Q
Page 6 of 6
Page 6 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Q
govorim o drzavnim sluzbama,sudovima,zakonima..svi su za sve isti...a balkanerija i turchadija,naravno svoje obicaje nose sa Sebom..Leteca Pegla wrote:ma sve je to isti drek, ukljucujuci i dojcland, sta mislis da nema mocvare bezakonja tamo?pismejker wrote:
Pa..dobro si rekla u sustini..E sad,i meni je falila bivsa domovina,u pocetku,no kako sam se adaptirao i prihvacao sve sto donosi zivot u svabiji,uvidio sam da je dolje potpuni khaos,blago receno,nes brutalnije bih rekao mutna mochvara bezakonja..E sad,nekom ta habitat odgovara,jer su mu domicilni /zakoni/ prihvatljivi,i prateci menthalitet..i nacin prezivljavanja,i nepoznavanje svojih mogucnosti na maksimumu...
zadnje dvije godine,nakon tjedan dana doli,sve mi se smuchi,da sad ne nabrajam..dakle SVE..i najradije bih sjeo u pilu i zagario vamo..
Dakle,nije to vise niti novac kao takav,motiv za boravak vani i zivljenje,jerbo,je posao osiguran,kao i novac,dakle,uredno se zivi,obaveze namiruju,nego i sama atmosfera,doli,gdje mi sve vise lici na vajld vest,tamo sa prelaza iz 18. u 19. stoljece..
Promjena drzave i zakona,koji su nanajvisem nivou i za sve isti,u odnosu na bezakonje doli,donose covjeku i duovni mir,sklad i opustenost..c
ovjek postaje istinski sretan i zadovoljan..
Doli mi nis vise ne fali..Svaki put sve manje poznatih faca,neke nove i mladje generacije bauljaju kojekuda,a injih sve manje,susjedi sve zajedljiviji i jalnushniji,kako se kutja doli uredjuje, ipred njom neki cudni i novi auti parkiraju..i to sve u nekoliko godina..
Ukupna atmosfera mi je shitt,mozda i radi toga sto doli vise skoro niti nemam Rodijake,obitelj zna vezivati..
Prirodne ljepote,pun ih je svijet,mjesto odrastanja,sve vise blijedi u osjecajima i pri svakom dolasku doli,sve je vise u magli..
Politika doli...ufffff,bljuje mi se,niti ne pratim to vise...mulj muljeva,na nivou onoga sto je opisivao Atsila,kojeg Pogani prognashe sa foruma..
Kom je doli liepo,zna se kakav je stoff,pasu mu sve te prljavstine i kaljuzanje u njima..e pa nek uzivaju,kad ne znaju za bolje...
Guest- Guest
osim ako si arapski imigrant u njemackoj, tada si ipak nesto jednakiji i iznad zakona...pismejker wrote:
govorim o drzavnim sluzbama,sudovima,zakonima..svi su za sve isti...a balkanerija i turchadija,naravno svoje obicaje nose sa Sebom..
a toliko i o tezi da su svabi u stanju sve integrirat, evo nisu u stanju civilizirat niti balkaneriju niti turchadiju niti izbiti njihove obicaje iz njih cak niti i iz trece generacije, niti uza sve svoje zakone koji nisu isti za sve....
da ponovim, to su sve demonske drzave, ukljucujuci i trenutno hrvatsku. U kojima vladaju demonski zakoni koji su tu negdje svuda. Svuda, pa i u dojclandu, zakoni nisu za sve isti, politicke elite su korumpirane i medjuljudski odnosi su katastrofa i svi vise manje gledaju samo svoj kratkorocni interes i guzicu. Dakle standard, jedina razlika u tome jel neko ima viska radne snage ili manjka, pa o tome ovise i prava radnika, ovo sve ostalo ti isto sranje...
s tom razlikom da mi imamo ipak Gromovnika Iknara, pa prema tome i opciju da ne budemo demonska drzava posto Gromovnik Iknar nije bas neki ljubitelj demona pa ce to sve dovesti u red olujama i gromovima. Ukljucujuci i njemacku...
Guest- Guest
Leteca Pegla wrote:osim ako si arapski imigrant u njemackoj, tada si ipak nesto jednakiji i iznad zakona...pismejker wrote:
govorim o drzavnim sluzbama,sudovima,zakonima..svi su za sve isti...a balkanerija i turchadija,naravno svoje obicaje nose sa Sebom..
a toliko i o tezi da su svabi u stanju sve integrirat, evo nisu u stanju civilizirat niti balkaneriju niti turchadiju niti izbiti njihove obicaje iz njih cak niti i iz trece generacije, niti uza sve svoje zakone koji nisu isti za sve....
da ponovim, to su sve demonske drzave, ukljucujuci i trenutno hrvatsku. U kojima vladaju demonski zakoni koji su tu negdje svuda. Svuda, pa i u dojclandu, zakoni nisu za sve isti, politicke elite su korumpirane i medjuljudski odnosi su katastrofa i svi vise manje gledaju samo svoj kratkorocni interes i guzicu. Dakle standard, jedina razlika u tome jel neko ima viska radne snage ili manjka, pa o tome ovise i prava radnika, ovo sve ostalo ti isto sranje...
s tom razlikom da mi imamo ipak Gromovnika Iknara, pa prema tome i opciju da ne budemo demonska drzava posto Gromovnik Iknar nije bas neki ljubitelj demona pa ce to sve dovesti u red olujama i gromovima. Ukljucujuci i njemacku...
U pravu si,ali ovdje treba gledati u razloge toga,a oni su opravdani..
Htio sam reci,da je SVATKO,bio mali ili veliki,pokriven vrlo jasno i transparentno Zakonima i svojim pravima..
ako imas na nesto pravo,isto ces ostvariti,doli na Balkanu,lokalna dronfuca za stolom ce te hladno odmjeriti i prema osobnim simpatijama ti dodijeliti ili oduzeti pravo.naravno i mito tu igra ulogu..dakle govorim o drzavnom aparatu,ne politickim elitama..Tu su Moshkije davno kastrirani i svedeni samo na likove za pokazivanje..sto se tice ekonomije,cisti kapitalizam..pomijesa ti sve i svasta cuzamen..
Guest- Guest
Page 6 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Page 6 of 6