negiranje ratnih zlocina
Page 4 of 12
Page 4 of 12 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12
da li za negiranje ratnih zlocina u domovinskom ratu treba davati ban?
Re: negiranje ratnih zlocina
Sora wrote:Sta se dobije zabranama bilo čijeg misljenjs
Ma koliko netočnog ili zločestog
Nista
Ovo vrijeme je karakterizirano pluralizmom misljenja i dijeljenjem na javnom prostoru svega, od privatnosti do općenitosti.
Meni samo nije jasno zadto neki od vas NE PODNOSE KRITIKU, ne podnose drugacije motrište i narocito se zgražate ako se dira u neke tzv istine o Domovindkom ratu .
Prvo. Nebitno je jel se neki pokolj ili dogadaj zove genocid ili ne.
Ako je to ovisno o PRAVNOJ FORMULACIJI ..
drugo , nebitno je jeli se neki rat zove građanski ili ne, jer i to je isto ovisno o tome sto se uzima kso kriterij
Trece, nebitno je tko je u Vukovaru poceo rat jer ionsko su oravi TVORCI RATA bili izvan Vukovara
Itd itd
Zato, take IT easy
A banirate li svejedno jednu osobu, smanjit cete forum za 20 %
Ha ga
take it easy
i tko to kaže joj zemljo otvori se- :D
Speare Shaker wrote:aben wrote:u smislu da se neko kore svaditi sun isobun?Speare Shaker wrote:aben wrote:
? pa ni me gnječ vriđo
Za svađu nije potrebno dvoje.
Moguće, ali nisam mislio na to nego da je svađa i samo vrijeđanje koje dolazi s jedne strane, a da druga pri tome ne reagira, iz čega izlazi da je za svađu dovoljna samo jedna strana. Doduše, to se češće smatra običnim jednostranim vrijeđanjem, a ponekad ulazi i u domenu svađe sa samim sobom.
ma moro postojati i un ki se napizdi, govornik vrijedjaonik, vrijedjaoni kanal, sugovornik vrijedjatelj
2014-04-16
Jednostavno
Forum u kpjem se ljudi svade ima smisla
Da se svi slažemo l sta bi ja tu radila
Bas zbog tog sto se ne slažemo. Imamo koristi od rasprave
Iako nitko ne mjenja svoje misljenje .
Bar ne od ovih MetUzalema ..
Forum u kpjem se ljudi svade ima smisla
Da se svi slažemo l sta bi ja tu radila
Bas zbog tog sto se ne slažemo. Imamo koristi od rasprave
Iako nitko ne mjenja svoje misljenje .
Bar ne od ovih MetUzalema ..
PC stila na forum? Šta je slijedeće, poziv policiji i baniranje nacista po uzoru na Angelu Merkel?
catabbath-
2015-08-22
kic wrote:
- za što je pojedinac Praljak i Bosanska šestorka osuđena
- i što je dokumentirano-
Nije za bilo koji individualni i dokumentirani zločin nego za UZP, što je čista politička kvalifikacija, posebno kada se uzme u obzir da ICTY u skladu sa vlastitim temeljnim odredbama nije ovlašten suditi državama nego samo pojedincima za dobro dokumentirane individualne zločine.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:zakoni o povijesnom revizionizmu trebaju biti za oba rata ili nijedan, dakle ako se ide u zatvor za negiranje holokausta ide se i za negiranje vukovara, škabrnje, srebrenice, kurca palca
A tko bi propisivao takve zakone na globalnoj razini?
Ezekova svjetska vlada?
Dakle, tako nešto ne dolazi u obzir, jer se zakoni donose na razini država-nacija i vrijede samo na području na kojem vrijedi njihova jurisdikcija.
Ukratko, ako Nijemci žele donijeti zakon o zabrani negiranja holokausta kako bi o sebi stvorili privlačniju sliku u svijetu i tako popravili poziciju svoje izvozne industrije, pravo im budi, na to imaju pravo, a ako Hrvati kako bi spriječili djelovanje pete kolone žele donijeti zakon o zabrani negiranja genocida odnosno genocidnih radnji nad hrvatskim narodom u RH ili drugim državama poput Srbije i BiH, to je također pravo Hrvata na teritoriju RH i nitko nam to nema pravo uskraćivati.
govorim o hrvatskoj razini.
nigdje nisam spomenuo globalnu razinu.
Čekaj, kod nas se ide u zatvor zbog negiranja holokausta?
nisam rekao da se kod nas ide. Samo kažem da ako ćemo kažnjavati negiranje holokausta, onda ćemo i domovinskog rata kao obrambenog
ili nek priča ko šta hoće
problem je kad se izvrće povijesna kronologija presudnih događaja, kad npr sora piše da su ljudi uhićivani po ZG-u ili da ljudi nisu dali da vojarna digne Bjelovar u zrak, pa to na neki način opravdava rat protiv Hrvatske-
mislim e-
marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:zakoni o povijesnom revizionizmu trebaju biti za oba rata ili nijedan, dakle ako se ide u zatvor za negiranje holokausta ide se i za negiranje vukovara, škabrnje, srebrenice, kurca palca
A tko bi propisivao takve zakone na globalnoj razini?
Ezekova svjetska vlada?
Dakle, tako nešto ne dolazi u obzir, jer se zakoni donose na razini država-nacija i vrijede samo na području na kojem vrijedi njihova jurisdikcija.
Ukratko, ako Nijemci žele donijeti zakon o zabrani negiranja holokausta kako bi o sebi stvorili privlačniju sliku u svijetu i tako popravili poziciju svoje izvozne industrije, pravo im budi, na to imaju pravo, a ako Hrvati kako bi spriječili djelovanje pete kolone žele donijeti zakon o zabrani negiranja genocida odnosno genocidnih radnji nad hrvatskim narodom u RH ili drugim državama poput Srbije i BiH, to je također pravo Hrvata na teritoriju RH i nitko nam to nema pravo uskraćivati.
govorim o hrvatskoj razini.
nigdje nisam spomenuo globalnu razinu.
Čekaj, kod nas se ide u zatvor zbog negiranja holokausta?
nisam rekao da se kod nas ide. Samo kažem da ako ćemo kažnjavati negiranje holokausta, onda ćemo i domovinskog rata kao obrambenog
ili nek priča ko šta hoće
Ako nisi rekao da je takva praksa kod nas, onda se globalna razina podrazumjeva.
I da, nemam ništa protiv da se doduše ne zabranjuje negirati Domovinski rat kao obrambeni nego da se oni koji tako nešto tvrde kažnjavaju na neki način. Najbolje financijski. Blago. Tako popunimo državni proračun, a i bilo bi šteta prijetnjom oštrim zatvorskim ili drugim kaznama propustiti spoznaju tko sve ulazi u kategoriju pete kolone. Javnost ipak ima pravo i na tu informaciju.
Guest- Guest
uhicivani po zagrebu?...u mojoj zgradi u bivsem kvartu gdje ej bilo dosta vojnih lica jna.milicionera i sljakera srba..nitko nije uhicen pa cak nisu uhiceni oni koji su malo vise nastupali sa extremnih pozicija...to su mitovi...ako je bilo uhicenja to je onda bilo opravdano...ne treba zanemariti cinjenicu da je djelatnost kos-a bila upravo najaktivnija na zagrebackom podrucju...i podrucju sjeverne i sredisnje hrvatske...kic wrote:
problem je kad se izvrće povijesna kronologija presudnih događaja, kad npr sora piše da su ljudi uhićivani po ZG-u ili da ljudi nisu dali da vojarna digne Bjelovar u zrak, pa to na neki način opravdava rat protiv Hrvatske-
mislim e-
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
uhicivani po zagrebu?...u mojoj zgradi u bivsem kvartu gdje ej bilo dosta vojnih lica jna.milicionera i sljakera srba..nitko nije uhicen pa cak nisu uhiceni oni koji su malo vise nastupali sa extremnih pozicija...to su mitovi...ako je bilo uhicenja to je onda bilo opravdano...ne treba zanemariti cinjenicu da je djelatnost kos-a bila upravo najaktivnija na zagrebackom podrucju...i podrucju sjeverne i sredisnje hrvatske...kic wrote:
mislim e-
2015-09-08
mislim e-
2015-09-08
"Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš." Voltaire
Nijekanje rušenja mosta je glupo jer je most srušen. No, iznositi tehničke podrobnosti koje dokazuju da su ga srušili Bošnjaci je put k istini.kic wrote:dzango wrote:Kojih zločina? Bilo kojih? I onih za koje su osuđeni Hrvati u Bosni. Praljak i ekipa?
dobro pitanje..
- da li prihvaćati službene presude Haaga
- što je s onim zločinima koje Haag nije uopće uzimao u obzir
ja bih rekao da bi negiranje postojanje logora u Hercegbosni ili da se rušenje Mosta zove izmišljotinom ulazilo u sferu bana u tom slučaju-
Nijekanje rušenja mosta je glupo jer je most srušen. No, iznositi tehničke podrobnosti koje dokazuju da su ga srušili Bošnjaci je put k istini.kic wrote:dzango wrote:Kojih zločina? Bilo kojih? I onih za koje su osuđeni Hrvati u Bosni. Praljak i ekipa?
dobro pitanje..
ja bih rekao da bi negiranje postojanje logora u Hercegbosni ili da se rušenje Mosta zove izmišljotinom ulazilo u sferu bana u tom slučaju-
dobro pitanje..
etomativka wrote:"Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš." Voltaire
Ako ne prihvataš Hag i presudu šestorki, onda ne prihvatsš ni presudu Mladiću i Ksradžiću i Srebrenicu. Ne prihvataš ni presude za Ovčaru i ostalo.kic wrote:dzango wrote:Kojih zločina? Bilo kojih? I onih za koje su osuđeni Hrvati u Bosni. Praljak i ekipa?
dobro pitanje..
Kako god se okreneš, dupe ti pozadi.
Ako privatiš logore u Hercegbosni, zašto ne prihvataš presude hrvatskim generalima u Bosni?
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Evo kucka koja je izmišljala da ja izmišljavammetilda wrote:kic wrote:
jedno je imati svoju verziju povijesti, drugo je tvrditi da su dokumentirani zlocini izmisljotine..
nekom izvan ovog foruma ce se ovo pitanje ciniti suludim i ocitim, no..
o kojim se zločinima radi - onim sa srpske strane ili onih koji se pripisuju HV?
ne treba davati banove, trebao bi banirati najprije soru zbog njenih izmišljotina
Ne treba ju banirati
Nek se vidi ko se usro
dakle kic, nema bananja,
bananje samo za pretjerivanjeu psovanju al ne uvijek
tocka
bananje samo za pretjerivanjeu psovanju al ne uvijek
tocka
Nista
Ovo vrijeme je karakterizirano pluralizmom misljenja i dijeljenjem na javnom prostoru svega, od privatnosti do općenitosti.
Meni samo nije jasno zadto neki od vas NE PODNOSE KRITIKU, ne podnose drugacije motrište i narocito se zgražate ako se dira u neke tzv istine o Domovindkom ratu .
Prvo. Nebitno je jel se neki pokolj ili dogadaj zove genocid ili ne.
Ako je to ovisno o PRAVNOJ FORMULACIJI ..
drugo , nebitno je jeli se neki rat zove građanski ili ne, jer i to je isto ovisno o tome sto se uzima kso kriterij
Trece, nebitno je tko je u Vukovaru poceo rat jer ionsko su oravi TVORCI RATA bili izvan Vukovara
Itd itd
Zato, take IT easy
A banirate li svejedno jednu osobu, smanjit cete forum za 20 %
Ha ga
take it easy
i tko to kaže joj zemljo otvori se- :D
Sto tebi smeta
Da sam podrugljiva i volim zezati ljude
A vi mene štedite ha?
Ajd, saberi di
Nitko nema pravo nikome određivati ni nametati jer smo tu u istom položaji svi
Dakle
Svadimo se i nije to lijepo
Rasorava je bolja bez osobnog vrijeđanja
Ali.
Tebe koka sta smeta lijepo reci
Ili ..stisni nogice
Page 4 of 12 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12
Similar topics
» Bramerc: Hrvatska promoviše nekažnjivost ratnih zločina
» Uhapšen general Atif Dudaković zbog ratnih zločina nad Srbima
» Zbog ratnih zločina uhićena dvojica istaknutih zapovjednika Armije BiH
» Komšić puko' : Pravosnažna presuda Suda BiH zbog ratnih zločina odreda El Mudžahid
» Prosvjed Hrvata,Albanaca i Bosnjaka ispred srbijanskog konzulata u New Yorku radi kaznjavanja ratnih zlocina silovanja zena
» Uhapšen general Atif Dudaković zbog ratnih zločina nad Srbima
» Zbog ratnih zločina uhićena dvojica istaknutih zapovjednika Armije BiH
» Komšić puko' : Pravosnažna presuda Suda BiH zbog ratnih zločina odreda El Mudžahid
» Prosvjed Hrvata,Albanaca i Bosnjaka ispred srbijanskog konzulata u New Yorku radi kaznjavanja ratnih zlocina silovanja zena
Page 4 of 12