BOZANIĆ ZA REVIZIJU POVIJESTI
Page 20 of 36
Page 20 of 36 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 28 ... 36
Re: BOZANIĆ ZA REVIZIJU POVIJESTI
svetac ti pišeš sa svog aspekta.. nisi u pravupismejker wrote:Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:Rabarbara wrote:
Oprosti, ali ne mogu vjerovati da si napisao ono boldano. Čuj ekonomija je najmanji problem.
Lako je laprdati i sipati mudrosti dok si sit i imaš osiguran položaj u busiji. Tad se možeš baviti poviješću, starom novom, novokomponiranom, izvrnutom, iskrivljenom, ispravljenom, našom njihovom, svjetskom... i otkrivati toplu vodu.
Definicija dobre države je jednostavna, nahrani narod i imat ćeš zadovoljan narod.
Misliš da se ljudima ide vani živjeti, učiti strane jezike, navikavati se na novu kulturu? Misliš li da je to lako? Misliš da to rade iz pomodarstva ili iz nužde?
Ne mogu vjerovati u kakvo sljepilo su nas uspjeli gurnuti. Toliko ljudi. :(
Vidiš, ja ne mogu vjerovati da bilo tko može napisati ono što si ti u boldanom.
Kruha i igara, a?
Mislim, to je toliko promašen stav da ga uopće ne osjećam potrebu kao takvog objašnjavati.
I da, ekonomija zaista jeste najmanji problem, ali se vitalna energija nacije usmjeri u tom pravcu.
Pokušao sam to objasniti na temi upisima o razlozima ekonomskog napretka, doslovce eksplozije Njemačke i Japana nakon ww2, a onda kasnije i Kine, ali očito za tebe to nije bilo dovoljno uvjerljivo.
Ali u jednom si svakako u pravu. Filozofija izlazi iz punog stomaka i relativne udobnosti života, to je istina koja je stara koliko i filozofija. Najmanje od antičkih vremena, ako ne i još puno ranije.
I da, jedan od razloga za ovo silno iseljavanje jeste pomodarstvo, svjedočim tome na praktičnim primjerima doslovce svakodnevno.
Da se razumijemo, nisam rekao da je to glavni razlog. Svakako spada u one manje izražene, ali ipak postoji kao jedan od razloga.
Od ljudi određenog profila se jednostavno očekuje da odu ili u Irsku ili u Njemačku, jer će inače u svom društvu u kojem se osjećaju prihvaćenima biti smatrani teškim gubitnicima i nesposobnjakovićima, jer eto, nisu uzeli pare kada su za to imali priliku i oni se ne mogu oduprijeti tom pritisku.
Nije da ih ne razumijem, svakako jesam, a iseljavanju su objektivno najviše doprinijeli naši vajni poslodavci, država i naročito politika.
Terminalna bedastoca...TO vrijedi za cijeli svijet,pa i za ameriku i za RH..ako si unio truda i novca u svoje skolovanje,a drzava ti je zadnja prcija,ti bi trebao sad ćućati u toj prciji i propadati,ili raditi posao,koji niti volis,niti ti pare donosi...
Bogami,svasta ti mlatis..Pomodarstvo..Ja cu reci ovako..svatko tko nije sposoban i na nivou konkurencije biti i opstati vani,je nesposoban,i najlakse mu se vratiti doli,gdje danonoicno prodaje demagogiju masama..
škola s napredovanjem, mudrošću, snalažljivošću pa ponekad i zanjem koje se stiče u tim ustanovama nema veze
postoji masa ljudi bez visokog obrazovanja koji su postigli daleko više, postali poznati, proslavili se, obogatili
ne znači ako si postigao puno s visokoškolstvom da ti je mjesto vani, ne u vlastitoj državi i da si uspio tek ako si otišao van
uspjeh je ostati kod kuće , postići nivo u vlastitoj okolini, postići sigurnost, dobar privatni život i poslovni uspjeh koji te ispunjavaju
država je svetost koja se ne ostavlja,
da imamo pravu vlast kompletna Hrvatska mladost imala bi sigurnu i sretnu budućnost unutar granica Hrvatske
ako preporučaš Hrvatima odlazak van.. kome ciljano predaješ Hrvatsku ?? Tko bi trebao vladati Hrvatskom ako ne Hrvati
immortal- Posts : 23285
2014-04-16
jel dovoljno istina za reviziju ili ni ona nije dovoljno dobra bez petokrake na celu
2014-04-19
Ringo10 wrote:Aha, malo finog podešavanja. Šta li mu to znači. Bozanić mi nekako ne djeluje kao da traži FINO PODEŠAVANJE.epikur37 wrote:Ringo10 wrote:A je li ...epikur37 wrote:Ringo10 wrote:
Hrvati su na svim mogućim stranputicama još od kraja rata devedesetih.
Hrvati se zabarikadiraju u svoje ideološke rovove bez truke fleksibilnosti.
I mani me filozofiranja o povijesnim reviziajama. Zna se na šta se to odnosi i na šta se cilja.
Niko ne nastoji revidirati povijest Austrougarske ili HrvatskoUgarskog kraljevstva. Ili ne znam čega.
Zna se kud se cilja i smjera s time i nemoj da se pravimo blesavi.
Alo bre,
ako si protiv revizije i revalorizacije onda si za udžbenik povijesti i politike sa zadnjim izdanjem iz jugoslavenske edicije.
malo se saberi
Nešto se ne sjećam tih udžbenika iz Jugovine ...
A kakvi bi ti novi revaloritzirani udžbenici trebali izgledati.
KAd sam bio U Hrvatskoj pogledao sam te udžbenike i veoma su revalorizirani kad je u pitanju povijest posljednjih 75 godina. pa me živo zanima kakva bi to dodatna revalorizacija trebala.
Zapravo nije ni 75 nego od 45te do 90te pošto se u SFRJ nije pisalo o ratvoima devdesetih jer es još nisu ni dogodili pa se tu nije imalo šta revalorizirati.
Pa u principu i ne trebaju nešto posebno biti u odnosu na ove sadašnje, ako se povijest i politika još dogovore oko finog podešavanja eventualno i to je to.
Revalorizacija se odnosi na to da smo ipak u Jugoslaviji živjeli u jednopartijskom režimu, diktaturi (doduše mekšoj nego u nekim drugim svjetskim slučajevima), da je Tito bio i diktator a ne samo svjetski političar i umjetnik mogućeg, da je bio nadležan za poslijeratnu odmazdu i masovne zločine i tako to.
Ali to je već sada
Jednopartijski režim, a u pizdu materinu. Kao prije toga smo uživali u demokracijama pa on zajebo stvar.
Jednopartijski režim je sranje a samo mi nije jasno po čemu je ovo sad bolje. Dobro hajde, možeš srati protiv političara koje lijepo zaboli kitomir za to što ti i ja laprdamo jer ne možemo promijeniti ništa.
Tito bio diktator, ma daj me poštedi tih sranja o diktatorima. To je mantra toliko postala izlizana da je to očajno dosadno.
Tu bar znam ko mi vlada a ne da mi diktaturu sprovodi oligarhija iza kulisa koja istura nekakve pajace da glume Predsjednike i premijere.
A poslijeratna odmazda, ne znam je li iko ikada dokazao da je Tito naredio bilo koji zločin. JA te dokaze nisam vidio nigdje osim ustaške i četničke kuknjave i zapomaganja i gomile laži i debilizama
A ako ti misliš da je on trebao narediti svojoj vojsci da gađa neprijatelje jajima onda jebi ga ... šta da ti radim.
Sad kad pogledam ovaj tvoj naviljak od posta, mogu se samo složiti u tome da je i tzv. demokracija slična kurčeva sviranija i daleko od autentičnog zastupanja. Ali pak komotnija, benignija i bolja.
Drugo je pitanje koliko je uopće ljudima bitan demokratski proces dok su njihove potrebe zadovoljene.
Građani će se ponašati bolje u diktaturi koja donosi blagodeti nego u demokraciji koja ih pustoši.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Ringo10 wrote:PA dobro, ovo je OK, samo ne znam koga bi kažnjavao. Ostao je još MAnolič ali njega je već Franjo rehabilitirao kad ga je uzeo da sa njim stvara državu.epikur37 wrote:
Prema tome kako sam rekao, revizija i ravlorizacija te kažnjavanje zločna svakako.
Lustracija u smislu ideološkog progona i ukidanaj prava javnosti za ljude koji su bili dio tadašnej državne vlasti ili samo članovi partije i slično ..svakako protiv.
Zdrava nacija iontegrira i obuhvaća sve a ne zavlačis e u razdore i sukobe.
Osobno sam i za rehabilitaciju nekih dužnosnika NDH ako su pridonijeli na nekom polju a krivo bili stigmatizirani od jugoslavije.
Ostalo je u redu.
to je tisuću puta rečeno na koga se lustracija odnosila uvijek i svugdje gdje je provedena
a) visoki partijski dužnosnici
b) tajna policija
Dakle u hr da smo proveli lustraciju nikad ne bi bilo mesića, manolića, mirjane rakić, nobila i masu drugih koji i danas drmaju
ono na kog se lustracija ne odnosi su
a) članovi partije do određene razine
b) vojska i regularna policija
suprotno trolanju, tuđman nikad ne bi potpao pod zakon o lustraciji, recimo, jer nikad nije imao visoku partijsku funkciju a nema naznaka da je radio za gestapo tj. udbu
prckov wrote:jel dovoljno istina za reviziju ili ni ona nije dovoljno dobra bez petokrake na celu
a di je točno petokraka na čelu...
2015-08-06
velika većina je završila vani jer u Hrvatskoj nije bilo Kruha.. mogućnosti zaposlenja... država nije osigurala budućnost Hrvatskoj mladežipismejker wrote:Znam sto si napisao ne izvrci sad pilu naopacke...samo navesti to kao razlog je ..necu sad da lajem,ali reci to ijednom onom u facu koji je otisao van,paš vidjeti rezultat..nisam niti rekao da je glavni niti sporedni razlog..Ljudi gledaju DA OPSTANU ,DA SVOJOJ DJECI OSIGURAJU PERSPEKTIVU..sVE ONO STO DOLJE POSTAJE SVE VISE TEZE ILI NEMOGUCE...Speare Shaker wrote:pismejker wrote:Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:
Vidiš, ja ne mogu vjerovati da bilo tko može napisati ono što si ti u boldanom.
Kruha i igara, a?
Mislim, to je toliko promašen stav da ga uopće ne osjećam potrebu kao takvog objašnjavati.
I da, ekonomija zaista jeste najmanji problem, ali se vitalna energija nacije usmjeri u tom pravcu.
Pokušao sam to objasniti na temi upisima o razlozima ekonomskog napretka, doslovce eksplozije Njemačke i Japana nakon ww2, a onda kasnije i Kine, ali očito za tebe to nije bilo dovoljno uvjerljivo.
Ali u jednom si svakako u pravu. Filozofija izlazi iz punog stomaka i relativne udobnosti života, to je istina koja je stara koliko i filozofija. Najmanje od antičkih vremena, ako ne i još puno ranije.
I da, jedan od razloga za ovo silno iseljavanje jeste pomodarstvo, svjedočim tome na praktičnim primjerima doslovce svakodnevno.
Da se razumijemo, nisam rekao da je to glavni razlog. Svakako spada u one manje izražene, ali ipak postoji kao jedan od razloga.
Od ljudi određenog profila se jednostavno očekuje da odu ili u Irsku ili u Njemačku, jer će inače u svom društvu u kojem se osjećaju prihvaćenima biti smatrani teškim gubitnicima i nesposobnjakovićima, jer eto, nisu uzeli pare kada su za to imali priliku i oni se ne mogu oduprijeti tom pritisku.
Nije da ih ne razumijem, svakako jesam, a iseljavanju su objektivno najviše doprinijeli naši vajni poslodavci, država i naročito politika.
Bogami,svasta ti mlatis..Pomodarstvo..
Jebote, što si ti u stanju krivo razumjeti napisano, to je nevjerojatno.
Pročitaj gore crno boldano pa opet razmisli.
Rekao sam jedan od razloga, ne glavni, jedan od manje izraženih, ali ipak postoji kao jedan od razloga.
oni koji su vani su naravno pogođeni, razočarani, na moderan neokapitalistički liberalni način protjerani
Last edited by mortal on 5/1/2019, 14:09; edited 1 time in total
immortal-
2014-04-16
marcellus wrote:Ringo10 wrote:PA dobro, ovo je OK, samo ne znam koga bi kažnjavao. Ostao je još MAnolič ali njega je već Franjo rehabilitirao kad ga je uzeo da sa njim stvara državu.epikur37 wrote:
Prema tome kako sam rekao, revizija i ravlorizacija te kažnjavanje zločna svakako.
Lustracija u smislu ideološkog progona i ukidanaj prava javnosti za ljude koji su bili dio tadašnej državne vlasti ili samo članovi partije i slično ..svakako protiv.
Zdrava nacija iontegrira i obuhvaća sve a ne zavlačis e u razdore i sukobe.
Osobno sam i za rehabilitaciju nekih dužnosnika NDH ako su pridonijeli na nekom polju a krivo bili stigmatizirani od jugoslavije.
Ostalo je u redu.
to je tisuću puta rečeno na koga se lustracija odnosila uvijek i svugdje gdje je provedena
a) visoki partijski dužnosnici
b) tajna policija
Dakle u hr da smo proveli lustraciju nikad ne bi bilo mesića, manolića, mirjane rakić, nobila i masu drugih koji i danas drmaju
ono na kog se lustracija ne odnosi su
a) članovi partije do određene razine
b) vojska i regularna policija
suprotno trolanju, tuđman nikad ne bi potpao pod zakon o lustraciji, recimo, jer nikad nije imao visoku partijsku funkciju a nema naznaka da je radio za gestapo tj. udbu
alo i ti, sam si glasao za Mesića i bio ti je predsjednik 10 godina..
e a nisi ti kriv što si glasao za njega nego udba.
2015-08-06
pismejker wrote:
ali reci to ijednom onom u facu koji je otisao van,paš vidjeti rezultat..
Pa rekao sam mnogima i ništa se nije dogodilo. Ljudi su razumjeli, za razliku od tebe, a jedan od razloga za to je što sam i ja bio vani, vidio kako to ide, pa se i vratio. Dakle bio, vidio, razumio itd. i oni to znaju pa su i ozbiljno prihvatili moje ocjene, ali nisu promjenili odluku da odu van, a to meni ionako nije bila namjera.
Guest- Guest
Živo me zanima kako bi ta vaša lustracija danas izgledala, ali konkretno.
2015-08-06
kod svakog govneta koje zbori i radi kontra Hrvataepikur37 wrote:prckov wrote:jel dovoljno istina za reviziju ili ni ona nije dovoljno dobra bez petokrake na celu
2014-04-16
uzdam se u Boga da ćeš imati priliku i vidjetiepikur37 wrote:Živo me zanima kako bi ta vaša lustracija danas izgledala, ali konkretno.
immortal-
2014-04-16
prckov wrote:jel dovoljno istina za reviziju ili ni ona nije dovoljno dobra bez petokrake na celu
KAd je riječ o 2. sv. ratu glede Hrvata i Hrvatske, onda ili si sa petokrakom na čelu ili si sa U na čelu.
E trećega nema.
Ono ljigavo pokušavanje sjedenja na dvije stolice ili ono kad se intimno i emotivno vežeš za endehaziju i ustaše a za medjunarodo javno mnijenje neiskreno hiniš o svome antifašizmu, e to zajebi.
Ne prolazi to niti je ikad prolazilo.
Samo dvojici Hrvata se moglo vjerovati kad su ispovijedali svoj demokratski motivirani antikomunizam.
To su Vlado Gotovac i Dražen Budiša.
Sve ostalo je maskirovka sa ciljem prikrivene rehabilitacije endehazije kroz šuplju frazeologiju i zaklinjanja u nekakave antitotalitarne motive i slične folove.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
jel ti to na pitanje odgovaras pitanjem koje btw nema veze sa smislom pitanjaepikur37 wrote:prckov wrote:jel dovoljno istina za reviziju ili ni ona nije dovoljno dobra bez petokrake na celu
2014-04-19
mortal wrote:kod svakog govneta koje zbori i radi kontra Hrvataepikur37 wrote:prckov wrote:jel dovoljno istina za reviziju ili ni ona nije dovoljno dobra bez petokrake na celu
ah da to je taj mrtvi kut.
A o tome tko procjenjuje što je protiv Hrvatske azdužen je glavni stan HSP-a
ZDS :D
2015-08-06
mortal wrote:uzdam se u Boga da ćeš imati priliku i vidjetiepikur37 wrote:Živo me zanima kako bi ta vaša lustracija danas izgledala, ali konkretno.
pa tko zna....možda pravaši krenu u dugi hod kroz institucije i odmah: jel ti ćaća bio partizan, jest....vodi ga.
2015-08-06
PA prema balkanskoj tradiciji to bi se pretvorilo u isti progon kakav smo vijdlei u svim bivšim režimima na ovim prostorima.epikur37 wrote:Živo me zanima kako bi ta vaša lustracija danas izgledala, ali konkretno.
PA pgledaj ove budale i manijake, oni bi proganjali djecu i unuke ...
2015-09-24
a šta bi trebali potomci Hrvatskih koljačaepikur37 wrote:mortal wrote:kod svakog govneta koje zbori i radi kontra Hrvataepikur37 wrote:prckov wrote:jel dovoljno istina za reviziju ili ni ona nije dovoljno dobra bez petokrake na celu
immortal-
2014-04-16
Ringo10 wrote:
Vlado Gotovac i Dražen Budiša.
Politički diletanti. Srećom doduše ipak benigni.
Govornici, retoričari, filozofi, književnici, idealisti ne puno manji od Zvonka Bušića... niti jedan nije realni političar, a kamoli državnik.
Gotovac je za sebe sam znao reći kako je infantilan, a time je priznao da je pogriješio profesiju kada je otišao u političare i da je trebao ostati u književnosti i filozofiji, jer tamo takve njegove osobine puno bolje dolaze do izražaja.
Guest- Guest
PA recimo znam pouzdano, u slučaju da je Šušak nadživio Franju i bio u dobrome zdravlju, taj bi u Hrvatsko sproveo ideološki teror.epikur37 wrote:mortal wrote:kod svakog govneta koje zbori i radi kontra Hrvataepikur37 wrote:prckov wrote:jel dovoljno istina za reviziju ili ni ona nije dovoljno dobra bez petokrake na celu
2015-09-24
mortal wrote:a šta bi trebali potomci Hrvatskih koljačaepikur37 wrote:mortal wrote:kod svakog govneta koje zbori i radi kontra Hrvataepikur37 wrote:prckov wrote:jel dovoljno istina za reviziju ili ni ona nije dovoljno dobra bez petokrake na celu
Ne znam.
Vi koji ste zagovornici lustracije dogovorite se međuse pa izađite s jedinstvenim stavom.
2015-08-06
tako su radili iza 45 komunistiepikur37 wrote:mortal wrote:uzdam se u Boga da ćeš imati priliku i vidjetiepikur37 wrote:Živo me zanima kako bi ta vaša lustracija danas izgledala, ali konkretno.
pa tko zna....možda pravaši krenu u dugi hod kroz institucije i odmah: jel ti ćaća bio partizan, jest....vodi ga.
2014-04-16
Page 20 of 36 • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 28 ... 36
Similar topics
» SDP traži reviziju Vatikanskih ugovora
» Počelo je: Trump pokreće reviziju balkanske politike!
» imovinski pokret nije prosao reviziju poslovanja
» Vojvođanski klub poziva na reviziju priključenja Srbiji
» Trump vrši reviziju 'glupog dogovora' sa Australijom
» Počelo je: Trump pokreće reviziju balkanske politike!
» imovinski pokret nije prosao reviziju poslovanja
» Vojvođanski klub poziva na reviziju priključenja Srbiji
» Trump vrši reviziju 'glupog dogovora' sa Australijom
Page 20 of 36