Živi zid prepišao SDP
Page 2 of 9
Page 2 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Živi zid prepišao SDP
RayMabus wrote:ŽZ je manja oporbena stranka i tako su se sami pozicionirali i mislim da je veća vjerovatnost da Sinčić jednog dana dobije predsjedničke izbore nego ŽZ većinu u parlamentu
Je, može, ali na mjestu predsjednika nekog kućnog savjeta ili sličnog tijela.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:ŽZ je manja oporbena stranka i tako su se sami pozicionirali i mislim da je veća vjerovatnost da Sinčić jednog dana dobije predsjedničke izbore nego ŽZ većinu u parlamentu
Mislim, realno on taman može dobiti izbore u vlastitoj obitelji i moguće kvartu.
Bernardić ne može niti to.
Guest- Guest
I sve je to prenapuhano jer su ljudi jako nezadovoljni samo se to ne prenosi kako spada.HDZ zajedno sa HNS-om nema ni 30%,dobro tu je još onaj banditos sa 3% u pričuvi ali daleko je to od te prepotencije i bahatosti koju vladajući iskazuju.To se itekako može vrlo brzo promijeniti.
vili40-
2015-08-02
A ćuj ljudima je pun kurac Hdz/Sdp šeme , Kolinda može dva put a onda je pitanje kvalitete kandidata pa iz dišpeta daju glas SinčićuSpeare Shaker wrote:RayMabus wrote:ŽZ je manja oporbena stranka i tako su se sami pozicionirali i mislim da je veća vjerovatnost da Sinčić jednog dana dobije predsjedničke izbore nego ŽZ većinu u parlamentu
Kažem to je vjerovatnije od ŽZ na vlasti u saboru
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
vili40 wrote:I sve je to prenapuhano jer su ljudi jako nezadovoljni samo se to ne prenosi kako spada.HDZ zajedno sa HNS-om nema ni 30%,dobro tu je još onaj banditos sa 3% u pričuvi ali daleko je to od te prepotencije i bahatosti koju vladajući iskazuju.To se itekako može vrlo brzo promijeniti.
Može, ali malo morgen.
Poanta je u izbornom zakonu o kojem ankete ne vode računa, jer se ne broje glasovi po izbornim jedinicama.
Guest- Guest
Nakon tri mjeseca u kojima nije rasla niti padala potpora Vladinim politikama, na kraju godine njezin rad ne podupire 66 posto građana, podupire njih 26 posto dok ne zna njih 8 posto.
Nakon tri mjeseca u kojima nije porastao broj pesimista, ali ni optimista, na kraju godine opet bilježimo rast pesimista. Njih je dalje visokih 73 posto, a optimista 19 posto. Ne zna njih 8 posto.
Nakon tri mjeseca u kojima nije porastao broj pesimista, ali ni optimista, na kraju godine opet bilježimo rast pesimista. Njih je dalje visokih 73 posto, a optimista 19 posto. Ne zna njih 8 posto.
vili40-
2015-08-02
RayMabus wrote:A ćuj ljudima je pun kurac Hdz/Sdp šeme , Kolinda može dva put a onda je pitanje kvalitete kandidata pa iz dišpeta daju glas SinčićuSpeare Shaker wrote:RayMabus wrote:ŽZ je manja oporbena stranka i tako su se sami pozicionirali i mislim da je veća vjerovatnost da Sinčić jednog dana dobije predsjedničke izbore nego ŽZ većinu u parlamentu
Dišpet kod nas odnosno u cijeloj zemlji i nema tako veliku moć kako se to ponekad može činiti.
Nismo mi Bosanci pa da tjeramo njihov čuveni inat.
Mi smo više nalik Francuzima koji desetljećima potiho rogobore, ali ne čine ništa konkretno.
Onda kad konačno progovore učine to žestoko, ali jako kratko i brzo se ispušu. Primjeri su 1968. i nedavni bunt žutih prsluka za koji sam ja odmah predvidio da će se brzo raspršiti i izgubiti energiju.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:ŽZ je manja oporbena stranka i tako su se sami pozicionirali i mislim da je veća vjerovatnost da Sinčić jednog dana dobije predsjedničke izbore nego ŽZ većinu u parlamentu
nikad nemoj potcijeniti glupost u Hrvata
Samo kažem šta jje vjerovatnije kod ŽZSpeare Shaker wrote:RayMabus wrote:A ćuj ljudima je pun kurac Hdz/Sdp šeme , Kolinda može dva put a onda je pitanje kvalitete kandidata pa iz dišpeta daju glas SinčićuSpeare Shaker wrote:RayMabus wrote:ŽZ je manja oporbena stranka i tako su se sami pozicionirali i mislim da je veća vjerovatnost da Sinčić jednog dana dobije predsjedničke izbore nego ŽZ većinu u parlamentu
Dišpet kod nas odnosno u cijeloj zemlji i nema tako veliku moć kako se to ponekad može činiti.
Mi smo više nalik Francuzima koji desetljećima potiho rogobore, ali ne čine ništa konkretno.
Onda kad konačno progovore učine to žestoko, ali jako kratko i brzo se ispušu. Primjeri su 1968. i nedavni bunt žutih prsluka za koji sam ja odmah predvidio da će se brzo raspršiti i izgubiti energiju.
2014-04-11
vili40 wrote:Nakon tri mjeseca u kojima nije rasla niti padala potpora Vladinim politikama, na kraju godine njezin rad ne podupire 66 posto građana, podupire njih 26 posto dok ne zna njih 8 posto.
Broj pesimista se povećava, ali nitko ne čini ništa konkretno, jer oporba nema karizmatične lidere čijim je obećanjima većina birača u stanju povjerovati.
Dakle, tih famoznih 2/3 birača jeste uglavnom nezadovoljno, ali se to ne očituje u povećanju podrške oporbi, barem ne u tolikoj mjeri da bi oni mogli preuzeti vlast.
Prema tome, nemojmo se zavaravati, ako ne želimo ispasti magarcima sa promašenim prognozama koje će pasti u vodu i prije nego su izašle u javnost.
Guest- Guest
marcellus wrote:Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:ŽZ je manja oporbena stranka i tako su se sami pozicionirali i mislim da je veća vjerovatnost da Sinčić jednog dana dobije predsjedničke izbore nego ŽZ većinu u parlamentu
Ne potcjenjujem, ali ipak nismo baš toliko glupi. Ili u ovom konkretnom slučaju zapravo ludi.
Guest- Guest
Da ali ako on uđe u drugi krug a kandidat HDZa isto onda i SDP biračko tijelo upada kontra HDZaSpeare Shaker wrote:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:ŽZ je manja oporbena stranka i tako su se sami pozicionirali i mislim da je veća vjerovatnost da Sinčić jednog dana dobije predsjedničke izbore nego ŽZ većinu u parlamentu
Ne potcjenjujem, ali ipak nismo baš toliko glupi. Ili u ovom konkretnom slučaju zapravo ludi.
A to je već puno glasova
2014-04-11
RayMabus wrote:Samo kažem šta jje vjerovatnije kod ŽZSpeare Shaker wrote:RayMabus wrote:A ćuj ljudima je pun kurac Hdz/Sdp šeme , Kolinda može dva put a onda je pitanje kvalitete kandidata pa iz dišpeta daju glas SinčićuSpeare Shaker wrote:RayMabus wrote:ŽZ je manja oporbena stranka i tako su se sami pozicionirali i mislim da je veća vjerovatnost da Sinčić jednog dana dobije predsjedničke izbore nego ŽZ većinu u parlamentu
Pa gle, ta opcija možda i jeste vjerojatnija, makar bi se i o tome dalo raspravljati, ali prije bi na predsjedničkim izborima pobjedu odnijeli Josipović ili Milanović nego Sinčić.
Ali ne na ovim slijedećim, jer tu Kolinda jednostavno nema konkurencije. Ako se kandidira.
Od stranačkih šefova bi jedino Bernardić bio sposoban izgubiti od Sinčića. Beljak zapravo i nije šef stranke, jer njegova stranka više realno niti ne postoji, osim kao njegov privatni debatni klub i glasačka mašinerija, a IDS koji također sigurno ulazi u Sabor nikada nije pokazivao ozbiljniju želju baviti se hrvatskom politikom pa je tako iz Račanove šesteroglave koalicije istupio nakon oko pola godine s porukom da su oni istarska stranka i da se oni ne žele petljati u hrvatske poslove.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:ŽZ je manja oporbena stranka i tako su se sami pozicionirali i mislim da je veća vjerovatnost da Sinčić jednog dana dobije predsjedničke izbore nego ŽZ većinu u parlamentu
hm.
za ovakvo nikad odvratnije stanje u politici zaslužno je i to što je velik dio biračkog tijela pobjegao van kao i plenkijeva sposobnost da postidi velik dio hdz-a držeći ga na uzici a uspio je ušutkati i kolindicu.Sad imamo što imamo,pederasti,nalickani hdz i privikli se svi.
vili40-
2015-08-02
RayMabus wrote:Da ali ako on uđe u drugi krug a kandidat HDZa isto onda i SDP biračko tijelo upada kontra HDZaSpeare Shaker wrote:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:RayMabus wrote:ŽZ je manja oporbena stranka i tako su se sami pozicionirali i mislim da je veća vjerovatnost da Sinčić jednog dana dobije predsjedničke izbore nego ŽZ većinu u parlamentu
A to je već puno glasova
Mislim da se tu debelo varaš. Kod ljevice u Hrvata je uvijek postojala snažna frakcijska aktivnost sve do razine neke vrste tihog građanskog rata.
Guest- Guest
neka ŽZa taman da razjebe sve..
a što se još ima razjebati?AssadNaPodmornici wrote:neka ŽZa taman da razjebe sve..
vili40-
2015-08-02
AssadNaPodmornici wrote:neka ŽZa taman da razjebe sve..
Jedino mogu sami sebe. Što će se na kraju najvjerojatnije i dogoditi i to nakon slijedećih izbora. Njihova biračka baza ipak nije tako homogena kao Mostova, koji je, kako sam već rekao, pokupio dobar dio pravaških glasova, a i dio kranje desnog krila HDZ-a koji je jako nezadovoljan Plenkovićem.
Sličan primjer proizvoda heterogenog biračkog tijela su predstavljali laburisti i ORAH.
Guest- Guest
Zavisi , Kolinda nemože treći put , smjena generacija ,svima pun kurac HDZa a u drugom krugu hdz i SinčićSpeare Shaker wrote:RayMabus wrote:Da ali ako on uđe u drugi krug a kandidat HDZa isto onda i SDP biračko tijelo upada kontra HDZaSpeare Shaker wrote:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:
A to je već puno glasova
Mislim da se tu debelo varaš. Kod ljevice u Hrvata je uvijek postojala snažna frakcijska aktivnost sve do razine neke vrste tihog građanskog rata.
2014-04-11
Page 2 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Klauški: Živi zid ili živi užas? Pernar i Sinčić se dokazali kao licemjeri
» Dodo u Trebinju na mitingu:Nek nam zivi Velika Srbija Suljo:Neka zivi.Ziveli!
» Mladić reketario župnika. Ovaj mu prepisao dva auta, vikendicu i dao 100.000 kuna
» Berija zivi!
» Puko Živi Zid
» Dodo u Trebinju na mitingu:Nek nam zivi Velika Srbija Suljo:Neka zivi.Ziveli!
» Mladić reketario župnika. Ovaj mu prepisao dva auta, vikendicu i dao 100.000 kuna
» Berija zivi!
» Puko Živi Zid
Page 2 of 9