Dokle više...
Page 5 of 10
Page 5 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Dokle više...
je, i švapski psi su nekako hoch , i disciplinirani jel da?pismejker wrote:Pa...ako gledamo svabe,uredne i disciplirane,njihovi pesi su i bez diplome,znatno napredniji i socijaliziraniji nego balkanci..jel..a da imaju skole i diplome socijalizacije,svapski pesovi,svakako imaju..Balkanci nemaju..kaya wrote:je, kak ne, faks mora završiti peso u švabiji.pismejker wrote:zavisno..mozda na Balkanu da ali u Svabiji ne..kaya wrote:sve ovo može se dogoditi i na travnjaku predviđenim za pse, tamo su psi i djeca sa psima bez brnjice i bez povodca. psi se potuku. to je normalno. djeca ih ne mogu razdvojiti a dobiju i ugriz. mene su par puta ugrizli u razdvajanju pa nisam dizala ciku do neba . dobro ja neću lovu od vlasnika, ovaj tata hoće. za novu godinu mu treba.Noor wrote:
pa upravo to, nemar vlasnika. zna se da na javnoj površini pas ne smije biti bez povodca, neke pasmine ni bez brnjice i dalje nema nikakve diskusije.
i ja svoje pese jako volim, ali ne pada mi na pamet šetati ih slobodne.
Ovdje Peso mora proci fazu socijalizacije i sve moguce testove,da bi uopce mogao ga vlasnik posjedovati..
doslovno,peso mora otrpiti sve moguce provokacije u praksi da bi dobio znacku njegov vlasnik..
Ovdje da peso ugrize necije dijete ili drugog covjeka,osteceni moze vlasnika da okuli za godisnju zaradu,dakle 20000-30000 Ojra,pa se ti zajebavaj..No dolje istina sve je moguce...
Ovdje bas ne vidjam u javnosti Pittbulle i rotweilere..nisam siguran niti da li su dopusteni za ulicu..
ne ja sam fascinirana njemcima, i njihovim kućnim životinjama. ono baš vidiš da je vrijedna, vidiš da je iz njemačke :)
obično budu i inžinjeri.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Legica, a? :)kofein wrote:Rabarbara wrote: Makaršta.
dijagram-
2015-08-09
epikur. i sora.pismejker wrote:evo,Yandex Translator mi izbaci upozorenje da li da sa BOSANSKOG prevede na neki drugi jezik..TKO PRICA BOSANSKI OVDJE?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
pištolj oružje?
ma to je ornament, tehnološki eksponat od kih neki zločesnici načinu oružje
ma to je ornament, tehnološki eksponat od kih neki zločesnici načinu oružje
2014-04-16
yebote,Kayo,pa mene su iznenadili svapski cuckovi..mirni pitomi,smireni,dobro vecina ih je kastrirana,ali ne svi..na provokaciju te samo cudno pogledaju..nes slicno vako.,.kaya wrote:je, i švapski psi su nekako hoch , i disciplinirani jel da?pismejker wrote:Pa...ako gledamo svabe,uredne i disciplirane,njihovi pesi su i bez diplome,znatno napredniji i socijaliziraniji nego balkanci..jel..a da imaju skole i diplome socijalizacije,svapski pesovi,svakako imaju..Balkanci nemaju..kaya wrote:je, kak ne, faks mora završiti peso u švabiji.pismejker wrote:zavisno..mozda na Balkanu da ali u Svabiji ne..kaya wrote:
sve ovo može se dogoditi i na travnjaku predviđenim za pse, tamo su psi i djeca sa psima bez brnjice i bez povodca. psi se potuku. to je normalno. djeca ih ne mogu razdvojiti a dobiju i ugriz. mene su par puta ugrizli u razdvajanju pa nisam dizala ciku do neba . dobro ja neću lovu od vlasnika, ovaj tata hoće. za novu godinu mu treba.
Ovdje Peso mora proci fazu socijalizacije i sve moguce testove,da bi uopce mogao ga vlasnik posjedovati..
doslovno,peso mora otrpiti sve moguce provokacije u praksi da bi dobio znacku njegov vlasnik..
Ovdje da peso ugrize necije dijete ili drugog covjeka,osteceni moze vlasnika da okuli za godisnju zaradu,dakle 20000-30000 Ojra,pa se ti zajebavaj..No dolje istina sve je moguce...
Ovdje bas ne vidjam u javnosti Pittbulle i rotweilere..nisam siguran niti da li su dopusteni za ulicu..
ne ja sam fascinirana njemcima, i njihovim kućnim životinjama. ono baš vidiš da je vrijedna, vidiš da je iz njemačke :)
obično budu i inžinjeri.
Guest- Guest
dijagram wrote:Legica, a? :)kofein wrote:Rabarbara wrote: Makaršta.
Izgleda da je
Guest- Guest
Ne pretpostaviti, trebao je znati.kaya wrote:
pa mogao je pretpostaviti što će se dogoditi jednog dana , da. ne baš taj slučaj ali da će napasti drugog psa svakako. i da će netko biti pored ili razdvajati.
kod tih velikih pasa mislim da prvo misle mome ne može biti ništa pa baš me briga.
puno puta ti veliki psi budu bez brnjice , to ako imaš psa pobjegneš odmah.
Zapravo znaju, ali misle upravo kao što si napisala - mome ne može biti ništa.
Imala sam malog psa i znam kako je braniti se od psa veličine teleta koji je odlučilo pojesti ono drhtavo klupko u mom naručju.
A da mi napadne i povrijedi dijete, e ne znam kako bi se proveo vlasnik. Platio bi sigurno. I oduzeli bi mu psa.
Guest- Guest
Mezi cvarke i zajebava:)kofein wrote:dijagram wrote:Legica, a? :)kofein wrote:Rabarbara wrote: Makaršta.
Izgleda da je
dijagram-
2015-08-09
Znala sam da će ta čarobna riječ otvoriti vrata sjećanja.kofein wrote:Rabarbara wrote: Makaršta.
Guest- Guest
kayo, pa jebomuisusmater. dijete jedva da je motorički funkcionalno. i trči nekaj na nju.kaya wrote:
pa teško. ako nema mačku u ruci. ali bolje trebaju paziti na njih svakako.
kaj misliš da ja kao vođa čopora razmišljam?
a imam sredstvo odaziva prisile.
u jednoj ruci joj flašica sa sokom u drugoj medek.
daj mi reci kaj pomisliš kada dijete sjedi na podu i zaleti se živina?
2014-12-30
Više prvo nego drugo, ali uglavnom ni jedno joj nije mrsko. :)dijagram wrote:Mezi cvarke i zajebava:)kofein wrote:dijagram wrote:Legica, a? :)kofein wrote:Rabarbara wrote: Makaršta.
Izgleda da je
Guest- Guest
Rabarbara wrote:Znala sam da će ta čarobna riječ otvoriti vrata sjećanja.kofein wrote:Rabarbara wrote: Makaršta.
Guest- Guest
nisi skužio tko je?dijagram wrote:Legica, a? :)kofein wrote:Rabarbara wrote: Makaršta.
nisam ni ja dok nismo o jednoj knjizi. u biti dijelu knjige raspravljali, davno.
2014-12-30
Eto, detektiralo te, lega kofein ima napredne radare:)Rabarbara wrote:Više prvo nego drugo, ali uglavnom ni jedno joj nije mrsko. :)dijagram wrote:Mezi cvarke i zajebava:)kofein wrote:dijagram wrote:Legica, a? :)kofein wrote:
Izgleda da je
dijagram-
2015-08-09
nisam, nemam pojma, ne bavim se timeveber wrote:nisi skužio tko je?dijagram wrote:Legica, a? :)kofein wrote:Rabarbara wrote: Makaršta.
nisam ni ja dok nismo o jednoj knjizi. u biti dijelu knjige raspravljali, davno.
dijagram-
2015-08-09
Nema smajlića zagrljaja osim ovog. Može poslužiti. Zamislimo da te grlim 3x (bez Aleluje )kofein wrote:Rabarbara wrote:Znala sam da će ta čarobna riječ otvoriti vrata sjećanja.kofein wrote:Rabarbara wrote: Makaršta.
I molim te da ostanem Rabarbara.
Last edited by Rabarbara on 28/12/2018, 21:30; edited 1 time in total
Guest- Guest
rekli smo BarabaRabarbara wrote:Nema smajlića zagrljaja osim ovog. :grouphug:Može poslužiti. Zamislimo da te grlim 3x (bez Aleluje )kofein wrote:Rabarbara wrote:Znala sam da će ta čarobna riječ otvoriti vrata sjećanja.kofein wrote:Rabarbara wrote: Makaršta.
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Dobro...Rotweilara na razanj,pa pojisti,a gazdu oplesti po dzepu sa 30000 Ojrova...svi sretni i zadovoljni..i siti..
Guest- Guest
Nije uopće detektirao. Nije on taj tip. Ali zato ima sjajnu memoriju, na koju sam s pravom računala. :)dijagram wrote:
Eto, detektiralo te, lega kofein ima napredne radare:)
Guest- Guest
Znam ja kakav je lega kofein, jako je zlocest i,..necu sad ovdje, nije primjereno:)Rabarbara wrote:Nije uopće detektirao. Nije on taj tip. Ali zato ima sjajnu memoriju, na koju sam s pravom računala. :)dijagram wrote:
Eto, detektiralo te, lega kofein ima napredne radare:)
dijagram-
2015-08-09
Zovite me kako vam paše samo da ima veze barem s nekim slovom iz imena Rabarbara.Noor wrote:rekli smo BarabaRabarbara wrote:Nema smajlića zagrljaja osim ovog. :grouphug:Može poslužiti. Zamislimo da te grlim 3x (bez Aleluje )kofein wrote:Rabarbara wrote:Znala sam da će ta čarobna riječ otvoriti vrata sjećanja.kofein wrote:
Guest- Guest
Page 5 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Similar topics
» Teror neće prestati dokle god Zapad podržava Saudijsku Arabiju!
» Haške nepravde...Pa dokle više majkumu??
» PREDSJEDNICA NEDODIRLJIVA U ANKETAMA Što je više napadaju podrška joj više raste. Kako to?
» Dokle više s ovim Komšićem, majkumu...
» Radovi na Pelješkom mostu napreduju punom parom: Na terenu je 725 radnika, evo dokle su stigli
» Haške nepravde...Pa dokle više majkumu??
» PREDSJEDNICA NEDODIRLJIVA U ANKETAMA Što je više napadaju podrška joj više raste. Kako to?
» Dokle više s ovim Komšićem, majkumu...
» Radovi na Pelješkom mostu napreduju punom parom: Na terenu je 725 radnika, evo dokle su stigli
Page 5 of 10