KAJKIĆ OTKRIO GDJE JE TIJELO JEAN – MICHELA NICOLIERA! ‘Pokazao mi je čovjek koji mu je iskopao jamu’
Page 6 of 8
Page 6 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: KAJKIĆ OTKRIO GDJE JE TIJELO JEAN – MICHELA NICOLIERA! ‘Pokazao mi je čovjek koji mu je iskopao jamu’
ne. zato guslaju po portalima o pocetku i sredini. o zavrsetku malo ili tocnije nimalo.kic wrote:
pred zlom se nema šta reć jednostavno-
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Re: KAJKIĆ OTKRIO GDJE JE TIJELO JEAN – MICHELA NICOLIERA! ‘Pokazao mi je čovjek koji mu je iskopao jamu’
Komemoracija je bitna vama a ne nama. Isto kao što je nama bitan parastos koji se svake godine služi povodom Oluje a koji se sa druge strane ismeva.kaya wrote:a zasto uopce pricate o pocetku kad je zavrsetak bitan. komemoracija je zbog zavrsetka a ne pocetka!dzango wrote:Otmice i ubistva je organizovao republički MUP uz saizvršenje strančkih falangi na terenu pposlatih u Vukovar samo sa jednim ciljem.vuksadinare wrote:koju si ti sad glupost izvalio cudo neviđeno...do pocetka osmog mjeseca 1990 nije uopce tada bilo puno hrvata u policiji odnosno tada u sup-u...pa jebote irud u vukovaru ej tada bilo 85% milicionera srpske nacionalnosti..npr u grubisnom polju 16.8.1990 godine od 36 djelatnika bilo je 29 srba...dzango wrote:U isto vreme su lokali Srba minirani na široko a sam SUP i stranačke falange su odvodile Srbe u sred noći da se više nikada ne vrate. Scenario prepisan od nacističke Nemačke i NDH.vuksadinare wrote:
nemoj da ti tu stavim sad dokaze...prvi poslovni objekt koji je napadnut u vukovaru bilo je 22.5.1990 godine u vlasnistvu albanca bila je slasticarna...na objekt je bacena eksplozivna naprava u 3 i 40 ujutro...inace taj albanac je kako je u izvjescu tada vukovarskog sup-a pisalo najvjerojatnija meta bila sto je u izlogu imao predizborni plakat hdz-a sa tuđmanovom slikom..tri dana iza toga isto se desilo sa restoranom u vlasnistvu hrvata u naselju adica...gdje je uz bacenu eksplozivnu napravu bilo pucano i iz pistolja po objektu...razlog u izvjescu tada sup-a je bio najvjerojatnije sto je osteceni bio clan hdz-a...17.7.1990 godine na Trpinjskoj cesti napadnut je Hrvat Stjepan M. zbog naljepnice na vozilu marke zastava 128 na kojoj je pisalo 'hrvatska u srcu'..osteceni se zaustavio ispred poslovnog objekta(samoposluga) na trpinjskoj...nakon izlaska iz objekta okruzile su ga cetri osobe...prvo su ga verbalno napali a onda mu je jedan od pocinitelja nedjela gurnuo pistolj u slabinu te mu zaprijetio..'upucat cu te ko kera majku ti jebem'...no izgrednici su se povukli nakon sto je izasao vlasnik lokala i jso jedna osoba koji su sprijecili da se ne dogodi tesko nedjelo...upozorivsi izgrednike(nepoznate osobe sic) da ce pozvati policiju odnosno tada sup...
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Koliko je čijih objekata dignuto u vazduh? Devedeset posto su bili srpski sve sa noćnim hapšenjima i smaknućima Srba u režiji hrvatske Vlade i HDZ-a koji je preuzeo vlast ia ko je izgubio izbore.vuksadinare wrote:blentone...sami srbi u vukovaru priznaju da je prvi objekt u vlasnistvu srba napadnut u zimu 1991 i to kiosk 'borbe'....evo izjave Gorana Hađica haskim istraziteljima..'Ako me secanje ne vara Hrvati su minirali prvi objekt koji ej imao veze sa srpskim vlasnistvom to je bio kiosk 'Borbe' u centru Vukovara kod pijace u februaru 1991 godine'dzango wrote:Otmice i ubistva je organizovao republički MUP uz saizvršenje strančkih falangi na terenu pposlatih u Vukovar samo sa jednim ciljem.vuksadinare wrote:koju si ti sad glupost izvalio cudo neviđeno...do pocetka osmog mjeseca 1990 nije uopce tada bilo puno hrvata u policiji odnosno tada u sup-u...pa jebote irud u vukovaru ej tada bilo 85% milicionera srpske nacionalnosti..npr u grubisnom polju 16.8.1990 godine od 36 djelatnika bilo je 29 srba...dzango wrote:U isto vreme su lokali Srba minirani na široko a sam SUP i stranačke falange su odvodile Srbe u sred noći da se više nikada ne vrate. Scenario prepisan od nacističke Nemačke i NDH.vuksadinare wrote:
nemoj da ti tu stavim sad dokaze...prvi poslovni objekt koji je napadnut u vukovaru bilo je 22.5.1990 godine u vlasnistvu albanca bila je slasticarna...na objekt je bacena eksplozivna naprava u 3 i 40 ujutro...inace taj albanac je kako je u izvjescu tada vukovarskog sup-a pisalo najvjerojatnija meta bila sto je u izlogu imao predizborni plakat hdz-a sa tuđmanovom slikom..tri dana iza toga isto se desilo sa restoranom u vlasnistvu hrvata u naselju adica...gdje je uz bacenu eksplozivnu napravu bilo pucano i iz pistolja po objektu...razlog u izvjescu tada sup-a je bio najvjerojatnije sto je osteceni bio clan hdz-a...17.7.1990 godine na Trpinjskoj cesti napadnut je Hrvat Stjepan M. zbog naljepnice na vozilu marke zastava 128 na kojoj je pisalo 'hrvatska u srcu'..osteceni se zaustavio ispred poslovnog objekta(samoposluga) na trpinjskoj...nakon izlaska iz objekta okruzile su ga cetri osobe...prvo su ga verbalno napali a onda mu je jedan od pocinitelja nedjela gurnuo pistolj u slabinu te mu zaprijetio..'upucat cu te ko kera majku ti jebem'...no izgrednici su se povukli nakon sto je izasao vlasnik lokala i jso jedna osoba koji su sprijecili da se ne dogodi tesko nedjelo...upozorivsi izgrednike(nepoznate osobe sic) da ce pozvati policiju odnosno tada sup...
2014-04-19
dzango wrote:Koliko je čijih objekata dignuto u vazduh? Devedeset posto su bili srpski sve sa noćnim hapšenjima i smaknućima Srba u režiji hrvatske Vlade i HDZ-a koji je preuzeo vlast ia ko je izgubio izbore.
u šta vi vjerujete-
i vukovar smo sami digli u zrak, samo jebiga, kamere su nešt drugo snimile-
informer propaganda, i džango je srče na debelu slamkukic wrote:dzango wrote:Koliko je čijih objekata dignuto u vazduh? Devedeset posto su bili srpski sve sa noćnim hapšenjima i smaknućima Srba u režiji hrvatske Vlade i HDZ-a koji je preuzeo vlast ia ko je izgubio izbore.
u šta vi vjerujete-
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
napisoam sam ovdje koliki je omjer ne da mi se vise...zasljepljenima nista ne pomaze....dzango wrote:Koliko je čijih objekata dignuto u vazduh? Devedeset posto su bili srpski sve sa noćnim hapšenjima i smaknućima Srba u režiji hrvatske Vlade i HDZ-a koji je preuzeo vlast ia ko je izgubio izbore.vuksadinare wrote:blentone...sami srbi u vukovaru priznaju da je prvi objekt u vlasnistvu srba napadnut u zimu 1991 i to kiosk 'borbe'....evo izjave Gorana Hađica haskim istraziteljima..'Ako me secanje ne vara Hrvati su minirali prvi objekt koji ej imao veze sa srpskim vlasnistvom to je bio kiosk 'Borbe' u centru Vukovara kod pijace u februaru 1991 godine'dzango wrote:Otmice i ubistva je organizovao republički MUP uz saizvršenje strančkih falangi na terenu pposlatih u Vukovar samo sa jednim ciljem.vuksadinare wrote:koju si ti sad glupost izvalio cudo neviđeno...do pocetka osmog mjeseca 1990 nije uopce tada bilo puno hrvata u policiji odnosno tada u sup-u...pa jebote irud u vukovaru ej tada bilo 85% milicionera srpske nacionalnosti..npr u grubisnom polju 16.8.1990 godine od 36 djelatnika bilo je 29 srba...dzango wrote:
U isto vreme su lokali Srba minirani na široko a sam SUP i stranačke falange su odvodile Srbe u sred noći da se više nikada ne vrate. Scenario prepisan od nacističke Nemačke i NDH.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Stevan Boskovic i Rade Kljajic iz Vukovara privedeni 21.5.1990 od strane SUP-a Vukovar zbog toga sto su prijetili pistoljima trojici osoba hrvatske nacionalnosti koji su se vracali sa skupa HDZ-a u Vukovaru.Tri lica hrvatske nacionalnosti prolazili su pokraj restorana 'Tri vrske' na obali Dunava gdje su sjedili Stevan Boskovic i Rade Kljajic(clanovi lokalnog SDS-a) sa jos nekim osobama i u vidno pripitom stanju poceli su dobacivati vulgarne rijeci prema ovoj trojici vrijeđajuci ih prema nacionalnoj osnovi.U vrijeđanju su se jos prikljucili neki gosti ovog restorana koji je inace u vlasnistvu lica srpske nacionalnosti.U jednom trenutku su Stevan Boskovic i Rade Kljajic izvadili oruzje za koje nisu posjedovali dozvole i pokazujuci ovoj trojici i rekli da ce sokci dobiti ono sto su zasluzili.Na upozorenje jednog od trojice napadnutih da ce ih prijaviti SUP-u Stevan Boskovic bahato je uzvratio 'mozete ali mi nece nista to su moji'.Nakon prijave dosla je patrola SUP-a koja je napravila zapisnik,oduzela nezakonito oruzje i zapisala ovu dvojicu i jos trojicu gostiju restorana ali doticni nisu privedeni.
Zasto ovo pisem jer su u 5 mjesecu 1991 nepoznate osobe zapalili vozilo Radi Kljajicu.Dakle vidimo da je Rade Kljajic bio ekstremni pripadnik SDS-a i incidentna osoba i shodno tome prakticno je sam na sebe navukao osvetu zbog svojih napada i provokacija prije toga.Inace doticni je bio pripadnik paravojne formacije TO Bobota
Zasto ovo pisem jer su u 5 mjesecu 1991 nepoznate osobe zapalili vozilo Radi Kljajicu.Dakle vidimo da je Rade Kljajic bio ekstremni pripadnik SDS-a i incidentna osoba i shodno tome prakticno je sam na sebe navukao osvetu zbog svojih napada i provokacija prije toga.Inace doticni je bio pripadnik paravojne formacije TO Bobota
2015-09-08
Šta ima da veruješ? To su činjenice. Ko je dizao srpske objekte u vazduh i odvodio Srbe noću da se neki od njih nikada ne vrate? Ko je blokirao kasarne? Probaj u Teksasu da blokiraš kasarnu pa ćeš da vidiš šta će da se dogodi. Problem je bila JNA koja je bila slaba i neodlučna po sistemu kreni stani. Inače bi se sam problom jednostavno rešio.kic wrote:dzango wrote:Koliko je čijih objekata dignuto u vazduh? Devedeset posto su bili srpski sve sa noćnim hapšenjima i smaknućima Srba u režiji hrvatske Vlade i HDZ-a koji je preuzeo vlast ia ko je izgubio izbore.
u šta vi vjerujete-
2014-04-19
pa je, ja nisam za to da ista ismijava.dzango wrote:Komemoracija je bitna vama a ne nama. Isto kao što je nama bitan parastos koji se svake godine služi povodom Oluje a koji se sa druge strane ismeva.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
judahim židov e ova ti je dobrakaya wrote:ja mislim da oni nisu hrvati , barem tako kazu da ne bi bilo da ja izmisljam.Regoč wrote:Sora i Srbudim udruženo protiv istine.
sora je muslimanka, jehi zidov te ne mozes ocekivati stupanj senzibiliteta kao kod hrvata.
ja vjerujem da je o srebrenici rijec ili jasenovcu da tu ne bi bilo upitno nista.
prema tome neka oni svoje mi cemo svoje, to je ujedno odgovor i na to hoce li kolona i obiljezavanje prestati.
hoce, kada oni prestanu komemorirati ovo navedno. znaci nikada !
alo budalo, jna niko nije taknio dok nisu počeli direktno srbendama davati oružje i svu moguću logističku potporu. Po tebi smo im to trebali omogućavati i dozvoliti da nas ubijaju kako im se kurac digne. Ajde mrš u pičku materinu konjino mutava, jebala te jna i svi srpski đenerali skupadzango wrote:Šta ima da veruješ? To su činjenice. Ko je dizao srpske objekte u vazduh i odvodio Srbe noću da se neki od njih nikada ne vrate? Ko je blokirao kasarne? Probaj u Teksasu da blokiraš kasarnu pa ćeš da vidiš šta će da se dogodi. Problem je bila JNA koja je bila slaba i neodlučna po sistemu kreni stani. Inače bi se sam problom jednostavno rešio.kic wrote:dzango wrote:Koliko je čijih objekata dignuto u vazduh? Devedeset posto su bili srpski sve sa noćnim hapšenjima i smaknućima Srba u režiji hrvatske Vlade i HDZ-a koji je preuzeo vlast ia ko je izgubio izbore.
u šta vi vjerujete-
vuksadinare wrote:fakat nemate srece sa francuzima...ovo sa tacijem..pa ste roknuli on tatona..pa jean misela...pa su delije natamburali navijaci psg-a...ne ide vas sa francuzimadzango wrote:Iskopaće njega Bili, ja ti kažem.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
dzango wrote:Šta ima da veruješ? To su činjenice. Ko je dizao srpske objekte u vazduh i odvodio Srbe noću da se neki od njih nikada ne vrate? Ko je blokirao kasarne? Probaj u Teksasu da blokiraš kasarnu pa ćeš da vidiš šta će da se dogodi. Problem je bila JNA koja je bila slaba i neodlučna po sistemu kreni stani. Inače bi se sam problom jednostavno rešio.kic wrote:dzango wrote:Koliko je čijih objekata dignuto u vazduh? Devedeset posto su bili srpski sve sa noćnim hapšenjima i smaknućima Srba u režiji hrvatske Vlade i HDZ-a koji je preuzeo vlast ia ko je izgubio izbore.
u šta vi vjerujete-
glavni problem je sto nismo dopustili da JNA obrise svaki grad u Hrvatskoj kao Vukovar i progna Hrvate kao odtamo, Cetnici bi bili sretni u Srbiji, Srbi u Hrvatskoj zasticeni, a JNA bi ispunila svoju svrhu
pa da
...to isto ko i crveni sto tvrdi da je u zagrebu bio ugrozen a otac mu navodno morao otici..koliko znam iz mog kvarta je otisle dvije srpske obitelji '91..jedan je bio cisti srbijanac pa je ionako mislio prozivjeti ostatak zivota u srbiji...a drugi je bio extremni banijac srbin..profa tjelesnog u osnovnoj skoli koji jos 89 stavio malu sliku slobe u svoj kabinet...a 91 u proljece zbrisao na banovinu i sudjelovao u napadima na kostajnicu i sunju...u TO-u Krstinja ili tako se taj odred zvao
2015-09-08
JNA je otisla da deblokira Vukovarsku Kasarnu a Sljivancanin od Haga nije osudjen za Vukovar, vec sto nije ostao da cuva zarobljene na Ovcari, koji su ubijeni, sto nije njegova nadleznost.
Ko je drzao pod opsadom Vukovarsku kasarnu i ko je naredio isto, dobra je adresa za vas da vam da odgovore.
Posle Bjelovara, tesko da je isto moglo da prodje, opkolis kasarnu i optužiš JNA za sve probleme.
Ko je drzao pod opsadom Vukovarsku kasarnu i ko je naredio isto, dobra je adresa za vas da vam da odgovore.
Posle Bjelovara, tesko da je isto moglo da prodje, opkolis kasarnu i optužiš JNA za sve probleme.
2014-08-25
gubili ste kasarne po hrvatskoj
tako vi gledate na rat?
omg
Ne moze ne priznata vojska da napada i razoruzava legalnu armiju.
Ocigledno da se kod vas ne zna prica o Vukovaru, jer nekima odgovara da se misli kako je JNA eto tako dosla i jednostavno napala Cetnici Vukovar.
Ne govori niko da su isti dosli da deblokiraju Vukovarsku kasarnu, kako se ne bi ponovio Bjelovar.
Hag je akciju ocenio legalnom a ovi sto su trcali na te kasarne, neka razmisle da li je to bio pametan potez.
Kidisali i po Tuzli na JNA pri povlacenju i Sarajevu, kasnije kukali kada su ih odvalili.
Ocigledno da se kod vas ne zna prica o Vukovaru, jer nekima odgovara da se misli kako je JNA eto tako dosla i jednostavno napala Cetnici Vukovar.
Ne govori niko da su isti dosli da deblokiraju Vukovarsku kasarnu, kako se ne bi ponovio Bjelovar.
Hag je akciju ocenio legalnom a ovi sto su trcali na te kasarne, neka razmisle da li je to bio pametan potez.
Kidisali i po Tuzli na JNA pri povlacenju i Sarajevu, kasnije kukali kada su ih odvalili.
2014-08-25
Baš tako je bilo.
Spremali ste se godinama za to, unutar JNA gurali svoje kadrove kako bi se vojska uspješno i bez otpora priključila "pobunjenicima", koji su se bunili po dogovoru.
Znali ste sve, čak držali zajedničke straže po selima s Hrvatima kako bi ih zavarali, glumili zajedništvo.
Kad je naređeno kreni, Hrvat npr. u Pakracu, pozdravi i kaže: "Dobro jutro komšija", dobije metak u čelo.
Takvi ste vi komšije.
Tako da se samo čekalo kad ćete krenuti s zvizdarijama kako bi JNA mogla doći glumiti miritelje, kao npr. u Borovom selu; služila ja da se četnici skrivaju iza bojnih vozila dok pucaju na hrvatski MUP.
Nikad neću zaboraviti fotografije mrtvih policajaca, ono što sam čitala u udžbenicima povijesti i mislila da pripada davnoj i mračnoj prošlosti, gledala sam na ekranu.
Čovjek iskopanih očiju, nadam se nakon što je ubijen.
Na Plitivicama ste prvi put zapucali, dan danas ne razumijem zašto su Arkan i Hadžić pušteni.
Spremali ste se godinama za to, unutar JNA gurali svoje kadrove kako bi se vojska uspješno i bez otpora priključila "pobunjenicima", koji su se bunili po dogovoru.
Znali ste sve, čak držali zajedničke straže po selima s Hrvatima kako bi ih zavarali, glumili zajedništvo.
Kad je naređeno kreni, Hrvat npr. u Pakracu, pozdravi i kaže: "Dobro jutro komšija", dobije metak u čelo.
Takvi ste vi komšije.
Tako da se samo čekalo kad ćete krenuti s zvizdarijama kako bi JNA mogla doći glumiti miritelje, kao npr. u Borovom selu; služila ja da se četnici skrivaju iza bojnih vozila dok pucaju na hrvatski MUP.
Nikad neću zaboraviti fotografije mrtvih policajaca, ono što sam čitala u udžbenicima povijesti i mislila da pripada davnoj i mračnoj prošlosti, gledala sam na ekranu.
Čovjek iskopanih očiju, nadam se nakon što je ubijen.
Na Plitivicama ste prvi put zapucali, dan danas ne razumijem zašto su Arkan i Hadžić pušteni.
Sabina Spielrein- Posts : 1040
2016-02-22
...gluposti...24.8.1991 je poceo prvi napad na vukovar od strane jna...sluzbena naredba za blokadu vojarni jna je izdata 13.9.1991...i vukovarska vojarna nije bila u blokadi jer je bila povrzana sa okupiranim teritorijem preko petrove gore sa negoslavcima...da je bila potpuno blokirana pala bi...Serbinho-3 wrote:Ne moze ne priznata vojska da napada i razoruzava legalnu armiju.
2015-09-08
...gluposti...24.8.1991 je poceo prvi napad na vukovar od strane jna...sluzbena naredba za blokadu vojarni jna je izdata 13.9.1991...i vukovarska vojarna nije bila u blokadi jer je bila povrzana sa okupiranim teritorijem preko petrove gore sa negoslavcima...da je bila potpuno blokirana pala bi...Serbinho-3 wrote:Ne moze ne priznata vojska da napada i razoruzava legalnu armiju.
2015-09-08
Jebeš Vukovar. Nije u tone stvar. Trebalo je sravniti prvi grad koji bi blokirao kasarnu. Do temelja. Više ni jedna ne bi bila blokirana. Niti bi bilo noćnih hapšenja i likvidacija Srba.kic wrote:dzango wrote:Šta ima da veruješ? To su činjenice. Ko je dizao srpske objekte u vazduh i odvodio Srbe noću da se neki od njih nikada ne vrate? Ko je blokirao kasarne? Probaj u Teksasu da blokiraš kasarnu pa ćeš da vidiš šta će da se dogodi. Problem je bila JNA koja je bila slaba i neodlučna po sistemu kreni stani. Inače bi se sam problom jednostavno rešio.kic wrote:dzango wrote:Koliko je čijih objekata dignuto u vazduh? Devedeset posto su bili srpski sve sa noćnim hapšenjima i smaknućima Srba u režiji hrvatske Vlade i HDZ-a koji je preuzeo vlast ia ko je izgubio izbore.
u šta vi vjerujete-
glavni problem je sto nismo dopustili da JNA obrise svaki grad u Hrvatskoj kao Vukovar i progna Hrvate kao odtamo, Cetnici bi bili sretni u Srbiji, Srbi u Hrvatskoj zasticeni, a JNA bi ispunila svoju svrhu
pa da
2014-04-19
Page 6 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Macron obecao majci Jean Michela Nicoliera:'Popricat cu ja sa Srbima'
» Ako neće Hrvatska hoće Francuska:'Francuzi pokrenuli istragu o likvidaciji Jean-Michela Nicoliera'
» Srpski mediji obrusili se na dizajn autobusa nogometnog kluba iz Vukovora!Smetaju im likovi Blage Zadre i Jean Michela Nickoliera.Nazivaju ih 'domobranima'' 'zlocincima koji su protjerivali Srbe' '
» Kajkić otkrio gnjusni ispad-nitko ne reagira
» Kajkic pokazao dokument u kojem je Seks u ratno vrijeme 1991 suradjivat sa JNA i cetnicima
» Ako neće Hrvatska hoće Francuska:'Francuzi pokrenuli istragu o likvidaciji Jean-Michela Nicoliera'
» Srpski mediji obrusili se na dizajn autobusa nogometnog kluba iz Vukovora!Smetaju im likovi Blage Zadre i Jean Michela Nickoliera.Nazivaju ih 'domobranima'' 'zlocincima koji su protjerivali Srbe' '
» Kajkić otkrio gnjusni ispad-nitko ne reagira
» Kajkic pokazao dokument u kojem je Seks u ratno vrijeme 1991 suradjivat sa JNA i cetnicima
Page 6 of 8