na cijim su radovima poceli raditi umjetnu oplodnju 30 godina kasnije ? !Speare Shaker wrote:kaya wrote:
u pravu je za medicinu, radili su pokuse na ljudima i logicno koliko god bilo nemoralno bili pioniri u nekim stvarima u medicini. njihovom literaturom su se drugi sluzili .
Pa poznato je da su radili medicinske pokuse i koristili zatočenike kao zamorce, također i da su se drugi kasnije služili tim otkrićima bez obzira za etičke probleme jer se sami nisu usuđivali provoditi ih na način kao Nijemci, ali nisu došli do otkrića strukture DNK (to ionako spada u fundamentalnu biologiju, a ne medicinu), a to je bila moja poanta.
Većinom su imali otkrića u čisto tehničkim, inženjerskim projektima, jer je Hitler bio opsjednut proizvodnjom novih oružja.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Page 33 of 36 • 1 ... 18 ... 32, 33, 34, 35, 36
Similar topics
» SDP traži reviziju Vatikanskih ugovora
» Počelo je: Trump pokreće reviziju balkanske politike!
» imovinski pokret nije prosao reviziju poslovanja
» Vojvođanski klub poziva na reviziju priključenja Srbiji
» Trump vrši reviziju 'glupog dogovora' sa Australijom
» Počelo je: Trump pokreće reviziju balkanske politike!
» imovinski pokret nije prosao reviziju poslovanja
» Vojvođanski klub poziva na reviziju priključenja Srbiji
» Trump vrši reviziju 'glupog dogovora' sa Australijom
Page 33 of 36