Throw a commie from the chopper
Page 14 of 33
Page 14 of 33 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 23 ... 33
Re: Throw a commie from the chopper
Prema podacima iz knjige dr. Jakova Sirotkovića (osnivač Ekonomskog instituta Zagreb, potpredsjednik savezne vlade 1970. – 1974. i predsjednik hrvatske vlade 1974. – 1978., te akademik i predsjednik JAZU i HAZU od 1978. do 1991.), pod naslovom »Hrvatsko gospodarstvo«, od 1948. do 1989. prosječna godišnja stopa rasta BDP-a u Jugoslaviji i Hrvatskoj iznosila je pet posto, a prosječna stopa rasta BDP-a po stanovniku 4,2 posto.
Kroz cijelo to razdoblje udjel hrvatskog u jugoslavenskom BDP-u iznosio je oko 27 posto, s tim što se razina hrvatskog BDP-a po stanovniku povećala sa 20 na 30 posto iznad jugoslavenskog prosjeka. Taj je razvoj bio brži od svjetskog i europskog prosjeka, pa su i Hrvatska i cijela SFRJ ostvarile značajan rast, te od zaostale agrarne ekonomije prerasle u srednje razvijene industrijske zemlje.
Markovićevo čudo
Od 1974. do 1979. Hrvatska je ostvarivala viši udjel investicija u BDP-u od Japana, koji je tada bio u svom velikom zamahu, i to bez rasprodaje vlastite imovine i pretjeranog zaduživanja u inozemstvu. Dužnička kriza, koja je pogodila i SFRJ i Hrvatsku potkraj 1981. bila je umjetno izazvana (nakon što Ina nije platila na vrijeme račun za jedan tanker nafte), da bi Zapad testirao koliko je Jugoslavija poslije Tita funkcionalna državna zajednica i zatim joj nametnuo prvi stand-by sporazum sa MMF-om.
Sora- Posts : 23832
2014-04-29
Sora wrote:Škare: Hrvatski BDP danas je isti kao 1989. Zašto smo izgubili trideset godina?
- zna se -
Ma jasno
Ali gle idiota ovdje koji to ne vide ili ne PRIZNSJU
Pa prestanite lagati sami sebi
Zar vam nije dosta lazi i krade
Zar vam nije dosta PRODAVAČA MAGLE KO PVO DUBRE MARCELKO PA I REGOC I JOS NJIH OSOBITO HERINIH
Ali gle idiota ovdje koji to ne vide ili ne PRIZNSJU
Pa prestanite lagati sami sebi
Zar vam nije dosta lazi i krade
Zar vam nije dosta PRODAVAČA MAGLE KO PVO DUBRE MARCELKO PA I REGOC I JOS NJIH OSOBITO HERINIH
Yehudim wrote:Sora wrote:Škare: Hrvatski BDP danas je isti kao 1989. Zašto smo izgubili trideset godina?
- zna se -
croatia BDP 1992: 10 milijardi dolara
croatia BDP 2008: 70 milijardi dolara.
druga stvar što nam je BDP u međuvremenu u tih deset godina pao na 56 milijardi dolara, dio radi krize a dio radi milanovića jer kad su se svi počeli od krize oporavljat mi smo nastavili padat...
da, bili smo jači od japana a onda smo bankrotirali zbog teorije zavjere. .a bog te mazoSora wrote:Od 1974. do 1979. Hrvatska je ostvarivala viši udjel investicija u BDP-u od Japana, koji je tada bio u svom velikom zamahu, i to bez rasprodaje vlastite imovine i pretjeranog zaduživanja u inozemstvu. Dužnička kriza, koja je pogodila i SFRJ i Hrvatsku potkraj 1981. bila je umjetno izazvana (nakon što Ina nije platila na vrijeme račun za jedan tanker nafte), da bi Zapad testirao koliko je Jugoslavija poslije Tita funkcionalna državna zajednica i zatim joj nametnuo prvi stand-by sporazum sa MMF-om.
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Samo se vadite na retoričke fore o nekomunizmu, već socijalizmu. Činjenica je da vam se vaš komunistički projekt upravo privredno urušio i da nigdje niste osigurali jače gospodarstvo od kapitalističkogaSora wrote:Koji jebeni Komunizam ?Regoč wrote:Do ove rasprave mislio sam da je Pegla normalan čovjek, kad ono - komunjara. Niti zna objasniti vlastitu tezu o poštenoj plaći, niti bi radniku platio više za postavljanje keramike.
Soro, istina je da kapitalizam povremeno zapadne u krize, ali komunizam je u stalnom stanju krize.
Kina ?
Sfrj?
SOCIJSLISTICKE zemlje bivseg istočnog bloka ?
Kap prvo TO NIJE BIO KOMUNIZAM NEGO SOCIJALIZAM U RAZNIM VARIJANTAMA
KAO DRUGO
NAS KAPITALIZAM IMA MANJI BDP NEGO U SOCIJSLIZMU
meni tu prestaje svaka rasorava
Nema mi boljeg argumenta nego da smo u Socijslizmu prije ove nesrece od ORTACKOG KAPITALIZMA BILI BOGATIJI
NEMA BOLJEG ARGUMENTA
ONO. NE SERI KVAKE REGOC
Zbog velkosrbske agresije i socijalističkh ekonomskih politikah do dana današnjega.Sora wrote:[size=45]Škare: Hrvatski BDP danas je isti kao 1989. Zašto smo izgubili trideset godina?[/size]
otkud ti dobiješ te brojke sam Bog znamarcellus wrote:Yehudim wrote:Sora wrote:Škare: Hrvatski BDP danas je isti kao 1989. Zašto smo izgubili trideset godina?
- zna se -
druga stvar što nam je BDP u međuvremenu u tih deset godina pao na 56 milijardi dolara, dio radi krize a dio radi milanovića jer kad su se svi počeli od krize oporavljat mi smo nastavili padat...
Hrbatska privreda nazaduje
Bdp isti kao prije rata
Prosječna placa i mirovina ni polovicu od prosjeka EU
20-7 stopa rizika siromastva je 20%
Socijalna isključenost stArijoh je preko milijun osoba
Nezaposlenih oko 200 000
Pa Jbt
Jesi ti žongler
Lopov
Kpji kurac
Imas previse para i bili te Paja za druge
Hrvati ne žele promjene i to je glavni problem
Ne mjesaj kruške i jabukeRegoč wrote:Zbog velkosrbske agresije i socijalističkh ekonomskih politikah do dana današnjega.Sora wrote:[size=45]Škare: Hrvatski BDP danas je isti kao 1989. Zašto smo izgubili trideset godina?[/size]
Ovo je kapitalizam
Feudalni kapitalizam s par ortaka , njih 200 ili300 koji imaju sve u svojim rukama
Di je to od socijslizma , neznslice glupe
Sora wrote:otkud ti dobiješ te brojke sam Bog znamarcellus wrote:Yehudim wrote:Sora wrote:Škare: Hrvatski BDP danas je isti kao 1989. Zašto smo izgubili trideset godina?
- zna se -
world bank
https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.CD?locations=HR
marcellus wrote:Sora wrote:otkud ti dobiješ te brojke sam Bog znamarcellus wrote:Yehudim wrote:Sora wrote:Škare: Hrvatski BDP danas je isti kao 1989. Zašto smo izgubili trideset godina?
- zna se -
world bank
po kojoj matematici su ti imbecili došli do te cifre???
Guest- Guest
Evo ti domaći ekonomskimarcellus wrote:Sora wrote:otkud ti dobiješ te brojke sam Bog znamarcellus wrote:Yehudim wrote:Sora wrote:Škare: Hrvatski BDP danas je isti kao 1989. Zašto smo izgubili trideset godina?
- zna se -
world bank
Bdp od 1900. do 2000 . kretanje u hrvatskpj svakih 10 godina
Vrh je 1989.
Cile jos nije ni krenuo u nekakve reforme a po naredbi iz Washingtona krenulo je ekonomsko sabotiranje bogate klase.
I svaki put isti scenario cim na izborima pobijedi neko ko nije po volji Velikog Sotone sa Sjevera. Bogata oligarhija smjesta pocne sa sjebavanjem ekonomije te zemlje.
Cuj Aljende za tri godiner upropastio Cile. A nije ga upropastila Monroova doktrina. KAo i cijelu LAtinsku Ameriku.
KAo sad Cile bio pusto blagostanje prije Aljendea. U pizdu materinu.
MArcelluse, ja shvacam tvoj bijes na komunjare zato sto su ti sjebali endehaziju i pobili nesto ustaskog sljama i jada.
Ali nije ti za to kriv Aljende. A nije ni MAduro.
I svaki put isti scenario cim na izborima pobijedi neko ko nije po volji Velikog Sotone sa Sjevera. Bogata oligarhija smjesta pocne sa sjebavanjem ekonomije te zemlje.
Cuj Aljende za tri godiner upropastio Cile. A nije ga upropastila Monroova doktrina. KAo i cijelu LAtinsku Ameriku.
KAo sad Cile bio pusto blagostanje prije Aljendea. U pizdu materinu.
MArcelluse, ja shvacam tvoj bijes na komunjare zato sto su ti sjebali endehaziju i pobili nesto ustaskog sljama i jada.
Ali nije ti za to kriv Aljende. A nije ni MAduro.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Socijalizam zbog državnoga vlasništva nad znatnim dielom gospodarstva.Sora wrote:Ne mjesaj kruške i jabukeRegoč wrote:Zbog velkosrbske agresije i socijalističkh ekonomskih politikah do dana današnjega.Sora wrote:[size=45]Škare: Hrvatski BDP danas je isti kao 1989. Zašto smo izgubili trideset godina?[/size]
Ovo je kapitalizam
Feudalni kapitalizam s par ortaka , njih 200 ili300 koji imaju sve u svojim rukama
Di je to od socijslizma , neznslice glupe
Juda i sora rasturaju sa znanjemAssadNaPodmornici wrote:da, bili smo jači od japana a onda smo bankrotirali zbog teorije zavjere. .a bog te mazoSora wrote:Od 1974. do 1979. Hrvatska je ostvarivala viši udjel investicija u BDP-u od Japana, koji je tada bio u svom velikom zamahu, i to bez rasprodaje vlastite imovine i pretjeranog zaduživanja u inozemstvu. Dužnička kriza, koja je pogodila i SFRJ i Hrvatsku potkraj 1981. bila je umjetno izazvana (nakon što Ina nije platila na vrijeme račun za jedan tanker nafte), da bi Zapad testirao koliko je Jugoslavija poslije Tita funkcionalna državna zajednica i zatim joj nametnuo prvi stand-by sporazum sa MMF-om.
Ti si pametniji pa im to lijepo objasni, samo im nemoj prijetiti pištoljem iz obližnjeg bušaGnječ wrote:marcellus wrote:Sora wrote:otkud ti dobiješ te brojke sam Bog znamarcellus wrote:Yehudim wrote:
- zna se -
world bank
po kojoj matematici su ti imbecili došli do te cifre???
pa meni reko Gromovnik Iknar da ovdje hrpa bolesnih, i dobro reko...Regoč wrote:Do ove rasprave mislio sam da je Pegla normalan čovjek, kad ono - komunjara. Niti zna objasniti vlastitu tezu o poštenoj plaći, niti bi radniku platio više za postavljanje keramike.
Soro, istina je da kapitalizam povremeno zapadne u krize, ali komunizam je u stalnom stanju krize.
Guest- Guest
da slazem se, ovo je najveci biser ovog threda...tre wrote:
A jebiga komunist kao komunist, umisli da je pametan a onda krene dijareja
komunist kao komunist marcel:
"naravno da nije. u praksi. u teoriji, uvijek se razmatra kao da jest"
Guest- Guest
Ajde lijepo da pričaš sam sa sobom u tolerantnom modu ma koliko to bilo čudno :)Leteca Pegla wrote:pa meni reko Gromovnik Iknar da ovdje hrpa bolesnih, i dobro reko...Regoč wrote:Do ove rasprave mislio sam da je Pegla normalan čovjek, kad ono - komunjara. Niti zna objasniti vlastitu tezu o poštenoj plaći, niti bi radniku platio više za postavljanje keramike.
pa ne pricam s nikim, mogu se jedino dopisivat, u ovom slucaju to radim sa komunistom Regocem...tre wrote:Ajde lijepo da pričaš sam sa sobom u tolerantnom modu ma koliko to bilo čudno :)Leteca Pegla wrote:pa meni reko Gromovnik Iknar da ovdje hrpa bolesnih, i dobro reko...Regoč wrote:Do ove rasprave mislio sam da je Pegla normalan čovjek, kad ono - komunjara. Niti zna objasniti vlastitu tezu o poštenoj plaći, niti bi radniku platio više za postavljanje keramike.
Guest- Guest
Page 14 of 33 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 23 ... 33
Similar topics
» ISIL Sends Long Military Convoy towards Battlefields with US Chopper's Back Up
» Russian "String" and the project "A-100" throw out the F-22 and F-35 to the dustbin of history
» Croatia v Czech Republic Euro 2016 match suspended after 'sports terrorists' fight and throw flares on pitch
» Russian "String" and the project "A-100" throw out the F-22 and F-35 to the dustbin of history
» Croatia v Czech Republic Euro 2016 match suspended after 'sports terrorists' fight and throw flares on pitch
Page 14 of 33