Throw a commie from the chopper
Page 11 of 33
Page 11 of 33 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 22 ... 33
Re: Throw a commie from the chopper
onda, za kog ćeš ić delat, za onog ko te plati manje ili ko te plati više?
I jel te briga kolko on zaradi ili te je briga kolko TI ZARADIŠ?
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
zato i jesu ekonomisti uglavnom debilceki poput tebe, jer nikada "sve drugo" nije isto...marcellus wrote:jer u ekonomiji uvijek postoji premisa da je "sve drugo isto" kad se istražuje učinak ovog ili onog, jasno.
Guest- Guest
Jer jedan od osnovnih postulata ekonomski racionalnog ponašanja glasi: BOLI TE KURAC KOLIKO ZARAĐUJE ONAJ KO TE PLAĆA, ZANIMA TE SAMO IMAŠ LI TI BOLJU PONUDU ILI NE.
Uzimaš ponudu koja je najbolja za tebe, a ne onu koja je najgora za "kapitalista" koji te plaća.
to je pravilo koje nisam definirao ja.
Uzimaš ponudu koja je najbolja za tebe, a ne onu koja je najgora za "kapitalista" koji te plaća.
to je pravilo koje nisam definirao ja.
Ipak nije važno koliko gazda zarađuje, jel da?Leteca Pegla wrote:da krava ima krila i ti je bacis iz aviona, da li bi mogla letiti?danni1 wrote:
ne ne ne....sve je isto i jedan i drugi su ti na 5 min hoda i jedan i drugi ti plaćaju sve beneficije jedina razlika je što će jedan na tebi malo zaraditi a drugi puno.
Pošteno je onoliko na koliko pristaneš a uvijek pristajemo na više valjda zato što smo svi mi pošteni.
congrats, you ve reached sora-level
2014-04-16
reci cu im da se potuku, pa koji pobjedi idem radit za njega...marcellus wrote:onda, za kog ćeš ić delat, za onog ko te plati manje ili ko te plati više?
Guest- Guest
Leteca Pegla wrote:zato i jesu ekonomisti uglavnom debilceki poput tebe, jer nikada "sve drugo" nije isto...marcellus wrote:jer u ekonomiji uvijek postoji premisa da je "sve drugo isto" kad se istražuje učinak ovog ili onog, jasno.
naravno da nije. u praksi. u teoriji, uvijek se razmatra kao da jest. kao i u svim znanostima, medicini i drugdje, kad se gleda učinak npr. dva lijeka na dva pacijenta moraš držat sve drugo isto.
Leteca Pegla wrote:reci cu im da se potuku, pa koji pobjedi idem radit za njega...marcellus wrote:onda, za kog ćeš ić delat, za onog ko te plati manje ili ko te plati više?
stvarno si kreten...
svakome po zasluzi !aben wrote:congrats, you ve reached sora-level
Guest- Guest
Pa kakva je to teorija koja ne odgovara cinjenicnom prakticnom stanju, ajoj marcel marcel to moze reci samo stvarni kreten...marcellus wrote:Leteca Pegla wrote:zato i jesu ekonomisti uglavnom debilceki poput tebe, jer nikada "sve drugo" nije isto...marcellus wrote:jer u ekonomiji uvijek postoji premisa da je "sve drugo isto" kad se istražuje učinak ovog ili onog, jasno.
naravno da nije. u praksi. u teoriji, uvijek se razmatra kao da jest. kao i u svim znanostima, medicini i drugdje, kad se gleda učinak npr. dva lijeka na dva pacijenta moraš držat sve drugo isto.
Last edited by Leteca Pegla on 4/11/2018, 22:41; edited 1 time in total
Guest- Guest
vazno je nemati gazdu...danni1 wrote:
Ipak nije važno koliko gazda zarađuje, jel da?
Pošteno je onoliko na koliko pristaneš a uvijek pristajemo na više valjda zato što smo svi mi pošteni.
posteno je posteno, a pristajes na sto pristajes...
Guest- Guest
nikad u povijesti ne postojo socijalist ki je mogo obroniti svoje teze. rijeki su mogli i oblikovati tezu. socijalizam je više skup osjećaja, poput ljubavi za tujin šoldima, i zbog toga je to teško za objosniti egzaktno. ceteris paribus njima nišće ne znoči jer svak voli na drukčiji nočin.
2014-04-16
Leteca Pegla wrote:zato i jesu ekonomisti uglavnom debilceki poput tebe, jer nikada "sve drugo" nije isto...marcellus wrote:jer u ekonomiji uvijek postoji premisa da je "sve drugo isto" kad se istražuje učinak ovog ili onog, jasno.
a sad još jedno pitanje za tebe.
treba ti vodoinstalater. štajaznam, gradiš kuću pa radiš kupaonu, vodu. Nude ti se dva. Imaš dvije ponude za posao po zadanom nacrtu. Obadva imaju jednako dobre preporuke. Jedan ti oće naplatit 10.000 kuna, drugi 15.000.
obadva ti se čine jednako dobra i stručna, imaju iste reference i sve. Ovaj skuplji kaže da manje novca od toga kolko on traži nije poštena plaća za takav posal.
kojeg ćeš uzet? Onog kojeg ćeš platit manje? Ili onog koji traži da ga platiš pošteno?
Last edited by marcellus on 4/11/2018, 22:43; edited 1 time in total
da vidim da si strucnjak, pobjegli ti svi radnici konkurenciji...aben wrote:nikad u povijesti ne postojo socijalist ki je mogo obroniti svoje teze. rijeki su mogli i oblikovati tezu. socijalizam je više skup osjećaja, poput ljubavi za tujin šoldima, i zbog toga je to teško za objosniti egzaktno. ceteris paribus njima nišće ne znoči jer svak voli na drukčiji nočin.
Guest- Guest
reci cu im da se potuku pa koji pobjedi dobi posao...marcellus wrote:Leteca Pegla wrote:zato i jesu ekonomisti uglavnom debilceki poput tebe, jer nikada "sve drugo" nije isto...marcellus wrote:jer u ekonomiji uvijek postoji premisa da je "sve drugo isto" kad se istražuje učinak ovog ili onog, jasno.
treba ti vodoinstalater. štajaznam, gradiš kuću pa radiš kupaonu, vodu. Nude ti se dva. Obadva imaju jednako dobre preporuke. Jedan ti oće naplatit 10.000 kuna, drugi 15.000.
obadva ti se čine jednako dobra i stručna, imaju iste reference i sve. Ovaj skuplji kaže da manje novca od toga kolko on traži nije poštena plaća za takav posal.
kojeg ćeš uzet? Onog kojeg ćeš platit manje? Ili onog koji traži da ga platiš pošteno?
mozda i da bacaju komuniste iz helikoptera. Pa koji vise ih baci dobi posao...
Guest- Guest
aben wrote:nikad u povijesti ne postojo socijalist ki je mogo obroniti svoje teze. rijeki su mogli i oblikovati tezu. socijalizam je više skup osjećaja, poput ljubavi za tujin šoldima, i zbog toga je to teško za objosniti egzaktno. ceteris paribus njima nišće ne znoči jer svak voli na drukčiji nočin.
Baš tako.
Leteca Pegla wrote:reci cu im da se potuku pa koji pobjedi dobi posao...marcellus wrote:Leteca Pegla wrote:zato i jesu ekonomisti uglavnom debilceki poput tebe, jer nikada "sve drugo" nije isto...marcellus wrote:jer u ekonomiji uvijek postoji premisa da je "sve drugo isto" kad se istražuje učinak ovog ili onog, jasno.
treba ti vodoinstalater. štajaznam, gradiš kuću pa radiš kupaonu, vodu. Nude ti se dva. Obadva imaju jednako dobre preporuke. Jedan ti oće naplatit 10.000 kuna, drugi 15.000.
onda nećeš imat kupaonu, pa se nećeš moć prat i smrdit ćeš. Ko i svaki normalan komunist.
kojeg ces ti onda izbaciti iz helikoptera?marcellus wrote:Leteca Pegla wrote:reci cu im da se potuku pa koji pobjedi dobi posao...marcellus wrote:Leteca Pegla wrote:zato i jesu ekonomisti uglavnom debilceki poput tebe, jer nikada "sve drugo" nije isto...marcellus wrote:jer u ekonomiji uvijek postoji premisa da je "sve drugo isto" kad se istražuje učinak ovog ili onog, jasno.
onda nećeš imat kupaonu, pa se nećeš moć prat i smrdit ćeš. Ko i svaki normalan komunist.
Je li to jos jedna tvoj teorija/bajka koja nema veze sa praksom/stvarnoscu?
ajme meni marcel, sad mi jasne neke stavri. No dobro, imas i ti jos nesto vremena ko isvi prije negoli pocme bacanje iz helikoptera, onda ce biti, a sto bude...
Guest- Guest
kakvu tvoju bransu, zar ima razlike u tome koliko neko zaradi radeci sat vremena radi branse a ne koliko je posteno platitLeteca Pegla wrote:rekoh ti da ti je pitanje debilno. Jer ljudi ne iseljavaju iz hrvatske zato sto imaju na raspolaganju place od 6 ili 7 tisuca kuna nego manje, i to daleko.marcellus wrote:Leteca Pegla wrote:koliko je postena placa aben, jos nisi odgovorio?aben wrote:Leteca Pegla wrote:
Zelim znati jesi li ti jedan od onih zbog kojih ljudi iseljavaju iz hrvatske ili nisi, svakome po zasluzi. Koliko si, dakle, posteno placao kad je bilo radnika iz svakog grma, ne sad kad ih jedva nalazis jer nisi bas nesto konkurentan pa ne mos ponudit trzisno koliko i drugi...
tja...socijalisti ustvari ne moru voditi razgovor. da moru, ne bi bili socijalisti.
nisi ni ti meni na pitanje, a to moje pitanje je i odgovor na tvoje pitanje.
dakle imaš dvije ponude, jedna je "poštena" po socijalističkim kriterijima a druga "opresorska i nepoštena" jer će ovaj drugi na tebi neusporedivo više zaradit nego onaj prvi. Ali taj i tebe malo bolje plaća. Za koga ćeš ić radit?
nezz koji ti je point pitanja uopce, ono pitas nesto i sam sebi das odma odgovor...?
Ali ako te bas zanima, znam koliki je prosjek za moju bransu pa cu tu negdje traziti, i otprilike su mi tolika ocekivanja, s tim da mogu raditi iznimke ako imam dodatne bonuse neke.
recimo ako mi je ovaj sa 6 tisuca 5 minuta hoda od mene a onaj 7 recimo 45 minuta autom, onda bome idem ovom za 6, i tako sve nesto.
jel ti to branis piramidu
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
ne samo ispipavam ko je cica a ko nije, znas neko je odgovoran za raspad u hrvatskoj, a ja eto volim ispipavati tko tocno...prckov wrote:
kakvu tvoju bransu, zar ima razlike u tome koliko neko zaradi radeci sat vremena radi branse a ne koliko je posteno platit
a ovo sa bransom ti isto litmus test za to, sta ces, volim testirat ljude, onako socioloski eksperimenti i tako...
Guest- Guest
dobro,Leteca Pegla wrote:ne samo ispipavam ko je cica a ko nije, znas neko je odgovoran za raspad u hrvatskoj, a ja eto volim ispipavati tko tocno...prckov wrote:
kakvu tvoju bransu, zar ima razlike u tome koliko neko zaradi radeci sat vremena radi branse a ne koliko je posteno platit
a ovo sa bransom ti isto litmus test za to, sta ces, volim testirat ljude, onako socioloski eksperimenti i tako...
a kako ces odredit vrijednost necega ako nema hijerarhije/piramide
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Page 11 of 33 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 22 ... 33
Similar topics
» ISIL Sends Long Military Convoy towards Battlefields with US Chopper's Back Up
» Russian "String" and the project "A-100" throw out the F-22 and F-35 to the dustbin of history
» Croatia v Czech Republic Euro 2016 match suspended after 'sports terrorists' fight and throw flares on pitch
» Russian "String" and the project "A-100" throw out the F-22 and F-35 to the dustbin of history
» Croatia v Czech Republic Euro 2016 match suspended after 'sports terrorists' fight and throw flares on pitch
Page 11 of 33